Sari la conținut

Poză

cum se prepara telemeaua de vaca?


12 răspunsuri la acest topic

#1 ursu ralu 26593

ursu ralu 26593

    micro Bucatar

  • Membri
  • 17 posturi
  • Location:Koreea de Sud

Postat 20 August 2005 - 12:17 PM

[b]cum se poate prepara telemeaua de vaca fara cheag sau alte substante procurate de la farmacia veterinara?[b]

#2 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 20 August 2005 - 09:30 PM

Maine ma duc sa tai o oaie. Pe mine m-ar interesa daca stie cineva cum sa gasesc saculetul ala cu cheag.



Stiu ca bunicul meu culegea cheagul cu grija pt a face telemea, dar nu imi mai amintesc clar in ce parte a corpului il gasesc.

#3 pupacel

pupacel

    Big Chef

  • Membri
  • 507 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Virginia Beach

Postat 20 August 2005 - 10:40 PM

Vi , la casul de oaie cheagul e uscat. Il pastreaza in nu stiu ce chestie si can fac branza pun si niste cheag. Habar nu am de cantitati. Cand vine mama la mine o sa imi aduca cheag, ca vrem atat de mult niste cas, sotul e topit dupa asa ceva. A mancat pentru prima data anul asta la tara, la inceput nu i-a placut dar dupa aceea ia- dat de gust si acum numai la asta se gandeste.. Daca descoperi tu altceva sa ma anunti si pe mine ca trebuie sa fac branza icon_razz.gif icon_razz.gif

#4 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 20 August 2005 - 11:50 PM

pupacico icon_smile.gif)



Eu nu stiu de cel uscat ... in memorie am ca era lichid, punguta arata ca gusa de gaina. O sa ma uit la gat sa vad daca nu o fi pe-acolo.

Chestia e ca stiu cert ca oaia are o punguta in care se acumuleaza cheagul... nu-i stiu locatia... o sa fiu foarte grijulie cind scot intestinele dar ar fi fost bine de stiut unde sa ma uiti cu atentie.



Luna asta am 2 oi de taiat, una maine, si alta spre sfarsit. Si neaparat vreau cheag-ul.

#5 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 21 August 2005 - 12:23 AM

ralu ... mi se pare ca branza de vaci se poate face si cu suc de lamaie sau Otet.

Cauta pe Culinar ca s-a mai discutat ... mi se pare ca omide a facut asa. Si a dat reteta pas cu pas.



Pupacel ....te rog s-o intrebi pe mama ta care este proportia de lapte si cheag pt a face branza ...ma intereseaza in special pt lapte de vaca ... slabe sperante la mine sa gasesc lapte de oaie.



Cred ca se poate face cas si din lapte de vaca.

#6 pupacel

pupacel

    Big Chef

  • Membri
  • 507 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Virginia Beach

Postat 21 August 2005 - 12:31 AM

La bunica la tara, au turme de oi si ei folosesc din cel uscat, sigur e lichid la inceput dar il usuca, habar nu am cum tongue.gif tongue.gif . Au incercat ei sa imi explice dar nu am priceput neam. Asta e.

Vi, unde stai ca sa vin sa imi dai si mie niste carnita de miel??? tongue.gif tongue.gif

#7 pupacel

pupacel

    Big Chef

  • Membri
  • 507 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Virginia Beach

Postat 21 August 2005 - 12:34 AM

Vi, am intrebat-o la telefon si mi-a zis ca nu stie exact. Acuma e in Germania si doar in septembrie cand se intoarce in tara , a zis ca da o fuga pana la village si ii intreaba pe cei de acolo ce si cum ca doar sunt experti, adica din asta traiesc icon_razz.gif icon_razz.gif , cu ocazia asta imi aduce si cheagul.

#8 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 21 August 2005 - 12:50 AM

Ti-as da cu cea mai mare placere, dar pana la urma distanta dintre noi va face mai scumpa carnea decit ai cumpara-o local.

Orice info ar fi foarte de ajutor...chiar si in Septembrie.

Chestia e ca eu voi taia oile luna asta... poate ma descurc pana atunci.



Apropo ...poate afli cum se face si branza de burduf... mai ales ca voi avea basicile. Tare mi-e dor de o branza de burduf cu mamaliga.



Multumiri mamei tale pt informatii... asteptam cuminti pana in Sept. icon_smile.gif

#9 pupacel

pupacel

    Big Chef

  • Membri
  • 507 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Virginia Beach

Postat 21 August 2005 - 12:54 AM

Branza de burduf? Nu prea fac ei acolo dar am sa intreb. Ramane pe septembrie, pana atunci mult succes si poate descoperi si alte metode icon_razz.gif

#10 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 21 August 2005 - 02:50 AM

Vezi ca este pe undeva pe langa stomac sau pe langa intestine, nu mai stiu sigur ca de atatia ani de cand ma uitam la bunicul meu cand le taia am cam uitat. Sau este o parte a stomacului ca un sac mai lunguiet. Nu stiu sigur daca are deschizatura la ambele capete sau doar la unul. Pentru pastrare, imi amintesc ca bunicul meu il stergea bine cu un prosop uscat si il tavalea prin sare si il agata in loc uscat ferit de soare sa se usuce, el de obicei il vindea ca noi nu aveam vaci sau oi, el fiind macelar de meserie.



Nu sunt convinsa daca sigur la oi il gasesti acest cheag sau la miei si este chiar stomacelul mielului care nu a ajuns inca la iarba si in stomac nu are decat acel lapte pe care il suge de la oaie si acesta formeaza cateva bucatele de branza foarte concentrata si plina de acele bacterii de fermentatie.



Acuma vezi tu ce gasesti in oaie si zi-mi si mie apoi sa vad daca mi-am amintit bine.

#11 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 21 August 2005 - 03:05 AM

Uite ce am gasit aici Vi citeste ca am avut dreptate cu stomacul mieilor:



si ai mai multe informatii icon_wink.gif





http://fermierul.ro/...article&sid=484

#12 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 21 August 2005 - 03:12 AM

Si mi-am mai amitit ceva icon_lol.gif cand erau miei mai mari bunicul meu le taia stomacul adica il desfacea si scotea de acolo bucatelele de cheag si bineteles ca erau ingropate in iarba mancata. Incep sa dispara din stomacul mieilor odata cu intrarea ierbii , este normal si este eliminat rand pe rand de iarba comsumata. Acum am in fata ochilor imaginea asta cum mai gasea cate ceva bucatele in pliurile din interiorul stomacului.

#13 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 21 August 2005 - 09:37 AM

Simonica te pup pana te albesc pt informatia data.



Oitele mele de fapt sint miei... nu au mai mult de 25 kg.

Sint foarte mari sanse sa gasesc cheagul.



Merci mult ... iti zic negresit ce-am facut si ce am gasit.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi