Sari la conținut

Poză

Purcel intreg la rotisor


8 răspunsuri la acest topic

#1 Hajni Pintilie 18782

Hajni Pintilie 18782

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 11 July 2005 - 11:19 PM

A gatit vreodata cineva purcel afara la rotisor? As vrea sa fac asata de ziua sotului meu. Dar nu stiu cum, nu am facut niciodata. Se umple cu ceva purcelul? Nici macar nu stiu cum trebuie sa fie focul, jarul?
Orice sugestie sfat este binevenita. Am cautat pe alte site-uri, dar nu am gasit inca nimic. Mersi mult. Haini.

#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 July 2005 - 11:58 AM

Haini bine ai venit.
Eu n-am fãcut aºa ceva niciodatã.
Am vãzut însã cum se face porchetta pe rotisor special pentru aºa ceva. Porchetta e un porc de lapte dezosat ºi fãcut apoi ruladã cu ierburi aromate înãuntru, cãreia i se lasã capul întreg ºi se coace apoi pe acest rotisor dupã care se taie felii.

#3 Hajni Pintilie 18782

Hajni Pintilie 18782

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 12 July 2005 - 06:10 PM

Va multumsec pentru mesaj.

#4 Cali

Cali

    Academic Chef

  • Membri
  • 1324 posturi
  • Gender:Female
  • Location:aici

Postat 12 July 2005 - 08:07 PM

Eu am facut anul trecut, daca nu esti tare grabita o sa pun poze, noi am facut un rotisor improvizat cu focul in spate, adica pe lateralul porcului.
Trebuie sa cureti porcul, al nostru a avut cred ca 80kg si era cam mare, deci curatat de intestine... nedesosat(coastele sunt fff bune) pus o zi la marinat cu tot felul de mirodenii. Se introduce po rotisor la foc extrem de moale, jaratec mai mult nu flacara.
Din cate-mi aduc eu aminte l-am tinut vreo 5 ore la rotisor, dar trebuiau vreo 8. Daca vezi ca se prajeste prea tare poti sa-l invelesti partial in folie de aluminiu.
Cam atat stiu eu, prietenul meu e pasionat de chestia asta asa ca am sa-l intreb sa-ti spun mai exact.

#5 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 12 July 2005 - 09:39 PM

si pe mine ma intereseaza dar pt. un porc mai mic si facut la cuptor!
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#6 Hajni Pintilie 18782

Hajni Pintilie 18782

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 13 July 2005 - 12:55 AM

Mi-ar placea sa vad purcelul, oricum noi vrem sa facem unul mai mic. Haini

#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 July 2005 - 09:33 AM

si pe mine ma intereseaza dar pt. un porc mai mic si facut la cuptor!


Pãi ai putea sã-l tragi în þeapã ca pe pui da' eºti sigurã cã ai cuptoru' aºa de mare? icon_rotf.gif
P.s. am vorbit cu mama asearã ºi m-a întrebat de tine.

#8 Hajni Pintilie 18782

Hajni Pintilie 18782

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 13 July 2005 - 05:07 PM

Cred ca pana la urma o sa-l pun si eu la cuptor. O sa am musafiri, si nu vreau sa risc, sa nu mi se faca, si sa-i tin flamanzi. Am vrut sa facem ceva mai deosebit, dar nu stiu cate ore dureaza pana se face, si nu am timp sa stau toata ziua. Ok, va pup.

#9 Cali

Cali

    Academic Chef

  • Membri
  • 1324 posturi
  • Gender:Female
  • Location:aici

Postat 15 July 2005 - 03:26 PM

Scuze de intarziere.
Poza de la mine nu pot s-o postez pt moment pt ca am depasit fff mult net-ul.
Uite aici reteta noastra, noi am avut un porc f mare si am multiplicato.
Mai jos ai inclusiv link-uri cu poze atat cu purcei dar si cu rotisoare. Se poate improviza dar trebuie sudat.
Purcel la protap.
20 de portii
Marinada
Pt un purcel de 20 de kg.
-o legatura de patrunjel
-o ceapa
-o capatzana de usturoi
-6 linguri de otet sau zeama de lamaie
-5 linguri de mustar
-5 linguri de miere
-3 linguri sos de soia
-cate o lingurita de maghiran, rosmarin si piper negru.
- 2 lingurite sare.
Purcelul curatat de intestine si cu soricul crestat se tine in marinada peste noapte.
A doua zi se trage pe teapa, i se invelesc urechile si coada in staniol.
Dureaza aprox 6 ore pana e facut. Din cand in cand se uda purcelul cu bere.

http://www.grillspor...de/spanferkel3/
http://www.br-online...002/0825_5.html
http://www.grillspor...php?p=9599#9599
http://www.grillspor...php?p=3658#3658



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi