Sari la conținut

Poză

Fondant


5 răspunsuri la acest topic

#1 amalyca

amalyca

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 27 January 2010 - 01:42 PM

As dori sa fac un tort Barbi, cu fondant pe deasupra pt pitica mea. Pe site am vazut ca torul Barbi consta in mult blat si crema. Deoarece nu-mi plac blaturile, as dori sa stiu daca pot face tortul barbi din totul de ciocolata, http://www.culinar.r...I-DE-CIOCOLATA/
daca merge aplicat fondantul peste ciocolata? mellow.gif
Merci

#2 Ramo.

Ramo.

    TorTareasa in devenire

  • Membri
  • 1115 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 January 2010 - 01:57 PM

QUOTE(amalyca @ Jan 27 2010, 01:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
As dori sa fac un tort Barbi, cu fondant pe deasupra pt pitica mea. Pe site am vazut ca torul Barbi consta in mult blat si crema. Deoarece nu-mi plac blaturile, as dori sa stiu daca pot face tortul barbi din totul de ciocolata, http://www.culinar.r...I-DE-CIOCOLATA/
daca merge aplicat fondantul peste ciocolata? mellow.gif
Merci

Buna Amalyca si bine ai venit. Nu stiu exact la ce te referi tu cand zici fondant, dar fondantul e o pasta care se lucreza la cald si e mai mult decat greu sa lucrezi in ea. Tind totusi sa cred ca te referi defapt la pasta de zahar pe care eu ti-o recomand si cu ea poti sa imbraci ce fel de tort vrei tu cu conditia sa-l ungi inainte de acoperire cu un strat subtire de unt frecat cu zahar si ceva arome. Untul are rolul de a nu lasa umezeala sa iasa din tort pe pasta ca sa o strice.
Poti sa vezi torturi imbracate in pasta asta la TORTURILE NOASTRE.
Reteta pastei de zahar e aici :

http://www.culinar.r...Pasta-de-zahar/

Edit: am botezat-o si am corectat numele smile.gif

Editat de Ramo., 27 January 2010 - 01:58 PM.







incepand din 07.01.2011

#3 amalyca

amalyca

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 02 February 2010 - 08:33 PM

CITAT(Ramo. @ Jan 27 2010, 01:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna Amalyca si bine ai venit. Nu stiu exact la ce te referi tu cand zici fondant, dar fondantul e o pasta care se lucreza la cald si e mai mult decat greu sa lucrezi in ea. Tind totusi sa cred ca te referi defapt la pasta de zahar pe care eu ti-o recomand si cu ea poti sa imbraci ce fel de tort vrei tu cu conditia sa-l ungi inainte de acoperire cu un strat subtire de unt frecat cu zahar si ceva arome. Untul are rolul de a nu lasa umezeala sa iasa din tort pe pasta ca sa o strice.
Poti sa vezi torturi imbracate in pasta asta la TORTURILE NOASTRE.
Reteta pastei de zahar e aici :

http://www.culinar.r...Pasta-de-zahar/

Edit: am botezat-o si am corectat numele smile.gif


Merci pt faptul ca te-ai uitat pe nelamurirea mea, pe care nu mi-a spulberat-o nimeni pana sa fac tortul. Asa ca daca nimeni nu stia am facut cum am crezut eu mai bine si uite ca a iesit.

#4 Ramo.

Ramo.

    TorTareasa in devenire

  • Membri
  • 1115 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 February 2010 - 08:41 PM

QUOTE(amalyca @ Feb 2 2010, 08:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Merci pt faptul ca te-ai uitat pe nelamurirea mea, pe care nu mi-a spulberat-o nimeni pana sa fac tortul. Asa ca daca nimeni nu stia am facut cum am crezut eu mai bine si uite ca a iesit.

mi se pare mie sau folosesti un ton ironic? Incercam doar sa ajut, dar se pare ca ai intrebat cu alte scopuri,pacat sad.gif






incepand din 07.01.2011

#5 amalyca

amalyca

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 10 February 2010 - 06:18 PM

CITAT(Ramo. @ Feb 2 2010, 08:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mi se pare mie sau folosesti un ton ironic? Incercam doar sa ajut, dar se pare ca ai intrebat cu alte scopuri,pacat sad.gif


Ce scopuri?? Ce ironie?
Nu era nici o ironie, am incercat sa incarc pozele dar erau mai mari de 1 Mb si nu am putut, le-am transformat si le incarc.
Am fost dezamagita ca nimeni nu a stiut daca se poate imbraca un tort de ciocolata in fondant, in conditiile in care cele mai multe de pe acest site imi sunt cu mult mai avansate in tainele culinare. Am batut si unt cu zahar ca sa lipesc fondantul peste tor dar nu mai era nevoie pt ca tortul avea gasimea lui proprie.
N-am vrut sa par ironica, poate ca prea putine persoane se uita la acest topic. Oricum iti multumesc ca ti-ai indreptat atentia catre nelamurirea mea, ai fost singura.

Miniaturi atașate

  • IMG_2937_bis.JPG
  • IMG_2939_bis.JPG
  • IMG_2947_bis.JPG


#6 catigrec2

catigrec2

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 10 February 2010 - 11:23 PM

ti-a iesit frumos tortul!

sa iti traiasca pitica!

Editat de catigrec2, 10 February 2010 - 11:23 PM.




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi