Sari la conținut

Poză

Cum se prepara cascavalul din lapte?


5 răspunsuri la acest topic

#1 Mihai G 24424

Mihai G 24424

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 27 May 2005 - 10:04 AM

As vrea sa stiu si eu cum se poate prepara cascavalul din lapte , daca stiti retete atat pentru cel normal cat si pentru cel afumat as fi foarte interesat.

#2 Salmida

Salmida

    Big Chef

  • Membri
  • 672 posturi
  • Location:Suedia

Postat 27 May 2005 - 03:20 PM

Cascavalul face parte din categoria branzeturilor opärite si nu ai cum sä il prepari acasä ... pärerea mea. laugh.gif



Procesul de fabricatie necesitä conditii, culturi microbiologice, materii si materiale care sunt dificil de aplicat si folosit in mediul casnic. Plus perioada de pästrare panä la maturare/uscare care poate varia de la 2 säpt. panä la 1 an la unele sortimente si care se realizeazä in conditii de temperaturä si umiditate atent controlate.

De afumare nici nu mai vorbesc ...



Te asigur cä este mult mai simplu sä-l cumperi, avand si de unde alege. icon_razz.gif

Dacä vrei insä sä deschizi o fäbricutä, räspunsuri utile nu gäsesti aici, oricum. icon_frown.gif

#3 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 31 May 2005 - 07:27 PM

Hallo Mihai si BINE AI VENIT PE FORUM,

Gindulici are dreptate si eu cred ca este mai simplu sa-l cumperi.

Dar de facut in casa se poate si asta tu hotarasti.

Am cumparat de citeva zile din Ro. revista BUCATARIA PENTRU TOTI din luna mai si rasfoind-o am gasit la pag. 90-91 reteta cascavalului de casa data tot de o cititoare a revistei.

Daca nu doresti sa cumperi revista spune-mi si o voi posta eu reteta aici.

O seara placuta! smile.gif


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#4 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 31 May 2005 - 09:06 PM

Un picut rabdare si caut o reteta ( nu bag mana in foc ca si iese!!!!) pe care o am dintr-o revista.

#5 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 31 May 2005 - 09:25 PM

uite ca am gasit-o!!!! Este din revista Practic in bucatarie , deci este o reteta preparata de cineva care si spune ca este foarte gustos acest cascaval. Poate ca o sa o incerc si eu sa vad ce iese.



ingrediente: 1,6 kg branza de vaci;

300 g branza de oi sarata

1,5 l lapte proaspat

75 g margarina Unirea( se specifica nu unt si nu margarina la cutie)

1 lingura bicarbonat stins cu otet(aici nu prea inteleg pentru ca daca e stins nu mai are absolut nici un efect, gazele deja sunt iesite prin reactie)

1 ou



Preparare : se fierbe laptele , cand da in clocot de pune branza de vaci, se amesteca si se lasa 10 minute, dupa care se strecoara si se lasa casul sa se scurga. Dupa ce s-a scurs bine, se da prin masina de tocat impreuna cu branza de oi . Intr-o cratita emaila se pune margarina la topit. Se pune deoparte sa se racoreasca. Atentie! Daca punem peste margarina topita firebinte toate celelalte ingrediente nu mai iese un cascaval gumos. Dupa ce s-a racorit margarina se pun branza tocata si oul. Se pune la foc mic, amestecandu-se mereu, pana se intinde cascavalul cand il ridicam cu lingura. Bicarbonatul se pune la urma, inainte de a lua cratita de pe foc. Nu trebuie lasat mai mult la fiert , caci se sbtiaza si nu se mai intinde.





Cam asta e reteta , destul de interesanta, daca am sa gasesc aici ingrediente o sa incerc si eu sa il fac. Astept impresii in special dupa preparare icon_bounce.gif



Cel afumat cred ca se pune simplu cascavalul sau casul, la fum asa cum se pun si carnea si carnatii, probabil nu asa multe zile , dar tot in loc uscat si inchis si pentru aroma diferite esente de lemn.

#6 Mihai G 24424

Mihai G 24424

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 03 June 2005 - 12:04 AM

Scuze ca am postat cam tarziu dar am fost foarte ocupat.Multumesc pentru reteta si pentru sfaturile voastre , era mai mult o curiozitate si nu stiu sigur daca o sa incerc.Nu e vorba ca nu vreau sa cumpar cascavalul dar tatal meu are 3 vaci la tara si m-am gandit ca nu ar fi rau sa incerc sa fac cascaval.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi