Sari la conținut

Poză

Icre de peste


46 răspunsuri la acest topic

#1 Sasha

Sasha

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Location:U.S.A.

Postat 12 May 2005 - 03:13 AM

Am cumparat acum o saptamana un borcan de icre nepreparate care seamana cu cele de crap din Romania si nu stiu ce sa fac cu ele, adica cum sa le fac. Mie imi placea foarte tare salata de icre care se prepara in Romania cu ulei si zeama de lamaie, dar sincer nu stiu etapele si nici nu prea am pe cine sa intreb. icon_scratch.gif

Are cineva idei?

#2 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 12 May 2005 - 07:30 AM

Buna Sasha,

Am mai vorbit pe undeva de asta, dar decat sa mai caut...

Daca icrele sunt curatate si sarate, le pui intr-un castron mai adanc impreuna cu miez de paine muiata in apa si stoarsa bine, bine (cam 4-5 felii de paine alba la 150 gr de icre) si amesteci pana nu mai exista nici un cocolos, dupa care putin cate putin adaugi ulei, zeama de lamaie si cate putin sifon (apa minerala sau chiar apa rece), mestecand in continuu pana creste si se invartoseaza. La sfarsit se pune si ceapa tocata foarte marunt (care in prealabil a fost presarata cu putina sare si a fost stoarsa de zeama lasata, cu ajutorul unui tifon). Daca icrele sunt conservate cu sare ca acelea grecesti (eu folosesc marca Krinos roe carp caviar), dintr-o jumatate de borcanel(10 oz-300 gr) mie imi iese cam 1 kg de icre preparate. In loc de miez de paine poti pune gris fiert tare ca o mamaliga.

Daca icrele sunt proaspete, se spala se strecoara si se sareaza mai intai, dupa care se tin cateva zile in frigider. La o cantitate mai mare pe care doresti sa o pastrezi mai mult, se adauga ulei (de masline de preferat) peste ele. Asa se pastreaza c-ca 6 luni in frigider.

Sper ca in mare ai inteles cum e cu icrele...daca mai ai nelamuri nu ezita sa intrebi, MC smile.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#3 Sasha

Sasha

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Location:U.S.A.

Postat 12 May 2005 - 07:48 AM

Multumesc mult de tot MC pentru explicatii. Icrele sint marca Krinos si sint deja sarate.

Tu de obicei ce fel de ulei folosesti...canola este bun?

De abia astept sa le fac, imi ploua in gura. 091.gif

#4 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 12 May 2005 - 08:38 AM

eu in loc de paine pun gris fiert si racit...adica puneam,ca aici nu sunt icre...ce va invidiez!!!care arunca si dupa mine cu o felie de paine unsa cu icre? laugh.gif

#5 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 12 May 2005 - 09:39 AM

Si eu pregateam destul de des icre - si numai din cauza ca sotul meu a devenit o perioada absolut obsedat de ele icon_rolleyes.gif



In prima faza a prepararii ma stradui sa spal cat pot din sarea in care au fost conservate pentru ca la final e mult prea tarziu. Nu folosesc gris sau paine sau alte chestii - doar ulei, apa minerala, lamaie si la final putina ceapa rasa pe razatoarea cu gaurile cele mai mici. Intr-un vas de mixer cu pereti inalti le nenorocesc cu un blender adaugand alternativ apa minerala si ulei in prima jumatate a procesului si pe urma doar ulei. Daca in prima faza arata cam lichide nu e nici o problema ca isi revin pe parcurs. Uleiul se adauga treptat ca la maioneza - cu grija sa nu se taie icon_compress.gif



La sfarsit eu pun lamaie din belsug si putina ceapa rasa. Sunt delicioase cu o salata de rosii icon_bounce.gif Bineinteles o adevarata bomba calorica icon_rolleyes.gif , dar din cand in cand merge.

#6 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 12 May 2005 - 10:01 AM

Hallo fetelor,Sasha

am si eu o reteta de icre,putin diferita si de f. multe ori probata,data viitoare cind o voi prepara fac si poze:



SALATA DE ICRE

(eu o pregatesc asa)

ingrediente:

cantitatile sint relative

-icre de peste

-1-2 chifla inmuiata in lapte

-1/2l ulei

-sare,zeama de la 1lamiie

-ceapa tocata marunt(eu pun ceapa verde)



PREPARAREA:

Icrele spalate si curatate se freaca cu sare intr-un castron(in cazul tau pt. ca sint deja sarate ,l-e poti pune direct pe baie de aburi) dupa care se pun pe baie de aburi si se amesteca pina devin rosii la culoare.

Dupa se s-au racit se amesteca cu chifla stoarsa si treptat cu uleiul si sucul de lamiie.

Dupa obtinerea acestei paste se amesteca cu ceapa rasa si se pune la rece ca.2ore.

TIP:

-Cantitatea se poate mari amastecind cu ulei mai mult.

-Celor care le place un gust mai pronuntat de peste se pune mai putin ulei si lamiie.

-Iar daca salata se pregateste pt. un timp mai indelungat,atunci se adaoga ceapa numai in cantitatea salatei care se consuma.



Eu am acesta reteta de aici,(v-a rog nu rideti)este o carte de peste 36 de ani veche,am facut o poza sa vedeti ce am facut eu cu ea pe cind aveam2 ani si nu a fost destul piticul meu a mai rupt o pagina.O vaia,de ea carte.

Sint retete f. bune in ea si de aceea i-am luat-o mamei.

Imagini atașate

  • 113629.jpg



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#7 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 12 May 2005 - 10:03 AM

C-am asa arata acum copertile

Imagini atașate

  • 113630.jpg



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#8 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 12 May 2005 - 10:06 AM

Iar aici si mai jalnic,dar e buna draguta ,tin de ea,poate reusesc sa fac una noua dupa ea.Tre sa m-a interesez.

Imagini atașate

  • 113633.jpg



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 May 2005 - 10:25 AM

e sanda marin aia de prin anii'60, o am si eu

#10 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 12 May 2005 - 10:43 AM

o ai pe sanda marin???

te urasc! icon_lol.gif icon_lol.gif

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 May 2005 - 10:53 AM

Sorella, dacã n-ar fi cã e unica carte pe care o avea mama (deci are o valoare afectivã) þi-aº da-o cu dragã inimã cã n-o folosesc deloc .

Þ-o fotocopiez?

#12 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 May 2005 - 10:57 AM

Daca mi-o fotocopiezi mie... icon_lol.gif îti spun pe privat, ce fac cu tine icon_lol.gif
Maya's World .

#13 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 12 May 2005 - 11:52 AM

va rog sa nu aruncati cu pietre in mine,sa nu va suparati dar SANDA MARIN este barbat.am vazut o emisiune pe realitatea tv se numea cultura burtii ,moderata de Tatulici si printre alte discutii cu invitatii sai a spus ca SANDA MARIN este BARBAT. numele de familie este SANDA iar prenumele MARIN. va dati seama cam am ramas cu gura cascata, stiind ca SANDA MARIN este femeie.

deci inca o data nu va suparati ca mi-am permis sa va corectez.

#14 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 12 May 2005 - 12:24 PM

QUOTE
SANDA MARIN este BARBAT








icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif



Nu pot sa cred !!!!!!!! Desi ai tu dreptate ca in romana numele de familie de obicei se scrie inaintea prenumelui. Buneinteles ca si eu la mama acasa am rasfoit Sanda Marin, dar mi se parea oarecum normal in ignoranta mea sublima ca e femeie. icon_rolleyes.gif

#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 May 2005 - 01:05 PM

ªtiam dar asta nu schimbã cu nimic calitatea celor scrise înãuntru pe care eu nu o consider excelentã

#16 Sasha

Sasha

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Location:U.S.A.

Postat 12 May 2005 - 05:59 PM

Multumesc mult fetele si va pupic.gif pe toate.

Sunteti niste dulci, de gospodine nu mai vorbesc...va admir pe toate in parte love10.gif

#17 rosu nicoleta 10592

rosu nicoleta 10592

    micro Bucatar

  • Membri
  • 23 posturi
  • Location:USA

Postat 13 May 2005 - 03:44 AM

Iar aici si mai jalnic,dar e buna draguta ,tin de ea,poate reusesc sa fac una noua dupa ea.Tre sa m-a interesez.




i-mi pare rau dar cred, ca, cartea este scrisa de M.SEVASTOS prima editie aparuta in 1950. Am si eu una la fel de rupta. Dar f. buna. Am luat-o de la mama acum citeva luni (3 luni) cind iam facut parastas de 40 de zile.Cartea este f. buna cu f. bune explicatii in ea. Chiar si cind ti se taie icrele. Icrele se taie cind se pune mult ulei deodata.Se scurge uleiul ridicat deasupra se freaca bine un galbenus intr-un castron si se adauga putin cite putindin icrele taiate amestecind mereu si putin cite putin ulei.(De obicei icrele nu se spala)
Exilul nu ni l-am ales,ci ne-a fost dat

#18 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 13 May 2005 - 04:05 AM

Fetelor am si eu pe Sanda Marin.

Si eu stiam ca e barbat.



Vorba ta Adriana ...ce conteaza, cartea e buna si apelez la ea forte mult.

Silvia o dau si eu la imprimanta pe a mea, insa e o editie mai noua 1996.

As vrea si eu una mai veche, astea mai revizuite in genereal nu prea au retete autentice.



Apropo si cu scuzele de rigoare pt Off Topic eu am o carte, care are retete de prin anii 1800. Fiecare reteta vine cu o gramada de explicatii istorice.

E in engleza icon_frown.gif



Cine stia ca Nero a servit prima data inghetata? icon_smile.gif) Cica amesteca zapada cu fructe pisate:)



Saracele icre icon_smile.gif)



Pupici la toate

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 May 2005 - 07:06 AM

Mi-am adus-o cu mine la serviciu azi sã încep s-o fotocopiez, a mea e din '66.

Dar, pe cele care eu posibilitatea, eu le sfãtuiesc s-o cumpere pe cea a Silviei Jurcovan.

Dupã pãrerea mea e cea care face toate paralele.

#20 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 13 May 2005 - 07:12 AM

Mai bine o dadeai pe aia la imprimanta icon_smile.gif)

Cred ca imi vine si mie una dar nu stiu cind. Sau nu mai vine niciodata, dupa cum il stiu eu pe tip, e motocau rau.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi