Sari la conținut

Poză

crema ganache nereusita


14 răspunsuri la acest topic

#1 pitzaiche

pitzaiche

    micro Bucatar

  • Membri
  • 26 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 December 2011 - 12:53 PM

Am facut, ieri, o crema ganache (frisca lichida meggle si ciocolata milka lapte) azi dimineata am adaugat cca 50 g unt si nici la ora asta nu-i destul de intarita . Vreau sa o folosesc ptr a umple niste islere. Ma poate ajuta cineva cu vre-o idee? Stiu ca ganache-ul nu are unt, dar , am mai facut asa cu ciocolata ffff ieftina de la Lidl, si mi-a iesit. Cum s-o dreg?

#2 cerra

cerra

    Master of disaster

  • Membri
  • 4025 posturi
  • Gender:Female
  • Location:timisoara

Postat 18 December 2011 - 01:23 PM

CITAT(pitzaiche @ Dec 18 2011, 12:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut, ieri, o crema ganache (frisca lichida meggle si ciocolata milka lapte) azi dimineata am adaugat cca 50 g unt si nici la ora asta nu-i destul de intarita . Vreau sa o folosesc ptr a umple niste islere. Ma poate ajuta cineva cu vre-o idee? Stiu ca ganache-ul nu are unt, dar , am mai facut asa cu ciocolata ffff ieftina de la Lidl, si mi-a iesit. Cum s-o dreg?


Eu zic sa bagi mixerul in ea pina se umfla.


#3 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 18 December 2011 - 01:43 PM

QUOTE(pitzaiche @ Dec 18 2011, 12:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
. Cum s-o dreg?


Eu am dres cu un plic de crema ole cacao.
am adaugat si am mixat.

citeam undeva ca merge si 1 plic intaritor frisca.

#4 Kate

Kate

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 18 December 2011 - 03:09 PM

Eu as adauga nuca sau alune (caramelizate sau nu).Stiu ca iese altceva...dar zic ce-as face eu.
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#5 pitzaiche

pitzaiche

    micro Bucatar

  • Membri
  • 26 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 December 2011 - 03:14 PM

CITAT(rym @ Dec 18 2011, 01:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am dres cu un plic de crema ole cacao.
am adaugat si am mixat.

citeam undeva ca merge si 1 plic intaritor frisca.

n-am intaritor de frisca, am fiert 5 linguri de amidon cu 250 ml lapte si acu ' o sa vad de s-o drege.

#6 pitzaiche

pitzaiche

    micro Bucatar

  • Membri
  • 26 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 December 2011 - 03:29 PM

CITAT(Strugurel @ Dec 18 2011, 03:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu as adauga nuca sau alune (caramelizate sau nu).Stiu ca iese altceva...dar zic ce-as face eu.

A m dressssssss-o! Am adaugat amidonul meu si nucile "tale". Buna ideea cu nucile. em_new_22.gif floare.gif

#7 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 18 December 2011 - 03:55 PM

QUOTE(pitzaiche @ Dec 18 2011, 03:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
A m dressssssss-o! Am adaugat amidonul meu si nucile "tale". Buna ideea cu nucile. em_new_22.gif floare.gif



D.gif bine ca ai dres'o.

#8 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5436 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 18 December 2011 - 04:01 PM

si eu tot cu mixerul am dres ganache-urile care parea pleostite
racita intai intr-un vas cu apa si apoi la frigider cu ea
eu nu am lucrat niciodata cu Milka, pentru mine ciocolatele "no name", cu cat mai ieftine, cu-atat mai mare sansa de reusita
lidl rullz, in special amara
si ganache intotdeauna cu amaruie




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#9 pitzaiche

pitzaiche

    micro Bucatar

  • Membri
  • 26 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 December 2011 - 05:18 PM

CITAT(rym @ Dec 18 2011, 03:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
D.gif bine ca ai dres'o.

Erau f bune si sugestiile tale, dar, nu prea am creme la plic. Oricum, multumesc

#10 mikidaniro

mikidaniro

    Captain Cook

  • Membri
  • 495 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 December 2011 - 05:24 PM

Am patit-o si eu o data,am mai batut frisca si am turnat crema putin cate putin.

#11 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 18 December 2011 - 06:20 PM

QUOTE(pitzaiche @ Dec 18 2011, 05:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Erau f bune si sugestiile tale, dar, nu prea am creme la plic. Oricum, multumesc


crema la plic tot amidon are;asa ca ai fost inspirata.

#12 florinelanajjar

florinelanajjar

    Big Chef

  • Membri
  • 727 posturi

Postat 18 December 2011 - 06:29 PM

QUOTE(apetito @ Dec 18 2011, 04:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si eu tot cu mixerul am dres ganache-urile care parea pleostite
racita intai intr-un vas cu apa si apoi la frigider cu ea
eu nu am lucrat niciodata cu Milka, pentru mine ciocolatele "no name", cu cat mai ieftine, cu-atat mai mare sansa de reusita
lidl rullz, in special amara
si ganache intotdeauna cu amaruie



mare dreptate ai..am patit-o si eu vinerea trecuta,folosisem cioco cu lapte ( ca asta aveam in casa ),nici neam sa se intareasca, eu o vroiam ptr o glazura
am facut alt ganche cu cioco amaruie ,apoi am amestecat cu compoz de cioco cu lapte s anu o arunc ...asa a mers.
invatare de minte !

#13 pitzaiche

pitzaiche

    micro Bucatar

  • Membri
  • 26 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 December 2011 - 10:07 AM

CITAT(apetito @ Dec 18 2011, 04:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si eu tot cu mixerul am dres ganache-urile care parea pleostite
racita intai intr-un vas cu apa si apoi la frigider cu ea
eu nu am lucrat niciodata cu Milka, pentru mine ciocolatele "no name", cu cat mai ieftine, cu-atat mai mare sansa de reusita
lidl rullz, in special amara
si ganache intotdeauna cu amaruie

Asa-i, cea amara de la lidl este excelenta. Acum am facut pentru nora si fiul meu, sa le trimit, si-am zis sa pun mai buna si mai dulce.
Dar acum am invatat lectia, nu mai fac experimente cind sint in criza de timp.

Cristina

#14 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 December 2011 - 10:50 AM

Cristina, acuma ai dres-o, dar parerea mea e ca-i pacat sa pui faina/amidon intr-o ganache . Un rezultat f bun ai fi obtinut daca adaugai 2-3 linguri de cacao si ceva esenta de rom, fara sa mai fierbi sau altceva. Cacaua ii da o consistenta cremoasa si o aroma pregnanata de ciocolata. Merita macar sa incerci.

#15 pitzaiche

pitzaiche

    micro Bucatar

  • Membri
  • 26 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 December 2011 - 10:59 AM

CITAT(moatza @ Dec 19 2011, 10:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cristina, acuma ai dres-o, dar parerea mea e ca-i pacat sa pui faina/amidon intr-o ganache . Un rezultat f bun ai fi obtinut daca adaugai 2-3 linguri de cacao si ceva esenta de rom, fara sa mai fierbi sau altceva. Cacaua ii da o consistenta cremoasa si o aroma pregnanata de ciocolata. Merita macar sa incerci.

Pai daca nu mi-a trecut prin cap, ce sa incerc? blink.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi