Sari la conținut

Poză

cum se prajeste fileul de peste?


10 răspunsuri la acest topic

#1 Asmera

Asmera

    Captain Cook

  • Membri
  • 357 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 November 2007 - 04:05 PM

Exista vreo tehnica speciala? Va rog sa ma ajutati voi.

#2 Medeea.

Medeea.

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 11 November 2007 - 04:19 PM

In primul rand depinde de calitatea acestuia.
Din incercarile mele (ca si eu am patit-o),pot spune ca trebuie decongelat bine,uscat bine de apa in servetele absorbante si dat prin faina,malai ori un amestec din ele.Uleiul sa fie incins.
Daca tot se lipeste,schimba marca/firma de la care iei file-ul.

#3 Asmera

Asmera

    Captain Cook

  • Membri
  • 357 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 November 2007 - 04:32 PM

QUOTE(Medeea. @ Nov 11 2007, 04:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
In primul rand depinde de calitatea acestuia.
Din incercarile mele (ca si eu am patit-o),pot spune ca trebuie decongelat bine,uscat bine de apa in servetele absorbante si dat prin faina,malai ori un amestec din ele.Uleiul sa fie incins.
Daca tot se lipeste,schimba marca/firma de la care iei file-ul.

Eu cred ca fileul a fost ok dar eu am gresit ca nu l-am uscat in servetele. Multumesc. Mai incerc sapatamana viitoare si revin cu impresii

#4 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 November 2007 - 04:35 PM

si nu se intoarce de pe o parte pe alta pana nu a prins deja o crusta pe partea pe care l-ai prajit.

#5 bratiluca

bratiluca

    Master of disaster

  • Membri
  • 2201 posturi

Postat 11 November 2007 - 04:41 PM

Asmera
Uite cum il fac eu:
Sarez, piperez fileul si, apoi, il pun intr-o tava cu ulei si la cuptor cu el. De cele mai multe ori pun si un pic de usturoi sa ii dea o alta aroma.
Il las putin si asa cum a zis si Moatza il intorc pe cealalta pare numai cand s-a format o crusta. Totul dureaza cam 7-10 minute(depinde si de grosimea fileului).
Nu il trec prin faina ori pesmet caci nu-mi place si nu neaparat nu-mi place gustul cat mirosul. Cand il fac la cuptor nu se simte ca am gatit peste.
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!

#6 Asmera

Asmera

    Captain Cook

  • Membri
  • 357 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 November 2007 - 04:58 PM

QUOTE(bratiluca @ Nov 11 2007, 04:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Asmera
Uite cum il fac eu:
Sarez, piperez fileul si, apoi, il pun intr-o tava cu ulei si la cuptor cu el. De cele mai multe ori pun si un pic de usturoi sa ii dea o alta aroma.
Il las putin si asa cum a zis si Moatza il intorc pe cealalta pare numai cand s-a format o crusta. Totul dureaza cam 7-10 minute(depinde si de grosimea fileului).
Nu il trec prin faina ori pesmet caci nu-mi place si nu neaparat nu-mi place gustul cat mirosul. Cand il fac la cuptor nu se simte ca am gatit peste.

Mersi de idee. Am sa o adopt si eu deoarece nici eu nu suport mirosul de peste, mai ales amestecat cu cel de mujdei de usturoi


#7 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 11 November 2007 - 07:12 PM

Io-i presar cu sare grunjoasă (chiar congelaţi fiind, că se dezgheaţă mai iute), apoi scurg apa de-o lasă, storc o juma' de lămâie peste ei (asta am citit în carte, unde zicea că nu se lasă cu zeama de lămâie mai mult de juma de oră) şi gata.

#8 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 November 2007 - 07:58 PM

parerea mea..filetul congelat,se decongeleaza,se tapeteaza cu hîrtie de bucatarie..se condimenteaza dupa gust,sau se stropeste cu ceva lamîie,sau amestecuri de faina..sau,sau..important- e o tigaie antiaderenta buna si uleiul încins..prajirea scurta pe ambele parti la foc puternic.Prin prajire îndelungata,se desfac fîsiile din peste..adica se separa.
Daca e pur..adica fara faina,sau pane....deci doar cu piper,sare,lamîie.sau alte condimente/ierburi usoare/uscate..un filet de 1,5 -2 cm grosime,nu are nevoie mai mult de 1 minut pe o parte si înca un minut pe cealalta.
daca e pane,sau cu multe condimente + amestecuri de faina,are nevoie de ceva mai mult..1 minut în plus..si importanta e paleta de întors
Eu am una lata/lunga(paleta) cît un pastrav de marime medie .Cu una de aia se poate manevra întoarcerea mai bine smile.gif

Cu cel proaspat,procedez la fel tongue.gif
Maya's World .

#9 daveco

daveco

    Big Chef

  • Membri
  • 622 posturi
  • Location:Piatra Neamt

Postat 11 November 2007 - 07:58 PM

eu am observat ca se lipeste doar file-ul de merlucius cel de cod o ok.asa ca cel de merlucius il fac totdeauna pane.

#10 Asmera

Asmera

    Captain Cook

  • Membri
  • 357 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 November 2007 - 07:27 PM

eu am avut file de cod si tot s-a lipit. 1 min? eu cred ca l-am lasat cel putin 10 min si tot mi s-a parut "viu"
sad.gif

#11 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 November 2007 - 07:41 PM

QUOTE(Asmera @ Nov 12 2007, 06:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eu am avut file de cod si tot s-a lipit. 1 min? eu cred ca l-am lasat cel putin 10 min si tot mi s-a parut "viu"
sad.gif


Deci vorbim de un filet pur..fara piele,oase..etc..dezghetat/proaspat,se pune în ulei/tigaie încins/a.
un minut pe o parte,si înca unu pe cealalta e suficient ..daca e mai gros de 2 cm..fie 1 minut mai mult..

-nu umpleti o tigaie cu fileturi,pentru ca lasa apa,care nu are loc sa se evapore rapid..asa fierbeti pestele..si daca asteptati pîna scade zeama,sa se mai si prajeasca,e normal sa se împrastie.
-temperaura este importanta..daca nu e încinsa tigaia/uleiu..fileul lasa apa,si iar fierbem în loc sa prajim.

Deci daca fileul ala de 2 cm grosime,la foc puternic,nu este prajit în 2-3 minute..ceva nu e în ordine.
Maya's World .



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi