Sari la conținut

Poză

Umplutura cozonac


6 răspunsuri la acest topic

#1 Angeliq Ana

Angeliq Ana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 20 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Baia Mare

Postat 19 April 2011 - 03:56 PM

Buna ziua, bine v-am gasit si un Paste cat mai fericit tuturor!

Imi plac foarte mult cozonacii care sunt bogati in umplutura. Mama mea facea unii absolut deliciosi, iar din amintiri parca punea in ei nuca, stafide, cacao, zahar ... si mai departe nu mai stiu ce trebuie sa contina.
Ma puteti ajuta cu retete de umpluturi care contin aceste ingrediente ? M-ar interesa si cantitatile lor pentru un cozonac care sa aiba decent de multa umplutura (nici putina dar nici foarte multa!)
Multumesc anticipat!

#2 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 20 April 2011 - 11:58 AM

CITAT(Angeliq Ana 38264 @ Apr 19 2011, 04:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna ziua, bine v-am gasit si un Paste cat mai fericit tuturor!

Imi plac foarte mult cozonacii care sunt bogati in umplutura. Mama mea facea unii absolut deliciosi, iar din amintiri parca punea in ei nuca, stafide, cacao, zahar ... si mai departe nu mai stiu ce trebuie sa contina.
Ma puteti ajuta cu retete de umpluturi care contin aceste ingrediente ? M-ar interesa si cantitatile lor pentru un cozonac care sa aiba decent de multa umplutura (nici putina dar nici foarte multa!)
Multumesc anticipat!
Buna Angeliq,

Eu iti pot spune doar cum fac eu. La cozonacul moldovenesc nu este indicata umplutura multa ptr ca il incleiaza.Este totusi un aluat destul de greu.Sa iese pufos, sa se desfaca fisii, sa creasca mare, nu trebuie sa aibe umplutura multa. asa: eu dintr-un kg de faina, fac 2 cozonaci mariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. ptr cei 2 cozonaci eu folosesc la umplutura asa : 200 gr nuci macinate, peste care torn lapte fierbinte, pun rom, si zahar cam 100 gr si 2 linguri de cacao. 200 gr mac macinat, 100 gr zahar, lapte fierbinte 1 cana si il las putin pe foc sa se fiarba putin, apoi pun citeva linguri de gris nefiert amestec de citeva ori si iau jos dupa foc cind este caldut doar adaug vanile si coaja de lamiie rasa. folosesc un pachetel de stafide inmuiate dinainte in apa cu esenta de rom, ( de preferat rom bautura) si citeva bucati de rahat colorat taiat mai marunt.( stafidele si rahatul le pun peste nuci si peste mac.( impart aluatul in 4 parti egale si intind umplutura care o imparti si aia in 2 cea cu mac si la fel in 2 cea cu nuca si eu de multe ori rulez o sucitura cu nuca cu una cu mac si iese combinat). Asa fac la cozonac. Stiu de la soacra mea ca nu este voie umplutura multa la cozonac.Aluatul in sinea lui este ff gustos. ( cind vreau ceva cu multa umplutura fac asa cum fac banatenii aici ( soveaca) sau i se mai zice sucitura, ceva apropiat de cozonac si acolo pun umplutura multa . La cozonac il fac asa cum trebuie. Prin urmare din cantitatea de umplutura care ti am spus eu aici este super suficient iti vine 200 de grame umplutura / cozonac numai ponem stafidele si rahatul. sper ca ti am fost oarecum de folos. Daca mai ai inttrebari poti sa scri cu drag iti voi raspunde.

PS: Sigur iti vor raspunde si alte fete, vei alege varianta cea mai buna ptr tine.

Editat de cerra, 20 April 2011 - 12:01 PM.


#3 Angeliq Ana

Angeliq Ana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 20 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Baia Mare

Postat 27 April 2011 - 09:47 PM

Multumesc mult de tot pentru raspuns! Stiu si eu de la mama ca la cozonaci nu se pune multa umplutura daca vrei sa iti creasca mari si pufosi. Insa ce pot face daca mie asa imi plac, cu cat mai multa umplutura ? rolleyes.gif Nu stiu daca le-ai vazut, dar am pus 2 poze (in care poti vedea ultimele mele realizari in materie de cozonaci) aici : http://www.culinar.r...uma/pagina/540/ Stiu ca mi-ar fi crescut mai mari daca scadam din umplutura, insa ii prefer asa tongue.gif Voi incerca data urmatoare sa fac si umpluturile sugerate de tine...poate voi posta si cateva poze!

#4 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 27 April 2011 - 10:32 PM

CITAT(Angeliq Ana 38264 @ Apr 27 2011, 10:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc mult de tot pentru raspuns! Stiu si eu de la mama ca la cozonaci nu se pune multa umplutura daca vrei sa iti creasca mari si pufosi. Insa ce pot face daca mie asa imi plac, cu cat mai multa umplutura ? rolleyes.gif Nu stiu daca le-ai vazut, dar am pus 2 poze (in care poti vedea ultimele mele realizari in materie de cozonaci) aici : http://www.culinar.r...uma/pagina/540/ Stiu ca mi-ar fi crescut mai mari daca scadam din umplutura, insa ii prefer asa tongue.gif Voi incerca data urmatoare sa fac si umpluturile sugerate de tine...poate voi posta si cateva poze!
Arata ff bine cozonacii tai iar daca sint pe gustul tau numai schimba nimik.


#5 YOYO

YOYO

    Big Chef

  • Membri
  • 713 posturi
  • Gender:Female
  • Location:La mijloc de codru des

Postat 28 April 2011 - 04:29 PM

Bunica mea face cozonasul la fel cu multa nuca.

Ea face astfel cozonacul: nuca amestecata cu zahar si zahar vanilat si coaja de lamaie .
Aluatul il intinde ca un drptunghi insa foarte subtire si apoi pune nuca pe toata suprafata aluatului...o intinde cu mana si apoi il ruleaza.

O sa o mai intreb detalii ca sa stiu pe viitor sa-i fac ca si ea.

#6 Angeliq Ana

Angeliq Ana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 20 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Baia Mare

Postat 29 April 2011 - 07:31 AM

Daca afli detalii sper sa le impartasesti si cu noi!

Editat de Angeliq Ana 38264, 29 April 2011 - 07:35 AM.


#7 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 29 April 2011 - 02:59 PM

CITAT(YOYO @ Apr 28 2011, 05:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bunica mea face cozonasul la fel cu multa nuca.

Ea face astfel cozonacul: nuca amestecata cu zahar si zahar vanilat si coaja de lamaie .
Aluatul il intinde ca un drptunghi insa foarte subtire si apoi pune nuca pe toata suprafata aluatului...o intinde cu mana si apoi il ruleaza.

O sa o mai intreb detalii ca sa stiu pe viitor sa-i fac ca si ea.

Se poate si asa adica uscata (fara sa faci nuca crema cu lapte) si rahat. La mac mai greu sa il pui uscat ala trebuie sigur sa il fierbi cu lapte.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi