Sari la conținut

Poză

Cum repar icrele taiate?


28 răspunsuri la acest topic

#1 norisor13

norisor13

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 14 February 2007 - 12:46 PM

Va rog! Urgent! In acest moment!

#2 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 14 February 2007 - 01:03 PM

(norisor13 @ Feb 14 2007, 11:46 AM) Vezi post

Va rog! Urgent! In acest moment!


Norisor, incearca cu un pic de apa ff rece, doar cativa stropi. Eu una, am luat-o de la capat cand le-am taiat, nu stiu sigur daca icrele se repara

NU LUA IN SEAMA POSTUL ASTA
Fan n_puiu!







#3 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 14 February 2007 - 01:04 PM


Norisor, incearca cu un pic de apa ff rece, doar cativa stropi. Eu una, am luat-o de la capat cand le-am taiat, nu stiu sigur daca icrele se repara

Edit. se repara, mi-am adus aminte. Se iau iara icre, se freaca bine bine, fara nimic, apoi se pun incet incet din icrele taiate.Spor

Fan n_puiu!







#4 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 14 February 2007 - 01:06 PM

daca mai ai icre nepreparate poti sa o iei de la capat dar in loc de ulei pui putin cate putin din compozitia de icre taiate.

EDIT: am scris deodata cu luciana si am fost gand la gand

Editat de boni, 14 February 2007 - 01:08 PM.


#5 norisor13

norisor13

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 14 February 2007 - 01:14 PM

Va multumesc fetelor! Asa am facut si ...le-am reparat!!!!

#6 Odille

Odille

    micro Bucatar

  • Membri
  • 10 posturi

Postat 14 February 2007 - 01:47 PM

Salut, fetele!!
Daca si daca nu mai aveti icre de rezerva, aruncati un galbenus de ou in farfurie, il frecati putin (fara ulei), apoi adaugati cite putin din icrele taiate. Succes garantat.
Ziua buna.

#7 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6054 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 14 February 2007 - 06:17 PM

Ia sa dau si eu o solutie : la mine mi se repara mereu cu apa clocotita. Se pune un pic cativa stropi int-run colt si se amesteca pana se leaga dupa care usor se incorporeaza restu. Iar bine mi s-a legat doar cu zeama de lamaie. Iar metoda tatalui meu imbatabile: se fierbe un pic de gris, se ia o lingura de gris, intr-un castron si peste se adauga cate putin icre, se amesteca si tot asa pana ai incorporat tot....wowwww ce pofta imi e, cred ca nu am mancta de doi ani.
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#8 anaelena

anaelena

    Big Chef

  • Membri
  • 703 posturi

Postat 05 May 2008 - 07:17 PM

si eu ca norisor acum: urgent!!!!!
nu reusesc sa le repar. sad.gif
am mai avut o tura de icre si am luat-o de la capat- dar degeaba. sad.gif
apoi am incercat sa adaug ulei- dar degeaba. sad.gif
icrele sunt mici, poate de aceea se desfac asa greu? le-am batut cu mixerul. la tura a doua am inceput cu furculita dar nu se vedea nici un progres asa ca am trecut inapoi la mixer.
sunt icre de oblete amestecate cu ceva icre de caras.
ce ma fac??? sad.gif(((

#9 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 05 May 2008 - 07:22 PM

QUOTE(anaelena @ May 5 2008, 08:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si eu ca norisor acum: urgent!!!!!
nu reusesc sa le repar. sad.gif



Moaie un miez de pîine în apă, stoarce-l şi apoi peste el adaugi din compoziţia tăiată, puţin cîte puţin şi amestecînd mereu.

#10 anaelena

anaelena

    Big Chef

  • Membri
  • 703 posturi

Postat 05 May 2008 - 07:35 PM

QUOTE(n_puiu @ May 5 2008, 07:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Moaie un miez de pîine în apă, stoarce-l şi apoi peste el adaugi din compoziţia tăiată, puţin cîte puţin şi amestecînd mereu.



intre timp am mai incercat si cu apa fierbinte... sad.gif sper ca nu le-am ratat de tot.
indata ma apuc sa fac cum ai spus. bat cu furculita sau cu mixerul?
nus chiar aiurea in bucatarie si icrele de obicei imi ies. acum am intrat in panica.
iti multumesc din suflet pentru raspunsul rapid.

#11 anaelena

anaelena

    Big Chef

  • Membri
  • 703 posturi

Postat 05 May 2008 - 07:51 PM

nu merge.

nu ar trebui sa conteze cantitatea de paine, nu? ca doar am adaugat icrele cate putin. am batut cu furculita. parea legat, dar de fapt erau icre cu paine. sad.gif
e posibil sa fie de la ulei?
is trista... sad.gif

#12 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 May 2008 - 07:55 PM

pune o lingurita cu mustar si putin cate putin din compozitia taiata. fa cu mixerul!

Editat de moatza, 05 May 2008 - 07:57 PM.


#13 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 05 May 2008 - 07:58 PM

QUOTE(anaelena @ May 5 2008, 08:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nu merge.


Imi pare rău, se întîmplă căteodată să nu iasă, cine ştie de ce...

Dar le-ai lăsat măcar o zi în frigider?


#14 anaelena

anaelena

    Big Chef

  • Membri
  • 703 posturi

Postat 05 May 2008 - 08:16 PM

QUOTE(n_puiu @ May 5 2008, 07:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Imi pare rău, se întîmplă căteodată să nu iasă, cine ştie de ce...

Dar le-ai lăsat măcar o zi în frigider?



e totusi incurajator ca imi spui ca nu am gresit eu...

pestele era foarte proaspat. atunci luat din dunare.
le-am lasat 3 zile in frigider. mama asa mi-a zis. barbatul mi-a zis ca e suficient si o ora. erau cu sare.

fiimea ma intreaba acum daca exista forum despre icre smile.gif))

#15 anaelena

anaelena

    Big Chef

  • Membri
  • 703 posturi

Postat 05 May 2008 - 08:18 PM

QUOTE(moatza @ May 5 2008, 07:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pune o lingurita cu mustar si putin cate putin din compozitia taiata. fa cu mixerul!


moatza fac si asa cum zici tu... saracele icre au patit toate reparatiile cu putinta: alte icre, lamaie, picaturi de apa fierbinte, paine...
dar pot sa le fac maine?? ca nu mai rezist... nu de efort, ci de tristete.


#16 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 May 2008 - 08:24 PM

QUOTE(anaelena @ May 5 2008, 08:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
moatza fac si asa cum zici tu... saracele icre au patit toate reparatiile cu putinta: alte icre, lamaie, picaturi de apa fierbinte, paine...
dar pot sa le fac maine?? ca nu mai rezist... nu de efort, ci de tristete.

fa-le-n seara asta ca sa te culci fericita! sigur reusesti.

#17 anaelena

anaelena

    Big Chef

  • Membri
  • 703 posturi

Postat 05 May 2008 - 09:20 PM

QUOTE(moatza @ May 5 2008, 08:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
fa-le-n seara asta ca sa te culci fericita! sigur reusesti.


uf moatzo ce imi faci tu...

back to icre biggrin.gif


#18 Medeea.

Medeea.

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 05 May 2008 - 09:24 PM

Ai putea incerca sa le "bati" cu un mixer de-ala vertical,cu cutit,sa mai sparga boabele.
Eu il folosesc la sfarsit,dupa ce la fac cu mixerul normal,si-mi ies foarte cremoase. (nu-mi vine denumirea aluia...nu "blender"...cum ii zice?)

#19 anaelena

anaelena

    Big Chef

  • Membri
  • 703 posturi

Postat 05 May 2008 - 09:50 PM

QUOTE(Medeea. @ May 5 2008, 09:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ai putea incerca sa le "bati" cu un mixer de-ala vertical,cu cutit,sa mai sparga boabele.
Eu il folosesc la sfarsit,dupa ce la fac cu mixerul normal,si-mi ies foarte cremoase. (nu-mi vine denumirea aluia...nu "blender"...cum ii zice?)



nu am, medeea.
tot incerc acum sa bat mustarul cu icrele cum a zis moatza...
nu pare sa iasa sad.gif

#20 sandu liza 32311

sandu liza 32311

    Bucataras

  • Membri
  • 78 posturi

Postat 06 May 2008 - 01:48 PM

eu repar icrele taiate cu un albus de ou crud. pun in alt vas si frec incet cu cate o lingura de icre pana le fac la loc pe toate.
si merge



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi