Sari la conținut

Poză

Pricepute in torturi..am nevoie de ajutor!


68 răspunsuri la acest topic

#21 mihaelas3012

mihaelas3012

    micro Bucatar

  • Membri
  • 18 posturi

Postat 27 September 2010 - 01:14 PM

Va rog pe cele care va pricepeti la torturi ajutati-ma cu un sfat, sper sa stiu sa ma fac destul de inteleasa in ceea ce vreau sa fac.daca vreau sa ornez un tort cu glazura de ciocolata, trebuie sa il pun pe un gratar nu, dar dupa aceea cum il asez pe farfurie?sau mai ecact cum pot sa ornez un tort cu glazura de ciocolata fara ca aceasta sa curga prea mult pe fatfuria pe care este asezat,Multumesc

#22 Magda_S

Magda_S

    micro Bucatar

  • Membri
  • 42 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 27 September 2010 - 02:09 PM

CITAT(mihaelas3012 @ Sep 27 2010, 02:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Va rog pe cele care va pricepeti la torturi ajutati-ma cu un sfat, sper sa stiu sa ma fac destul de inteleasa in ceea ce vreau sa fac.daca vreau sa ornez un tort cu glazura de ciocolata, trebuie sa il pun pe un gratar nu, dar dupa aceea cum il asez pe farfurie?sau mai ecact cum pot sa ornez un tort cu glazura de ciocolata fara ca aceasta sa curga prea mult pe fatfuria pe care este asezat,Multumesc



Inainte sa-l glazurezi il poti pune pe un carton gros pe care il tai exact la dimensiunea blatului sau poate ai un suport de plastic sau altceva care sa fie exact cat diametrul tortului. Apoi, asezat deja pe acel suport il transferi gratar, unde torni ciocolata. Dupa ce s-a uscat pe gratar, il transferi cu tot cu carton, pe farfuria/suportul de prezentare.

Editat de Magda_S, 27 September 2010 - 02:10 PM.


#23 mihaelas3012

mihaelas3012

    micro Bucatar

  • Membri
  • 18 posturi

Postat 27 September 2010 - 02:17 PM

Am inteles, multumesc pt raspuns..abia astept sa fac proba

#24 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 27 September 2010 - 07:23 PM

sunt cartoane/suporturi speciale.
eu le transfer prin alunecare, cu grija si atentie mare, de pe gratar direct pe platou. D.gif

#25 Roxana.

Roxana.

    Peculiar State of Mind

  • Membri
  • 6115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:here and there

Postat 27 September 2010 - 07:30 PM

eu cand glazurez un tort nu-l pun pe gratar ca abia il pot pune apoi pe platou, nefiind adepta pusului cu carton cu tot pe platou

inainte de imbracarea in glazura, asez tortul pe platou si pe margini si putin sub tort pun hartie de copt, cand am terminat si glazura e un pic intarita, trag hartia si gata-i tortul

#26 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 27 September 2010 - 07:43 PM

QUOTE(Roxana. @ Sep 27 2010, 07:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eu cand glazurez un tort nu-l pun pe gratar ca abia il pot pune apoi pe platou, nefiind adepta pusului cu carton cu tot pe platou

inainte de imbracarea in glazura, asez tortul pe platou si pe margini si putin sub tort pun hartie de copt, cand am terminat si glazura e un pic intarita, trag hartia si gata-i tortul



bine,da acuma spui secretul,am facut un tort si m'am invartit juma de ora pe langa el. D.gif pana a ajuns nevatamat pe platou.

#27 Roxana.

Roxana.

    Peculiar State of Mind

  • Membri
  • 6115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:here and there

Postat 27 September 2010 - 07:50 PM

QUOTE(rym @ Sep 27 2010, 01:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bine,da acuma spui secretul,am facut un tort si m'am invartit juma de ora pe langa el. D.gif pana a ajuns nevatamat pe platou.


scuzele mele bow.gif

n-am crezut ca-i o tehnica atat de secretoasa, banuiam ca mai toate fetele o folosesc de asta n-am specificat pe nicaieri

bine c-ai salvat tortul D.gif

#28 anne16

anne16

    pe aici

  • Membri
  • 3423 posturi
  • Gender:Female
  • Location:AG-RO

Postat 27 September 2010 - 11:15 PM

Uite un tort diplomat :
http://www.culinar.r...crema-diplomat/

Asa am procedat si eu, exact cum descris si Ramo. , numai ca eu de frica am pus mai multe bete de frigarui.

Uite aici explica Chiu Georgeta cum se asambleaza un tort etajat:
http://www.culinar.r...cazii-speciale/

fan: n_puiu si NM-tzu
" Nu cunosc alt semn al superioritatii decat bunatatea "
- Ludwig van Beethoven

#29 paula-h

paula-h

    Academic Chef

  • Membri
  • 1304 posturi

Postat 28 September 2010 - 05:25 PM

Multumesc tuturor pentru raspunsuri ! em_new_15.gif
Rym daca as fi avut mistria aia minune ar fi fost tare bine..dar la mine e lipsa totala de "scule" de genul asta..iar sucitorul pe care il am e din ala mai mic si mai gros, se invarte el frumos cand intind foaia dar nu o pot rula pe el.Asta e ..o sa ma chinui un pic.
Ramo si eu tot cum zici tu vedeam operatia cu betele, de insiropat nu le insiropez eu prea mult..iar la cel cupola la fel ma gandeam..fara blat la mijloc, mercic pentru detaliu cu cm em_new_22.gif habar nu aveam il faceam la ochi.
Mihaela bafta cu tortuletul..poate ne arati cum a iesit.
Anne tks pentru link-uri.
Am primit atatea info de la voi..sper sa nu dau gres desi au mai trecut din emotii..ma simt mai sigura pe mine ca pot sa-l fac pe cel cu etj.Daca sapt viitoare nu ma prezint cu el aici ..ma gasiti pe la esecuri bash.gif
A mai comandat cineva de pe lumeabasmelor???In cat timp vine comanda?Mi-am comandat si eu coloranti ..tare as vrea sa fac clovnul si restul ornamentelor pana vineri.





Mamica de nazdravani :)

#30 paula-h

paula-h

    Academic Chef

  • Membri
  • 1304 posturi

Postat 29 September 2010 - 02:13 PM

Wow..Anne ce minune de tort diplomat a facut Lissa..mi-a ramas gandul la el, imediat ce nu-mi mai dau cu stangu in dreptu em_new_03.gif voi incerca sa-l fac.
Abia ce mi-au sosit colorantii...diseara modelez D.gif
Mamica de nazdravani :)

#31 Roxana.

Roxana.

    Peculiar State of Mind

  • Membri
  • 6115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:here and there

Postat 29 September 2010 - 04:58 PM

QUOTE(paula-h @ Sep 29 2010, 08:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Abia ce mi-au sosit colorantii...diseara modelez D.gif


asteptam poze rolleyes.gif

#32 anne16

anne16

    pe aici

  • Membri
  • 3423 posturi
  • Gender:Female
  • Location:AG-RO

Postat 29 September 2010 - 06:35 PM

CITAT(paula-h @ Sep 29 2010, 02:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Wow..Anne ce minune de tort diplomat a facut Lissa..mi-a ramas gandul la el, imediat ce nu-mi mai dau cu stangu in dreptu em_new_03.gif voi incerca sa-l fac.
Abia ce mi-au sosit colorantii...diseara modelez D.gif



uite si tortul facut de mine, totul mi-a iesit perfect pana la acoperirea pastei de marshmalow plans isteric.gif :
http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...st&p=762576

nu este diplomat( in casa nu se mai mananca diplomat ,ne-am facut mofturosi) de cand am descoperit culinar.ro dancing.gif

Uite imperfectiunile DSC_0153.jpg
-am taiat cartoanele care sustineau etajele, fixe - trebuie taiate cu 1 cm mai mici;
- pasta de marshalow am facut-o la "tara "- cel mai bine este sa imbraci torturile de acasa(esti obisnuita cu bucataria si cu ustensilele tale, + ca nu ai atatea persoane care se invart in jurul tau)


Am avut curaj sa fac acest tort pentru un majorat rade.gif unde sunt invitati adolescenti .
Cand am vazut ca sosesc invitatii si tortul arata ca in imaginea de mai sus(am cedat nervos), m-am gandit ca voi ajunge asa carje.gif .
M-am linistit heat.gif cand parintii copiilor l-au vazut si gustat dancing.gif rad tare.gif

CONCLUZIE empathy3.gif : nu are cum sa nu iti reuseasca fac unghiile.gif em_new_32.gif
fan: n_puiu si NM-tzu
" Nu cunosc alt semn al superioritatii decat bunatatea "
- Ludwig van Beethoven

#33 Ramo.

Ramo.

    TorTareasa in devenire

  • Membri
  • 1115 posturi
  • Gender:Female

Postat 29 September 2010 - 09:02 PM

Cu multa placere Paula :)
Anne, eu zic ca te-ai descurcat bine, din cate stiu eu tu nu faci foarte des torturi si avand in vedere ca ai avut si spectatori ... eu clacam in momentul in care vedeam ca vine lumea. Felicitari ca nu te-ai lasat si l-ai terminat!






incepand din 07.01.2011

#34 paula-h

paula-h

    Academic Chef

  • Membri
  • 1304 posturi

Postat 30 September 2010 - 12:27 AM

Anne aceasi chestie o zic si eu..mi se pare ok in conditiile in care zici ca l-ai facut, eu una nu suport specatatori cand gatesc.
Si acum vin cu un strigat de ajutor in miez de noapte...m-am apucat de modelat...am facut pasta de zahar, am colorat frumos, se lucra super..am facut clovnul, l-am pus la uscat si m-am apucat de altceva...intre timp clovnul meu se uscuca si se crapa bash.gif Ce sa fac? Mi-e si frica sa-l ating..nu mi-a luat mult sa-l fac dar nu cred ca mai rezit si maine noapte la modelat in conditiile in care vineri noapte trebuie sa imbrac tortul si inca cate mai am de facut em_new_05.gif
Eu pasta de zahar am folosit doar la imbracat tortul nu si la ornamente..dar cum mi-a placut mai mult cum se lucra am ales ca acum sa fac totul din pasta de zahar si mi-e frica ca am ales prost.
Poate nu trebuie lasat la temp camerei?trebuie dat la frigider cumva??Pls Heeeeelp...cu ornamentele din pasta de lapte praf nu am avut probleme, le-am uscat la temp camerei si apoi le-am tinut cam o luna intr-o cutie inchisa pana le-a venit randul pe tort.
Poate imi spune cineva unde am gresit si daca le mai pot salva cumva.
Mamica de nazdravani :)

#35 paula-h

paula-h

    Academic Chef

  • Membri
  • 1304 posturi

Postat 30 September 2010 - 01:18 AM

Desi nu mai vad bine la ora asta...am luat subiectul Adrianei cu pasta de zahar la citit din scorta in scoarta si...la frigider se inmoaie de la umezeala iar afara se intareste ca piatra....boon e ok sa se intareasca, dar de ce se crapa? plans isteric.gif

Mamica de nazdravani :)

#36 Ramo.

Ramo.

    TorTareasa in devenire

  • Membri
  • 1115 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 September 2010 - 09:08 AM

Nu ai ales rau sa faci decoratiile din pasta. Crapa cum? Poate ne pui o poza sa ne dam seama despre ce e vorba, chiar daca nu cu figurina intreaga ca sa ramana surpriza, dar cu partea crapata. Daca sunt doar niste fisuri la suprafata nu o sa-ti afecteze cu nimik figurina, am patit-o si eu, dar nu am habar de ce. Spor sa ai si succese!!!






incepand din 07.01.2011

#37 paula-h

paula-h

    Academic Chef

  • Membri
  • 1304 posturi

Postat 30 September 2010 - 09:57 AM

Ramo nu stiu ce sa mai zic...deja am aruncat primul clovn...am salvat din el doar palaria si pantofii.Dimineata cand m-am trezit avea o mana rupta iar pasta pur si simplu se facea firimituri, deja nu mai erau doar niste crapaturi..cum il atingeam se facea firimituri. Si ca tacamul sa fie complet m-am apucat dimineata sa fac altul din pasta de lapte praf..nu am apucat sa fac decat jumate ca dupa pasta pur si simplu nu se mai putea lucra...cam acelasi lucru..se farama pur si simplu de nu mai pot sa-i dau nici o forma ( cred ca din cauza uleiului).Asa ca acum am o mie de nervi si un clovn jumate facut din pasta de lapte praf un sfert din pasta de zahar si nu stiu cealalta parte din ce o sa fie.. bash.gif
Acum va intreb daca pot lipi pasta de zahar de pasta de lapte praf si cu ce? Cu albus?

Editat de paula-h, 30 September 2010 - 09:58 AM.

Mamica de nazdravani :)

#38 paula-h

paula-h

    Academic Chef

  • Membri
  • 1304 posturi

Postat 30 September 2010 - 10:46 AM

Gata am facut si restul tot din pasta de lapte praf..nu de alta dar tot eram insirata cu lapte praf pe masa.De data asta nu am mai pus deloc ulei doar ce m-am uns eu pe maini un pic, a iesit mai moale dar macar nu sa ma faramat.E pus la uscat, promit poze mai tarziu cu clovnul imprastiat si astept un raspuns cu ce sa-l lipesc cand ma voi apuca de ansamblat.
Fug la copt blaturi em_new_01.gif
Mamica de nazdravani :)

#39 Ramo.

Ramo.

    TorTareasa in devenire

  • Membri
  • 1115 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 September 2010 - 11:09 AM

As fi curioasa ce coloranti ai folosit. Daca sunt lichizi - e clar. Colorantii sunt de vina, daca sunt gel ma indoiesc ca ai pus asa mult colorant incat sa strice pasta, chiar nu stiu ce sa zic ... Ma bucur ca ai scos-o la capat. Eu nu as lipi cu albus de ou ca lasa urme, topeste putina pasta de zahar in putina apa, se formeaza un lipici fain care cand se usuca nu ramane inestetic. Succes!






incepand din 07.01.2011

#40 paula-h

paula-h

    Academic Chef

  • Membri
  • 1304 posturi

Postat 30 September 2010 - 01:18 PM

Sunt gel de la Wilton, sigur nu a fost de la colorant pentru ca am pus foarte, foarte putin.
Imediat descarc si aparatul sa vedeti ce a iesit..am lipit cu albus totusi, abia acum am citit ce ai scris..sper sa nu se vada asa urat pana la urma.

Mamica de nazdravani :)



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi