Sari la conținut

Poză

glazura de ciocolata pentru eclere


2 răspunsuri la acest topic

#1 istrate lucia

istrate lucia

    Captain Cook

  • Membri
  • 409 posturi
  • Location:Craiova (Dolj)

Postat 21 December 2008 - 08:05 PM

buna ziua
imi doresc sa fac o glazura de ciocolata pentru eclere asa ca in magazin, dar nu reusesc niciodata
ma poate ajuta cineva?

#2 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 December 2008 - 08:27 PM

Pai iti spun cum fac eu, dar nu stiu daca e ca in magazine...Topesc ciocolata de menaj, si o subtiez cu ulei pina ajunge sa fie mai apoasa. Daca faci eclerul lung ca cele din comert, vei avea nevoie de un vas cu un diametru mai mare cu cel putin citiva centimetri decit lungimea eclerului. Dupa ce umpli coaja cu ce crema vrei, tragi eclerul prin ciocolata si il lasi la uscat. Cu cit glazura are mai mult ulei, cu atit se lucreaza mai usor cu ea, dar se va usca pe ecler mai greu... Daca e mai puti ulei in glazura aceasta se va raci si intari mai repede, atit pe ecler cit si in containerul de glasat....


raluca

Trust no one!



#3 sagradam

sagradam

    micro Bucatar

  • Membri
  • 10 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 December 2008 - 08:54 PM

Buna,
eu fac glazura pentru eclere asa: cate linguri de cacao, atatea linguri de zahar si jumatate din cantitatea de linguri de apa (ex. 2 liguri cacao+ 2 liguri zahar + 1 ligura apa). Le fierb pe baie de abur sau le fierbi direct pe foc dar mesteci continuu, eu de obicei la creme folosesc un tel in forma de para si nu mi se prinde. Poti imbunatati glazura si punand in compozitia de mai sus si cateva bucati de ciocolata menaj (tai inainte cuburile in bucatele sau dai ciocolata pe razatoare) si la sfarsit pui cateva picaturi de ulei sau unt sau margarina.
Compozitia o fierbi pana cand capata consistenta dorita. Succes.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi