Sari la conținut

Poză

Shrimps


6 răspunsuri la acest topic

#1 pisi2004

pisi2004

    Captain Cook

  • Membri
  • 353 posturi

Postat 30 November 2008 - 08:37 PM

Am luat azi creveti decorticati, dar cu cozi, congelati. Am citit pe un topic de-al Adrianei ca ii mai fierbe 5 minute pe cei prefierti. Asa am facut si eu ca mi se pareau prea putin fierti. I-am dat prin ou cu faina si condimente si apoi prin pesmet si i-am aruncat in ulei incins. Problema e ca nu au iesit atat de fragezi pe cat mi-as dori. Aproape peste tot pe unde am mancat creveti erau cam elastici si ramasesem cu impresia ca asa sunt ei smile.gif Dar cand am vazut ca se poate sa fie si altfel, sa se topeasca in gura mmmmmmm, am vrut sa incerc si eu. Deci, ce trebuie sa le fac sa iasa mai fragezi? Sa-i las mai mult la fiert? Nu se intaresc? Multumesc!!!

#2 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 30 November 2008 - 09:24 PM

decorticati si cu cozi? Mamaaa ce munca pe bietii oameni pt ca sunt mititei "shrimpsi". Oricum, mi se par prea "gatiti" ...ori ii fierbi ori ii prajesti. Eu cand am proaspeti ii pun asa cum sunt nedecorticati in tigaie cu un pic de ulei si usturoi si in 4-5 minute sunt gata.

#3 narcia

narcia

    wine drinker

  • Membri
  • 1821 posturi
  • Location:Long Island

Postat 30 November 2008 - 10:19 PM

Eu mai iau shrimp congelat care este crud, decorticat si cu cozi, asa cum zici tu, dar niciodata nu i-am facut in 2 etape- fierti si apoi prajiti. De obicei ii decongelez, spal, usuc nitel in servetel, apoi ceva piper sau condiment, cum mi se nazare si ii bag in ulei incins, maxim 5-6 minute. Ii rotesc de pe o parte pe alta si gata.
Tot timpul mi-au iesit fragezi de se topesc in gura, si de cruzi nu mai zic ca nu au fost. Chiar ma gandesc ca nu au cum sa iasa cruzi, smile.gif
Sunt...o draguta si jumatate...Am vreo suta de defecte, dar in rest sunt perfecta.

#4 pisi2004

pisi2004

    Captain Cook

  • Membri
  • 353 posturi

Postat 30 November 2008 - 10:32 PM

Ok multumesc! Maine ii prajesc asa direct sa vad ce iese.



#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 November 2008 - 11:05 PM

Eu ii fierb pe cei pe care apoi ii maninc cu sos de maioneza si ketchup, dar pe cei care i-as praji sau adauga la o alta mincare nu.
Deci daca vrei sa ii prajesti e suficient, nu mai trebuie sa ii fierbi inainte.

#6 ADRIACOSRO

ADRIACOSRO

    micro Bucatar

  • Membri
  • 13 posturi
  • Gender:Female
  • Location:USA

Postat 13 December 2008 - 04:49 PM

CITAT(pisi2004 @ Nov 30 2008, 08:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am luat azi creveti decorticati, dar cu cozi, congelati. Am citit pe un topic de-al Adrianei ca ii mai fierbe 5 minute pe cei prefierti. Asa am facut si eu ca mi se pareau prea putin fierti. I-am dat prin ou cu faina si condimente si apoi prin pesmet si i-am aruncat in ulei incins. Problema e ca nu au iesit atat de fragezi pe cat mi-as dori. Aproape peste tot pe unde am mancat creveti erau cam elastici si ramasesem cu impresia ca asa sunt ei smile.gif Dar cand am vazut ca se poate sa fie si altfel, sa se topeasca in gura mmmmmmm, am vrut sa incerc si eu. Deci, ce trebuie sa le fac sa iasa mai fragezi? Sa-i las mai mult la fiert? Nu se intaresc? Multumesc!!!

SPER CA RASPUNSUL MEU NU VINE PREA TIRZIU SI ITI VA FI DE FOLOS
Regula pentru creveti e simpla:trebuie sa aiba forma literei C( de la COOKED) pentru cei gata de mincat.Acestia sint opaci si roz la suprafata, dar se mentin elastici si fragezi.Daca au forma literei O ( OVERCOOKED)atuci au fost prea mult gatiti si vor fi albi in interior( arata ca si carnea alba de peste), rigizi si lipsiti de fragezime.In general cei prefierti se maninca asa, dupa ce au fost decongelati, cu un sos special, rosu, dulce-picant-acrisor, iar cind se servesc vasul in care se pun se tine pe gheata.Daca insa vrei sa gatesti cu cei prefierti, nu ii fierbe sau nu ii praji mai mult de 2-3 minute.Daca vrei sa ai rezultate excelente, pentru gatit foloseste-i pe cei cruzi, dar atenti, timpul max. de preparare sa nu depaseasca 5-6 minute.Iata si o reteta delicioasa, foarte usor de facut, cu care sint sigura ca vei incinta pe toata lumea.Eu o fac la viteza, cind am musafi nepravazuti dar simandicosi la cina.Reteta o am de la un bucatar ucrainian care lucreaza la un restaurant cu fite din Holywood.Incerc sa o pun in grame, nu dupa masurile americane
SHRIMPI SCAMPI
500 gr shrimpi
100-125 gr unt
10-12 catei usturoi
1 ardei rosu iute(mic)
piper proaspat macinat
100 ml vin alb demi-sec(ideal ar fi sa-l folosesti pe cel care il vei servi la masa)
Ai nevoie de o tigaie mare de teflon in care vei pregati totul
Untul se topeste la foc mic, ( ai grija sa nu se faca maroniu, trebuie sa ramina alb)
Usturoiul dat prin presa se pune tot odata, se amesteca cam 1-2 minute tot la foc mic, apoi se adauga ardeiul iute
taiat julien (daca e prea iute atuci scoate-i venele)
Punem toti shrimpii ( decongelati si spalati bine in citeva jeturi puternice de apa) odata in tigaie si dam focul la mare
Invirti cam 1 minut in tigaie , apoi torni tot vinul.
Daca folosesti S. prefierti ii tii pe foc cam 2 minute dupa ce vinul incepe sa clocoteasca, pntru cei cruzi, cam 4 minute
Ca sa verifici daca sint gata foloseste regula O SAU C
tOTUL PINA AICI DUREAZA CAM ZECE MINUTE , CU PREGATIRI CU TOT
Ii poti servi asa, ca aperitiv cald( atentie, fiind facuti cu unt, daca sint reci se sleiesc)dar poti sa faci paste scampi care sint DELICIOASE
PENTRU PASTE
Inainte sa te apuci de pregatirea shrimpilor pune pe foc o oala mare( 5 L cred) plina 3/4 cu apa , pune sa
re si o lingura ulei. Cind clocoteste pune la fiert o cutie de LINGUINII si fierbe-i dupa instructiunile de pe cutie, dar sa ramina AL DENTE
Cind mai ai 2 minute din timpul de fiert al pastelor, pune la fiert in aceeasi apa cam 300 gr broccoli buchetele si amesteca -i cu pastele , lasindu-i sa farba impreuna cam 2 minute, in asa fel incit broccoli sa ramina crocant si sa isi mentina culoarea verde .
Pastele si broccoli scursi adauga-i peste tigaia fierbinte cu shrimpi, amesteca totul pe focul iute de citeva ori, ia tigaia de pe foc, adauga cam 3 linguri parmigiano ras si acopera tigaia cu un capac penru 5 minute ca aromele sa se patrunda. GATA! De la inceput pina la produsul finit nu ai nevoie de mai mult de 15 minute, iar rezultatul e delicios, arata bine, miroase bine si e foarte apreciat de toata lumea, crede-ma imeni nu mai scoate un cuvint la masa pina nu se golesc farfuuriile. Serveste pastele cu un vin alb, rece, demi-sec .POFTA BUNA!!!


#7 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 17 December 2008 - 11:10 AM

QUOTE(ADRIACOSRO @ Dec 13 2008, 09:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
SPER CA RASPUNSUL MEU NU VINE PREA TIRZIU SI ITI VA FI DE FOLOS
Regula pentru creveti e simpla:trebuie sa aiba forma literei C( de la COOKED) pentru cei gata de mincat.Acestia sint opaci si roz la suprafata, dar se mentin elastici si fragezi.Daca au forma literei O ( OVERCOOKED)atuci au fost prea mult gatiti si vor fi albi in interior( arata ca si carnea alba de peste), rigizi si lipsiti de fragezime.In general cei prefierti se maninca asa, dupa ce au fost decongelati, cu un sos special, rosu, dulce-picant-acrisor, iar cind se servesc vasul in care se pun se tine pe gheata.Daca insa vrei sa gatesti cu cei prefierti, nu ii fierbe sau nu ii praji mai mult de 2-3 minute.Daca vrei sa ai rezultate excelente, pentru gatit foloseste-i pe cei cruzi, dar atenti, timpul max. de preparare sa nu depaseasca 5-6 minute.Iata si o reteta delicioasa, foarte usor de facut, cu care sint sigura ca vei incinta pe toata lumea.Eu o fac la viteza, cind am musafi nepravazuti dar simandicosi la cina.Reteta o am de la un bucatar ucrainian care lucreaza la un restaurant cu fite din Holywood.Incerc sa o pun in grame, nu dupa masurile americane
SHRIMPI SCAMPI
500 gr shrimpi
100-125 gr unt
10-12 catei usturoi
1 ardei rosu iute(mic)
piper proaspat macinat
100 ml vin alb demi-sec(ideal ar fi sa-l folosesti pe cel care il vei servi la masa)
Ai nevoie de o tigaie mare de teflon in care vei pregati totul
Untul se topeste la foc mic, ( ai grija sa nu se faca maroniu, trebuie sa ramina alb)
Usturoiul dat prin presa se pune tot odata, se amesteca cam 1-2 minute tot la foc mic, apoi se adauga ardeiul iute
taiat julien (daca e prea iute atuci scoate-i venele)
Punem toti shrimpii ( decongelati si spalati bine in citeva jeturi puternice de apa) odata in tigaie si dam focul la mare
Invirti cam 1 minut in tigaie , apoi torni tot vinul.
Daca folosesti S. prefierti ii tii pe foc cam 2 minute dupa ce vinul incepe sa clocoteasca, pntru cei cruzi, cam 4 minute
Ca sa verifici daca sint gata foloseste regula O SAU C
tOTUL PINA AICI DUREAZA CAM ZECE MINUTE , CU PREGATIRI CU TOT
Ii poti servi asa, ca aperitiv cald( atentie, fiind facuti cu unt, daca sint reci se sleiesc)dar poti sa faci paste scampi care sint DELICIOASE
PENTRU PASTE
Inainte sa te apuci de pregatirea shrimpilor pune pe foc o oala mare( 5 L cred) plina 3/4 cu apa , pune sa
re si o lingura ulei. Cind clocoteste pune la fiert o cutie de LINGUINII si fierbe-i dupa instructiunile de pe cutie, dar sa ramina AL DENTE
Cind mai ai 2 minute din timpul de fiert al pastelor, pune la fiert in aceeasi apa cam 300 gr broccoli buchetele si amesteca -i cu pastele , lasindu-i sa farba impreuna cam 2 minute, in asa fel incit broccoli sa ramina crocant si sa isi mentina culoarea verde .
Pastele si broccoli scursi adauga-i peste tigaia fierbinte cu shrimpi, amesteca totul pe focul iute de citeva ori, ia tigaia de pe foc, adauga cam 3 linguri parmigiano ras si acopera tigaia cu un capac penru 5 minute ca aromele sa se patrunda. GATA! De la inceput pina la produsul finit nu ai nevoie de mai mult de 15 minute, iar rezultatul e delicios, arata bine, miroase bine si e foarte apreciat de toata lumea, crede-ma imeni nu mai scoate un cuvint la masa pina nu se golesc farfuuriile. Serveste pastele cu un vin alb, rece, demi-sec .POFTA BUNA!!!


La reteta ta de shrimp scampi nu e nevoie de lamaie?



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi