Sari la conținut

Poză

Oaie la protap


16 răspunsuri la acest topic

#1 M J 38751

M J 38751

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 13 October 2006 - 04:27 AM

As dori sa pregatesc o oaie la protap (asta e a doua pe numar, prima merge la mici si alte asemenea). Am ceva lamuriri adhoc in privinta retetei/ modului de pregatire, dar nu ceva scris negru pe alb. Are cineva experienta despre asa ceva? icon_frown.gif

Multam frumos,
Julian

#2 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 13 October 2006 - 06:56 AM

Eu personal nu m-am ocupat niciodata,dar cum in fiecare an de Paste e traditia la greci,vad ce fac barbatii...e treaba lor...in primul rand trebuie sa stii cum sa legi mielul/oaia pe protap,vad aici ca leaga picioarele cu sarma,strans sa nu cada,se coase burta...se pregateste protapul si apoi cineva il invarte incontinuu,se face cu schimbul,sunt multi imprejur sau daca esti norocos,ai um motor,asa cum avem noi si il invarte motorul...apoi din cand in cand singurul lucru pe care il ai de facut e sa ungi cu un amestec de ulei si lamaie mielul...
Sa nu uit,se sareaza cu sare gronjoasa si se pun catei de usturoi prin tot mielul...
Sper ca ti-am dat o idee,mai multe nu stiu!


[attachmentid=63065]

[attachmentid=63066]

[attachmentid=63067]

Miniaturi atașate

  • IMG_3406.jpg
  • IMG_3428.jpg
  • IMG_3435.jpg
  • IMG_3440.jpg

Editat de Theodora, 13 October 2006 - 06:58 AM.



#3 comodo

comodo

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 17 August 2007 - 08:28 PM

Noi la Tg. Neamt facem oi la protap aproape saptamanal. Trebuie tinuta in bait ( vin, tot felul de mirodenii) cateva zile, avem noi un batran aici care are o reteta buna smile.gif.

[attachmentid=118542]
[attachmentid=118543]
[attachmentid=118544]

Miniaturi atașate

  • HPIM1104.JPG
  • HPIM1105.JPG
  • DSC00179.JPG


#4 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 17 August 2007 - 08:48 PM

Pai ademeneste-l si fura-i reteta! tongue.gif

P.S. Welcome pe aici!

#5 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 17 August 2007 - 08:56 PM

wow, ce poze sugestive. ohmy.gif astept cu nerabdare si reteta de bait, noi avem programata o asemenea aratare pentru cand vom inaugura casa (speram noi sa fie la toamna, tarziu rolleyes.gif ), dar reteta inca n-o avem, asa ca subiectul e bine venit!
Zambeste, maine va fi mai rau!

#6 comodo

comodo

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 27 August 2007 - 08:55 AM

Am sa incerc sa postez reteta pe forum, nu m-a interesat asha tare sa o cer pana acum, noi preferam sa-i dam la batran 50 de lei sa ne gaseasca o oaie sau un berbec si sa o prepare el si asha are pensia mica biggrin.gif. Sa va mai arat cateva poze cu un berbec de 32 kg. pe care l-am invartit sambata asta.
[attachmentid=120165]
[attachmentid=120166]

Miniaturi atașate

  • DSC00043.JPG
  • DSC00046.JPG


#7 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 27 August 2007 - 09:19 AM

(comodo @ Aug 27 2007, 09:55 AM) Vezi post

Am sa incerc sa postez reteta pe forum, nu m-a interesat asha tare sa o cer pana acum, noi preferam sa-i dam la batran 50 de lei sa ne gaseasca o oaie sau un berbec si sa o prepare el si asha are pensia mica biggrin.gif. Sa va mai arat cateva poze cu un berbec de 32 kg. pe care l-am invartit sambata asta.
[attachmentid=120165]
[attachmentid=120166]


Comodo, m-ai ucis prin pofitciune maxima
please , da-mi si mie adresa lu nenea ala a matali, ca dau fuga din Chiatra Neamt, sa iau asa bunatate. laugh.gif
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#8 comodo

comodo

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 28 August 2007 - 10:52 AM

Ti-am trimis-o pe PM. smile.gif

Editat de comodo, 28 August 2007 - 09:33 PM.


#9 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 28 August 2007 - 11:26 AM

(comodo @ Aug 28 2007, 11:52 AM) Vezi post

........ Nu o sa-ti para rau, dar iti trebuie echipa ca sa manance un berbec din asta, noi ne adunam cate 20-30 oameni.

pfuoaii, multam, pe 30 septembrie am un eveniment, da inca nu le zic, pana nu sunt sigur.

Editat de nenea Radu, 28 August 2007 - 11:39 AM.

Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 28 August 2007 - 11:30 AM

(nenea Radu @ Aug 28 2007, 11:26 AM) Vezi post

pfuoaii, multam, pe 30 septembrie am un eveniment, da inca nu le zic, pana nu sunt sigur.

Pai il stie tot culinaru laugh.gif

V-as sfatui ca numerele personale de telefon sa nu le puneti asa in vazu lumii, copii! Editati mesajul si folositi pentru asta mesajele personale!

#11 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 28 August 2007 - 11:44 PM

si reteta unde e?
e sau va fi tot aici sau o cauta pe la alte topice: retata prefeerata, ce gatim azi sau altele?
Fan n_puiu!

#12 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 29 August 2007 - 06:41 PM

salivand la asa poze, va doresc pofta mare la urmatoarea oaie, si astept si eu reteta de *baitz*.
Fan n_puiu for ever



#13 Iepurila

Iepurila

    Bucataras

  • Membri
  • 105 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 23 April 2008 - 02:10 PM

CITAT(comodo @ Aug 27 2007, 09:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am sa incerc sa postez reteta pe forum, nu m-a interesat asha tare sa o cer pana acum, noi preferam sa-i dam la batran 50 de lei sa ne gaseasca o oaie sau un berbec si sa o prepare el si asha are pensia mica biggrin.gif. Sa va mai arat cateva poze cu un berbec de 32 kg. pe care l-am invartit sambata asta.
[attachmentid=120165]
[attachmentid=120166]



Si pana la urma reteta de bait tot nu a fost postata.Se poate reteta?


#14 just_grasu

just_grasu

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 25 February 2009 - 07:27 PM

salutare

am citit despre tot ce ati vb voi pe aici si am vazut ca sunteti preocupati de acelasi lucru ca si mine,
as dori si eu acea reteta de "baitz" si daca se poate si niste retete complete de purcel la protap si miel la protap
deoarece am auzit ca ies foarte bune si vreau sa incerc....eu si cu gasca mea de vreo 15-20 de insi vrem sa incercam astea doua retete dar pe nicaieri nu e nici una completa in afara de cea a lui anton roman

asa ca daca ma pooteti ajuta va rog sa imi lasati si mie un idd sau un mail...pe care sa conversam si sa ajung si eu la acele retete renumite de baitz si de porc/miel la protap



va multumesc mult!

#15 alcatraz

alcatraz

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 11 April 2009 - 12:58 AM

Leşul de miel se pune la baiţ, aşa întreg, cum este. Baiţul se formează dintr-o saramură completată cu ceapă tăiată sferturi, foi de dafin, piper, căţei de usturoi, cimbru, piper şi boia iute de ardei. Nu va lipsi vinul roşu. Vasul în care am pus mielul şi am turnat baiţul peste el va fi pus la rece şi uitat acolo cel puţin 24 de ore. În ziua hărăzită proţapului, mielul se scoate din baiţ şi se pune la fiert într-un vas pe măsură. Fierberea se va face în apă cu sare şi nu va fi dusă până la capăt. Practic mielul va fi scos în momentul în care apreciem că este fiert cam pe jumătate. Lăsăm leşul să se zvânte, iar noi ne ocupăm de pregătitul proţapului
Sursa:http://www.jurnalulbtd.ro/articol-Secretul-mielului-la-protap-26-947.html

#16 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 11 April 2009 - 02:18 AM

CITAT(alcatraz @ Apr 11 2009, 01:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Leşul de miel se pune la baiţ, aşa întreg, cum este. Baiţul se formează dintr-o saramură completată cu ceapă tăiată sferturi, foi de dafin, piper, căţei de usturoi, cimbru, piper şi boia iute de ardei. Nu va lipsi vinul roşu. Vasul în care am pus mielul şi am turnat baiţul peste el va fi pus la rece şi uitat acolo cel puţin 24 de ore. În ziua hărăzită proţapului, mielul se scoate din baiţ şi se pune la fiert într-un vas pe măsură. Fierberea se va face în apă cu sare şi nu va fi dusă până la capăt. Practic mielul va fi scos în momentul în care apreciem că este fiert cam pe jumătate. Lăsăm leşul să se zvânte, iar noi ne ocupăm de pregătitul proţapului
Sursa:http://www.jurnalulbtd.ro/articol-Secretul-mielului-la-protap-26-947.html


nu contrazic nimic din ce ai scris... totusi cuvantul les in contextul asta... e de-a dreptul... nasol!

#17 alcatraz

alcatraz

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 11 April 2009 - 06:43 PM

CITAT(diamond @ Apr 11 2009, 03:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
nu contrazic nimic din ce ai scris... totusi cuvantul les in contextul asta... e de-a dreptul... nasol!

da asa e dar eu doar am dat un copy si paste.les iti poti spune dupa ce a murit singur



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi