Sari la conținut

Poză

carne de capra - retete?


7 răspunsuri la acest topic

#1 aminariy

aminariy

    Captain Cook

  • Membri
  • 302 posturi
  • Gender:Female
  • Location:RM. VALCEA

Postat 08 September 2008 - 12:28 PM

pe scurt: am primit o capra cadou. nu animal de companie, ci gata jupuita! acum nu stiu exact ce varsta , culoare sau orientare sexuala are pt ca inca se plimba pe juma" inghetata cu masina prin oras - in portbagaj da?. cand o urc sus revin cu detalii.
am dat o cautare rapida prin forum dar am gasit numai referiri la lapte/lactate.
mi-ati face un mare bine daca ma ajutati cu retete si mai ales metode de marinare!
multumesc! smile.gif

#2 Carmen Spantu

Carmen Spantu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:focsani

Postat 08 September 2008 - 01:25 PM

Se poate prepara ca si carnea de miel sau de oaie .Depinde ce 'virsta' are ........
SUCCES !
Carmen Spantu

#3 carminap

carminap

    Big Chef

  • Membri
  • 704 posturi
  • Gender:Female
  • Location:brasov

Postat 08 September 2008 - 09:10 PM

Merge o pastrama! rolleyes.gif

#4 aminariy

aminariy

    Captain Cook

  • Membri
  • 302 posturi
  • Gender:Female
  • Location:RM. VALCEA

Postat 09 September 2008 - 09:22 AM

carmen, dansa are 7 luni. nici acum nu scap de mirosu din bucatarie. am transat-o si am bagat-o in pungi pe categorii.
aseara am facut o ciorba si friptura la cuptor.


carminap, as face si pastrama, dar nu ma pricep.

astazi incerc sa fac un drob din organe.


#5 Carmen Spantu

Carmen Spantu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:focsani

Postat 09 September 2008 - 12:19 PM

Aminariy, dinsa e o iedutza .
Iedul nu are miros si gust specific asa cum are mielul !
O poti gati ca si pe carnea de miel , cum vrei tu : ciorbita , friptura la cuptor sau gratar , stufat , cu spanac , drob din organe sau chiar carne tocata ,din care sa faci sarmale picante in foi de vitza .
Pofta buna !
Carmen Spantu

#6 tic_tac

tic_tac

    Captain Cook

  • Membri
  • 461 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Dunare

Postat 09 September 2008 - 01:08 PM

ahhhhh, ce-as minca si io o ieduta !

faci asa matale: transezi pulpita in bucati ptr. pastrama, feliate potrivit de gros/cum iti place.
de obicei nu se spala carnea, doar se sterge si se curata de impuritati, o asezi in recipient si presari sare MARE, piper, cimbru - nu praf rasnit, ci sfarimi crenguta cu degetele si presari, usturoi pisat cu putina sare.
faci frectie bine la carnita, si bagi la frigider semiacoperita, o mai intorci, 4-5-7 zile, cit te lasa inima sa o tii acolo. se fezandeaza si fragezeste in timpul asta.
cind o asezi la gratar, asezi fo citeva bucatele de seu deasupra, sa nu se usuce, sau o mai ungi cu ulei cu pensula, depinde cit e de grasuta in fibra.

astept pozeleeeeee !

#7 aminariy

aminariy

    Captain Cook

  • Membri
  • 302 posturi
  • Gender:Female
  • Location:RM. VALCEA

Postat 12 September 2008 - 07:55 AM

o fi dansa o ieduta dar e tare carnea si miroase chiar si marinata.
am reusit aseara sa fac mici.

multumesc pt idei!

#8 aminariy

aminariy

    Captain Cook

  • Membri
  • 302 posturi
  • Gender:Female
  • Location:RM. VALCEA

Postat 23 September 2008 - 04:29 PM

am reusit sa fac poze la ciorba, drob si friptura la cuptor. capra nu s-a termina, inca mai astept sugestii. biggrin.gif
Imag000.jpg
Imag003.jpg
Imag005.jpg



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi