Sari la conținut

Poză

Ce gatim de craciun??'


14 răspunsuri la acest topic

#1 dor-de-casa

dor-de-casa

    cine papa bine are corp frumos))))))

  • Membri
  • 1737 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Chisinau

Postat 01 December 2007 - 10:13 PM

Sunt iarasi eeu si iarasi cu intrebari. Ce gatim de craciun??? Sunt o incepatoare in gatit, si departe de bunici nasi si restul rudelor la care puteam cera un sfat. Asa ca cine vrea sa propuna idei si retete de craciun?? Sunt foarte curioasa sa vad :floare:

Miniaturi atașate

  • 004.jpg


#2 nana_jadrana

nana_jadrana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 16 posturi

Postat 06 December 2007 - 11:04 AM

CITAT(dor-de-casa @ Dec 1 2007, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sunt iarasi eeu si iarasi cu intrebari. Ce gatim de craciun??? Sunt o incepatoare in gatit, si departe de bunici nasi si restul rudelor la care puteam cera un sfat. Asa ca cine vrea sa propuna idei si retete de craciun?? Sunt foarte curioasa sa vad floare.gif


Buna dor de tara,

pai eu m-am gandit sa fac asa pentru ziua de Craciu:
Aperitive: rosii umplute cu salata de vinete; gogosari umpluti cu salata de ciuperci; rulada de cascaval ( reteta am luat-o de pe forum); si cubulete de cascaval cu struguri de masa rosii, ceva sunca;

Supa: supa cu galuste de gris
Garnitura: cartofi piure
Fel principal: friptura de porc cu mere; snitele din piept de pui (curcan) sau cordon bleu
desert: trunchi de tort, prajitura crescuta cu mac, si cu branza dulce; ceva fursecuri car einca nu stiu daca le cumpar sau le fac eu.

Daca doresti o reteta din ce am enumerat eu mai sus, spune-mi smile.gif


Sa ai o zi faina

Nana

Nana



10.12.2013 - Ziua 0 - 113 kg
10.01.2014- 1 luna - 103kg
10.02.2014- 2 luni - 95kg
10.03.2014- 3 luni -
10.04.2014- 4 luni -
10.05.2014- 5 luni -
10.06.2014- 6 luni -

#3 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 06 December 2007 - 11:24 AM

eu am musafiri in 25, asa ca meniu tipic

salata boeuf, chiftelute, piftie/racituri, telemea cu rosii si ceapa verde, la aperitive
ciorba acra cu perisoare
sarmalute in foi de vita si in varza murata ( fierte separat)
eventual friptura de pasare cu cartofi si muraturi.
desert :prajituri, fursecuri, fructe.
Fan n_puiu for ever



#4 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 December 2007 - 11:50 AM

salata boeuf, salata de vinete, salata de ardei copti, oua umplute, ciuperci umplute, salata de ciuperci cu maioneza si usturoi. peciuga di polo (piept de pui in care am pus cascaval si un pic de sos picant imbracat in bacon) eventual niste chiftelute sau mini snitele

sarmale, sarmale, sarmale, si scazute si cu zeama rolleyes.gif

no supa/ciorba ca nu are cine manca supa de craciun

cozonaaaac, diplomat, thumbprint cookies (sunt un must have biggrin.gif saru'mana colentina pupic.gif) prajitura cu lamaie (cred ca ii zice alba ca zapada) salata de fructe
Asa, si?



#5 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 06 December 2007 - 12:38 PM

Bogdana, musafirii mei daca-i las fara ciorba cu verishoare si leustean...ma bat.
mai degraba renunta la fripturision, ( nu si la muraturi.. biggrin.gif )
Fan n_puiu for ever



#6 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 06 December 2007 - 01:08 PM

De Craciun noi mancam traditional pt ca in restul anului nu prea consumam carne de porc

salata de vinete, salata de icre, toba, leber, sorici, jumarele, branzica, checul dnei Stella de care ne-am indragostit, chiftelute

ciorbitza de porculet cu zeama de varza, fripturica de porculet si sarmaaaaaaaaale

cozonac facut de manutzele mele si fursecuri specifice de Craciun

Pt revelion daca stam acasa facem piftie de curcan sau cocos, salata de boeuf, fripturica de curcan, caltabosi

si pe culinar daca stai si cauti o s agasesti sute de retete minunate, succes !
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#7 Carmen Spantu

Carmen Spantu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:focsani

Postat 08 December 2007 - 06:49 PM

De obicei , de Craciun prepar mincaruri traditionale.
La aperitiv :caltabosi , toba , leber, alaturi de salamuri uscate[tip Sibiu],cascaval, puse pe un platou mare cu rosii si salata verde ca ornament.
Mincaruri gatite:supa de gaina cu galuste , friptura de gaina la cuptor , cotlet de porc la cuptor cu ciuperci , cirnati , racitura de porc ,alaturi de diverse acrituri, sarmele cu carne de porc si afumatura in foi de varza murata si smintina , mamaliga .
Dulciurile constau in :cozonac facut in casa , henclis, fursecuri, cremsnit .In general , prajituri mai usoare pt. digestie , pt. ca meniul e destul de incarcat si asa.Nu imi lipseste din frigider iaurtul simplu , degresat ,pt. toata familia si laptele dulce si fructele{citrice in special si mere}

De revelion , meniul e putin mai sofisticat ,sa zicem asa .
La aperitive :un platou cu salamuri uscate , cascaval, ghiudem , babic,pastrama de porc si de curcan, muschi file , rosii , salata verde.Mai fac salata de boeuf sau de telina cu piept de pui si ciuperci,ciuperci cu maioneza si iaurt,salata orientala cu chiftelute si maioneza cu iaurt, oua umplute pe pat de sardele , peste afumat , chec sau muffins aperitiv ,snitele din piept de pui sau curcan, masline,salata de icre sau diferite foitaje cu diverse umpluturi ,cosulete tarta cu ciuperci ,etc.
Mincare gatita :ciorba de perisoare sau de burta , sarmale cu carne de curcan in foi de vita cu multa verdeata, curcan{de 4-5 kg.}umplut cu mere si patrunjel la cuptor , varza calita cu cirnati ,salata verde si diferite acrituri , crap la cuptor cu legume si masline, etc.
Prajituri cu crema si tort ,tiramisu, salata de fructe simpla sau inghetata , am pe masa fructe proaspete si uscate ,alune , saleuri etc.
Bauturile constau in apa plata si minerala , fanta si coca-cola ,suc fara zahar si acid {dietetic} vin de la tara , alb , sampanie si cafea.
De asemenea nu imi lipseste din dotare iaurtul dietetic , laptele duce , ceaiul de sunatoare si menta ,pastile de triferment si carbune medicinal , pt. orice eventualitate.
Trebuie sa mentionez ca nu pregatesc toate aceste preparate pt. sarbatori .Dintre ele , selectez anume preparate alese de familie si apoi trec la gatit.
Va doresc spor la treaba si sarbatori fericite !

Imagini atașate

  • 60.jpg

Carmen Spantu

#8 simonaro29

simonaro29

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 09 December 2007 - 12:49 PM

salata de boeuf negresit. Mai ales ca am descoperit ca se poate face si cu iaurt (0,1% grasime= si o lingura de maioneza de gust.....

sarmale

carnatzi

si pecie afumata fripta (adica musci de porc afumat si dat la cuptor....) cu carnatzi si cartofi piure.....


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#9 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 09 December 2007 - 12:55 PM

partea mea pana acum e numai de boeuf si sarmale, cumnatica face turta dulce, priptura, oo umplute de tot.

eu o sa mai vin si cu surprize dupa chef dar precis o sa fie si salata de vinete, pifrie si caltabos smile.gif

dor de casa, cauta pe aici ca precis gasesti retete la toate, la voi gasesti cam tot ce iti trebuie pentru preparate, baga o cautare pe culi smile.gif

si multa bafta!

Editat de BD, 09 December 2007 - 12:56 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#10 gloxinia

gloxinia

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 09 December 2007 - 10:19 PM

Noa, pe aici e o problema daca ai pe masa de revelion carne de zburatoare. Aici intra si gaina si curcanul. Deci nu e voie. Nu ma intrebati de ce, dar de cand ma stiu in zona noastra nu am auzit pe nimeni sa aiba de Revelion pui sau curcan pe masa.
Mami de



si


#11 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 December 2007 - 10:30 PM

e o superstitie, fosta mea soacra le avea pe astea, asa ca cu atat mai mult fac un curcan.
stai sa ma chinuiesc sa-mi aduc aminte... cica daca ai pasare pe masa de Revelion, in anul care vine, nu acumulezi nimic, imprastii tot, ca gaina in gunoi, cam asa ceva!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#12 simonaro29

simonaro29

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 09 December 2007 - 10:32 PM

QUOTE(gloxinia @ Dec 9 2007, 10:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Noa, pe aici e o problema daca ai pe masa de revelion carne de zburatoare. Aici intra si gaina si curcanul. Deci nu e voie. Nu ma intrebati de ce, dar de cand ma stiu in zona noastra nu am auzit pe nimeni sa aiba de Revelion pui sau curcan pe masa.


itzi spun eu de ce Gloxi. (ca si io fac salata de boeuf fara carne de pasare la rev).

In Ardeal se spune ca daca mananci carne de pasare in ziua de Anul Nou (sau in noaptea dintre ani) asa cum imprastie gaina tzarana si praful (cu gheareale) asa o sa imprastiem si noi banii!

Asha ca.....da-i cu carne de guitz.....




Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#13 simonaro29

simonaro29

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 09 December 2007 - 10:34 PM

QUOTE(little coffee @ Dec 9 2007, 10:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
e o superstitie, fosta mea soacra le avea pe astea, asa ca cu atat mai mult fac un curcan.
stai sa ma chinuiesc sa-mi aduc aminte... cica daca ai pasare pe masa de Revelion, in anul care vine, nu acumulezi nimic, imprastii tot, ca gaina in gunoi, cam asa ceva!



mi-o luashi inainte , cafelutzo , smile.gif

Io nu pun asemenea carne pe masa de rev ca vrem sa strangem bani de casa.... tongue.gif smile.gif


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#14 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 December 2007 - 10:43 PM

pai eu si cu porc si cu zburatoare, am talente nebanuite de a evita economiile asa ca nu merita sa-mi bat capul.
oricum nu e adevarat, ca mama strange cu tot cu curcan si in unii ani cand am fost plecata desi era numai porc pe masa , tot nu am fost mai cu mana stransa.
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#15 pinuta

pinuta

    micro Bucatar

  • Membri
  • 39 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targu Neamt

Postat 10 December 2007 - 04:22 PM

Acest Craciun il sarbatoresc si eu cu familia ( anul trecut am fost la servici pe 25), doar ca sunt la servici in ajun(de la 7 la 19) si cele mai multe mancaruri trebuie sa le fac din timp.Asa ca voi face un aperitiv din "porcarii' tongue.gif : caltabos, toba, leberbus, salam uscat, carnaciori, muschi afumat si o "corola" din aluat de ecler umpluta cu pasta de branza, rosii, castraveti, salata verde. Piftia de curcan si cateva sarmalute asa de pofta le voi servi cu mamaliguta calda. Ciorbita cred ca va fi "radauteana" ca am o gaina mare de casa si merge de minune si nici nu necesita multa atentie si deasemenea pot s-o fac cu o zi inainte. Fripturica va fi de purcel cu muraturi bineinteles si o s-o pregatesc in seara de Ajun ca sa guste si Mos Craciun din ea 114.gif laugh.gif . La desert nu vor lipsi eclerele, care se si mananca primele, rulada cu frisca si fructe,tiramisu, fursecuri si fructe proaspete. Una peste alta numai bombe calorice.Noi, in familie, lasam "maionezele", adica salata de boeuf, ouale,etc, pentru Revelion. Am instaurat "traditia" ca la masa dintre ani sa avem friptura de miel cu cartofi la tava si hrean cu sfecla rosie. Tot atunci pregatesc si tort de ciocolata sau frisca. Dar in acest an v-am descoperit pe voi hello2.gif si minunatele voastre retete asa ca o sa ma mai inspir din " creatiile" voastre wink.gif . Va multumesc anticipat! pupic.gif
nicol



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi