Sari la conținut

Poză

Cum scot samburii din boabele de struguri?


24 răspunsuri la acest topic

#1 Cristina09

Cristina09

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi

Postat 14 September 2010 - 11:09 AM

Am o urgenta, acum scot boabele din pielite si edja e munca de chinez batran. Cum pot scoate samburii? :(

Pentru dulceata prepar.

#2 mireloasa

mireloasa

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucovina

Postat 14 September 2010 - 11:46 AM

QUOTE(Cristina09 @ Sep 14 2010, 11:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am o urgenta, acum scot boabele din pielite si edja e munca de chinez batran. Cum pot scoate samburii? :(

Pentru dulceata prepar.


poti apela la un separator de rosii , robotii moulinex au asa ceva, dar iti va iesi pasta , nu vor ramane boabele intregi.
Don't drink and drive, smoke and fly!

#3 Cristina09

Cristina09

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi

Postat 14 September 2010 - 11:50 AM

QUOTE(mireloasa @ Sep 14 2010, 12:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
poti apela la un separator de rosii , robotii moulinex au asa ceva, dar iti va iesi pasta , nu vor ramane boabele intregi.



Of si eu m-am gandit sa-i fac pasta dar tin la aspect, ma apuc cu scobitorile, imi schimb nick-ul in "chinez batran" :(

#4 mireloasa

mireloasa

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucovina

Postat 14 September 2010 - 12:28 PM

QUOTE(Cristina09 @ Sep 14 2010, 11:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Of si eu m-am gandit sa-i fac pasta dar tin la aspect, ma apuc cu scobitorile, imi schimb nick-ul in "chinez batran" :(


Sper ca nu faci multa! :) Spor!
Don't drink and drive, smoke and fly!

#5 Irnke

Irnke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 14 September 2010 - 12:30 PM

CITAT(Cristina09 @ Sep 14 2010, 12:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Of si eu m-am gandit sa-i fac pasta dar tin la aspect, ma apuc cu scobitorile, imi schimb nick-ul in "chinez batran" :(


Taie un pic bobul cu un cutit cu varf ascutit si le poti scoate usor( la seminte ma refer. Dar tot asa tre sa iei fiecare bob de strugure.
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#6 Cristina09

Cristina09

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi

Postat 14 September 2010 - 01:00 PM

Voiam sa fac un kg, wow! em_new_11.gif
Am ajuns cred ca la mai putin de jumatate de kg.

Am descoperit ca au casuta aceea si am folosit scobitoarea dar nu am rezistat si eventual le-am apasat pe o sita si mai ieseau din samburi. E cumplit em_new_11.gif

Multumesc pentru ajutorul rapid cheekkiss.gif

#7 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 14 September 2010 - 01:53 PM

[quote name='Cristina09' date='Sep 14 2010, 01:00 PM' post='914533']



Am ajuns cred ca la mai putin de jumatate de kg.



E cumplit em_new_11.gif





eu fac galerie- poate reusesti sa iesi cu nervii intregi din toata povestea. groupwave.gif

#8 Cristina09

Cristina09

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi

Postat 14 September 2010 - 02:34 PM

:)) Multumesc, am reusit sa termin. Nu recomand asta nici celui mai mare dusman al meu!
Postez pe topicul cu dulciuri cum a iesit :D

#9 blue jay

blue jay

    Big Chef

  • Membri
  • 955 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva cindva

Postat 14 September 2010 - 04:35 PM

Dulceata de struguri inca n-am facut (nu am gasit gena de chinez in mine ! tongue.gif ) dar imi amintesc citind ,acu vre-o suta de ani, intr-o carte de dulceturi ,ca simburii se scot cu ajutorul unei agrafe de par (nefolosita evident si spalata ). Cartea e la mama(la vreo 24 ore departare),dar parca zic eu ca intii scoti simburii si apoi ii cureti de pielite.
Imi imaginez ca raspunsul vine cam tirziu si ca ai terminat deja de curatat bobitele (poate ti-a si crescut si barba ) .Dar la cum arata dulceata de struguri si la gustul ce-l are, poate totusi nu te-ai lecuit de senzatii tari tongue.gif , si mai faci !
Asta ptr rabdarea ta em_new_15.gif de em_new_66.gif .
Cerurile si pamantul nu-L pot cuprinde pe Dumnezeu
dar inima omului Il cuprinde. De aceea, sa nu ranesti niciodata inima omului...

Nikos Kaazantzakis

#10 blue jay

blue jay

    Big Chef

  • Membri
  • 955 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva cindva

Postat 14 September 2010 - 04:36 PM

Ooops abia acum am vazut ca ai terminat ! blink.gif
Cerurile si pamantul nu-L pot cuprinde pe Dumnezeu
dar inima omului Il cuprinde. De aceea, sa nu ranesti niciodata inima omului...

Nikos Kaazantzakis

#11 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 15 September 2010 - 01:55 PM

QUOTE(blue jay @ Sep 14 2010, 04:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dulceata de struguri inca n-am facut (nu am gasit gena de chinez in mine ! tongue.gif )


da ai vazut ce bine arata dulceata Cristinei?! e superba.
incerc sa ma autoconving ca merita toata treaba. sta pe ganduri.gif si poate reusesc!


#12 Cristina09

Cristina09

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi

Postat 15 September 2010 - 03:03 PM

QUOTE(blue jay @ Sep 14 2010, 05:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dulceata de struguri inca n-am facut (nu am gasit gena de chinez in mine ! tongue.gif ) dar imi amintesc citind ,acu vre-o suta de ani, intr-o carte de dulceturi ,ca simburii se scot cu ajutorul unei agrafe de par (nefolosita evident si spalata ). Cartea e la mama(la vreo 24 ore departare),dar parca zic eu ca intii scoti simburii si apoi ii cureti de pielite.
Imi imaginez ca raspunsul vine cam tirziu si ca ai terminat deja de curatat bobitele (poate ti-a si crescut si barba ) .Dar la cum arata dulceata de struguri si la gustul ce-l are, poate totusi nu te-ai lecuit de senzatii tari tongue.gif , si mai faci !
Asta ptr rabdarea ta em_new_15.gif de em_new_66.gif .



Aaah! Ce bine era sa fi apucat sa citesc ce ai scris tu. Cred ca mi-ar fi injumatatit timpul!
Eh, cu sfaturile de la tine, pana la anu' imi trece frica de struguri tongue.gif
em_new_15.gifem_new_15.gifem_new_15.gif

QUOTE(rym @ Sep 15 2010, 02:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
da ai vazut ce bine arata dulceata Cristinei?! e superba.
incerc sa ma autoconving ca merita toata treaba. sta pe ganduri.gif si poate reusesc!


floare.gif Multumesc mult de tot rym :D Asta da incurajare.
Merita, dar fa o cantitate mica, sa nu fii coplesita, cum am fost eu ieri tongue.gif


#13 Rubia

Rubia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1692 posturi

Postat 25 September 2010 - 05:12 PM

Sunt tot la subiect si nu mai deschid altu nou .

Vreau sa va intreb : Ce sa fac cu o galeata de struguri . Am primit azi din aceia negrii , super tamaiosi . Nu cred ca merg scosi samburii ca-s din aceia de tzara care aluneca pielita de pe ei . Deci ce sa fac cu ei ? blink.gif
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "

#14 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 25 September 2010 - 05:16 PM

Must.
Fan n_puiu for ever



#15 Rubia

Rubia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1692 posturi

Postat 26 September 2010 - 10:18 AM

E greu de facut ? tongue.gif
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "

#16 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 September 2010 - 10:22 AM

Eu citesc asta de cand ati deschis vorba, am vrut sa zic ca ati inebunit la nervii capului, da-o in mama ei de jucarie, sunt atatea pe lume si te apuci sa scobesti struguru :D


Asaaa, rubia, o galeata de struguri se aduc acilea in salajean, cam atata se mananca pe zi. Te astept :D Reteta nu da gres.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#17 Rubia

Rubia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1692 posturi

Postat 26 September 2010 - 10:33 AM

Din pacate de la Tm la Bucale cre-ca ajung cu strugurii storcoshitzi em_new_05.gif
" Medicul uman salveaza omul , medicul veterinar salveaza omenirea. "

#18 nmihaela1981

nmihaela1981

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 26 September 2011 - 10:52 AM

se poate scoate si cu o agrafa de par ,agrafa pt coc e mai usor dar tot ia mult timp sa in cap.gif

#19 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 26 September 2011 - 11:37 AM

QUOTE(nmihaela1981 @ Sep 26 2011, 10:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
se poate scoate si cu o agrafa de par ,agrafa pt coc e mai usor dar tot ia mult timp sa in cap.gif


total off topic (asa sunt eu 99,99% din postari tongue.gif ): vrei sa zici ca agrafele pentru coc sunt diferite de agrafele normale?! blink.gif
cum, de ce, in ce fel? o poza la agrafele ale speciale ai?



oarecum on, si eu care imi inchipuiam ca-s ceva chiezoaica cand am desamburit 1/2 de visine prin taiere in doua cu cutitu'. tongue.gif (n-am aparat, am incercat cu agrafa si am redecorat bucataria si niste haine; imi trebuiau pt o placinta).
Fan n_puiu!

#20 mireloasa

mireloasa

    Master of disaster

  • Membri
  • 2397 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucovina

Postat 26 September 2011 - 12:44 PM

CITAT(ady @ Sep 26 2011, 11:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
total off topic (asa sunt eu 99,99% din postari tongue.gif ): vrei sa zici ca agrafele pentru coc sunt diferite de agrafele normale?! blink.gif
cum, de ce, in ce fel? o poza la agrafele ale speciale ai?
oarecum on, si eu care imi inchipuiam ca-s ceva chiezoaica cand am desamburit 1/2 de visine prin taiere in doua cu cutitu'. tongue.gif (n-am aparat, am incercat cu agrafa si am redecorat bucataria si niste haine; imi trebuiau pt o placinta).


uite o poza

p_ace_coc_1253167396.jpg

ai un pic de sange de chinez si tu! D.gif
Don't drink and drive, smoke and fly!



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi