Sari la conținut

Poză

gelatina..foi ..praf


8 răspunsuri la acest topic

#1 LADY_PUZZLE

LADY_PUZZLE

    micro Bucatar

  • Membri
  • 22 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ploiesti

Postat 05 December 2008 - 04:05 PM

as dori lamuri in legatura cu gelatina....
nu am folosit niciodata si nu prea stiu cum, majoritatea retetelor dupa aici sunt cu foi de gelatina...dar nu am gasit asa ca am cumparat praf..dar ma uit ca tutaa la el rolleyes.gif as vrea sa imi explice si mie cineva cum se face cu ea...
o pregatesc si apoi o dizolv in apa... icon_rolleyes.gif BangHead.gif
asa ca va rog detalii vreau sa fac de craciun un tort bat si fara gelatina nu cred ca o sa reusesc.. asa ca mila eusa_pray.gif
Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta. :angel13:

#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 December 2008 - 04:10 PM

Din cite imi amintesc eu din Romania gelatina praf se pune in apa sa se umfle si apoi in compozita calduta pare-mi-se. In ceea ce priveste proportia eu zic sa te uiti la cantitatea de "lichid" din reteta, de ex 300 gr frisca si 200 gr suc de fructe, si sa pui gelatina praf pentru o jumatate de litru de compozitie. Nu scrie pe pliculetul pe care l-ai cumparat cita gelatina praf trebuie la juma de litru, de ex?
E metoda cea mai sigura, dupa parerea mea, decit transformatul pe nu stiu ce baza a gramelor de gelatina praf in grame de gelatina foi.

#3 LADY_PUZZLE

LADY_PUZZLE

    micro Bucatar

  • Membri
  • 22 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ploiesti

Postat 05 December 2008 - 04:19 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Dec 5 2008, 04:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Din cite imi amintesc eu din Romania gelatina praf se pune in apa sa se umfle si apoi in compozita calduta pare-mi-se. In ceea ce priveste proportia eu zic sa te uiti la cantitatea de "lichid" din reteta, de ex 300 gr frisca si 200 gr suc de fructe, si sa pui gelatina praf pentru o jumatate de litru de compozitie. Nu scrie pe pliculetul pe care l-ai cumparat cita gelatina praf trebuie la juma de litru, de ex?
E metoda cea mai sigura, dupa parerea mea, decit transformatul pe nu stiu ce baza a gramelor de gelatina praf in grame de gelatina foi.


scrie cantitate de apa..scrie cum se face..dar nu stiam daca trebuie sa o pregatesc cum scrie pe plic... am vazut in emisiunea Annei Olson ca ea il punea in cuptorul cu microude si il lasa un pic la incalzit...atat....


Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta. :angel13:

#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 December 2008 - 04:23 PM

CITAT(LADY_PUZZLE @ Dec 5 2008, 03:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
.dar nu stiam daca trebuie sa o pregatesc cum scrie pe plic..

Parerea mea e ca trebuie sa faci ce scrie pe plic smile.gif

#5 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 05 December 2008 - 04:29 PM

nu am incerct la microunde pana acuma, dar cu siguranta trebe pusa mai intai la umflat in apa, iar peste 3-5 minute o topesti la bain marie sau pe flacara mica...asta-i tot biggrin.gif ...eu numai din asta granule folosesc, pentru ca in catun la mine nici vorba de gelatina foi... mad.gif

#6 LADY_PUZZLE

LADY_PUZZLE

    micro Bucatar

  • Membri
  • 22 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ploiesti

Postat 05 December 2008 - 04:30 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Dec 5 2008, 04:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Parerea mea e ca trebuie sa faci ce scrie pe plic smile.gif

hai ca te-am innebunit biggrin.gif
si apoi cum o folosesc? o dizolv in apa nu? si apoi o voi introduce in crema/frisca ?
off doar daca ar face instructiunile pe pachet cu poza ca ptr persoane ca mine icon_eek.gif laughing4.gif
Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta. :angel13:

#7 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 December 2008 - 05:49 PM

Gelatina praf se pune la inmuiat in citeva lingurite de apa, ca sa aibe in ce se umfla. Apoi ea trebuie incalzita, daca vrei o pui la MO, daca nu pe aragaz, dar indiferent de metoda pe care o alegi trebuie sa ai grija sa nu o dai in clocot, ca atunci isi pierde complet proprietatile. Deci la MO o pui cite 10 secunde odata, pina se topeste. O iei si tu din aproape in aproape. Cind a devenit lichida o torni in compozitia pe care o lucrezi.
raluca

Trust no one!



#8 LADY_PUZZLE

LADY_PUZZLE

    micro Bucatar

  • Membri
  • 22 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ploiesti

Postat 08 December 2008 - 10:30 AM

multumesc raluca_elena notworthy.gif
Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta. :angel13:

#9 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 08 December 2008 - 10:55 AM

QUOTE(LADY_PUZZLE @ Dec 5 2008, 04:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
as dori lamuri in legatura cu gelatina....
nu am folosit niciodata si nu prea stiu cum, majoritatea retetelor dupa aici sunt cu foi de gelatina...dar nu am gasit asa ca am cumparat praf..dar ma uit ca tutaa la el rolleyes.gif as vrea sa imi explice si mie cineva cum se face cu ea...
o pregatesc si apoi o dizolv in apa... icon_rolleyes.gif BangHead.gif
asa ca va rog detalii vreau sa fac de craciun un tort bat si fara gelatina nu cred ca o sa reusesc.. asa ca mila eusa_pray.gif


Fetele ti-au explicat mai sus cum sta treaba. La un tort diplomat de ex, folosesc o un plic intreg de gelatina (10 g) pe care il hidratez in cca 30-40 ml apa rece. Dupa cca 5 minute, in care ea se umfla bine si pare ca a baut toata apa, o pun pe flacara mica a aragazului, la foc mic si invart in ea mereu. Se va topi, si daca apa a fost putina, va rezulta o spuma groasa. Nu te speria. Daca ai avut mai mult lichid, ca rezulta un lichid gros ca o miere. Sa nu il lasi sa fiarba! Cand nu mai vezi granule, deci s-au topit, o iei de pe foc, si o pui in compozitia de tort. O poti lasa pe blatul mesei un minut sa se racoreasca dar nu mai mult, ca se va intari.
Bafta!
Mami de



si




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi