Sari la conținut

Poză

placinta dobrogeana cu branza sarata sau cu carne?


17 răspunsuri la acest topic

#1 iuliaeliza

iuliaeliza

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pantelimon

Postat 14 May 2008 - 10:28 PM

I`mi doresc de f mult timp sa fac placinta dobrogeana dar nu am gasit nici o reteta care sa`mi placa.Aveti voi alte variante?
munteanu iuliana

#2 Kitty-1

Kitty-1

    Big Chef

  • Membri
  • 983 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada

Postat 15 May 2008 - 03:56 AM

QUOTE(iuliaeliza @ May 14 2008, 11:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
I`mi doresc de f mult timp sa fac placinta dobrogeana dar nu am gasit nici o reteta care sa`mi placa.Aveti voi alte variante?



http://www.culinar.r...anza-ceausista/
Vezi daca te satisface reteta asta, eu am facut-o mai demult si mi-a placut mult. Si daca tot mi-ai amintit si am niste Feta care nu-i grozava, o sa o refac poate in weekend.

#3 iuliaeliza

iuliaeliza

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pantelimon

Postat 15 May 2008 - 07:20 AM

CITAT(Kitty-1 @ May 15 2008, 04:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
http://www.culinar.r...anza-ceausista/
Vezi daca te satisface reteta asta, eu am facut-o mai demult si mi-a placut mult. Si daca tot mi-ai amintit si am niste Feta care nu-i grozava, o sa o refac poate in weekend.


am vazut reteta respectiva dar nu ceia ce vreau eu.
munteanu iuliana

#4 klarisse

klarisse

    Bucataras

  • Membri
  • 52 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 May 2008 - 08:12 AM

Eu o faceam cu foi de placinta cumparate, branza de vaci si telemea, peste care puneam 2-3 oua, zahar, vanilii, coaja rasa, stafide. Ungeam o foaie puneam comp de branza, rulam si puneam intr-o tava rotunda, cand terminam cu rulourile, bateam 2 oua cu o cana iaurt, turnam peste si o bagam la cuptor pana se rumenea frumos.

Oricum placinta dobrogeana e dulce si se face cu branza...sau cas proaspat, nu cu carne si are aspect de budinca.

#5 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 15 May 2008 - 08:55 AM

poate este varianta in care pe langa branza sau in loc de branza se pune gris sau cus-cus fier in zer.
a pus cineva pe aici o reteta. pontul i-a fost vandut de vineva care lucra la o patiserie, dar nu mai stiu cine a pus reteta si nici in ce sectiune.
intreaba pe cineva mai priceput la cautat, sa te ajute.
Fan n_puiu!

#6 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 15 May 2008 - 09:38 AM

ady, e vorba de placinta ceausista, si e primul link dat, dar nu asta cauta iuliaeliza
Fan n_puiu for ever



#7 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 15 May 2008 - 09:42 AM

poate e vb de suberec

http://www.culinar.r...a...st&p=409596
Fan n_puiu for ever



#8 klarisse

klarisse

    Bucataras

  • Membri
  • 52 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 May 2008 - 09:52 AM

Uite am gasit pe net niste poze cu placinta dobrogeana, asa arata ce vrei tu Iulia?





Stella nu cred sa fie suberec.... wink.gif

#9 iuliaeliza

iuliaeliza

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pantelimon

Postat 15 May 2008 - 02:57 PM

CITAT(klarisse @ May 15 2008, 10:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite am gasit pe net niste poze cu placinta dobrogeana, asa arata ce vrei tu Iulia?





Stella nu cred sa fie suberec.... wink.gif

DA. DAR RETETA?
munteanu iuliana

#10 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 19 May 2008 - 10:43 AM

QUOTE(iuliaeliza @ May 15 2008, 02:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
DA. DAR RETETA?



Daca pui pe Google sa caute , gasesti 2820 de retete! wink.gif

IPB Image

#11 Diana

Diana

    Captain Cook

  • Membri
  • 240 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abulafia

Postat 20 May 2008 - 10:42 AM

De pe desprecopii.ro

PLACINTA DOBROGEANA
Cantitati necesare:
• 500g faina
• 800g branza(500g branza de oaie tare,300g branza dulce)
• drojdie proaspata 1 cubulet
• 6 oua
• otet(1 lingura)
• ulei(2 linguri)
• sare(1 lingurita)
• gris(6-7 linguri)
• apa 300 ml.
• 1 cutie smantana(200g)
Mod de preparare:
Intr-un vas se pune jumatate din cantitatea de faina .
Intr-o cana de 250ml se pun 1lingurita cu sare ,drojdia ,1 lingura de otet,2 linguri de ulei si se completeaza cu apa calduta pana se umple cana ,dupa care se rastoarna in vasul cu faina,se mai adauga si cei 50ml apa calduta peste faina si se framanta bine si se adauga si jumatatea cealalta de faina pana se obtine o coca molicica .
Intr-un colt al plansetei se unge cu putin ulei si se pune guguloiul de coca,peste care se acopera cu un vas metal(cratita cu peretii mai inalti) care a fost in prealabil incalzit pe flacara de la aragaz( se pune o cratita cu gura in jos pe ochiul de la aragaz)ATENTIE !!! nu prea fierbinte, se lasa astfel coca la crescut si se trece la alta operatiune.
Umplutura
Se rade branza,se amesteca cu cea dulce,se adauga 4 oua , 2-3 linguri de gris (pentru a inghiti zerul din branza)si se amesteca pana se obtine o pasta care se imparte in 4 parti.
Coca se imparte in 4 parti egale ,se ia o parte si se intinde cu sucitorul pe planseta,celelalte parti ramanand acoperite in continuare cu vasul de metal .
Foaia obtinuta trebuie sa fie foarte subtire,se unge cu putin ulei se presara 1 lingura gris pe toata suprafata,peste care se adauga branza(se imprastie pe toata foaia).
Se ruleaza foaia si ruloul obtinut se pune in tava unsa cu unt in prealabil.
Astfel se procedeaza si cu restul ,iar dupa ce s-au asezat cele 4 rulouri ,se cresteaza compozitia din tava, cu coada de la o lingura de lemn.
Intr-un vas se bat 2 oua si se amesteca cu 1 cutie de smantana ,pasta astfel obtinuta se rastoarna peste placinta si se ajuta cu lingura de lemn sa patrunda printre coca si branza .Se da la cuptor circa 1ora.


Daca se doreste o placinta dulce se foloseste 400g branza dulce,200 g branza sarata(telemea) ,250g stafide ,3 linguri de zahar ,2-3 linguri de gris,coaja de lamaie,4 oua,si se procedeaza la fel ca cea sarata cu deosebirea ca atunci cand se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.




#12 iuliaeliza

iuliaeliza

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pantelimon

Postat 21 May 2008 - 10:51 PM

multumesc cu prima ocazie am s`o incerc
munteanu iuliana

#13 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 22 May 2008 - 01:09 AM

QUOTE(iuliaeliza @ May 21 2008, 10:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
multumesc cu prima ocazie am s`o incerc


Vorbesc din amintiri pt ca manutele mele nu au facut nicodata placinta dar am ajutat-o si pe mama si pe bunica sa faca.

Ele faceau asa:

Foile de casa ca altfel nu era buna placinta. Mama nu a cuparat foi niciodata pt placinta dobrogeana cu branza. Pt ca tb sa creasca un pic (cel putin asa era reteta ei).

Pt foi:
Apa, faina cam 1kg, apa calduta cam un pahar, un pic de drojdie (cam cat intra intr-o lingurita) un praf de sare.

Umplutura:
Se face un amestec de branza cu oua. Cam la 600-700g branza sarata de vaci dar nu maturata (poti pune si mai multa ca nu e bai), vreo 5 oua, 150 g zahar si putin rom daca iti place sau coaja de lamaie.

Se intind foile si se stropesc cu un pic de ulei. Se pune amestecul de branza pe jumatate de foie. Apoi cealalta jumatate fara umplutura se pune deasupra. Strangi foia sa ajunga cam la jumate din latimea initiala (o incretesti din laterala spre centru) Mama facea foile mari si tot timpul taia foaia “creata” pe masura tavilor. Ungi tava inaite se a pune foile umplute.

Se pune la cuptor cam 35 min – 40 min. In timpul asta faci un amestec de iaurt cu oua. Cam la 500l iaurt 4 oua la tava. Se pune deasupra si se tine in cuptor pana se incheaga iaurtul si se rumeneste deasupra (depinde de cuptor dar cam inca 15 min) Se pudreaza cu zahar dupa ce se mai racoreste un pic si se haleste cu iaurt!!!!!!!

Eu asa am vazut la mine in casa ca se face placinta asta si mi-s dobrogeanca biggrin.gif!!!

Succes!





#14 iuliaeliza

iuliaeliza

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pantelimon

Postat 22 May 2008 - 07:28 AM

cred ca asta e ce cautam. merci
munteanu iuliana

#15 marinaemy

marinaemy

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti
  • Interests:Imi place sa fac bunatati,cumparaturi lagreu si calatoriile

Postat 17 May 2009 - 05:19 PM

IMG032.JPG IMG033.JPG IMG034.JPG IMG036.JPG [attachment
253083:IMG039.JPG]IMG038.JPG [a
tachment=253085:IMG043.JPG]IMG056.JPG IMG055.JPG IMG055.JPG IMG054.JPG [attachment=25
089:IMG051.JPG]IMG052.JPG Deja m-am apucat sa fac si eu placinta dobrogeana cu branza sarata .Sa vedem ce iese .Am facut amestecul de branza la robot apoi foile le-am impachetat si le-am pus putin la congelator sa le pot intinde mai usor pentru ca este prea moale coca

Imagini atașate

  • IMG040.JPG
  • IMG039.JPG
  • IMG051.JPG


#16 marinaemy

marinaemy

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti
  • Interests:Imi place sa fac bunatati,cumparaturi lagreu si calatoriile

Postat 17 May 2009 - 05:20 PM

REVIN CU RESTUL CAND E GATA

#17 marinaemy

marinaemy

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti
  • Interests:Imi place sa fac bunatati,cumparaturi lagreu si calatoriile

Postat 17 May 2009 - 06:20 PM

IMG029.JPG IMG030.JPG IMG033.JPG IMG045.JPG IMG046.JPG [attachment
253107:IMG047.JPG]IMG048.JPG Am umplut foile si le-am pus in tava apoi la cuptor pentru 1 ora

Imagini atașate

  • IMG047.JPG


#18 marinaemy

marinaemy

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti
  • Interests:Imi place sa fac bunatati,cumparaturi lagreu si calatoriile

Postat 17 May 2009 - 07:42 PM

IMG047.JPG IMG048.JPG IMG049.JPG IMG050.JPG ESTE GATA! UITE ASA ARATA SI E FOARTE GUSTOASA



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi