Sari la conținut

Poză

Caut o reteta de ciorba de miel.


30 răspunsuri la acest topic

#1 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 12 April 2006 - 08:29 PM

Retete de CIORBA DE MIEL

Ma poate ajuta cineva?

Multumesc anticipat.

Bambina

#2 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 April 2006 - 08:36 PM

Daca vrei, iti pot spune cum se face in oltenia, desi nu stiu daca nu o sa ti se para ciudat, nu stiu nici "cat miel posezi" icon_smile.gif
bunica mea (mamaie la olteni) facea asa, capul mielului, cu picioarele (alea osoase, partea de jos) le punea la fiert cu sare, se spumeaza apoi se adauga ficat, rinichi, plamani, da, si plamani, si atentie, intestinele curatate f f bine, cred ca stii cum se face asta, fierte in prealabil si taiate cubulete, ceapa (calita in prealabil, sau nu, cum vrei), telina, pastarnac, morcovi, bulion, daca pica pastele mai tarziu, punea corcoduse verzi pentru acrit, tu pui ce vrei, muuult leustean la sfarsit si dreasa cu ou
Asa, si?



#3 marcel marcel

marcel marcel

    Captain Cook

  • Membri
  • 448 posturi
  • Location:camara vecinilor

Postat 12 April 2006 - 09:41 PM

Ciorba de miel cu macris

ingrediente :

Ca si in reteta bogdanei se foloseste capul intreg sau jumatate si partea inferioara a picioarelor, o parte din maruntaie daca nu vrei sa le pastrezi pt. drob, 2-3 morcovi, 1 patrunjel sau o telina mai mica, 1-2 cepe, 1 kg de macris, 1/2 cana orez, 2 galbenusuri, 1 cana smantana, sare, piper

Mod de preparare:

Se fierbe capul de miel cam 35-40 min. in apa cu sare si se spumeaza (dupa ce incepe sa fiarba), se adauga morcovii taiati marunt, patrunjelul/telina si ceapa taiate marunt. Cind sint aproape fierte (dupa aprox.inca30min), se adauga macrisul spalat bine. Se mai lasa sa fiarba cateva clocote, se adauga orezul si se gusta de acru, iar daca este nevoie se adauga zeama de lamiie. Se drege cu doua galbenusuri frecate impreuna cu smantana.

ATENTIE ! Se poate renunta la macris dar se dubleaza cantitatea de orez si se acreste cu zeama de lamaie. In acest caz se mai adauga o legatura mare de leustean - neaparat proaspat- tocata marunt spre finalul prepararii. - neaparat proaspat

s-aveti pofta...!

Editat de tzunee, 19 March 2010 - 02:36 PM.

Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!

#4 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 12 April 2006 - 11:21 PM

QUOTE(bambina @ Apr 12 2006, 09:29 PM) Vezi post

Ma poate ajuta cineva?

Multumesc anticipat.

Bambina



Eu fac ciorba de miel dupa reteta lui Radu Anton Roman icon_smile.gif N-am incercat niciodata cu maruntaie de miel rolleyes.gif
IPB Image :
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#5 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 12 April 2006 - 11:29 PM

eu neavand cap de miel, ca de obicei iau un gigot(pulpa) si alte parti din miel, fac asa. pun bucati de carne,( de obicei o pulpa o dezosez sa fac stufat si alte chestii), deci pun oasela si las sa fiarba. iau spuma, si cand carnea e aproape fiarta, pun orez. morcovi, telina , putin ardei iute, toate taiate cubulete, 2-3 rosii taiate marunt, 1 dovlecel optional, daca vrei si 1-2 cartofi, dar totul taiat f. marunt, ceapa verde. cand este totul fiert, sting focul,( fiind electric, inca mai functioneaza catva timp) pun bors magic, potrivesc de sare si pun enorm de mult patrunjel, marar, si leustean proaspat. la masa cine vrea isi pune smantana. asta pt cei ce n-au tot mielul. noua asa ne place. pofta mare!!!
Fan n_puiu for ever



#6 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 13 April 2006 - 06:33 PM

Saru'mana tuturor pt. retete.
O sa vad ce pot sa fac, ca n-am de unde sa iau cap si alte alea, nu sunt in Ro.
Eu comand la un grec miel, dar fara cap.
In turci si arabi n-am incredere sa mi s-a intamplat de multe ori sa gasesc produse expirate la ei.
Cred ca reteta Stelei e mai apropiata de ce pot eu sa fac, dar o sa incerc sa o combin cu celelalte, mai ales ca am macris in gradina (mi-am adus seminte din Ro.)
Mai am o rugaminte: o retea de stufat, se poate?
Am si eu carti de bucate, dar ma intereseaza mai mult sa incerc retetele altora.

Multumiri inca o data floare.gif

Bambina





#7 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 13 April 2006 - 06:38 PM

pai cred ca nimic mai simplu decat stufatul icon_smile.gif
pui in tava la cuptor carnea, ce vrei tu, mie imi plac mai mult coastele, cu ceva vin, mirodenii de care vrei tu, sare, piper, cand e aproape gata, pui cateva legaturi de ceapa verde, vreo doua de usturoi verde, acolo in tava, langa miel, o lingura de bulion, sau rosii cubulete "despielitate" cum preferi mai lasi putin si gataaaaaaa
Asa, si?



#8 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 13 April 2006 - 06:40 PM

am scris la retete de pasti in seria meniuri speciale pt zile ....

la ciorba de miel eu ti-am scris cum o fac eu neavand de unde lua capete etc, si oricum familia s-a invatat cu bucati de carne. cand am timp dau pe masina carne de miel si fac si mici perisoare cu carne de miel. legumele ( cartof, dovlecel sunt optionale)
daca o vrei à la greque o acresti cu lamaie si pui galbenus cu smantana!!!
Fan n_puiu for ever



#9 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 13 April 2006 - 10:53 PM

Aha, multumesc pt retetele de stufat.
Mama facea si ceva cu mult marar si cu miel, dar cred ca aia era mancare de marar cu miel, am confundat.
Multumesc.

Bambina

#10 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 14 April 2006 - 09:26 AM

...la stufat se pune mult marar. deci ceapa,usturoi verde, rosii si marar.
Fan n_puiu for ever



#11 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 02 April 2010 - 05:26 PM

CITAT(stella @ Apr 12 2006, 11:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pun oasela si las sa fiarba. iau spuma, si cand carnea e aproape fiarta, pun orez. morcovi, telina , putin ardei iute, toate taiate cubulete, 2-3 rosii taiate marunt, 1 dovlecel optional, daca vrei si 1-2 cartofi, dar totul taiat f. marunt, ceapa verde. cand este totul fiert, sting focul,( fiind electric, inca mai functioneaza catva timp) pun bors magic, potrivesc de sare si pun enorm de mult patrunjel, marar, si leustean proaspat. la masa cine vrea isi pune smantana. asta pt cei ce n-au tot mielul. noua asa ne place. pofta mare!!!

seamana foarte bine cu reteta mamei, cred ca am s-o fac si eu anul asta; Stella, ai mai descoperit vreun "secret" intre timp???
Paula





#12 carmaw

carmaw

    Academic Chef

  • Membri
  • 1426 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe ici pe colo

Postat 02 April 2010 - 05:48 PM

CITAT(bambina @ Apr 13 2006, 07:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Saru'mana tuturor pt. retete.
O sa vad ce pot sa fac, ca n-am de unde sa iau cap si alte alea, nu sunt in Ro.
Eu comand la un grec miel, dar fara cap.
In turci si arabi n-am incredere sa mi s-a intamplat de multe ori sa gasesc produse expirate la ei.
Cred ca reteta Stelei e mai apropiata de ce pot eu sa fac, dar o sa incerc sa o combin cu celelalte, mai ales ca am macris in gradina (mi-am adus seminte din Ro.)
Mai am o rugaminte: o retea de stufat, se poate?
Am si eu carti de bucate, dar ma intereseaza mai mult sa incerc retetele altora.

Multumiri inca o data floare.gif

Bambina

buna tocmai am terminat supa lor pascala...a grecilor
se cheama marghiritza
deci maruntaie inima ficat plamin si drobul se taie se calesc cu ceapa verde apoi se pune apa .=asa e reteta lor.
Eu am folosit doar ficat si niste coaste
se fierbe
se adauga orez salata verde marar 3 lamii si 3 oua batute separat albul si galbenusul apoi stinse cu sucul de lamii si adaugate peste supa
iti urez succes la ce vei pregati
paste cu sanaytate
cm


#13 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 02 April 2010 - 10:48 PM

CITAT(carmaw @ Apr 2 2010, 05:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
buna tocmai am terminat supa lor pascala...a grecilor
se cheama marghiritza
deci maruntaie inima ficat plamin si drobul se taie se calesc cu ceapa verde apoi se pune apa .=asa e reteta lor.
Eu am folosit doar ficat si niste coaste
se fierbe
se adauga orez salata verde marar 3 lamii si 3 oua batute separat albul si galbenusul apoi stinse cu sucul de lamii si adaugate peste supa
iti urez succes la ce vei pregati
paste cu sanaytate
cm

cred ca ai vrut sa scrii ca maruntaiele, ca pentru drob, se taie si se calesc....
La oua, spui ca le separi si le bati, pui si albusul in ciorba?
Paste fericit! smile.gif
Paula





#14 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 April 2010 - 11:12 PM

Carmaw, scuze ca sunt prea directa, dar incearca si tu sa scrii cursiv, cu litera mare la inceput de propozitie, cu semne de punctuatie...

Zau daca inteleg ceva din posturile tale. huh.gif

Si incearca sa citesti dupa ce scrii sau macar un preview... dry.gif

#15 carmaw

carmaw

    Academic Chef

  • Membri
  • 1426 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe ici pe colo

Postat 03 April 2010 - 03:58 AM

[quote name='bulinuta' date='Apr 3 2010, 12:12 AM' post='860473']

Carmaw, scuze ca sunt prea directa, dar incearca si tu sa scrii cursiv, cu litera mare la inceput de propozitie, cu semne de punctuatie...



Zau daca inteleg ceva din posturile tale. huh.gif



Si incearca sa citesti dupa ce scrii sau macar un preview... dry.gif

[/quote

Paste cu sanatate si noroc.

Bulinuta ca si Guvi aveti si voi dreptatea voastra dar o am si eu pe a mea.

Sint utilizatori care inteleg ce scriu, care mi raspund si sunt si utilizatori care scriu.....ca mine

Acum ca suntem in saptamina mare unde trebuie sa dam dovada de toleranta dar si de dreptate

inchei scriind ca politica de a da cu bete peste picioarele numai a unora din utilizatori parca nu ar fi cea mai potrivita.

Daca s ar supara lumea si nu ar mai posta aici...AR FI BINE?

Sigur ca nu...deci....

#16 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 03 April 2010 - 06:31 AM

CITAT(carmaw @ Apr 3 2010, 03:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Daca s ar supara lumea si nu ar mai posta aici...AR FI BINE?

acum, ca te-ai suparat, inteleg, dar cu mine ce-ai avut???? chiar vreau sa fac ciorba, azi; ce faci cu albusul??? eu nu l-as pune..
Paula





#17 carmaw

carmaw

    Academic Chef

  • Membri
  • 1426 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe ici pe colo

Postat 03 April 2010 - 06:39 AM

CITAT(PaulaM @ Apr 3 2010, 07:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
acum, ca te-ai suparat, inteleg, dar cu mine ce-ai avut???? chiar vreau sa fac ciorba, azi; ce faci cu albusul??? eu nu l-as pune..

Paula nu m am suparat......scriu adesea f repede
Da se pune binenteles si albusul
DA stai putin acum ca am timp vreau sa revin.
asupra retetei



#18 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 03 April 2010 - 06:53 AM

QUOTE(carmaw @ Apr 2 2010, 06:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
buna tocmai am terminat supa lor pascala...a grecilor
se cheama marghiritza
deci maruntaie inima ficat plamin si drobul se taie se calesc cu ceapa verde apoi se pune apa .=asa e reteta lor.
Eu am folosit doar ficat si niste coaste
se fierbe
se adauga orez salata verde marar 3 lamii si 3 oua batute separat albul si galbenusul apoi stinse cu sucul de lamii si adaugate peste supa
iti urez succes la ce vei pregati
paste cu sanaytate
cm



carmen, saru'mina pentru reteta, o sa-i fac o surpriza lui chris, ca am capetele, giturile si plaminii de la 2 miei, o sa fac si eu marghiritza. nu sint sigura de ficat, inima si rinichi daca sa le pun la ciorba sau sa fac meze. mai vedem.
auzi, am niste stevie, crezi ca se supara ciorba daca pun de-aia in loc de salata? si niste macris o sa pun, este extraordinar, mai ales la ciorbele de miel, hmmmmm rolleyes.gif

#19 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 03 April 2010 - 07:00 AM

CITAT(carmaw @ Apr 3 2010, 06:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Da se pune binenteles si albusul
DA stai putin acum ca am timp vreau sa revin.
asupra retetei

merci, ma duc la treaba...mai arunc un ochi mai tarziu floare.gif
Paula





#20 carmaw

carmaw

    Academic Chef

  • Membri
  • 1426 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe ici pe colo

Postat 03 April 2010 - 07:23 AM

Paula este al 2 mesaj pe care incerc sa ti l
trimit
PRIMUL NU SA INCARCAT
Deci am fost bolnava la pat 2 zile si ieri cind am fost mai bine am preparat totul ...de aceea nu am scris decit pe fuga
Hai inca o data
Reteta originala de pe site
Supa MARGHIRITA Supa pascala
Se maninca la miezul noptii cind se revine de la slujba
Se consuma calda acompagniata de cartofi fierti
ingrediente pt 4 persoane....cantitati grecesti....
1 kilo ficat miel,1 inima intestine(spalate bine)
2 salate verzi
ulei de masline, sare , piper
1 legatura marar verde
10 cepe verzi
1 ceasca orez
3 oua
2 lamii
PREPARARE
Se curata bine carnea se taie .Se taie ceapa fin si se rizoleaza cu carnea
Apoi toate acestea se adauga intr o oala se pune apa
Se fierbe
se adauga orezul cind e aproape fiert se adauga salatele taiate fin si mararul
Se fierbe in cont la foc mic
In 2 castroane separate se bate galbenusul si in altul spuma albusul Apoi se amesteca albusurile cu galbenusurile si se adauga un pic de zeama de la supa si zeama de la lamii....toate acestea se adauga peste continutul oalei se lasa la foc mic inca 3 minute si gata poti sa treci la altceva....supa greceasca e gata.
============================================================================
Dupa cum ai vazut eu am pus coaste si ficat si a iesit super
Daca mai ai intrebari te ascult.
Numai bine si paste cu sanatate.
cm



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi