Sari la conținut

Poză

am nevoie de ajutor!!!! ce e silitra?


12 răspunsuri la acest topic

#1 istrate lucia

istrate lucia

    Captain Cook

  • Membri
  • 409 posturi
  • Location:Craiova (Dolj)

Postat 16 December 2004 - 12:05 PM

sal. as dori si eu sa stiu ce e silitra?

am gasit-o intr-o reteta de jambon

merci

va pup

lucia

#2 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 16 December 2004 - 12:10 PM

Bine ai venit



S-a mai discutat despre asta:

Apasa pe Link:

http://www.culinar.r...t=silitra#78482

#3 istrate lucia

istrate lucia

    Captain Cook

  • Membri
  • 409 posturi
  • Location:Craiova (Dolj)

Postat 16 December 2004 - 12:12 PM

merci mult

te pupic

lucia

#4 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 16 December 2004 - 12:17 PM

Cu placere.



Cred ca e folosit foarte mult in conservare.

#5 istrate lucia

istrate lucia

    Captain Cook

  • Membri
  • 409 posturi
  • Location:Craiova (Dolj)

Postat 16 December 2004 - 12:21 PM

stii cumva dc se gaseste pe piatza?

vroiam sa fac jambon

si sa respect reteta

merci

#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 December 2004 - 03:31 PM

Aº îndrãzni sã ipotizez cã ajutã la conservare.

Da cum ºi de ce sã faci jambon?

#7 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 December 2004 - 05:17 PM

De ce? La noi se taie porcu' saptamana asta si cea care vine ... icon_cheers.gif

#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 December 2004 - 09:43 AM

La mine nu!

#9 istrate lucia

istrate lucia

    Captain Cook

  • Membri
  • 409 posturi
  • Location:Craiova (Dolj)

Postat 20 December 2004 - 04:39 PM

la noi se taie porcul acum de craciun iar reteta am luat-o de pe culinar.ro

o postez aici pt voi



Jambon



Durata

1 h55 min



ingrediente:

1 pulpa de porc (5 kg), 400 g sare, 12 g silitra, 10 boabe piper, 2 boabe ienibahar, 2 capatani usturoi, 50 ml otet, 750 ml vin sec, 2 foi dafin

Complexitate: Redusa



Mod de preparare

Se tavaleste carnea prin sare si se pune intr-un vas incapator la racoare (de preferina intr-o camera rece, nu la frigider si in nici un caz la congelator) laolalta cu boabele de piper si, ienibahar, cu usturoiul curatat si taiat, otetul indoit cu apa, vinul si foile de dafin. Silitra se presara deasupra. Timp de zece zile, carnea se intoarce din cand in cand in sos, dupa care se scoate din vas si se atarna la zvantat o zi. Apoi se pune la afumat trei-patru zile, dupa care se poate pastra la rece sau se poate fierbe in apa cu putina sare pana cand se inmoaie.

Se lasa sa se racoreasca in apa in care a fiert. Se scoate osul, se scurge bine carnea si se pune la presa intre doua capace de lemn (peste cel de deasupra se aseaza o greutate) pana se raceste bine si se intareste. Jambonul se serveste taiat in feliute subtiri, ca gustare.

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 December 2004 - 10:06 PM

Atunci nu-mi ramane decit sa-ti doresc succes!

#11 istrate lucia

istrate lucia

    Captain Cook

  • Membri
  • 409 posturi
  • Location:Craiova (Dolj)

Postat 21 December 2004 - 11:18 AM

merci mult adriana

sper sa-mi si reuseasca

va pupic

lucia

#12 ANCA

ANCA

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 19 December 2008 - 07:46 PM

QUOTE(istrate lucia 18486 @ Dec 16 2004, 01:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sal. as dori si eu sa stiu ce e silitra?
am gasit-o intr-o reteta de jambon
merci
va pup
lucia

imi puteti spune de unde pot cumpara silitra


#13 ANCA

ANCA

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 19 December 2008 - 07:48 PM

QUOTE(ANCA @ Dec 19 2008, 08:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
imi puteti spune de unde pot cumpara silitra?





Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi