Sari la conținut

Poză

Friptura la grill


12 răspunsuri la acest topic

#1 doinitzuk

doinitzuk

    Captain Cook

  • Membri
  • 239 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 October 2007 - 10:11 AM

Am incercat de cateva ori sa fac friptura pe grill, pe aragaz dar de fiecare data mi se pare ca iese tare, atoasa.Cum sa procedez sa obtin o friptura frageda si suculenta?

#2 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi & Missiruppi

Postat 28 October 2007 - 01:15 PM

Doinitzuk, iti recomand sa pui la baza cuptorului o tava cu apa si sa ai grija sa-i faci "plinul" pe toata durata timpului cit prepari friptura la gratar. smile.gif
excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#3 doinitzuk

doinitzuk

    Captain Cook

  • Membri
  • 239 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 October 2007 - 01:38 PM

Eu ma refer la acel grill special pentru ochiul de aragaz care are spatiu pentru apa pe care de altfel il si utilizez, dar tot nu-mi place ce iese sad.gif

#4 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi & Missiruppi

Postat 28 October 2007 - 01:52 PM

QUOTE(doinitzuk @ Oct 28 2007, 01:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu ma refer la acel grill special pentru ochiul de aragaz care are spatiu pentru apa pe care de altfel il si utilizez, dar tot nu-mi place ce iese sad.gif


Oops, am crezut ca zici de cuptorul de aragaz care are si functiunea "grill". Nu prea am idee cit de performant e grill-ul pe care-l folosesti. Stiu doar ca "reclama e sufletul comertului" si multe firme promit marea cu sarea. smile.gif
Acu' ce sa zic, la fripturile aţoase ma gindesc ca fragezimea carnii e ca si la oameni biggrin.gif ... depinde de virsta animalului, de cum a fost alimentat, de stressul din grajduri/coteţe si de "minunatele" clipe petrecute la abator. laugh.gif
excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#5 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 28 October 2007 - 02:08 PM

[quote name='doinitzuk' date='Oct 28 2007, 10:11 AM' post='396791']
Am incercat de cateva ori sa fac friptura pe grill, pe aragaz dar de fiecare data mi se pare ca iese tare, atoasa.Cum sa procedez sa obtin o friptura frageda si suculenta?
[/quot

mie doar micii imi plac facuti pe acest tip de grill, am incercat pulpe de pui si piept de pui dar nu mi-au placut ca se usuca , daca vrei friptura suculenta fa-o in cuptor nu pe acest tip de grill..

#6 Medeea.

Medeea.

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 28 October 2007 - 03:07 PM

Eu zic ca depinde de tipul de carne folosit.
DAR eu zic ca nu se pune apa in gril.Eu nu pun niciodata si nici nu am mai auzit,de la cine mai are,sa puna apa...spatiul e pentru scurgerile din carne.Daca pui apa,se fierbe - nu se frige!
Vorbesc despre grilul format din vas de pus pe ochiul de aragaz (cu gaura in mijloc),gratar si capac (cu maner-carlig detasabil).De-asta ai si tu?

#7 andreea fr

andreea fr

    Master of disaster

  • Membri
  • 1873 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 29 October 2007 - 05:54 PM

eu fac carnea de pui (piept si pulpe dezosate) numai pe grill si iese buna, in schimb cea de vitel si miel daca nu e mancata cat e fierbinte , calda devine atoasa si seaca.

nici eu nu pun apa pe grill, ce cand faci gratar afara pui apa ?

vezi sa fie grillul foarte bine incins si carnea nu prea umeda, sa nu curga apa de pe ea.

#8 Mishu_N

Mishu_N

    Bucataras

  • Membri
  • 56 posturi
  • Gender:Female
  • Location:la malu' marii

Postat 31 October 2007 - 07:34 PM

Nu am mai folosit de mult timp grill-ul la ochiul de aragaz (de pe vremea cand tineam regim dupa operatia de fiere, acum 3 ani) dar imi amintesc ca si mie imi iesea la fel de uscat si atos de-mi era sila sa mananc.

Am incercat si varianta cu folie de aluminiu si a iesit mai bine. Adica am pus pulpele crude in folie si cand au fost aproape gata le-am scos si le-am mai lasat putin pe gratar.

Orcum, pot sa spun ca nu conteaza calitatea grill-ului de aragaz, ca gratarelul facut la jar nu o sa iasa in veci.

#9 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 31 October 2007 - 07:54 PM

am inteles ca daca se presara sare pe carne si apoi se pune pe gril nu se mai usuca pentru ca sarea inchide porii.
eu mai fac pe grilul electric si n-am treaba sa se usuce sau sa fie atoasa carnea.
austriecii taie fripturile groase de 1 deget jumate si le marineaza bine de tot.

#10 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 01 November 2007 - 11:02 AM

<<am inteles ca daca se presara sare pe carne si apoi se pune pe gril nu se mai usuca pentru ca sarea inchide porii.>>

Eu ştiu taman invers, sarea scoate sarea din carne şi rămâne uscată. Porii se închid dacă temperatura grătarului e mare de la-nceput.

Deci o friptură bună la grătarul ăsta io o fac aşa:

încing bine grătarul
tăi carnea cam de-un deget (mai groasă da, dar mai subţire nu) o presar cu piper, o ung cu puţon ulei şi o pun pe grătarul bine încins.
verific ca flacăra să fie mare dar să ardă în interiorul găurii şi nu pe dinafară.
când se rumeneşte pe deasupra o-ntorc şi-o mai las până se rumeneşte şi pe partea-asta
îi pun sare şi gata.

io o ţin cam trei sferturi de ceas.

S-a uscat numai când am mai ţinut-o prea mult.

Editez, că uitai, apa mai mult la legume, dar şi la peşte, curge grăsime pe fundul încins al grătarului şi miroase cumplit...

Editat de n_puiu, 01 November 2007 - 11:05 AM.


#11 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 01 November 2007 - 11:15 AM

QUOTE(n_puiu @ Nov 1 2007, 11:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
<<am inteles ca daca se presara sare pe carne si apoi se pune pe gril nu se mai usuca pentru ca sarea inchide porii.>>

Eu ştiu taman invers, sarea scoate sarea din carne şi rămâne uscată. Porii se închid dacă temperatura grătarului e mare de la-nceput.

Deci o friptură bună la grătarul ăsta io o fac aşa:

încing bine grătarul
tăi carnea cam de-un deget (mai groasă da, dar mai subţire nu) o presar cu piper, o ung cu puţon ulei şi o pun pe grătarul bine încins.
verific ca flacăra să fie mare dar să ardă în interiorul găurii şi nu pe dinafară.
când se rumeneşte pe deasupra o-ntorc şi-o mai las până se rumeneşte şi pe partea-asta
îi pun sare şi gata.

io o ţin cam trei sferturi de ceas.

S-a uscat numai când am mai ţinut-o prea mult.

Editez, că uitai, apa mai mult la legume, dar şi la peşte, curge grăsime pe fundul încins al grătarului şi miroase cumplit...


eu o condimentam inainte si nu o ungeam cu ulei carnea si se usca, puneam apa la pulpe sa nu curga grasimea, o sa incerc si varianta asta..merci..


#12 doinitzuk

doinitzuk

    Captain Cook

  • Membri
  • 239 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 November 2007 - 06:03 PM

Multumesc pentru tot fetelor.O sa incerc si eu sa las gratarul sa se incinga cat mai tare sa vad ce iese.

#13 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 03 November 2007 - 10:35 PM

Eu folosesc destul de des gratarul acela de care zici tu...
Pun apa pe fundul lui pentru ca altfel s-ar arde rau grasimea cazuta acolo...

Intotdeauna mi-au iesit buni micii, pulpele, pieptul (asta se lasa putin, pana se albeste!), carnatii, legumele, frigaruile, orice...Si nu las deloc sa se incinga gratarul! huh.gif

Nu stiu zau de ce nu va ies voua!

Si eu stiu ca sarea se pune la sfarsit, ca altfel scoate toate sucurile din carne si aceasta devine uscata.

Daca vrei friptura mai zemoasa, las-o mai putin.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi