Sari la conținut

Poză

Cum se gateste limba(de porc)?


10 răspunsuri la acest topic

#1 anca13

anca13

    Bucataras

  • Membri
  • 64 posturi
  • Location:Canada(baimareanca)

Postat 06 October 2005 - 08:02 PM

Buna fetelor!

A cumparat sotul meu limba de porc dar habar nu am cum sa o fac.Imi dati vreo idee? Va multumesc!
Anca

#2 fedit

fedit

    Captain Cook

  • Membri
  • 203 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 October 2005 - 08:26 PM

buna



Eu pun la fiert cu cca. 4-5 morcovi si un patrunjel curatat si taiat felii, 3-4 foi de dafin, piper boabe intregi si sare. Limba trebuie fiert mai mult, eu folosesc kukta, ca se face mai repede si gustul e aceeasi. Dupa ce s-a fiert, scot limba, curat de pielita, tai felii, iar morcovii si patrunjelul il pasez cu blenderul si cu o parte din zeama in care au fiert, pina devine o pasta (ai grija ca foile de dafin sa fie scoase inainte de aceasta operatiune). Vezi ca trebuie sa fie un sos mai gros. Amestec cu carnea si pun pe foc pentru inca 5 minute. Cel mai mult se potrivesc linga ele paste de orice fel (macaroane etc.). La servire merge un pic de smintina...

Sper ca am fost destul de explicita...

#3 anca13

anca13

    Bucataras

  • Membri
  • 64 posturi
  • Location:Canada(baimareanca)

Postat 06 October 2005 - 08:43 PM

Mersi mult Fedit! Am pus-o deja la fiert asa singura, ma duc sa pun si restul.
Anca

#4 fedit

fedit

    Captain Cook

  • Membri
  • 203 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 October 2005 - 09:25 PM

sunt curioasa de rezultat. sper sa va placa.

Spor la treaba, eu ma duc sa ma culc...

pupici

#5 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 October 2005 - 10:23 PM

Se poate face si snitele micute dupa ce se oparesc si scoate pielita la fel ca orice snitel- prin coca de clatita sau pesmet.
IPB Image

#6 Medeea.

Medeea.

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 07 October 2005 - 09:12 AM

Eu dupa ce o fierb si o tai bucati,o pun intr-un sos de rosii.Ceapa mica o calesc in ulei,pun o lingura faina,trag de-o parte torn suc de rosii/pasta de rosii dizolvata in apa,sare,piper,zahar.(E un sos marinat,ca la chiftele.) Se fierbe pana se ingroasa putin.

Se mananca cu piure de cartofi.

#7 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 07 October 2005 - 09:22 AM

Io o prepar aºa:

- arunc limba in oala cu apã clocotitã cu sare

- o scot dupa juma' de orã, o curãþ de pieliþã

- în apã rece pun sare, piper, ceapã, morcov, o foaie de dafin, un cuiºor

- când fierbe supa asta, pun ºi limba curãþatã ºi o mai las cam 2 ceasuri



Imi place cu maionezã.

#8 Monica

Monica

    Big Chef

  • Membri
  • 845 posturi
  • Location:Ploiesti (Prahova)

Postat 07 October 2005 - 11:11 AM

noua ne place cu sos de rosii, foi de dafin si masline. E foarte bune!

#9 IANA

IANA

    Captain Cook

  • Membri
  • 232 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 07 October 2005 - 11:12 AM

Si eu oparesc limba ca si n_puiu inainte de a o pune la fiert. Cind o pun la fiert in kukta (se fierbe intr-o jumatate de ora) trebuie sa fie deja curatata, taiata felii. Pun si o ceapa, sare si o fierb. Apoi pun un borcan de rosii in bulion, un pumn - doua de masline, cimbru, putin zahar daca este prea acrisoara si o las sa fiarba, dar trebuie atentie sa nu se zdrobeasca rosiile. Adaug putina faina sa ingroase sosul si o mai las citeva minute la fiert. La fiecare portie pun 2-3 rosii si citeva masline. Mincarea o servesc cu smintina si patrunjel deasupra.

#10 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 07 October 2005 - 01:51 PM

poti sa o fierbi dupa metoda lui puiu,daca nu o faci cum ti-a scris iana(reteta mea preferata),poti sa o servesti taiata felii si sa pui deasupra sos de hrean(hrean+smanatana+sare,piper).

daca ai chef si timp,cumperi limba cu capul de porc,cu tot si faci toba...dar asta mai spre craciun icon_lol.gif

#11 anca13

anca13

    Bucataras

  • Membri
  • 64 posturi
  • Location:Canada(baimareanca)

Postat 07 October 2005 - 03:21 PM

Mersi fetelor pentru raspunsuri, am facut-o ieri dupa o reteta gasita pe culinar(nu pe forum) dar nu am fost incintata de rezultat, ceva ii lipsea.Acum am vazut cum o faceti voi si mi-am dat seama ce era baiu, in retata care am facut-o eu nu era nici smintina, nici cimbru, patrunjel.

Va multumesc mult, o sa stiu data viitoare. floare.gif
Anca



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi