Sari la conținut

Poză

TORT gelee


17 răspunsuri la acest topic

#1 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2303 posturi

Postat 28 January 2010 - 01:44 PM

Va rog mult! Sa nu radeti! As vrea sa fac un tort pt sfarsitul de saptamana si deasupra sa pun fructe si tort gelee. Dar..... mereu cand am folosit acest pliculet, am urmat instructiunile si cand l-am pus pe prajitura, pe fructe, era ..... mamaliga si nicidecum asa de limpede cum ar trebui sa fie. Ce sa fac? mad.gif





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#2 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 28 January 2010 - 01:51 PM

nici eu n-am experiente placute cu produsul asta.

incearca sa pui fructele in maglavaisu' cald si-apoi sa le asezi repede pe tort. eventual nu le pune pe toate deodata, pune jumate, manjeste-le de gelee, mai incalzeste-l iar si-apoi aseaza si restu'.

tu cum ai procedat cand n-ai fost multumita? ai pensulat fructele sau ai turnat, pur si simplu, gelatina?

#3 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 28 January 2010 - 01:58 PM

o singura data am folosit jeleu d-asta la plic, gelatina sau ce-i aia , am turnat peste fructele de la o tarta, mi-a iesit bine, era o piftie transparenta

#4 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 January 2010 - 02:06 PM

Foloseste intocmai instructiunile de pe pliculet, dupa ce il dai deoparte de pe foc, amesteci continuu pana devine caldut si il torni usor peste fructele montate pe tarta, tort etc. Te poti ajuta de o forma detasabila, sa nu curga pe laturi.

#5 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2303 posturi

Postat 28 January 2010 - 02:07 PM

QUOTE(moatza @ Jan 28 2010, 01:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nici eu n-am experiente placute cu produsul asta.

incearca sa pui fructele in maglavaisu' cald si-apoi sa le asezi repede pe tort. eventual nu le pune pe toate deodata, pune jumate, manjeste-le de gelee, mai incalzeste-l iar si-apoi aseaza si restu'.

tu cum ai procedat cand n-ai fost multumita? ai pensulat fructele sau ai turnat, pur si simplu, gelatina?

Offf. Nu m-am gandit sa dau fiecare fruct prin tort gelee. Am pus compozitia aceea peste fructele deja aranjate pe prajitura, tort, dar compozitia arata binisor sa zic pana sa o torn peste, dar nu a ramas niciodata limpede, ci in final arata ca o ciulama





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#6 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2303 posturi

Postat 28 January 2010 - 02:12 PM

QUOTE(Gabi Cara @ Jan 28 2010, 02:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foloseste intocmai instructiunile de pe pliculet, dupa ce il dai deoparte de pe foc, amesteci continuu pana devine caldut si il torni usor peste fructele montate pe tarta, tort etc. Te poti ajuta de o forma detasabila, sa nu curga pe laturi.

Multu Gabi. Poate am tinut si cam mult pe foc, cu toate ca am pretentia ca urmez instructiunile. Am sa incerc si sa amestec continuu, pana devine cald. Folosesc forme detasabile, torturile le fac cu piscoturi si blat de cumparat eventual mad.gif , pt ca nu ma pot bucura de blaturile facute de mine, din cauza unui imbecil de cuptor de aragaz ce imi mananca sufletul. Cand uit cat de prost merge, mai fac o prajitura, tot sper..... dar ma conving cand scot prajitura de la cuptor mad.gif





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#7 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2303 posturi

Postat 28 January 2010 - 02:13 PM

QUOTE(Pocahontas @ Jan 28 2010, 01:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
o singura data am folosit jeleu d-asta la plic, gelatina sau ce-i aia , am turnat peste fructele de la o tarta, mi-a iesit bine, era o piftie transparenta

Esti fericita. De altfel am vazut ce iese din manutele tale. Felicitari! rolleyes.gif





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#8 Aninita

Aninita

    Master of disaster

  • Membri
  • 3164 posturi

Postat 28 January 2010 - 02:31 PM

...si daca ai aseza fructele pe tort si apoi ai da cu o pensula inmuiata in "maglavais"? zic si io...

#9 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2303 posturi

Postat 28 January 2010 - 02:36 PM

QUOTE(Aninita @ Jan 28 2010, 02:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...si daca ai aseza fructele pe tort si apoi ai da cu o pensula inmuiata in "maglavais"? zic si io...

wink.gif incercam, pensula avem! Pup dulce toate fetele!





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#10 anasia

anasia

    Captain Cook

  • Membri
  • 469 posturi

Postat 28 January 2010 - 02:36 PM

fel70, probabil ai tinut un pic mai mult la racit amestecul si atunci el deja s-a solidificat partial (asa am patit); l-ai tinut cumva la rece? (apa rece, gheata...); incearca sa-l torni cat este inca putin fierbinte...

#11 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2303 posturi

Postat 28 January 2010 - 02:45 PM

QUOTE(anasia @ Jan 28 2010, 02:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
fel70, probabil ai tinut un pic mai mult la racit amestecul si atunci el deja s-a solidificat partial (asa am patit); l-ai tinut cumva la rece? (apa rece, gheata...); incearca sa-l torni cat este inca putin fierbinte...

Nuuu anasia. Nu l-am tinut la rece. Nu l-am pus chiar imediat peste tort. Am facut acum cativa ani, un tort intr-o forma de inima cumparata. Un blat simplu, deasupra era o crema cu branza dulce.... si apoi deasupra era un 'luciu' roz, facut din sirop de zmeura, cu gelatina daaaar FOI. A iesit oglinda. Cu pliculet de gelatina nu am incercat, FOI nu mai gasesc in maretul oras, asa ca apoi am incercat tort gelee, dar dezamagire totala.





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#12 Edi

Edi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1814 posturi
  • Gender:Female
  • Location:or.Chisinau,Republica Moldova

Postat 28 January 2010 - 03:12 PM

QUOTE(Aninita @ Jan 28 2010, 02:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...si daca ai aseza fructele pe tort si apoi ai da cu o pensula inmuiata in "maglavais"? zic si io...



QUOTE(fel70 @ Jan 28 2010, 02:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
wink.gif incercam, pensula avem! Pup dulce toate fetele!



Nu incerca cu pensula ca nu iese, mai ales daca intimplator vei atinge fructele ce deja au fost pensulate- dar daca insisti sa o faci atunci pune castronul cu gele in alt castron cu apa calda si amesteca in el sa nu se intareasca, deci trebuie sa lucrezi cu ambele miini si in directii diferite, respectiv si ochii .

din experienta proprie:
1. trebuie urmate strict instructiunilede pe plic.
2. cantitatea de apa/suc neaparat sa fie atit cit e scris pe plic.
3. eu il fac la microunde si amestec dupa fiece 10-15 secunde, cind il scot amestec continuu pina se raceste un pic.
4. se pune pe torta/fructe inainte de a se raci si a incepe sa se lege (suprafat pe care torni sa nu fie rece de la congelator wink.gif ) .
5. am pus si direct peste crema(frisca) - e mai greu caci crema are tendinta de a se topi.
6. la inceput puneam cite putin cu lingura, acum o torn direct din castron, doar ca sub suvoi tin o lingura , deci lichidul din castron curge pe lingura si usor se prelinge pe suprafata dorita- asa e mai uniform.

#13 vdaiana

vdaiana

    Big Chef

  • Membri
  • 513 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 28 January 2010 - 07:42 PM

Am folosit tort gelee de nenumarate ori (atat varianta transparenta cat si cea rosie), n-am avut niciodata probleme, am preparat cu apa, cu suc de visine, cu suc de ananas.
Procedez exact cum a descris si Edi. smile.gif

#14 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2303 posturi

Postat 01 February 2010 - 09:16 AM

Fetele, dragutele... Nu am mai facut prajitura cu tort gelee, am facut ceva mai bun, un alt tort. As vrea sa va pun poze, dar nu stiu cum sa le mai micsorez.... ma poate ajuta cineva?






'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#15 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 01 February 2010 - 09:43 PM

CITAT(fel70 @ Feb 1 2010, 09:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Fetele, dragutele... Nu am mai facut prajitura cu tort gelee, am facut ceva mai bun, un alt tort. As vrea sa va pun poze, dar nu stiu cum sa le mai micsorez.... ma poate ajuta cineva?

http://download.cnet...4-10021962.html =incearca asta.La Image, al treilea tab de sus, scrie resize / resample. Click. scrii ce dimensiune sa aiba poza si...gata Pt CULI =589 / 384.
Bafta!
Eu, mai des, folosesc budinca facuta cu suc colorat sau cu apa.Are fix transparenta gelee ulul.Dar la ultimul tort am folosit jeleul rosu! Fara probleme.L-am turnat FIERBINTE!
[attachment=293646:DSCF0117.jpg]
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#16 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 February 2010 - 09:55 PM

QUOTE(zoazorel @ Feb 1 2010, 09:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ultimul tort


poate cel mai recent laugh.gif

buey zozorico, da' tu ai devenit specialista, nu gluma! ori te-ai apucat si de facut trandafiri? ohmy.gif

#17 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 01 February 2010 - 10:12 PM

offtopic.gif Specialista lu' peste prajit! eusa_wall.gif E al de-a luat locul 10 la concursUL de dulciuri.Moatzo, daca-ti zic ca-i primul meu trandafir facut din bomboane SUGUS...
Am recidivat, pentru tortul unei pustoaice de 16 ani, dar de fericire c-au iesit superbi, am uitat (si ma-sa, si eu) sa-i pozam! Eu am avut doar SUGUS de ananas, de-aia e verde, dar ea a avut culori colorate si-au iesit 5 trandafiri de m-au dat si pe mine pe spate! offtopic.gif
Multumesc pentru aprecieri, vecinico! Se fac foarte usor! notworthy.gif
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#18 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2303 posturi

Postat 02 February 2010 - 09:08 AM

QUOTE(zoazorel @ Feb 1 2010, 09:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
http://download.cnet...4-10021962.html =incearca asta.La Image, al treilea tab de sus, scrie resize / resample. Click. scrii ce dimensiune sa aiba poza si...gata Pt CULI =589 / 384.
Bafta!
Eu, mai des, folosesc budinca facuta cu suc colorat sau cu apa.Are fix transparenta gelee ulul.Dar la ultimul tort am folosit jeleul rosu! Fara probleme.L-am turnat FIERBINTE!
[attachment=293646:DSCF0117.jpg]

Multu! M-am descurcat cu pozele pana la urma... am gasit pe net un program de micsorare dimensiune poze.
Arata tare bine tortul! Am sa incerc si gelee pana la urma sau mai bine zis am sa mai incerc... Dar cred ca in loc de gelee, mai sanatos ar fi jeleul pe care l-am facut la tortul inima de valentin -- 200ml de sirop dat in clocot, in care se dizolva 5 g gelatina.





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi