Sari la conținut

Poză

Crema de unt cum se face?


8 răspunsuri la acest topic

#1 VERONICA

VERONICA

    Big Chef

  • Membri
  • 668 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Arad

Postat 26 May 2007 - 09:41 AM

Fetelor, as avea nevoie de o reteta de crema de unt pentru ornat torturi. care e cea mai buna cea cu unt, zahar si arome sau cea fiartacu oua, amidon etc?

Nu stiu unde a disparut indexul de la "Dulciuri"?



Merci




#2 Arra

Arra

    Captain Cook

  • Membri
  • 386 posturi
  • Location:Tomb Rider - Lara Croft

Postat 26 May 2007 - 10:49 AM

Veronica ai putina rabdare ca lucreaza unul din administratori la index ca sa il structureze mai bine si sa ne fie mai usor sa gasim retetele.... rolleyes.gif

#3 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 26 May 2007 - 05:22 PM

(VERONICA @ May 26 2007, 09:41 AM) Vezi post

Fetelor, as avea nevoie de o reteta de crema de unt pentru ornat torturi. care e cea mai buna cea cu unt, zahar si arome sau cea fiartacu oua, amidon etc?

Nu stiu unde a disparut indexul de la "Dulciuri"?
Merci

Veronica..pîna una alta,încearca sa folosest serchul
Cauta prima data,la cautarea simpla..dai ganaghe ,iar pe prima pagina care-ti vine..mai în josul paginii sînt retete de aceasta crema..una e pusa si de petunie..si mai sînt si altele.
Nu m-am uitat si pe restul paginilor,dar pe prima deja am gasit cîteva retete si idei.

Daca nu gasesti ceea ceti trebuie..mai cauta tot cu cautarea simpla crema

cauta cu search,simplu,la DULCIURI smile.gif
Maya's World .

#4 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2007 - 10:54 PM

pai, ea vrea o crema cu unt sau una fiarta...
ganache-ul nu-i nici una nici alta. da'i cea mai buna!

#5 Maria_Ap

Maria_Ap

    genuine passion for food

  • Membri
  • 950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Los Angeles

Postat 27 May 2007 - 06:30 AM

Eu cred ca cea mai buna crema de ornat e cea de unt, zahar praf si arome. Cind faci trandafiri din crema asta, dupa citeva ore se zahariseste si ramin trandafirii usor crocanti si cu un aspect sticlos. Asta e o reteta americana pe care ei o folosesc foarte mult la ornat si mai ales la facut trandafiri. Nu stiu de unde se stie pe forum ca in America se foloseste crema asta si ca umplutura, ceea ce e total gresit. Cantitatea de zahar e de 3 sau 4 ori mai mare decit untul, ceea ce mi se pare normal, pt ca pasta de zahar cred ca are aceeas proportie, iar in Romania, pe vremea lui Ceausescu, in cofetarii se folosea zahar ars amestecat cu zahar praf la facutul trandafirilor.

Editat de apascaritei maria, 27 May 2007 - 06:31 AM.

A good meal ought to begin with hunger.

#6 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 27 May 2007 - 01:55 PM

(moatza @ May 26 2007, 10:54 PM) Vezi post

pai, ea vrea o crema cu unt sau una fiarta...
ganache-ul nu-i nici una nici alta. da'i cea mai buna!

ea nu a zis exact ce vrea..si am gasit o gramada de feluri..si ganache-uri unde veneau oo si amidon..si etc. si etc..apoi am zis sa caute cu search si crema..daca cauta gaseste..si pentru ca ea e singura care stie ce vrea..trebuie sa caute,sa citeasca retete,parerile pe lînga..etc..


Deci la ce ma refer eu..cautînd dupa ganache si crema,dadea de o gramada de alte creme...cu unt,cu oo,cu faina..etc..asa se cauta biggrin.gif
Daca cauta dupa crema cu oo..gasea si omleta..cautînd extra dupa ganache,veneau toate subiectele unde s-au mai folosit creme dulci..cu de toate ..inclusiv de ornat.
Era doar o tactica decautare smile.gif
Maya's World .

#7 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 May 2007 - 03:13 PM

(VERONICA @ May 26 2007, 07:41 AM) Vezi post

Fetelor, as avea nevoie de o reteta de crema de unt pentru ornat torturi.

totusi, o fi gasit-o pana la urma?
maya, sa stii ca si eu fac o variatiune de ganache, adica ii mai adaug 2-3 linguri cu cacao de-aia buna si neagra. in felul asta capata prestanta, adica sta bat, de poti sa ornezi linistita cu ea. ceea ce pe mine tot nu ma ajuta prea mult, ptr ca eu sunt un antitalent ornamentos, na!

#8 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 30 May 2007 - 05:26 PM

(moatza @ May 27 2007, 03:13 PM) Vezi post

totusi, o fi gasit-o pana la urma?
maya, sa stii ca si eu fac o variatiune de ganache, adica ii mai adaug 2-3 linguri cu cacao de-aia buna si neagra. in felul asta capata prestanta, adica sta bat, de poti sa ornezi linistita cu ea. ceea ce pe mine tot nu ma ajuta prea mult, ptr ca eu sunt un antitalent ornamentos, na!

mie-mi zici?? Daca facem concurs la ornat(cel mai urît) cu crema..eu cîstig biggrin.gif

- si nush daca a gasit unsure.gif ..noi ne agitam,si pe ea o vezi cu tortul ornat(pe noi sigur,nu biggrin.gif )
Maya's World .

#9 ciorogar iulia corina 447

ciorogar iulia corina 447

    Bucataras

  • Membri
  • 55 posturi
  • Location:Sebes (Alba)

Postat 27 July 2007 - 11:14 PM

Maria, te rog imi spui cum faci trandafirii din unt si zahar praf si daca se pot folosi imediat sau se lasa la uscat(sunt in mare criza de timp).
Corina.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi