Reply to this topicStart new topic
> Cum scapi de trigliceride?
mariusotto
mesaj Oct 2 2003, 11:20 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 2-October 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 9,285Numele meu este Marius Otto Vintila, am varsta de 31 ani si sunt din Bucuresti.
De curand am primit rezultatele unor analize pe care le fac aproximativ o data pe an iar problema este cu Colesterolul si trigliceridele. Valorile sunt: Colesterol - 267 iar trigliceridele - 575. Nu am cunostinte despre istoricul parintilor si nu ma pot pronunta daca este ceva ereditar.
Am consultat un doctor nutritionist si m-a sfatuit sa incep un regim alimentar si in paralel un tratament cu Sortis, tablete de 20mg cate una zilnic seara dupa masa timp de 60 de zile, diagnosticul stabilit fiind DISLIPEDEMIE - sper ca am inteles bine.
Nu as dori sa incep sa iau medicamente de genul acesta acum. Problema este ca mi s-a spus ce NU se mananca in aceste situatii dar nu si ce se poate. Apelez la bunavointa celor care au retete si vor sa ajute. Va multumesc
[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gnld
mesaj Mar 10 2004, 09:27 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 3
Inregistrat pe: 10-March 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 12,616Stimate Domn,

Am suferit de DISLIPEDEMIE o viata de om (in anul 1997 aveam trigliceridele 1780 ?!). Dupa 3 ani cumpliti de Sortis, Zocor, Lypantil (pe retete necompensate) si o dieta crunta (carne fiarta, legume, etc) am ajuns la un nivel de 380. In iarna anului 2001 am facut o pauza de 2 luni, pentru ca aveam probleme mari cu ficatul si stomacul (ca urmare a consumului de medicamente) si am ajuns din nou la un nivel de 1350 (stresul si hiperinsulinismul sunt cauze principale ale cresterii nivelului de trigliceride).

Din anul 2001, am abandonat complet tratamentele alopate si am urmat o cura completa cu integratori alimentari GNLD (www.gnld.com), in special Ulei de Somon Omega-3.

Din prima luna, nivelul trigliceridelor a scazut de la peste 1300 la 550. In urmatoarele 6 luni am ajuns la un nivel normal. Ulterior, am abandonat orice dieta si mananc normal (fara exagerari in privinta dulciurilor si grasimilor).

Multa sanatate!

Acest mesaj a fost editat de gnld: Feb 10 2008, 08:10 PM
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Allegra
mesaj Apr 22 2004, 10:48 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 13
Inregistrat pe: 16-March 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 12,759marius otto vintila - am citit mesajul tau si pot sa iti dau o mana de ajutor, dar pentru asta am nevoie de cateva informatii suplimentare ca sa iti trimit un program personalizat. este bine ca tratamentul cu medicamente, de orice fel, sa il incepi doar in cazul in care nu reusesti prin dieta. eu nu o sa iti fac o dieta cu ce sa mananci luni, ce sa mananci marti s.a.m.d, ci o lista cu alimentele pe care poti sa le mananci, in ce cantitati, in ce moment al zilei sunt recomandate, cum le poti combina si alte detalii de genul acesta. daca ai nevoie si de retete culinare pot sa iti trimit cate vrei.

daca te intereseaza, trebuie sa iti stiu: inaltimea, greutatea, prezenta altor afectiuni si nivelul de activitate fizica zilnica.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ada
mesaj May 18 2004, 08:33 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 15
Inregistrat pe: 18-May 04
De la: Brasov (Brasov)
Membrul Nr.: 14,334Intrati pe http://www.wellness.ro/colesterol.htm , veti gasi solutii naturiste eficiente pentru scaderea concentratiei de trigliceride si de colesterol din sange.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sadblack
mesaj Jan 4 2006, 11:56 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 18-December 05
Membrul Nr.: 29,448Buna ziua,
in decembrie am am fost diagnosticat cu Dislipidemie , trigliceridele fiind 503 .Trebuie sa intru pe regim iar problema este ca nu prea stiu nici o dieta pentru asa ceva.Daca ma puteti ajuta cu ceva retete sau tipuri de diete recomandate pentru asa ceva v-as ramane recunoscator.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pesi
mesaj Jan 4 2006, 02:26 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 21,020
Inregistrat pe: 27-January 04
De la: București
Membrul Nr.: 11,411Sursa : net, siteul xyzw.ro

Sfaturi pentru bolnavii cu dislipidemie

Ce este colesterolul?
Colesterolul este o substanţă înrudită cu grăsimile şi care are un rol important în buna funcţionare a organismului. El are în mod normal o concentraţie în sânge de până la 200-250 mg/dl.

Sursele de colesterol pentru organism sunt: alimentele grase (grăsimi animale, gălbenuşul de ou, viscere) sau fabricarea lui de către ficat la persoanele cu predispoziţie ereditară, obeze, diabetice, alcoolice sau care folosesc anticoncepţionale.

Creşterea colesterolulul peste valorile normale se numeşte hipercolesterolemie. Ea apare fie datorită unei alimentaţii bogate în colesterol, fie prin fabricarea lui în exces în situaţiile mai sus amintite.

Hipercolesterolemia duce la ateroscleroză, o ameninţare majoră asupra inimii.

Ce reprezintă colesterolul rău şi cel bun?

Colesterolul care circulă în sânge se prezintă sub două forme. O formă este colesterolul rău. În cea mai mare parte, el este colesterolul-LDL (sau col-LDL). Valorile normale ale col-LDL sunt de 130 mg/dl. O mică parte din colesterolul rău circulă legat de trigliceride (deci nu este col-LDL). Termenul de rău se referă la faptul că acest colesterol se depune în peretele arterelor, producând ateroscleroza.

O altă formă o reprezintă colesterolul bun sau colesterolul-HDL (col-HDL). Valorile lui normale în sânge sunt cuprinse între 35-40 mg/dl. Se numeşte bun pentru că el reprezintă colesterolul scos din artere şi alte ţesuturi pentru a fi eliminat din corp.

În condiţii normale în sânge se găseşte de aproximativ 4 ori mai mult colesterol rau decât colesterol bun. Dacă acest raport creşte, este favorizată producerea aterosclerozei. Creşterea raportului se realizează fie prin creşterea col-LDL (rău), fie prin scăderea col-HDL (bun). Scăderea raportului se datorează reducerii col-LDL (rău) sau creşterii col-HDL (bun). În acest caz riscul producerii aterosclerozei este diminuat.

Semnificaţia determinărilor de colesterol din sânge este următoarea:

Colesterolul total = colesterol rău + colesterolul “bun”, dar în general, se consideră că el reflectă colesterolul rău;

Col-LDL = întotdeauna este colesterol rău

Col-HDL = întotdeauna este colesterol bun;

Raportul colesterol total/col-HDL arată de câte ori este mai mult colesterol rău decât colesterol bun Dacă raportul este >5, există pericolul producerii aterosclerozei.

Ce reprezintă trigliceridele?
Trigliceridele sunt substanţe grase care reprezintă o importantă sursă de energie pentru organism. Ele se găsesc în sânge, în concentraţie normală <200mg/dl. Sursele de trigliceride sunt de natură exogenă (din alimentele bogate în grăsimi animale) sau endogenă (prin producţie hepatică). Acestea se găsesc depozitate sub formă de rezerve de energie în grăsimea care se depune în diferite regiuni ale organismului.

Hipertrigliceridemia reprezintă o creştere a trigliceridelor în sânge peste valorile normale. Ea apare, fie datorită unei alimentaţii excesive în grăsimi sau dulciuri (acestea, în anumite condiţii se transformă în grăsimi), fie prin fabricarea lor într-o cantitate crescută în ficat, datorită mai ales unei eredităţi anormale.

Valori normale ale lipidelor din sânge
Colesterol total <200-250 mg%

Col-HDL >35-40 mg%

Col-LDL <130 mg%

Colesterol total/col-HDL <5 mg%

Trigliceride <200 mg%

Dislipidemiile
Ce este dislipidemia?
Aceeaşi denumire se referă la bolile datorate unor dezechilibre în ceea ce priveşte lipidele (adică grăsimile) din sânge.

Modificări apărute în dislipidemie:
Creşterea colesterolului total sau a colesterolului rău (col-LDL);

Scăderea colesterolului bun (col-HDL);

Creşterea raportului colesterol total/col-HDL >5;

Creşterea trigliceridelor sanguine.

Care este riscul producerii dislipidemiilor?
Creşterea colesterolului rău (col-total sau col-LDL) sau scăderea colesterolului bun (col-HDL) favorizează producerea aterosclerozei, adică: cardiopatia ischemică, infarctul miocardic, hemoragia cerebrală, arteriopatia membrelor inferioare.

Creşterea trigliceridelor în sânge până la 500 mg/dl, mai ales împreună cu colesterolul rău favorizează producerea aterosclerozei.

Creşterea trigliceridelor sanguine peste 500-1000 mg/dl favorizează producerea unei boli grave numită pancreatită acută.

Cum poate fi redus nivelul lipidelor din sânge?
Prin alimentaţie;

Prin exerciţiu fizic care este un mijloc terapeutic extrem de important, chiar dacă se rezumă doar la mersul pe jos;

Cu ajutorul medicamentelor, când vi le prescrie medicul. De obicei aceste medicamente se introduc dacă după 2-3 luni de regim alimentar grăsimile din sânge nu scad la un nivel satisfăcător.

Sfaturi asupra alimentaţiei
Tipurile de grăsimi din alimente sunt reprezentate de:

· Grăsimi saturate: în general solide la temperatura camerei (unt, grăsime, untură, slănină, frişcă, smântână);

· Grăsimi polinesaturate: majoritatea lichide (cele mai multe uleiuri vegetale, cu excepţia untului de cacao, cocos);

· Grăsimi mononesaturate: lichide (ulei de măsline).


O dietă sănătoasă pentru Dumneavoastră înseamnă:

Să reduceţi grăsimile şi să le evitaţi pe cele saturate; Limitaţi consumul zilnic de grăsimi la 30% din calorii, din care 10% trebuie să reprezinte grăsimile saturate;

Colesterolul trebuie să reprezinte 100 mg/1000 cal, mai puţin de 300 mg/zi (pentru detalii şi lămuriri adresaţi-vă medicului);

Reduceţi cantitatea de colesterol consumată:

Mâncând mai degrabă Mâncând mai puţin
Peşte
Mezeluri

Carne albă
Carne roşie, organe

Lactate cu conţinut scăzut în grăsimi
Dulciuri cu conţinut crescut în zaharuri rafinate

Fructe, vegetale proaspete
Ouă, maioneze, creme

Grăsimi poli- şi mononesaturate
Grăsimi saturate


Produse de patiserie, prăjituri, sucuri


Alimente interzise:
Cărnurile grase, mezelurile, viscerele, conservele, ouăle (este permis doar albuşul şi nu mai mult de 1-2 galbenuşuri/săptămână), pastele făinoase cu ouă, fasolea uscată, mazărea uscată.

Grăsimile animale (unt, smântână, frişcă, slănină, untură).

Dulciurile interzise: toate preparatele cu ouă, îngheţate, creme cu unt, frişca, prăjiturile cu fructe oleaginoase (nuci, alune, arahide), ciocolata şi în general dulciurile concentrate.

Sunt permise (dar nu în cantitate mare) dulciurile preparate din albuş (spume, bezele), tarte de fructe, gelatine cu fructe, orez cu lapte degresat.

Fructele sunt permise cu excepţia: smochinelor, curmalelor, migdalelor, nucilor, alunelor, arahidelor, prunelor, bananelor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pesi
mesaj Jan 4 2006, 02:36 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 21,020
Inregistrat pe: 27-January 04
De la: București
Membrul Nr.: 11,411Daca stii si italiana www.farmaciamulas.it

ALIMENTI DA PREFERIRE NELLE DIETE A BASSO CONTENUTO DI COLESTEROLO

CARNI: pollo (petto, coscia senza pelle) - prosciutto crudo (solo parte magra) - petto o coscia di tacchino - petto di faraona - piccione giovane - lonza di maiale - agnello, capretto (spalla coscia o carre') - coniglio - parte magra del bovino adulto - castrato e vitello (solo parte magra) - bresaola -

PESCI: tutti i pesci magri -

LATTE E LATTICINI: latte magro - yogurt di latte magro - ricotta fresca

VARI: pane integrale - grissini, fette biscottate - brodi - vegetali, passati di verdura - minestre di pasta o riso - riso o paste asciutte condite con olio - tutte le verdure, i legumi, la frutta -

DOLCI: zucchero, caramelle - sorbetto alla frutta - miele - granita -

CONDIMENTI: olio di oliva, di soia, di girasole di mais -

METODI di COTTURA DA PREFERIRE: a vapore, al forno, alla griglia - a microonde - allo spiedo

DA USARE CON MODERAZIONE -

CARNI: bovino adulto (semigrasso) - vitellone o castrato semigrasso- agnello parte semigrassa - salame da cuocere - lingua di bovino wurstel - coscia di faraona - trippa di bovino - maiale semigrasso -

PESCI: capitone, aragosta - sardine sott'olio - anguilla, molluschi - calamaro, crostacei - aringa in scatola - zuppa di pesce LATTE E LATTICI: mozzarella- ricotta di pecora - taleggio magro - fontina - robiola -

VARI: uova (consentite 2 alla settimana) - vino - tortellini -

DOLCI: cassata, gelato al latte - crema pasticcera - cacao amaro - crostata - pan di spagna -

CONDIMENTI: margarina vegetale -

METODI DI COTTURA: fritti in grassi vegetali

ALIMENTI DA EVITARE -

CARNI: salame,cotechino pancetta, coppa - prosciutto cotto - salsiccia - oca, anitra e selvaggina - estratti di carne - pate' di fegato - rene, cervello e frattaglie - vitello, bovino, agnello, castrato, maiale grasso -

LATTE E LATTICI: provola - edam - certosino - pecorino - asiago, bel paese - caciotta, provolone - gorgonzola - emmenthal parmigiano e grana - mascarpone - brie, cheddar - latte intero - panna - VARI: liquori, aperitivi alcoolici - sughi - DOLCI: marzapane - crema al burro - cioccolato - panna -

CONDIMENTI: burro - lardo, strutto - olio di arachidi -

METODI DI COTTURA DA EVITARE: fritti in grassi animali (burro, lardo)

E' opportuno programmare nel menu' settimanale la presenza a rotazione dei vari alimenti rispettando le seguenti proporzioni (ci sono 14 pasti): - 4 volte CARNE (preferire carne bianca: pollo, tacchino, coniglio, arista di maiale. Scartare sempre le parti grasse visibili prima della cottura, eliminare la pelle del pollo etc.) - 3 volte almeno PESCE (non cozze, vongole, molluschi in genere; i gamberetti sono abbastanza grassi) - 1 volta 2 UOVA (cottura a piacere, purche' senza burro) - 1 volta FORMAGGIO (preferire quello magro tipo mozzarella, ricotta, crescenza, taleggio) - 1 volta AFFETTATO magro (prosciutto, lingua, bresaola, eliminando sempre le parti grasse visibili) - 4 pasti alla settimana possono essere costituiti da un piatto unico (ad esempio pasta, risotto, pasta e fagioli), seguito da abbondante verdura mista e frutta, saltando il secondo
LIMITARE IL PIU' POSSIBILE L'USO DEI GRASSI. Non usare burro o margarine solide per cucinare; preferire sempre olio di oliva o di semi (girasole, soia, mais). Quando e' indispensabile usare piuttosto margarine molli.

Sconsigliabile la maionese, il lardo, la pancetta, l'olio di arachidi. I dolci se fatti con burro e uova vanno evitati.

Daca nu , imi spui si iti traduc floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sadblack
mesaj Jan 4 2006, 05:09 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 18-December 05
Membrul Nr.: 29,448OK...MULTAM DE INFORMATII..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mimi67
mesaj May 23 2006, 08:13 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 23-May 06
Membrul Nr.: 32,127AM FACUT RECENT ANALIZA TRIGLICERIDELOR SI AM O VALOARE DE 587, CEEA CE ESTE FOARTE MULT.CE TREBUIE SA FAC?MENTIONEZ CA NU-MI FACEAM ACESTE ANALIZE DACA NU-MI RECOMANDA DR.OFTALMOLOG,UNDE M-AM DUS SA-MI SCOT A 3-A OARA LIPOAMELE DE LA AMBII OCHI.CUM SA SCAP DE ACESTE GRASIMI NEARSE DIN ORGANISM????????????VA ROG EMAL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
luta viorel 3477...
mesaj Aug 18 2006, 02:31 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 7
Inregistrat pe: 27-April 06
De la: Bucharest
Membrul Nr.: 31,804(mimi67 @ May 23 2006, 06:13 AM) [snapback]219010[/snapback]

AM FACUT RECENT ANALIZA TRIGLICERIDELOR SI AM O VALOARE DE 587, CEEA CE ESTE FOARTE MULT.CE TREBUIE SA FAC?MENTIONEZ CA NU-MI FACEAM ACESTE ANALIZE DACA NU-MI RECOMANDA DR.OFTALMOLOG,UNDE M-AM DUS SA-MI SCOT A 3-A OARA LIPOAMELE DE LA AMBII OCHI.CUM SA SCAP DE ACESTE GRASIMI NEARSE DIN ORGANISM????????????VA ROG EMAL


La fel mi s-a intamplat si mie cu punctele de grasime la ochi.
va recomand, Omega 3

Acest mesaj a fost editat de luta viorel 34774: Jun 22 2007, 04:29 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
valeria-m
mesaj Sep 13 2006, 05:30 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 36
Inregistrat pe: 2-October 05
De la: In Romania
Membrul Nr.: 28,047(luta viorel 34774 @ Aug 18 2006, 03:31 PM) [snapback]241723[/snapback]

La fel mi s-a intamplat si mie cu punctele de grasime la ochi.
va recomand, Omega 3 de la GNLD - mai multe detalii .

http://cal-mag.go.ro/suplimente-nutritive.htm

de asemnea va pot ajuta sa le luati ieftin


Am gasit destul de tarziu aceasta postare care ma intereseaza f. mult. Am o prima intrebare. In timpul curei de Omega-3 trebuie intrerupt tratamentul alopat? Eu iau in prezent Lipanthyl Supra pe care mi l-a recomandat medicul. A doua intrebare este, desigur, unde se gasesc in Bucuresti produsele GNLD? Am aceleasi intrebari si pentru cel care semneaza cu numele "gnld" pe acest site. Cu speranta ca o sa vedeti ceea ce am scris, va multumesc anticipat. Valeria mellow.gif


--------------------
Valeria
Go to the top of the page
 
+Quote Post
luta viorel 3477...
mesaj Jan 12 2007, 09:18 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 7
Inregistrat pe: 27-April 06
De la: Bucharest
Membrul Nr.: 31,804(milca valeria 28052 @ Sep 13 2006, 03:30 PM) [snapback]247868[/snapback]

Am gasit destul de tarziu aceasta postare care ma intereseaza f. mult. Am o prima intrebare. In timpul curei de Omega-3 trebuie intrerupt tratamentul alopat? Eu iau in prezent Lipanthyl Supra pe care mi l-a recomandat medicul. A doua intrebare este, desigur, unde se gasesc in Bucuresti produsele GNLD? Am aceleasi intrebari si pentru cel care semneaza cu numele "gnld" pe acest site. Cu speranta ca o sa vedeti ceea ce am scris, va multumesc anticipat. Valeria mellow.gif


Sorry ca am raspuns asa de tarziu, dar nu am primit instiintarea de la culinar pe mail...
NU trebuie intrerupat tratametul alopant, pot merge impreuna, dupa un timp se poate renunta la cel alopant daca medicul considera acest lucru.

Produsele se gasesc numai la distribuitori, ma refer la cele GNLD, puteti gasi si alte tipuri de omega 3, dar nu sunt la fel bune calitativ. Daca doriti mai multe info despre omega 3 gnld, dati-mi un PM

multa sanatate
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihayy2002
mesaj Nov 16 2007, 07:35 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 16-November 07
Membrul Nr.: 39,818CITAT(luta viorel 34774 @ Jan 12 2007, 09:18 PM) *
Sorry ca am raspuns asa de tarziu, dar nu am primit instiintarea de la culinar pe mail...
NU trebuie intrerupat tratametul alopant, pot merge impreuna, dupa un timp se poate renunta la cel alopant daca medicul considera acest lucru.

Produsele se gasesc numai la distribuitori, ma refer la cele GNLD, puteti gasi si alte tipuri de omega 3, dar nu sunt la fel bune calitativ. Daca doriti mai multe info despre omega 3 gnld, dati-mi un PM

multa sanatate

Ati putea sa imi dati o adresa sau un nr de tel unde gasesc Omega 3 de la GNLD?..ms mult
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Paul75
mesaj Feb 9 2008, 11:27 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 9-February 08
Membrul Nr.: 41,428Bunii mei prieteni am avut multi ani trigliceridele, peste 400, si am facut tratament cu lipanthyl supra cateva luni, am luat si kg de Omega 3 .... dar degeaba.
Domnul de mai sus care recomanda acest "miracol" venit din Groelanda, ca vezi doamne eschimosii nu au trigliceride sunt basme. Eschimosii mananca gras dar mananca grasimi marine + au alt metabolism al lipidelor dobandit milenii de-a randul.
In plus interesul lui este sa-si vanda marfa nu sa va faca pe voi sanatosi!

Sfatul meu este urmatorul:

1) dupa ora 17.00 nu se mananca nimik si nu se bea decat apa !
2) dimineata mananci ce vrei, fara carne de pork, fara ducliuri, zahar si sucuri acide!
3) la amiaza doar fructe si legume fara paine si carne !!
4) SPORT! Minim 1.30 ore pe zi, dupa cel putin 2 ore dupa ce ati mancat!!

Daca respectati ce v-am scris faceti-va testele dupa 2 saptamani si va veti minuna de voi insiva !!
Totul depinde doar de voi!
Este greu, ba foarte greu dar asta-i calea. Atentie! Trebuie tinut strict!
Sport se cheama ala care dupa 2 ore iti tremura picoarele de oboseala si curge apa ca la dus de pe tine!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
peter angela
mesaj Apr 12 2008, 08:59 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 12-April 08
Membrul Nr.: 42,668CITAT(mariusotto @ Oct 2 2003, 12:20 PM) *
Numele meu este Marius Otto Vintila, am varsta de 31 ani si sunt din Bucuresti.
<BR>De curand am primit rezultatele unor analize pe care le fac aproximativ o data pe an iar problema este cu Colesterolul si trigliceridele. Valorile sunt: Colesterol - 267 iar trigliceridele - 575. Nu am cunostinte despre istoricul parintilor si nu ma pot pronunta daca este ceva ereditar.
<BR>Am consultat un doctor nutritionist si m-a sfatuit sa incep un regim alimentar si in paralel un tratament cu Sortis, tablete de 20mg cate una zilnic seara dupa masa timp de 60 de zile, diagnosticul stabilit fiind DISLIPEDEMIE - sper ca am inteles bine.
<BR>Nu as dori sa incep sa iau medicamente de genul acesta acum. Problema este ca mi s-a spus ce NU se mananca in aceste situatii dar nu si ce se poate. Apelez la bunavointa celor care au retete si vor sa ajute. Va multumesc
[addsig]

Buna,
Sunt Angela,am 38 ani .In urma analizelor de sange efectuate mi au iesit urmatoarele rezultate:colesterolul 402.70 iar trigliceridele 2057.60
mentionez ca sant gurmanda si in ultimul timp sant foarte nervoasa si irascibila.Urmeaza sa ma duc la endocrinologie si la medicul de familie pt.analizele obligatorii. momentan iau ulei de somon cu omega 3 de la doppel hertz.Ce ma sfatuiti sa fac? Am 67 kg si 1.64 inaltime.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Apr 12 2008, 09:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797Te sfatuiesc sa te duci urgent la doctor! Stiu ce vorbesc, am avut trigliceridele 5575 si-am ajuns in spital, nu e de gluma!
Colesterolul creste pe fondul stresului, dar trigliceridele nu.
Trebuie sa incepi un regim in acest moment, nici o secunda mai tarziu.
Se poate sa ai o disfunctie metabolica sau chiar sa mananci prea gras, dar trebuie sa iei masuri urgent.


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
defraga
mesaj Apr 12 2008, 09:33 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,337
Inregistrat pe: 27-December 05
De la: urziceni-ialomita
Membrul Nr.: 29,575CITAT(peter angela @ Apr 12 2008, 09:59 PM) *
Buna,
Sunt Angela,am 38 ani .In urma analizelor de sange efectuate mi au iesit urmatoarele rezultate:colesterolul 402.70 iar trigliceridele 2057.60
mentionez ca sant gurmanda si in ultimul timp sant foarte nervoasa si irascibila.Urmeaza sa ma duc la endocrinologie si la medicul de familie pt.analizele obligatorii. momentan iau ulei de somon cu omega 3 de la doppel hertz.Ce ma sfatuiti sa fac? Am 67 kg si 1.64 inaltime.


Trebuie sa faci urgent analize.... investigati de specialitate in primul rand ca sa verifici daca nu cumva s-a strecurat vreo greseala ...iar apoi daca rezultatele sunt aceleasi ...sa fi indrumata la un medic specialist
Ia sa pui mana sa verifici glicemia si chiar sa faci hemoglobina glicozilata ....
Suferi de o dereglare de metabolism si trebuie sa vezi ce anume a provocat acest lucru.
pup si astept sa te intorci cu vesti bune

P.S. Ia spune cu setea cum stai? Bei mai mult decat de obicei lichide?
Ai scazut in greutate in ultimul timp chiar daca.... spui tu ca esti gurmanda?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iuliaeliza
mesaj May 13 2008, 08:56 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 314
Inregistrat pe: 26-February 08
De la: pantelimon
Membrul Nr.: 41,784CITAT(defraga @ Apr 12 2008, 10:33 PM) *
Trebuie sa faci urgent analize.... investigati de specialitate in primul rand ca sa verifici daca nu cumva s-a strecurat vreo greseala ...iar apoi daca rezultatele sunt aceleasi ...sa fi indrumata la un medic specialist
Ia sa pui mana sa verifici glicemia si chiar sa faci hemoglobina glicozilata ....
Suferi de o dereglare de metabolism si trebuie sa vezi ce anume a provocat acest lucru.
pup si astept sa te intorci cu vesti bune

P.S. Ia spune cu setea cum stai? Bei mai mult decat de obicei lichide?
Ai scazut in greutate in ultimul timp chiar daca.... spui tu ca esti gurmanda?


SUNT O DIABETICA INSULINODEPENDENTA SI MA INGROZESC DE CE SCRI, NU CUMVA ESTE O GRESALA . DACA E ADEVARAT TREBUIE SA MERGI NEAPARAT LA UN SPECIALIST. INTRADEVAR CU GLICEMIA CUM STAI


--------------------
munteanu iuliana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iuliaeliza
mesaj May 13 2008, 09:05 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 314
Inregistrat pe: 26-February 08
De la: pantelimon
Membrul Nr.: 41,784CITAT(Paul75 @ Feb 9 2008, 12:27 PM) *
Bunii mei prieteni am avut multi ani trigliceridele, peste 400, si am facut tratament cu lipanthyl supra cateva luni, am luat si kg de Omega 3 .... dar degeaba.
Domnul de mai sus care recomanda acest "miracol" venit din Groelanda, ca vezi doamne eschimosii nu au trigliceride sunt basme. Eschimosii mananca gras dar mananca grasimi marine + au alt metabolism al lipidelor dobandit milenii de-a randul.
In plus interesul lui este sa-si vanda marfa nu sa va faca pe voi sanatosi!

Sfatul meu este urmatorul:

1) dupa ora 17.00 nu se mananca nimik si nu se bea decat apa !
2) dimineata mananci ce vrei, fara carne de pork, fara ducliuri, zahar si sucuri acide!
3) la amiaza doar fructe si legume fara paine si carne !!
4) SPORT! Minim 1.30 ore pe zi, dupa cel putin 2 ore dupa ce ati mancat!!

Daca respectati ce v-am scris faceti-va testele dupa 2 saptamani si va veti minuna de voi insiva !!
Totul depinde doar de voi!
Este greu, ba foarte greu dar asta-i calea. Atentie! Trebuie tinut strict!
Sport se cheama ala care dupa 2 ore iti tremura picoarele de oboseala si curge apa ca la dus de pe tine!
CEEA CE SPUNETI E VALABIL PENTRU CEI FARA ALTE COMPLICATII. NU TOTI POT FACE ATATA SPORT. POTI FACE UN INFART SI NU`TI MAI FOLOSESTE LA NIMIC. TOTUL LA BOLNAVII CU COMPLICATII SE FACE CU MODERATIE.


--------------------
munteanu iuliana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
defraga
mesaj May 14 2008, 07:14 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,337
Inregistrat pe: 27-December 05
De la: urziceni-ialomita
Membrul Nr.: 29,575CITAT(iuliaeliza @ May 13 2008, 09:56 PM) *
SUNT O DIABETICA INSULINODEPENDENTA SI MA INGROZESC DE CE SCRI, NU CUMVA ESTE O GRESALA . DACA E ADEVARAT TREBUIE SA MERGI NEAPARAT LA UN SPECIALIST. INTRADEVAR CU GLICEMIA CUM STAI


iuliaeliza.....
Nu era vorba de mine....ci de peter angela
In schimb sotul meu este insulino -dependent si am recunoscut o parte din manifestarile diabetului la angela....asa ca din cauza asta am trimis-o sa faca investigatii de specialitate....
Vad ca ea nu a mai intrat aici sa ne spuna ce si cum este, dar eu sper sa fie bine....
pup si sanatate multa--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
defraga
mesaj May 15 2008, 10:32 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,337
Inregistrat pe: 27-December 05
De la: urziceni-ialomita
Membrul Nr.: 29,575CITAT(saghinnorica @ May 15 2008, 11:00 AM) *


Deci nu mai dati copy la sfatul asta ca este o mare bazaconie....
Merge...dar pe oameni sanatosi.....

In primul rand cei care au trigliceridele marite trebuie neaparat sa continue investigatiile de specialitate....


Dar in conditiile in care se constata ca aceasta dereglare de metabolism este datorata diabetului *am dat un ex. * atunci se schimba treaba si acest sfat poate deveni periculos...
In primul rand diabeticii au un regim de hrana strict impartit in 5-6 mese. Uneori ultima masa se ia la ora 21 pt. ca urmeaza tratamentul *pastile si injectia cu insulina*
Sport se face, dar sub supraveghere medicala.... caci aceasta boala slabeste inima, rinichii ....iar ca sa faci sport pana la epuizare trebuie sa fi in forma maxima si cu o sanatate de fier.....
Apoi....daca intri in hipoglicemie transpiri si curg apele pe tine de nici nu sti daca ai facut sport sau te-a luat naiba.... tongue3.gif

Acest mesaj a fost editat de defraga: May 15 2008, 10:52 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
saghinnorica
mesaj May 15 2008, 11:31 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 3
Inregistrat pe: 15-May 08
Membrul Nr.: 43,204Regimul este minunat si sant convinsa ca da rezultate DAR nu stiu ce parere vor avea sefii daca le spun ca am nevoie de 2 ore pe zi ,dupa pauza de masa pentru miscare biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mandru Dumitru
mesaj May 18 2008, 10:44 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 18-May 08
Membrul Nr.: 43,264Ma numesc Mandru Dumitru, am 52 de ani. De 3 ani jumatate ma confrunt cu o hipertriglicemie care nu raspunde la nici un tratament si regim. Am urmat tratamentul cu Lipantil, Ezetrol si Sortis. Colesterolul a ajuns la 150 iar trigliceridele sunt 370. Este permisa cafeaua si branza slaba de vaci? Va rog sa imi dati vreun sfat despre ce am de facut sau daca se gaseste vreo clinica in strainatate pentru diagnosticare corecta si tratament adecvat.Va multumesc mult!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheng
mesaj May 19 2008, 09:41 AM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 13,355
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: BucureÅŸti
Membrul Nr.: 32,302QUOTE(Mandru Dumitru @ May 18 2008, 11:44 PM) *
Ma numesc Mandru Dumitru, am 52 de ani. De 3 ani jumatate ma confrunt cu o hipertriglicemie care nu raspunde la nici un tratament si regim. Am urmat tratamentul cu Lipantil, Ezetrol si Sortis. Colesterolul a ajuns la 150 iar trigliceridele sunt 370. Este permisa cafeaua si branza slaba de vaci? Va rog sa imi dati vreun sfat despre ce am de facut sau daca se gaseste vreo clinica in strainatate pentru diagnosticare corecta si tratament adecvat.Va multumesc mult!

Buna,
Pana iti raspunde cineva "documentat" in problema ta, te rog sa citesti tot aici dar la pag 1 post# 7 ce a scris Pesi. Este in lb. italiana.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Unchiu
mesaj Jun 19 2008, 02:39 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 6
Inregistrat pe: 19-June 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 43,833Valoarea mare a trigliceridelor este legata si de consumul de alcool si de dulciuri! Cele mentionate trebuie sa dispara - complet - din alimentatie chiar daca sunt la un nivel nevinovat - un pahar de vin acolo,un patratel de ciocolata...
In alta ordine de idei - analizele trebuie repetate - In foarte multe cazuri,din diverse motive,valorile sunt foarte diferite...intr-un sens sau in altul. huh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
biancamol
mesaj Jul 21 2008, 05:04 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 21-July 08
Membrul Nr.: 44,292miam facut analizele si am peste 300 de trigliceride.vas ruga sami trimiteti p email diete si retete de medicamente.va multumesc

Go to the top of the page
 
+Quote Post
arici1803
mesaj Aug 11 2008, 09:45 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 11-August 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 44,660CITAT(Unchiu @ Jun 19 2008, 03:39 PM) *
Valoarea mare a trigliceridelor este legata si de consumul de alcool si de dulciuri! Cele mentionate trebuie sa dispara - complet - din alimentatie chiar daca sunt la un nivel nevinovat - un pahar de vin acolo,un patratel de ciocolata...
In alta ordine de idei - analizele trebuie repetate - In foarte multe cazuri,din diverse motive,valorile sunt foarte diferite...intr-un sens sau in altul. huh.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post
arici1803
mesaj Aug 11 2008, 10:04 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 11-August 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 44,660Dragilor, am tot citit despre problemele cu trigliceridele crescute. As dori sa-mi dati si mie niste diete, ma rog, niste indrumari legate de meniuri cu exceptia celor in italiana pe care nu le pricep.
Multam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nicoleta101283
mesaj Dec 11 2008, 02:42 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 9-December 08
Membrul Nr.: 47,078[buna am o intrebare,acum cateva zile am fost cu sotul meu sa ne facem analizele pt ca ne dorim un bebe si sa vedem daca totul este ok.foarte suparati cand am primit rezultatul analizelor pt ca ale sotului au iesit cam naspa ;colesterolul seric total 247mg/dl, iar trigliceridele serice 309mg/md.doctorul de familie ia spus ca este din cauza stresului si ia dat pastile sortis 10mg,sa ia cate una seara.va rog sa-mi spuneti daca este ceva grav.va multumesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gabyy
mesaj Dec 11 2008, 03:35 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 21-March 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 7,047QUOTE(nicoleta101283 @ Dec 11 2008, 04:42 PM) *
[buna am o intrebare,acum cateva zile am fost cu sotul meu sa ne facem analizele pt ca ne dorim un bebe si sa vedem daca totul este ok.foarte suparati cand am primit rezultatul analizelor pt ca ale sotului au iesit cam naspa ;colesterolul seric total 247mg/dl, iar trigliceridele serice 309mg/md.doctorul de familie ia spus ca este din cauza stresului si ia dat pastile sortis 10mg,sa ia cate una seara.va rog sa-mi spuneti daca este ceva grav.va multumesc.


Buna
Eu zic sa nu va speriati. Anul trecut in noiembrie si mie mi-au iesit trigliceridele 310, fara colesterol ridicat. Medicul de familie mi-a dat tratament, dar nu l-am urmat, am vrut sa incerc intai ceva mai naturist. Eu nu mananc gras deci si la mine a ramas ca si cauza stresul, anticonceptionalele etc. Am luat capsule cu ulei de somon, am facut putin sport si am avut si mai mare grija la mancare. Eu stiu ca si dulciurile si painea de exemplu ar putea creste trigliceridele. Dupa 3-4 luni le-am repetat si mi-au iesit in limite normale, spre limita maxima cei drept. De atunci nu le-am mai repetat si chiar vreau sa le repet dupa sarbatori.
Facem cum credeti dar eu am citit ca pastilele pentru scaderea trigliceridelor sunt cam puternice, pot afecta ficatul. Eu zic ca merita incercat si pe cale naturista si putin regim. Sotul tau mananca dulce, gras, este supraponderal?
Sanatate
Gabi


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
nicoleta101283
mesaj Dec 12 2008, 11:20 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 9-December 08
Membrul Nr.: 47,078CITAT(gabyy @ Dec 11 2008, 03:35 PM) *
Buna
Eu zic sa nu va speriati. Anul trecut in noiembrie si mie mi-au iesit trigliceridele 310, fara colesterol ridicat. Medicul de familie mi-a dat tratament, dar nu l-am urmat, am vrut sa incerc intai ceva mai naturist. Eu nu mananc gras deci si la mine a ramas ca si cauza stresul, anticonceptionalele etc. Am luat capsule cu ulei de somon, am facut putin sport si am avut si mai mare grija la mancare. Eu stiu ca si dulciurile si painea de exemplu ar putea creste trigliceridele. Dupa 3-4 luni le-am repetat si mi-au iesit in limite normale, spre limita maxima cei drept. De atunci nu le-am mai repetat si chiar vreau sa le repet dupa sarbatori.
Facem cum credeti dar eu am citit ca pastilele pentru scaderea trigliceridelor sunt cam puternice, pot afecta ficatul. Eu zic ca merita incercat si pe cale naturista si putin regim. Sotul tau mananca dulce, gras, este supraponderal?
Sanatate
Gabi

mersi pt sfat,intradevar sotul meu mananca mai multe dulciuri ,nu este asa de gras,are 86-88kg,1.75inaltime.cred ca pastilele sunt cam tari pt ca le ia de 5zile si acum 2 zile toata ziua sa simtit rau a avut stari de voma si nu a mancat iar seara dupa ce a bauta pastila aceea(sortis) ,sa linistit.nu stiu prea multe retete pt regim,daca mi-ai putea da niste retete.multumesc frumos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gabyy
mesaj Dec 16 2008, 03:48 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 21-March 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 7,047QUOTE(nicoleta101283 @ Dec 12 2008, 01:20 PM) *
mersi pt sfat,intradevar sotul meu mananca mai multe dulciuri ,nu este asa de gras,are 86-88kg,1.75inaltime.cred ca pastilele sunt cam tari pt ca le ia de 5zile si acum 2 zile toata ziua sa simtit rau a avut stari de voma si nu a mancat iar seara dupa ce a bauta pastila aceea(sortis) ,sa linistit.nu stiu prea multe retete pt regim,daca mi-ai putea da niste retete.multumesc frumos.


Buna,
Eu nu sunt o bucatareasa prea pasionata. Gasesti aici pe forum retete de toate felurile. Eu pot sa-ti spun in mare cam cum am mancat eu (de fapt eu cam asa mananc mereu, ca am tendinte de ingrasare). Deci fara patiserie, dulciuri, cartofi prajiti (eu cartofii ii fac la cuptor cu putin ulei intr-o tava de teflon asta pentru sot si copil ca eu nu mananc), junk food in general. Mananc multe fructe, gratar, friptura o fac tot la cuptor cu apa si ulei. Nu stiu ce sa-ti mai zic, sa evite in general grasimile din alimente gen mezeluri grase, patiserie. Stiu ca pentru barbati e mai greu cu regimul. Capsule cu ulei de peste sa ia neaparat, eu cred ca astea m-au ajutat f mult pentru ca alimentatia nu mi-am schimbat-o prea mult, putina miscare. Mai da o cautare pe internet si vezi ca sunt si regimuri prescrise pentru scaderea trigliceridelor. Acum eu tin regimul Montignac (pentru a slabi nu pentru trigliceride) si am inteles ca ar influenta in bine si nivelul de colesterol si trigliceride. Nu stiu daca e asa, pentru ca nu mi-am mai repetat analizele. O sa le repet in ianuarie probabil si o sa-ti spun atunci. Citeste aici pe forum despre Montignac, cred ca e un regim mai usor de suportat decat unul f dietetic si poate fi un bun inceput pentru sotul tau.

Sanatate
Gabi
--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ioana Tudor
mesaj Dec 29 2008, 12:52 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 4
Inregistrat pe: 31-August 08
Membrul Nr.: 44,897CITAT(Allegra @ Apr 22 2004, 10:48 AM) *
marius otto vintila - am citit mesajul tau si pot sa iti dau o mana de ajutor, dar pentru asta am nevoie de cateva informatii suplimentare ca sa iti trimit un program personalizat. este bine ca tratamentul cu medicamente, de orice fel, sa il incepi doar in cazul in care nu reusesti prin dieta. eu nu o sa iti fac o dieta cu ce sa mananci luni, ce sa mananci marti s.a.m.d, ci o lista cu alimentele pe care poti sa le mananci, in ce cantitati, in ce moment al zilei sunt recomandate, cum le poti combina si alte detalii de genul acesta. daca ai nevoie si de retete culinare pot sa iti trimit cate vrei.
daca te intereseaza, trebuie sa iti stiu: inaltimea, greutatea, prezenta altor afectiuni si nivelul de activitate fizica zilnica.


As dori sa ma puteti ajuta. Am 58 ani, femeie, colesterol si glicemie marite, ficat obosit, gras si marit. Activitate fizica scazuta, birou. merg le jos zilnic 2 km. Am hiperaciditate gastrica. Greutate 71 km vreau sa mai slabesc. grupa sanguina zero 1.Iau medostatin pt. colesterol si tin dieta fara grasimi, dulciuri. gatesc in vase Zepter fara ulei, fara prajeli. Consum fructe proaspete.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maria vintila
mesaj Jan 25 2009, 05:22 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 25-January 09
Membrul Nr.: 48,398Buna,
intradevar pentru pacientii cu dislipidemii regimul alimentar este extrem de important. dar pentru hipertrigligeridemiile severe trebuie initiat un tratament medicamentos. O terapia adecvata ar fi cu produsul Lipofib 160 mg, tratament care trebuie luat a la long. Este foarte important a se repeta analizele sanguine din 6 in 6 luni .
Pentru pacientii cu dislipidemie mixta (atat colesterol cat si trigliceride ridicate)se recomanda asocierea Lipofib 160 mg+ statina. De asemenea o statina care nu se metabolizeaza hepatic este Pravator 20, 40 mg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LUIZA PLESA
mesaj Jan 29 2009, 01:51 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 29-January 09
Membrul Nr.: 48,501Buna eu am probleme cu sotul meu ,trigliceridele mari.hipertensiv si probleme cu tiroida.daca ati putea ajuta cu ceva retete pt dieta nu mai stiu ce sai fac de mancare. biggrin.gif.Am citit despre alimente permise.omega3 face minuni?ceai-ul de vineta am auzit ca este ft bun.multumesc.luiza.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
karmen_buc
mesaj Feb 10 2009, 04:56 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 10-February 09
Membrul Nr.: 48,866Buna tuturor, sunt si eu noua pe aici.
Va pot spune ca sotul meu a avut colesterolul aproape de 300 acum un an si trigliceridele in jur de 200. A urmat tratament cu lipantil vreo 6 luni si nici un rezultat.In loc sa scada colesterolul crestea, plus ca facea analize la 2 luni.
Are un servici foarte stresant, s-a dus din nou la doctor si i-a spus sa-i schimbe tratamentul. Asa ca i-a dat CRESTOR si OMACOR, se administreaza ambele medicamente cate 1 tableta pe zi, si bineinteles ca s-a renuntat la carnea de porc(rar maninca, o data pe luna) la prajeli la grasime si maninca aproape in fiecare zi un grapefruit. Simteam ca innebunesc eu ca sotia lui ca dupa nu ii scade deloc colesterolul si trugliceride, avind in vedere ca si eu si copilul ne-am adaptat dupa modul lui de a manca. Dar iata ca zilele trecute a repetat analizele si am constatat ca dupa o lupta de aproape 6 luni cu tratamentul schimbat am reusit sa scadem colesterolul la 200 si trigliceridele la 140. Deci trebuie rabdare multa si suport din partea familie. Acum daca au iesit mai bune analizele nu ne culcam pe o ureche, mergem inainte pe tratament inca 3 luni(asa ne-a dat doctorul) si se pare ca si fructele fac minuni.Va doresc sanatate multa

Acest mesaj a fost editat de karmen_buc: Feb 10 2009, 04:58 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
annes
mesaj Jul 28 2009, 07:58 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 28-July 09
Membrul Nr.: 53,021cum e oare posibil,ca acum o luna am pornit cu trigliceride 350, am tinut o luna de tratament sever(fara prajeli,fara carne porc,alcool,dulciuri.mezeluri,branzeturi grase)si am mancat totul fiert .la gratar si apa plata cu lamaie si pastile LIV 52,sa imi iasa trigliceridele 600?intr-o luna s-au dublat?oare e o greseala???am 23 ani
Go to the top of the page
 
+Quote Post
annes
mesaj Jul 28 2009, 08:00 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 28-July 09
Membrul Nr.: 53,021cum e oare posibil,ca acum o luna am pornit cu trigliceride 350, am tinut o luna de tratament sever(fara prajeli,fara carne porc,alcool,dulciuri.mezeluri,branzeturi grase)si am mancat totul fiert .la gratar si apa plata cu lamaie si pastile LIV 52,sa imi iasa trigliceridele 600?intr-o luna s-au dublat?oare e o greseala???am 23 ani
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Jul 28 2009, 08:05 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797eu zic sa refaci analizele

poate fi de la ei greseala


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nueleanu
mesaj Aug 28 2009, 05:51 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 28-August 09
Membrul Nr.: 53,560am 42 de ani, 1,80 inaltime , 76kg
ultimele analize: colesterol 178 , HDL 53,4 , trigliceride 668, LDL nu a putut fi masurat din cauza trigliceridelor
dupa regim de 2 saptamani trigliceridele s-au redus de la 696, la 668
am tensiunea arteriala 14/8
nivelul crescut de trigliceride nu se face simtit
mentionez ca nu este o greseala de masurare a analizelor, acestea sunt reale
ce ma sfatuiti? sa urmez un tratament medicamentos, sau sa continui regimul alimentar?
care ar putea fi cauza nivelului mare de trigliceride?
nu cunosc antecedente in familie
activitatea mea zilnica nu presupune mare efort fizic
alcoolul in timpul regimului alimentear trebuie exclus?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
UNGUREANU VIOLET...
mesaj Mar 23 2010, 03:22 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 31
Inregistrat pe: 2-February 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 11,565Buna ziua. Este o problema universala cu trigliceride si colesterol peste limita normala. Daca cineva ar putea sa ajute postand meniuri, retete zilnice, asa cum se face la dietele pentru slabit, ar fi un suport moral, un sprijin foarte bun.
Sotul meu are colesterol si trigliceride peste limita normala si TGO si TGP mari. I-am scos carnea de porc din alimentatie, placintele cu branza atat de mult dorite, muratura, ciocolata.

Abuzuri :
- placinta cu branza de vaca facuta in casa, aproape zilnic,
- popcorn la 3-4 zile
- suc acidulat zilnic, daca se poate 2 litri/zi
- carne de porc zilnic maxim 150 grame gratar.
- un pachet de tigari/zi

Nu gatesc cu prajeli, nu mananca oua decat ocazional, nu a fost niciodata prieten cu alcoolul

Din punctul meu de vedere este o alimentatie pentru un roman normal... tongue.gif

Acum...

Ieri i-am dat la pranz ciorba de vacuta si vitel la gratar - 100 gr.,
la ora 18 - branza de vaca cu ceapa.
Dimineata si-a cumparat 4 covrigi din comert (din cei tari) - nu stiu daca sunt recomandati....

Astazi repet ciorba d evacuta si gratar de vitel
Salau la cuptor cu legume in folie... si mai vedem...

Daca mai sunteti pe forum cu aceleasi probleme, va rog sa postati ce consumati, ce gatiti, poate ne ajutam reciproc si ne corectam acolo unde gresim.Go to the top of the page
 
+Quote Post
teonamon
mesaj Mar 23 2010, 05:09 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 843
Inregistrat pe: 13-October 09
De la: constanta-romania
Membrul Nr.: 54,330
Nu am retete de mincaruri pentru redus trigliceridele, dar de obicei ele se leaga de un LDL mare( deci trebuie protejat ficatul) , dar nu este obligatoriu, sotul meu are insuficienta renala ( acum este pe dializa) dar si inainte de dializa avea trigliceridele marite ( in regim alimentar strict) , fara sa aiba colesterolul "rau" peste limite , in schimb il avea pe cel "bun", HDL-ul f mic , sub 35 . Din cite am citit si aflat eu , sucurile acidulate afecteaza f mult ficatul , deci , parerea mea este sa-i eliminati in primul rind aceste sucuri din alimentatie , sa faca experienta o perioada de timp - un minim de doua-trei saptamini , si sa-si refaca analiza , sa vedeti in ce masura aceste sucuri ii influienteaza valorile . Degeaba ii scoateti placinta din meniu , dar ii lasati sucurile . Umblati la santaj, ii lasati placinta , dar mai la trei zile , pe perioada restrictiei de sucuri cool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
UNGUREANU VIOLET...
mesaj Mar 24 2010, 08:29 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 31
Inregistrat pe: 2-February 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 11,565Multumesc pentru raspuns. In 3 zile a consumat maxim jumatate de litru de suc - l-am prins ca pe motan la smantana - rolleyes.gif si a trecut pe apa plata, asa cum este si sanatos. De multe ori ma intreb> oare numai al meu sot este incapatanat ca un copil prost crescut, sau alintat?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Steli69
mesaj Dec 14 2010, 04:48 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 14-December 10
Membrul Nr.: 62,679Buna ziua,

Sunt nou pe aici. Mi-am facut niste analize de sange si mi s-au adeverit temerile. Am intrat un pic in panica asa ca am inceput sa caut solutii.

Acum vreo 3-4 ani cand mi-am facut ultimele analize de sange aveam colesterolul marit dar nu am facut nimic. Acum am inceput sa ma simt cam rau dinspre partea inimii si am fost la investigatii. Am fost la un cardiolog si EKG + ecografie a inimii au iesit perfect cu exceptia pulsului crescut datorita emotiilor. Tensiune 14/8 dar am avut si 15/11 la un aparat electronic.

Varsta este 32 ani, iar la inaltimea de 1,70 m am aproape 80 kg ... cam multe dar s-au pus repede si acum nu mai pot scapa de ele. Cam stiu cum am ajuns aici ... sport deloc, nici macar mers pe jos, mancare mai mult seara. Insa nu fumez, nu beau alcool si nici cu prajelile nu ma prea impac ... mai prind ceva dulciuri din cand in cand. Asadar cu acest stil am ajuns la:
- colesterol total: 222 (normal <200)
- colesterol HDL: 34 (normal 40-60)
- colesterol LDL: 138 (normal 0-130)
- glucoza serica: 98 (normal 60-99) - cat p'aci sa sar calul si aici ...
- trigliceride: 248 (normal <150)

Un lucru e clar ... trebuie facuta in primul rand o schimbare in stilul de viata ... sport si alimentatie ... dar totusi ... Cat e de grav ? Scap fara medicamente ? Cat de drastic trebuie sa fie regimul ? Sa fiu doar atent la ce mananc sau chiar sa tin regim ? Sarea are influenta aici ?

Astept sfaturile voastre.
Va multumesc anticipat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheng
mesaj Dec 15 2010, 01:26 PM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 13,355
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: BucureÅŸti
Membrul Nr.: 32,302QUOTE(Steli69 @ Dec 14 2010, 04:48 PM) *
Buna ziua,

Sunt nou pe aici. Mi-am facut niste analize de sange si mi s-au adeverit temerile. Am intrat un pic in panica asa ca am inceput sa caut solutii.
. . . . . .
Un lucru e clar ... trebuie facuta in primul rand o schimbare in stilul de viata ... sport si alimentatie ... dar totusi ... Cat e de grav ? Scap fara medicamente ? Cat de drastic trebuie sa fie regimul ? Sa fiu doar atent la ce mananc sau chiar sa tin regim ? Sarea are influenta aici ?
Astept sfaturile voastre.
Va multumesc anticipat.

Buna, bine ai venit pe culinar bye.gif
Cred ca, in primul rand, trebuie sa-ti interpreteze un medic toate analizele si numai el iti poate raspunde la intrebari.
Ai citit si primele pagini de aici ? Sunt sfaturi utile dar ce-ti zice medicul, trebuie pus pe primul loc si abia apoi intri in discutie cu persoane care se confrunta cu aceleasi probleme

Este doar sfatul meu smile.gif
Multa sanatate
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vincent32
mesaj Jun 11 2011, 12:09 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 11-June 11
Membrul Nr.: 245,823CITAT(mariusotto @ Oct 2 2003, 09:20 AM) *
Numele meu este Marius Otto Vintila, am varsta de 31 ani si sunt din Bucuresti.
<BR>De curand am primit rezultatele unor analize pe care le fac aproximativ o data pe an iar problema este cu Colesterolul si trigliceridele. Valorile sunt: Colesterol - 267 iar trigliceridele - 575. Nu am cunostinte despre istoricul parintilor si nu ma pot pronunta daca este ceva ereditar.
<BR>Am consultat un doctor nutritionist si m-a sfatuit sa incep un regim alimentar si in paralel un tratament cu Sortis, tablete de 20mg cate una zilnic seara dupa masa timp de 60 de zile, diagnosticul stabilit fiind DISLIPEDEMIE - sper ca am inteles bine.
<BR>Nu as dori sa incep sa iau medicamente de genul acesta acum. Problema este ca mi s-a spus ce NU se mananca in aceste situatii dar nu si ce se poate. Apelez la bunavointa celor care au retete si vor sa ajute. Va multumesc
[addsig]

Am si eu o problema,la ultimele analize mi-au iesit trigliceridele 183 si colesterolul 218.Acum doctorul de familie mi-a prescris 2 feluri de medicamente Vasilip si Lipivim dar cineva spunea ca pt valorile astea e de ajuns o dieta si gata in plus sunt si hepatotoxice.Ce sa fac ,sa am incredere in doctorul de familie si sa le iau in continuare sau sa merg pe dieta si atat?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kate
mesaj Jun 11 2011, 04:50 PM


*********


Grup: Membri
Postari: 1,954
Inregistrat pe: 13-April 08
Membrul Nr.: 42,669
Daca ai indoieli in privinta medicamentelor, e bine sa consulti inca un doctor, nu pe noi.
Doar un medic-acelasi sau altul- are dreptul si priceperea sa-ti inlocuiasca sau intrerupa tratamentul.

Nu ma pricep cine stie ce, dar pot sa-ti spun ca si raportul dintre colesterolul "bun" si cel "rau" conteaza foarte mult si poate determina prescrierea unui tratament sau nu.
Doctorul de familie ti-a citit analizele in intregime, te-a consultat, te stie probabil de ani de zile...cum poti sa te gandesti sa ne asculti pe noi, niste necunoscuti fara studii medicale?

Repet, daca ai indoieli asupra tratamentului, mergi la doctor ptr a doua opinie.

Tratamentul nu inlocuieste dieta, dieta nu inlocuieste tratmentul.


--------------------
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Jun 12 2011, 11:03 AM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618bere strugurel. ma iertati de offtopic dar a zis-o cu cuvintele mele D.gif

edit: io avui trigliceridele peste o mie (am scris cu litere sa nu existe confuzii) si cu tratamentul si sfatul medicului le-am adus pe cale normala. deci, ca sa inchei cu o concluzie, intreaba medicul, nu forumul culinar.

Acest mesaj a fost editat de BD: Jun 12 2011, 11:05 AM


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri: