Sari la conținut

Poză

Sos de ghimbir


9 răspunsuri la acest topic

#1 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 06 February 2007 - 03:57 PM

Am gasit radacina proaspata de ghimbir!
Ma ajutati cu o reteta de sos de ghimbir? Se poate servi cu pulpe de pui?

Editat de otilia gergely, 06 February 2007 - 03:58 PM.

"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#2 CristinaK

CristinaK

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 08 February 2007 - 01:24 AM

Daca este si cu sos de soia... te intereseaza? eusa_think.gif

#3 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 08 February 2007 - 09:28 AM

eu folosesc la bucataria chineza, indiana, si in special la ....salata de fructe.
rad putin pe o razatoare foooarte subtire, si da un gust fain.
se poate si bea infuzie cu apa fierbinte si lamaie.
si un sos excelent de salata ghimbir, lamaie, ulei de masline.( ceapa, usturoi etc eventual un pic de mustar daca va place)
Fan n_puiu for ever



#4 paperina

paperina

    Big Chef

  • Membri
  • 673 posturi
  • Location:in italia, cu vantul fluierand prin buzunare

Postat 08 February 2007 - 09:33 AM

doua retete (deocamdata) - luate anii trecuti de pe net - pe care eu le-am facut cu mici variatiuni, in sensul ca nu am pus toate ingredientele sau am redus cantitate daca era prea picant pt gustul meu
daca mai vrei iti mai scriu dar numai maine dupaamiaza ca acuma nu am timp nici sa scriu nici sa traduc
deci:
1. sos de iaurt cu condimente acest sos merge foarte bine si cu peste si cu legume crude

ingrediente: iaurt light (sau de care vrei/ai), praf de curcuma, ginger macinat/razalit proaspat, praf de chimion, un catel de usturoi zdrobit, 1-2 fire de ceapa verde

turnati iaurtul intr-un vas si adaugati ingredientele de mai sus, amestecati bine si serviti

2. sos picant cu ginger 60 ml suc de rosii, 240 ml otet de vin alb, 240 ml apa rece, 12 ardei iuti macinati/taiati marunt, 3 linguri de ginger proaspat razalit, 3 linguri de usturoi pisat, 2 cepe taiate marunt/rase pe razatoare, 2 lingurite sare, 1 lingura cimbru proaspat

puneti toate ingredientele intr-o cratita, amestecati la foc mare si cand incede sa fiarba reduceti focul la minim si mai fierbeti inca 15 min. trageti deoparte, lasati la racit, apoi puneti in mixer si mixati pana obtineti un piure. acest sos ce poate conserva pentru cateva saptamani tinut in frigider intr-un vas inchis ermetic. in mod traditional, acest sos se serveste in mici cantitati (1-2 linguri/persoana) cu legume proaspete sau fiere, peste, carne fiarta sau prajita

mi




#5 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 08 February 2007 - 11:26 AM

(CristinaK @ Feb 8 2007, 01:24 AM) Vezi post

Daca este si cu sos de soia... te intereseaza? eusa_think.gif


Ma intereseaza. Am vazut sos de soia in comert, deci gasesc.
Multumesc!
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#6 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 08 February 2007 - 11:27 AM

(stella @ Feb 8 2007, 09:28 AM) Vezi post

eu folosesc la bucataria chineza, indiana, si in special la ....salata de fructe.
rad putin pe o razatoare foooarte subtire, si da un gust fain.
se poate si bea infuzie cu apa fierbinte si lamaie.
si un sos excelent de salata ghimbir, lamaie, ulei de masline.( ceapa, usturoi etc eventual un pic de mustar daca va place)


Multumesc mult, am sa incerc si la fructe si sosul cu ulei de masline.
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#7 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 08 February 2007 - 11:29 AM

(paperina @ Feb 8 2007, 09:33 AM) Vezi post

doua retete (deocamdata) - luate anii trecuti de pe net - pe care eu le-am facut cu mici variatiuni, in sensul ca nu am pus toate ingredientele sau am redus cantitate daca era prea picant pt gustul meu
daca mai vrei iti mai scriu dar numai maine dupaamiaza ca acuma nu am timp nici sa scriu nici sa traduc


Multumesc mult. Suna interesante retetele, am sa le incerc. Imi place la nebunie sosul de ghimbir. Cand mai ai timp, mai pune.
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#8 CristinaK

CristinaK

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 10 February 2007 - 03:07 PM

Sos cu ghimbir si ceapa verde (pt. aprox. 500-600g carne de pui)

2-6 fire (subtiri) de ceapa verde - tocate
1 lingurita plina de ghimbir ras
4 linguri sos de soia
4 linguri otet
1 lingura zahar

Se amesteca toate si se toarna peste pui prajit sau fript.

~~~~~~~~~~~~~~~
Sos de ghimbir cu unt (pt. aprox. 300-400g peste)

Intr-o craticioara se topesc 20g unt, se adauga 20g ghimbir tocat marut sau taiat julienne (eu il prefer julienne ca sa se "vada" wink.gif , 3 linguri vin alb, 1/2 lingura sos de soia, putin piper; se da intr-un clocot, se inchide focul si se adauga 1 lingura zeama de lamaie.
Se toarna peste peste prajit, mai ales peste alb, gen cod.

~~~~~~~~~~~~~~~
Si inca o chestie cu ghimbir:
500g carne de pui - taiata in bucati potrivite - se marineaza pt. aprox. 10min. in {3 linguri sos de soia+3 linguri zahar+5 linguri vin alb} dupa care se prajesc (in putin ulei... 2-3 linguri). Cand bucatile de pui s-au facut, se toarna peste ele {1-1/2 lingura sos de soia+1-1/2 lingura zahar+1 lingura vin alb+1 lingura ghimbir ras} si se amesteca pana se "imbraca" bine puiul si se absoarbe aproape complet sosul.


Sper sa fie printre "exemple" ceva care sa te tenteze mellow.gif
hello.gif

#9 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 10 February 2007 - 05:32 PM

(CristinaK @ Feb 10 2007, 03:07 PM) Vezi post

Sos cu ghimbir si ceapa verde (pt. aprox. 500-600g carne de pui)

2-6 fire (subtiri) de ceapa verde - tocate
1 lingurita plina de ghimbir ras
4 linguri sos de soia
4 linguri otet
1 lingura zahar

Se amesteca toate si se toarna peste pui prajit sau fript.

~~~~~~~~~~~~~~~
Sos de ghimbir cu unt (pt. aprox. 300-400g peste)

Intr-o craticioara se topesc 20g unt, se adauga 20g ghimbir tocat marut sau taiat julienne (eu il prefer julienne ca sa se "vada" wink.gif , 3 linguri vin alb, 1/2 lingura sos de soia, putin piper; se da intr-un clocot, se inchide focul si se adauga 1 lingura zeama de lamaie.
Se toarna peste peste prajit, mai ales peste alb, gen cod.

~~~~~~~~~~~~~~~
Si inca o chestie cu ghimbir:
500g carne de pui - taiata in bucati potrivite - se marineaza pt. aprox. 10min. in {3 linguri sos de soia+3 linguri zahar+5 linguri vin alb} dupa care se prajesc (in putin ulei... 2-3 linguri). Cand bucatile de pui s-au facut, se toarna peste ele {1-1/2 lingura sos de soia+1-1/2 lingura zahar+1 lingura vin alb+1 lingura ghimbir ras} si se amesteca pana se "imbraca" bine puiul si se absoarbe aproape complet sosul.
Sper sa fie printre "exemple" ceva care sa te tenteze mellow.gif
hello.gif


Ma tenteaza toate!!!! Multumesc mult Cristina! "pupic:

"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#10 paperina

paperina

    Big Chef

  • Membri
  • 673 posturi
  • Location:in italia, cu vantul fluierand prin buzunare

Postat 13 February 2007 - 10:58 AM

revin cu alte cateva retete (traduse, luate de prin carti de bucare sau din internet), recunosc, nu le-am facut pe toate ca n-am gasit ocaze si nu place tuturor din casa, dar incet, incet sper sa le pun si eu in aplicare
GINGER - bautura cu ginger
(dintr-o carticica cu retete din senegal si din africa neagra)
Ingrediente pt. 2 l de apa:
50g ginger, zahar dupa gust, 2 pliculete vanilie, 1 lingurita aroma de flori de portocal, sucul unei lamai
curatati si spalati gingerul, mixati-l sau dati pe razatoare si lasati la macerat cam 1/2 ora in apa rece (nu scrie cata apa)
filtrati si adaugati aroma de flori de portocal, sucul de lamaie, vanilia si zaharul
se poate adauga si suc de ananas (la acest punct, eu cred ca se poate adauga orice alt suc: portocale, mandarine, mango, capsuni, visine etc. se poate experimenta!
se tine in frigider, se serveste rece

SAKAY sos de ardei iute

50 g ardei iute proaspat, fara seminte, 1 lingura ginger macinat, 2 catei uturoi, zdrobiti, cca 4 linguri ulei

puneti toate ingredientele in mixer si mixati pana devin un piure, adaugati putin ulei daca e necesar. se foloseste putin la retetele care necessita fierbere (legume, de ex.) sau puneti o cantitate mica intr-un castronel si serviti drept garnitura la alte feltri de mancare.

pt. sos: 4 cani supa de carne, 4 linguri miere (de castane sau de care ai/preferi), 4 linguri de ginger proaspat

preparati sosul turnand supa intr-o cratita, adaugati gingerul mixat si mierea, fierbeti, la foc mic, pana obtineti jumatate din cantitatea iniziala

OUA CU GINGER

ingrediente pt. 4 pers: 5 oua, 200 g cartoni, 100 g rosii fara pielite, 50 g ceapa, 1 ardei iute, 1 catel usturoi, 1 lingurita ginger macinat, ½ lingurita curcuma macinata, 1 praf nucsoara, ulei, sare, patrunjel cat trebuie

fierbeti cartofii cu coaja, stoarceti-i si lastati-i la racit, curatati-i de coaja, taiati-i in cubulete si frigeti-i in ulei pana devin crocanti, tineti-i la cald. intre timp prajiti in 2 linguri de ulei ceapa si gingerul, curatati si macinati/mixati, dati pe razatoare. cand s-au inmuiat adaugati ardeiul iute, taiat feliute, curcuma, rosia (rosile) maruntita/e, sarati si fierbeti pana rosile se inmoaie bine, bine (devin un piure). mai fierbeti sosul pana scade putin, adaugati ouale batute bine si continuati prepararea pe foc mic pana se coaguleaza ouale. asezati omileta (ca nu stiu cum s-o numesc altfel) in centrul unei farfurii, incalzita in prealabil. sarati cartofii si presarati si putina nucsoara peste ei, aranjati-i pe farfurie in jurul oualor si preparati deasupra patrunjel verde taiat fin

atat pt. astazi. in episodul urmator: peste cu ginger, supa de morcovi si ginger, conopida cu ginger si biscuiti (poate reteta de biscuiti a fost prezentat aici, pe forum, dar cer scuze, nu-mi amintesc de unde am copiat-o)
mi







Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi