Sari la conținut

Poză

Reteta de cremes cu budinca de vanilie !!


26 răspunsuri la acest topic

#1 Rubia

Rubia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1692 posturi

Postat 06 August 2008 - 01:22 PM

Am mancat la o prietena acum vreo 2 ani sau mai bine,un cremes f bun.
Tin minte doar ca amesteca galbenusuri cu lapte si bunica de vanilie,pe care le fierbea pe foc si amesteca si cu albusurile batute spuma.
Dar nu tin minte exact cum era si nu mai stiu nici cantitatile.


E cel mai bun cremes pe care l-am macat.Mie asta cu faina in crema sau cu unt nu`mi place.

In sfarsit am gasit si eu foi pt cremes aici,dupa 2 ani de cautari ohmy.gif si primul gand mi`a fost la cremes. rolleyes.gif

Va rog daca stiti reteta asta sa mi`o spuneti si mie. blob6.gif

Editat de rubia, 06 August 2008 - 01:23 PM.

" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "

#2 ingerasul_Al

ingerasul_Al

    Master of disaster

  • Membri
  • 1690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, in orasul de pe Bega

Postat 06 August 2008 - 02:32 PM

CITAT(rubia @ Aug 6 2008, 02:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am mancat la o prietena acum vreo 2 ani sau mai bine,un cremes f bun.
Tin minte doar ca amesteca galbenusuri cu lapte si bunica de vanilie,pe care le fierbea pe foc si amesteca si cu albusurile batute spuma.
Dar nu tin minte exact cum era si nu mai stiu nici cantitatile.
E cel mai bun cremes pe care l-am macat.Mie asta cu faina in crema sau cu unt nu`mi place.

In sfarsit am gasit si eu foi pt cremes aici,dupa 2 ani de cautari ohmy.gif si primul gand mi`a fost la cremes. rolleyes.gif

Va rog daca stiti reteta asta sa mi`o spuneti si mie. blob6.gif



Uite cateva link-uri:


http://www.culinar.r...a...st&p=284130

http://www.culinar.r...a...ost&p=94445

http://www.culinar.r...a...st&p=270390

http://www.culinar.r...a...st&p=236482

Poate gasesti ceea ce cauti.


Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein


#3 Rubia

Rubia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1692 posturi

Postat 06 August 2008 - 06:24 PM

Ms pt linkuri.Si eu m`am uitat pe forum si le-am vazut dinainte,dar nu e nici una ca si reteta pe care o caut eu.
Tin minte ca n-avea unt,avea oua,lapte,vanilie multa si n-avem nici faina nici amidon si nici gelatina. Cu toate astea statea tzeapa ca un tort diplomat.
Of icon_cry.gif
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "

#4 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 August 2008 - 06:31 PM

imi dau si eu cu parerea, daca avea budinca, avea amidon deci de aia statea bat

3-4 oua, separate, galbenusurile le amesteci cu budinca de vanilie, zahar daca e necesar, sau il pui la batutul albusurilor, si ceva lapte, din cantitatea totala pentru budinca, restul de lapte la fiert, apoi fierbi amestecul in el cand da in clocot si la sfarsit, dupa ce s-a racit pui si albusurile batute spuma, ideea e sa amesteci din cand in cand budinca cand o pui la racit pentru ca daca iese masa compacta nu prea cred ca se incorporeaza albusurile cum trebuie, apoi un pic la frigider si gata, incercarea moarte nu are

sunt convinsa ca ai mai facut retete fara cantitati exacte wink.gif
Asa, si?



#5 Rubia

Rubia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1692 posturi

Postat 06 August 2008 - 09:25 PM

Bogdana,iaca il facui cum ai zis u biggrin.gif E la frigider biggrin.gif
Pare comestibil si e bun la gust.Sa vad acu da s`o intari crema laugh.gif

Multzam de reteta laugh.gif

Am pus un litru lapte,2 budinci,zahar dupa ochi si gust,3 oo biggrin.gif ,vanilii,si asta e biggrin.gif

Editat de rubia, 06 August 2008 - 09:25 PM.

" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "

#6 khalima

khalima

    aeriana

  • Membri
  • 1309 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeal
  • Interests:bucataritul, istoria ...

Postat 10 August 2008 - 11:43 PM

nu promit ... dar s-ar putea sa fac rost de ea, dar peste o saptamana ... o am scrisa pe undeva, dar trebuie sa o caut ... e buna si pe vremuri o faceam destul de des ... nu mai stiu daca e diferita de cea de sus, dar oricum trebuie sa o caut

Editat de khalima, 10 August 2008 - 11:45 PM.

A fi ardelean inseamna a duce un lucru pana la capat !


#7 Rubia

Rubia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1692 posturi

Postat 11 August 2008 - 01:15 AM

QUOTE(khalima @ Aug 10 2008, 11:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nu promit ... dar s-ar putea sa fac rost de ea, dar peste o saptamana ... o am scrisa pe undeva, dar trebuie sa o caut ... e buna si pe vremuri o faceam destul de des ... nu mai stiu daca e diferita de cea de sus, dar oricum trebuie sa o caut


Mersi mult si astept reteta.


Am facut dupa reteta de mai sus.Seamana,dar nu rasare.
Oricum s-a mancat,ca a fost buna. rolleyes.gif
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "

#8 Carmen Spantu

Carmen Spantu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:focsani

Postat 11 August 2008 - 12:57 PM

Rubia , e greu sa faci chiar la fel prajitura ....stii tu cum este : aceasi reteta ,mana diferita , gust diferit....
Dar incercam .....

Crema de cremes in varianta mea , dupa dorintza rubiei biggrin.gif

- 2 l lapte dulce
-6 plicuri budinca de vanilie [dr. Oetker]
-4 oua [separate :galbenus - albus]
-800 g zahar
-50 g. zahar vanilat
-facultativ , coaja rasa de portocala [de la 1 portocala care potentzeaza gustul vaniliei
-un praf de sare

Se pune intr-un vas neaderent [eu folosesc un ceaun de tuci] galbenusurile , sarea , 700 g de zahar , budincile , coaja de portocala [daca vrei]si laptele rece ,treptat , amestecind bine .Se pune apoi la fiert compozitia si se amesteca des , mai ales cind incepe vasul sa se incinga .La crema de vanilie , indiferent cum o faci , secretul este ca atunci cind incepe sa se ingroase , se amesteca foarte bine si energic in ea , cu un tel para , ca sa nu apuce sa faca cocolosi , ca nu se mai repara in veci ! Cand s-a ingrosat foarte bine [sa nu te sperii daca tzi se pare f groasa !] se pune un celofan deasupra cremei [sa nu faca pojghitza] si se da la racit [in camara , pe balcon...]
Cand este inca caldutza , se adauga albusurile batute bezea cu 100 g de zahar si se omogenizeaza incet compozitia .Se pune imediat intre foi, se preseaza usor cu palmele si se da la rece .
Cred ca te mira cantitate mare de budinca , dar e necesara pt ca atunci cand adaugi albusurile sa nu se inmoaie prea tare crema si sa nu mai potzi taia ca lumea cremesul cand e rece .
SUCCES !
Carmen Spantu

#9 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 14 August 2008 - 07:01 AM

Carmen din 2 litri de lapte iti iese un monstru de cremes. Adica preeea multa crema pentru 2 foi biggrin.gif

Rubia daca mai ai nevoie de cremesul cu budinca zi si ti-l scriu. Imi pare rau ca nu am descoperit topicul mai iute. Eu il fac numai in varianta cu budinca. biggrin.gif

peseu: ai pus prea putine oo pentru cremesul tau, nu? Si nu a iesit pufos... biggrin.gif

Editat de gloxinia, 14 August 2008 - 07:02 AM.

Mami de



si


#10 Carmen Spantu

Carmen Spantu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:focsani

Postat 14 August 2008 - 11:10 AM

Gloxinia , eu asa il fac , cu crema multa .....
Parerea mea este ca , gustul cremei de vanilie , calitate si cantitatea ei , conteaza .Desigur si foietajul trebuie sa fie fraged si bine desfacut in foi subtiri....
Iarna , folosesc 8 oua la acesta cantitate .Dar vara mi se par mult prea multe , asa ca le reduc numarul.
Astept si reteta ta .
Te pup !
Carmen Spantu

#11 Alexandru

Alexandru

    plantigrad

  • Membri de onoare
  • 3522 posturi
  • Location:Right behind you

Postat 14 August 2008 - 06:12 PM

De curiozitate, "cremes" e pluralul de la crema? Sau e un neologism?

#12 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 14 August 2008 - 06:17 PM

QUOTE(Alexandru @ Aug 14 2008, 07:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
De curiozitate, "cremes" e pluralul de la crema? Sau e un neologism?


icon_rotf.gif cremsnit cred ca e corect. Dar si cremes s-a incetatenit....
Mami de



si


#13 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 14 August 2008 - 06:17 PM

Cred ca cremesu' (Krémes) vine din tara dobosului.

In Banat l-au facut "crempită".

#14 Alexandru

Alexandru

    plantigrad

  • Membri de onoare
  • 3522 posturi
  • Location:Right behind you

Postat 14 August 2008 - 06:38 PM

Okkkkkkkkkkkkk, am priceput. biggrin.gif

Acum : ce e aia "bunica de vanilie"?

QUOTE(rubia @ Aug 6 2008, 01:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am mancat la o prietena acum vreo 2 ani sau mai bine,un cremes f bun.
Tin minte doar ca amesteca galbenusuri cu lapte si bunica de vanilie,pe care le fierbea pe foc si amesteca si cu albusurile batute spuma.
Dar nu tin minte exact cum era si nu mai stiu nici cantitatile.
E cel mai bun cremes pe care l-am macat.Mie asta cu faina in crema sau cu unt nu`mi place.

In sfarsit am gasit si eu foi pt cremes aici,dupa 2 ani de cautari ohmy.gif si primul gand mi`a fost la cremes. rolleyes.gif

Va rog daca stiti reteta asta sa mi`o spuneti si mie. blob6.gif



#15 Bus_39096

Bus_39096

    în_sorită

  • Moderatori
  • 3979 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cit mai la vest
  • Interests:comedia umana

Postat 14 August 2008 - 06:44 PM

QUOTE(Alexandru @ Aug 14 2008, 07:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Okkkkkkkkkkkkk, am priceput. biggrin.gif

Acum : ce e aia "bunica de vanilie"?


E din seria 'baiat de zahar' laugh.gif
Toata lumea iti vrea binele... nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!


#16 Alexandru

Alexandru

    plantigrad

  • Membri de onoare
  • 3522 posturi
  • Location:Right behind you

Postat 14 August 2008 - 06:50 PM

QUOTE(stormy @ Aug 14 2008, 06:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
E din seria 'baiat de zahar' laugh.gif


Poate ar trebui sa ne faca cineva cunostinta laugh.gif

#17 Bianca-21

Bianca-21

    Master of disaster

  • Membri
  • 5391 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 14 August 2008 - 08:20 PM

Rubia, bunica mea face exact asa cremesul cum ai vrea tu. Duminica plec in concediu acasa si o sa ii iau bunicii tot caietul de retete biggrin.gif ( il transcriu pe un caiet nou sa ii ramana si ei retetele) si sunt si eu cea mai fericita si ea se bucura, ca o sa le aibe toate la un loc. Doamne, abia astept sa il rasfoiesc, sunt multe retete, vechi si tare gustoase.

#18 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 14 August 2008 - 10:45 PM

Carmen,pe mine cantitatea de budinca nu ma sperie deloc,în schimb cea de zahar ohmy.gif
Nu e prea dulce?
Maya's World .

#19 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 14 August 2008 - 11:00 PM

QUOTE(Alexandru @ Aug 14 2008, 07:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Okkkkkkkkkkkkk, am priceput. biggrin.gif

Acum : ce e aia "bunica de vanilie"?


Alexandru ai glume in program??? icon_rotf.gif Eu am citit budinca de vanilie de fiecare data.... Mai tu cauti paiul cu orice chip biggrin.gif

Am sa pun si eu reteta mea, numai sa imi fac un pic de timp... Iese pufos, pufos... Mmmmm, ma faceti sa ma gandesc la cremes... Gata. Plec de aici ca ma bagati in pacat....biggrin.gif
Mami de



si


#20 Carmen Spantu

Carmen Spantu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:focsani

Postat 14 August 2008 - 11:10 PM

Draga MAYA , 400 g. de zahar la 1000 ml de lapte , nu e mult. Sa sti ca nu iese suparator de dulce .
Dar poti ajusta cantitate de zahar dupa dorinta .Nu e mare bai .
Numai bine , iti doresc ! floare.gif

Carmen Spantu



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi