Sari la conținut

Poză

Cu ce putem inlocui amoniacul in prajituri?


8 răspunsuri la acest topic

#1 stefanescu monica 43558

stefanescu monica 43558

    Bucataras

  • Membri
  • 109 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe langa Chicago...

Postat 08 March 2010 - 04:07 AM

Am destul de multe retete din Romania in care se pune amoniac alimentar pt ca sa iasa mai fragede. In SUA nu prea se gaseste asa ceva, de obicei aduc de acasa plicuri pe care le pastrez in loc uscat, dar am ajuns la fundul cutiei si mai sint citeva luni de zile bune pina ajung din nou in Romania ca sa fac aprovizionarea:)
Aveti idee cu ce se poate inlocui amoniacul alimentar in prajituri? Am incercat eu cu o combinatie de baking powder cu baking soda si zeama de lamiie, dar nu iese prajitura la fel ca atunci cind folosesc amoniac alimentar. Orice sugestie este bine venita!


#2 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 08 March 2010 - 04:16 AM

Ai incercat pe Amazon.com?

De inlocuit, stiam ca se poate inlocui cu praf de copt.

Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#3 sacramento

sacramento

    Captain Cook

  • Membri
  • 255 posturi
  • Gender:Female
  • Location:california

Postat 08 March 2010 - 07:23 AM

Incearca sa cauti pe la magazine romanesti sau rusesti,daca ai in zona.

#4 paperina

paperina

    Big Chef

  • Membri
  • 673 posturi
  • Location:in italia, cu vantul fluierand prin buzunare

Postat 08 March 2010 - 08:39 AM

incearca la farmacii

#5 Carmen Spantu

Carmen Spantu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:focsani

Postat 08 March 2010 - 08:47 AM

Fiecare agent de crestere are proprietatile lui si da produselor , dupa caz , fragezime , un grad de crestere sau afanare .
Bicarbonatul de amoniu , practic , nu poate fi inlocuit acolo unde reteta o impune , fiind un agent de crestere care da si o fragezime deosebita [foilor , fursecurilor , biscuitilor....etc.] produselor .
In caz de forta majora insa , poate fi inlocuit cu bicarbonat de sodiu [in aceleasi cantitati ca si cel de amoniu] stins cu suc de lamaie sau Otet .Fragezimea preparatelor nu mai este aceeasi in acest caz [sant mai tari, foile se inmoaie mai greu ].

SUCCES !


Carmen Spantu

#6 stefanescu monica 43558

stefanescu monica 43558

    Bucataras

  • Membri
  • 109 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe langa Chicago...

Postat 09 March 2010 - 05:23 PM

QUOTE(Carmen Spantu @ Mar 8 2010, 08:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Fiecare agent de crestere are proprietatile lui si da produselor , dupa caz , fragezime , un grad de crestere sau afanare .
Bicarbonatul de amoniu , practic , nu poate fi inlocuit acolo unde reteta o impune , fiind un agent de crestere care da si o fragezime deosebita [foilor , fursecurilor , biscuitilor....etc.] produselor .
In caz de forta majora insa , poate fi inlocuit cu bicarbonat de sodiu [in aceleasi cantitati ca si cel de amoniu] stins cu suc de lamaie sau Otet .Fragezimea preparatelor nu mai este aceeasi in acest caz [sant mai tari, foile se inmoaie mai greu ].

SUCCES !


ai dreptate, carmen. asta am observat si eu, nu mai ies asa fragede cum ies cind pun amoniac. cred ca cel mai sanatos este sa astept pina primesc din nou amoniac, altfel numai ma necajesc caci nu ies la fel prajiturile.

am comandat pe Amazon si mi-au trimis email peste 2 zile ca nu au in stoc amoniacul desi pe web site scrie altceva. asa ca tot aprovizionarea din Romania ramine solutia!

#7 Maria_Ap

Maria_Ap

    genuine passion for food

  • Membri
  • 950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Los Angeles

Postat 11 March 2010 - 05:10 AM

Monica, daca te uiti pe internet, cauta Baker's Ammonia sau Ammonium carbonate powdered, il gasesti la cutii de 3 lb sau 5 lb.
Stiu ca ti se pare mult dar nu e scump, si, crede-ma, calitatea e muuult mai buna ca cel din RO. Te tine citiva ani, si mai poti da si la prietene, care stiu cum sa-l foloseasca.
Carmen, nu se stinge agentul de crestere cu ceva acru inainte de al amesteca in aluat. Procedeul corect e sa amesteci praful de copt( sau oricare alt afinator) in faina, si sa adaugi in ingredientele lichide o substanta acra ( lapte batut, lamiie , smantana ) ca reactia respectiva sa se produca in aluatul gata de pus la copt.
A good meal ought to begin with hunger.

#8 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 12 March 2010 - 12:21 PM

QUOTE(apascaritei maria @ Mar 11 2010, 05:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Carmen, nu se stinge agentul de crestere cu ceva acru inainte de al amesteca in aluat. Procedeul corect e sa amesteci praful de copt( sau oricare alt afinator) in faina, si sa adaugi in ingredientele lichide o substanta acra ( lapte batut, lamiie , smantana ) ca reactia respectiva sa se produca in aluatul gata de pus la copt.


tare folositor sfatul tau Maria!
floare.gif

#9 stefanescu monica 43558

stefanescu monica 43558

    Bucataras

  • Membri
  • 109 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe langa Chicago...

Postat 13 March 2010 - 01:26 PM

QUOTE(apascaritei maria @ Mar 11 2010, 05:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Monica, daca te uiti pe internet, cauta Baker's Ammonia sau Ammonium carbonate powdered, il gasesti la cutii de 3 lb sau 5 lb.
Stiu ca ti se pare mult dar nu e scump, si, crede-ma, calitatea e muuult mai buna ca cel din RO. Te tine citiva ani, si mai poti da si la prietene, care stiu cum sa-l foloseasca.
Carmen, nu se stinge agentul de crestere cu ceva acru inainte de al amesteca in aluat. Procedeul corect e sa amesteci praful de copt( sau oricare alt afinator) in faina, si sa adaugi in ingredientele lichide o substanta acra ( lapte batut, lamiie , smantana ) ca reactia respectiva sa se produca in aluatul gata de pus la copt.


Multumesc mult! Am sa caut Baker's Ammonia sau Ammonium Carbonate Powdered si am sa cumpar daca spui ca e calitate buna. Eu am luat la in urma cu citiva ani de la Amazon Ammonia, dar nu am fost prea multumita si nu am observat diferenta fata de cel din Romania. Am sa il incerc si pe cel de care spui tu!




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi