Sari la conținut

Poză

Meniuri de regim... ajutor...


12 răspunsuri la acest topic

#1 adynutza_g

adynutza_g

    Bucataras

  • Membri
  • 93 posturi
  • Location:London

Postat 13 August 2008 - 12:11 PM

Sotului meu tocmai si-a facut analizele, a vizitat doctorul... concluzia: gastrita + ceva probleme la ficat. Evident in afara de pastile: regim alementar: fara prajeli, fara grasimi, fara..., fara ...

Am nevoie de ajutorul vostru: n-am inspiratie, habar n-am ce sa-i fac de mancare. Deci va rog, dati-mi efectiv idee de meniu, ca ce am gasit pe net e doar ce nu e voie...

Ieri am facut piure + gratar, azi am in plan cartofi + peste la cuptor .... mai departe? (probabil niste supe de pui si deja ma lasa imaginatia)
Pt la servici deocamdata m-am decis sa-l bombardez cu diverse variante de salate de ton. (obisnuia sa manance la cantina la munca, insa acolo cam au mancari interzise: friptura, cartofi prajiti, orez cu curry - deci picant, etc)

Ma doare mintea, asa ca apreciez orice ajutor. As vrea idee efective de mancare, nu asta nu , asta nu... vreau asta da.

#2 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 13 August 2008 - 01:24 PM

singura chestie la care m-am putut gandi e fileul de cod cu cartofi, al alizei.

or mai fi si altele.

parerea mea, personala, ar fi sa nu exagerezi, si mai degraba sa adaptezi stilul de a gati. in loc sa prajesti ceapa, s-o inabusi putin in ulei si apa, carnea la fel, sau s-o faci la cuptor. si alte d-astea.
daca ingrosai sosurile cu rantas, sa renunti, sa apelezi la amidon, sau pur si simplus sa le lasi asa.
renunti ca condimentele iuti: boia, piper, ardei iute, mustar, si care or mai fi, si bagi ierburile aromate. cred ca merge.

poti sa incerci sa citesti ultimele retete (ma rog, cate poti, in ordine descrescatoare) si vezi care s-ar potrivi sau cum le poti adapta.


dupa ce m-am operat de fiere/bila/colecist, pe biletelul cu ce am voie si ce n-am voie, scria ca n-am voie condimente. eu, obisnuita cu tone de marar, patrunjel, tarhon, plus ca incepusem sa ma obisnuiesc si cu maghiran, oregano, rozmarin, si alte alea, il intreb pe doctor daca ierburi aromatice am voie si ii dau cateva exemple. la care el: "eu sunt doctor, nu bucatar". bine, frate, imi zici ca n-am voie, da' nici tu nu stii ce n-am voie!

pt ficat. citeste un pic si ce s-a scris la topicul cu regim pt fiere.
Fan n_puiu!

#3 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2008 - 01:51 PM

mai poti gasi si aici idei:

http://www.culinar.r...-mincare-poze-/

http://www.culinar.r...are-in-imagini/


La gastrita in afara de rasoale, supe si cartofi fierti merg foarte bine pastele, cauta retete de paste (macaroane cu branza, paste fierte cu unt si ceva verdeata, paste cu ton, cu smantana, cu cascaval). Pe urma se mai preteaza perisoarele, carne tocata fiarta in supa/apa cu sau fara sosuri pe baza de lactate usoare (iaurt, smantana slaba).


La fel fripturi de carne slaba la cuptor, chiar friptura de carne tocata la cuptor, gratinuri (cartofi, dovlecei, fasole verde, conopida cu branza, cascaval).

Pestele la gratar, rasol sau la cuptor.


Pilafuri (risotto-uri simple sau cu carne fiarta ori legumele de mai sus).


Edit ca mi-am gasit cartea cu diete pt diverse afectiuni: supe creme de legume sau de pui, supa de pui a la grec (sau de dovlecei sau de perisoare), sufleuri pe baza de branza de vaci, coltunasi umpluti cu branza de vaci, oua umplute (numai albusul, fara galbenus, cu branza de vaci si putin unt sau ton din conserva si putin unt), chiftelute de peste coapte in cuptor, nu prajite, pui in multe moduri (rasol, la cuptor, despielitat, fireste, cu sos de smantana slaba sau iaurt), orez cu ficatei de pasare (nimic calit insa), pate' de ficat facut in casa, tot din ficatei, budinca de branza de vaci cu fidea.

Editat de BD, 13 August 2008 - 01:56 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#4 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 13 August 2008 - 02:04 PM

QUOTE(adynutza_g @ Aug 13 2008, 01:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pt la servici deocamdata m-am decis sa-l bombardez cu diverse variante de salate de ton.



Salata de crudităţi şi ton din conservă? Io aş zice nu.


Brînză, caşcaval, unt, dulceaţă, miere

Supe chioare de legume, supă de pui, supă din carne de vită

Friptură (pui, vită) la grătar, peşte la grătar, rasol de vită

Orez simplu, orez cu dovlecei (si/sau cu alte legume, desigur), ardei umpluti cu orez (merg şi umpluţi cu carne, dac-o fierbi înainte de-a o toca), cartofi copţi, ardei copţi

Budinci, cartofi cu brînză la cuptor,

Mămăliga şi sosurile cu făină (neprăjită), dacă le suportă, trebuie bine fierte.

Şi mai adaptezi, în funcţie de ce tolerează.





#5 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2008 - 02:23 PM

ce faci dom puiu, imi esti ecou? laugh.gif


si rosti la cuptor se inscriu la categoria mentionata (gastrita si ficatzi).
Ale mele


şi când plâng eu râd

#6 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 13 August 2008 - 02:35 PM

QUOTE(BD @ Aug 13 2008, 03:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ce faci dom puiu, imi esti ecou? laugh.gif


laugh.gif Păi scriu de la muncă, în condiţii vitrege, pe-un sfert de ecran şi chiar şi pe-ăsta tre' să-l mai cobor în bară, că lucrez "sub acoperire" laugh.gif

#7 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2008 - 03:45 PM

daca vrei iti dau un programel pe care mi l-a facut cineva, se cheama boss_hide, e un exe. dai pe un shortcut si dispare tot ce e pajina de net si cand dispare primejdia le poti redeschide exact de unde erau biggrin.gif eu l-am uzat cu succes ani buni, multi ani.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#8 Asmera

Asmera

    Captain Cook

  • Membri
  • 357 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 August 2008 - 07:21 PM


Brînză, caşcaval, unt, dulceaţă, miere- Eu am gastrita si nu am voie sa mananc dulceata si cascaval, cel mult branza de vaci si compoturi

Supe chioare de legume, supă de pui, supă din carne de vită- supe cu carne nu am voie

Friptură (pui, vită) la grătar, peşte la grătar, rasol de vită- carne fripta nu, doar fiarta si fara mezeluri

Nu am voie sucuri gazoase, inghetate, ciocolata, bomboane, dulciuri de patiserie, prea multe fructe crude si intregi
Astea sunt observatiile mele bazate pe regimul facut de doctorul meu pentru mine care am gastrita

Editat de Asmera, 13 August 2008 - 07:22 PM.


#9 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 13 August 2008 - 07:37 PM

QUOTE(ady @ Aug 13 2008, 02:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...la care el: "eu sunt doctor, nu bucatar".


Slăbuţ din partea lui!

QUOTE(BD @ Aug 13 2008, 04:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
daca vrei iti dau un programel pe care mi l-a facut cineva, se cheama boss_hide, e un exe. dai pe un shortcut si dispare tot ce e pajina de net si cand dispare primejdia le poti redeschide exact de unde erau biggrin.gif eu l-am uzat cu succes ani buni, multi ani.


Nu BD-ule, săru' mîna, nu pot să descarc nik pe calcul de la muncă, nu mă lasă!

QUOTE(Asmera @ Aug 13 2008, 08:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Astea sunt observatiile mele bazate pe regimul facut de doctorul meu pentru mine care am gastrita


Ălelalte sînt observaţiile mele, care-am avut gastrită, dar de-aia am şi zis că se-adaptaează, căci nu toţi sîntem la fel, cum spun doctorii, nu sînt boli, ci bolnavi!

#10 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2008 - 07:46 PM

plecaciuni la guru, eu avui ulcer cu nisa biggrin.gif

da, se adapteaza, unii nu suporta laptele, altora le face bine, idem si cu mierea si mai multe. eu zic ca sunt totusi destule idei mai sus.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#11 adynutza_g

adynutza_g

    Bucataras

  • Membri
  • 93 posturi
  • Location:London

Postat 15 August 2008 - 01:09 PM

Mersi de idei.
De tolerat cred ca tolereaza de toate, nu s-a dus la doctor ca il durea ceva (doar simte din cand in cand o aciditate la stomac)... s-a dus la doctor sa vada cum sta cu sanatatea, i-a dat o caruta de analize... si o caruta de pastile.

Insa la faza cu regimul m-a lovit pe mine.
Eu zic ca nu gatesc f nesanatos de obicei... (nu gatesc cu ceapa prajita sau faina prajita niciodata, tata a fost bolnav si la mine in familie nu se gatea cu prajeli asa ca nu-s invatata)

Partea proasta e cu supele... ca nu-i plac, ii place numai borsul, sa fie cat mai acru.... si banuiesc ca nu e voie...

Obisnuiam sa fac carne la cuptor intr-o tava de genul asta , oare o fi ok? backing_tray_with_grill.jpg
Carne fiarta parca n-are nici un gust...

Cand am spus salata de ton ma refeream la salata cartofi fierti + ton , sau paste fierte + ton ...

Am taiat sucurile, apa minerala, fructele crude, am cumparat miere de albine...

Sper sa ma descurc eu cumva, dar parca imi inhiba imaginatia de la bun inceput cand ma gandesc ce sa fac de papa azi trebuie sa ma gandesc intai ce o fi voie...

#12 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 August 2008 - 01:10 PM

Nu te-a ajutat nici una din ideile de mai sus??
Ale mele


şi când plâng eu râd

#13 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 15 August 2008 - 02:09 PM

QUOTE(adynutza_g @ Aug 15 2008, 01:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mersi de idei.
De tolerat cred ca tolereaza de toate, nu s-a dus la doctor ca il durea ceva (doar simte din cand in cand o aciditate la stomac)... s-a dus la doctor sa vada cum sta cu sanatatea, i-a dat o caruta de analize... si o caruta de pastile.

Insa la faza cu regimul m-a lovit pe mine.
Eu zic ca nu gatesc f nesanatos de obicei... (nu gatesc cu ceapa prajita sau faina prajita niciodata, tata a fost bolnav si la mine in familie nu se gatea cu prajeli asa ca nu-s invatata)

Partea proasta e cu supele... ca nu-i plac, ii place numai borsul, sa fie cat mai acru.... si banuiesc ca nu e voie...

Obisnuiam sa fac carne la cuptor intr-o tava de genul asta , oare o fi ok? backing_tray_with_grill.jpg
Carne fiarta parca n-are nici un gust...

Cand am spus salata de ton ma refeream la salata cartofi fierti + ton , sau paste fierte + ton ...

Am taiat sucurile, apa minerala, fructele crude, am cumparat miere de albine...

Sper sa ma descurc eu cumva, dar parca imi inhiba imaginatia de la bun inceput cand ma gandesc ce sa fac de papa azi trebuie sa ma gandesc intai ce o fi voie...


Carnea la cuptor nu e indicata.

da militaria jos din pod....ori la bal ori la spital!!! Ce ar vrea sa mance???

Fara zaharuri, branza dulce de vaci, totul fiert...nimic crud, paine veche si aia putina. Eu zic ca sa nu iti faci griji cu gatitul pt ca nu sunt multe optiuni.

Succes!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi