Sari la conținut

Poză

Dieta Atkins


224 răspunsuri la acest topic

#61 Moni

Moni

    Bucataras

  • Membri
  • 165 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 12 May 2003 - 11:26 PM

Dr Atkins (condoleantze familiei) identifica bine cauza epidemiei de supraponderabilitate din State si alte parti ale lumii, dar solutia lui mi se pare simplista si cu efecte periculoase pe termen lung pt sanatate (trebuie sa ma documentez in ce constau efectele).

Cauza este, dupa cum bine stiti sau banuiti, excesul de insulina produs in urma consumului de carbohidrati. Solutia : nu mai mancati carbohidarti. In schimb proteine si grasime cata vreti , ca organismul nu raspunde cu insulina la ingurgitarea lor ... si insulina este singurul hormon de stocare! (nu sunt specialista in Atkins, daca e mai subtila decat ce am scris mai sus ... promit sa citesc cartea :lol )

Mi-am dat seama ca bunul simtz face cel putin cat o stiintza solid fundamentata. Si daca aplic bunul meu simtz la dieta de mai sus, el se revolta ... nu stiu al vostru cum reactioneaza.

O abordare mai subtila (the Zone , Montignac) , face o diferentza intre diversii carbohidrati - unii sunt rai si determina brusc un nivel ridicat de insulina, altii sunt buni si elibereaza zaharurile incet-incet si ca urmare nivelul insulinei creste un pic dupa care se mentine relativ constant pt o buna bucata de vreme dupa masa. Plus ca chestia cu mananci cat vrei pica, cel putin la Zone.



[ Acest mesaj a fost modificat de : Moni de 2003-05-13 00:27 ]

#62 khalima

khalima

    aeriana

  • Membri
  • 1309 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeal
  • Interests:bucataritul, istoria ...

Postat 14 May 2003 - 07:59 PM

Moni :

care ar fi carbohidratii rai?
[addsig]
A fi ardelean inseamna a duce un lucru pana la capat !


#63 Moni

Moni

    Bucataras

  • Membri
  • 165 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 17 May 2003 - 07:36 PM

In principiu carbohidratii rai sunt cei proveniti din cereale (adica paine, paste , orez), cartofi, morcovi (in special fierti), banane. De zahar nu mai vorbesc.Mama mea imi spunea mereu ca painea ingrasa . Regula mea e sa evit pe cat posibil chestiile de mai sus (dar tot pap paine de secara de exemplu) si sa am grija sa nu mananc prea gras.



http://www.montignac...ng/glyce_en.htm

http://www.montignac...ng/glyce_en.htm

http://www.zoneperfe...ID=2&RatingID=0





#64 khalima

khalima

    aeriana

  • Membri
  • 1309 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeal
  • Interests:bucataritul, istoria ...

Postat 17 May 2003 - 08:33 PM

Mercic !

Interesante site-uri, da ' merge incet ca stau cu dictionarul langa mine. Daca am invatat rusa si franceza la scoala ...........





_________________

a fi ardelean inseamna a duce un lucru pana la capat

[ Acest mesaj a fost modificat de : khalima de 2003-05-17 21:33 ]
A fi ardelean inseamna a duce un lucru pana la capat !


#65 Moni

Moni

    Bucataras

  • Membri
  • 165 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 17 May 2003 - 10:25 PM

intentia mea era sa pun si linkul in franceza de la Montignac

http://www.montignac...rc/glyce_fr.htm

... as face eu ceva traduceri , daca as avea timp...



daca vrei sa mai citesti , in cautarea inspiratiei, reamintesc de site-ul

http://www.weight.addr.com/ro.html

lista cu alimente cu "calorii negative" ... inseamna carbohidrati buni

#66 khalima

khalima

    aeriana

  • Membri
  • 1309 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeal
  • Interests:bucataritul, istoria ...

Postat 18 May 2003 - 02:32 PM

Mercic Moni !

Site-ul de la weight e deja preferatul meu si parca ma descurc mai bine in franceza decat in engleza.

Esti o dulce

Pupici !
[addsig]
A fi ardelean inseamna a duce un lucru pana la capat !


#67 lali

lali

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi
  • Location:Timisoara (Timisoara)

Postat 19 May 2003 - 12:17 AM

Buna la toata lumea.khalima,sa sti ca sunt fff fericita,am dat jos 4 kg in 2 saptamani,dieta asta chiar functioneaza.Are dreptate si Moni cand mi-a transmis condoleane familiei dar eu m-am riscat chiar daca am stiut ca nu e chiar foarte sanatoasa aceasta cura,dar pana acum in afara de cateva zile de moleseala ,care au trecut,nu am simtit nimic rau,deocamdata ,decat minusul in bugetul de kg.Daca vrei sa afli mai multe despre dieta asta citeste te rog siteul http://atkinscenter.com/index.html si daca esti interesata de amanunte am sa ti le dau.Vreau sa inteleaga toata lumea ca eu nu incerc sa combin pe nimeni sa se apuce de ea,mai ales daca cineva are probleme de sanatate,ci doar mi-am impartasit bucuria cu voi.Maine intru in cea de-a treia saptamana si deabia astept sa se termine ca sa vad rezultatele.Pa

#68 Moni

Moni

    Bucataras

  • Membri
  • 165 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 19 May 2003 - 11:18 AM

Daca am inteles bine stirile, Dr. Atkins a murit luna trecuta , si condoleatzele erau deci pt familia lui.

Nu am nici o indoiala ca dieta functioneaza. Ne spui si noua cam care este meniul tau intr-o zi obishnuita ??

#69 lali

lali

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi
  • Location:Timisoara (Timisoara)

Postat 21 May 2003 - 02:58 PM

Moni,nu stiu daca Atkins a murit sau nu dar sper ca ,daca a murit,sa nu fi fost din cauza dietei:)))).Daca ar fi sa respecti intocmai dieta ar trebui sa iei 3 mese pe zi ar eu nu prea ma impac cu micul dejun asa ca sar peste el si iau numai pranzul si cina.Nu am un meniu fix,de obicei mananc cam ce am pofta,in limitele dietei bineanteles,de ex,la pranz ieri am mancat spanac si chftele(fara faina) iar la cina mi-am facut o delicioasa omleta in care pe langa oua am pus si o ceapa verde taiata marunt,un dovlecel ras si niste cascaval.Am sa-ti insir doar cateva din meniurule mele preferate acceptate de dieta asta:pui la cuptor cu salata verde cu maioneza,carne de porc sau vita prajita sau la cuptr cu salata de castraveti sau conopida,brocoli,salata de pui,peste prajit cu salata si maioneza,crema de branza si multe altele preparate cu grija sa nu adaug prea multi carbohidratiNu mananc DELOC paine paste,orez,cartofi etc ,dulciuri,nu beau sucuri si alcool iar cafeaua e indicat sa fie fara cofeina si beau mult,multa apa ,cam 2.5l pe zi.Ce imi place cel mai mult la dieta asta este ca mi-a disparut senzatia de foame si deci mananc pentru ca trebuie nu ca mi-e foame.Sper ca am reusit macar putin sa te lamuresc cei cu dieta asta si daca vrei mai multe meniuri ,eu sunt aici .A,am uitat,fara fructe.pa

#70 khalima

khalima

    aeriana

  • Membri
  • 1309 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeal
  • Interests:bucataritul, istoria ...

Postat 21 May 2003 - 06:36 PM

lali, bravooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!

si te rog, detalii .
[addsig]
A fi ardelean inseamna a duce un lucru pana la capat !


#71 lali

lali

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi
  • Location:Timisoara (Timisoara)

Postat 21 May 2003 - 07:12 PM

Multumesc Khalima.Detalii despre dieta o sa le gasesti daca citesti mesajele mele anterioare,am cam spus tot.Secretul cel mai mare e sa consumi doar 20gr carbohidrati pe zi,Tabelul de mai jos te va ajuta sa-ti alcatuiesti singura ce vrei sa mananci doar sa nu depasesti 20gr. - Permis 20 g/zi -

- Carne si mezeluri: carne - 0 g, sos de carne - 0 g, supa de carne (fara zarzavat) - 0 g, ficat de vita (100 g) - 6 g, ficat de vitel (100 g) - 4 g, ficat de porc (100 g) - 4 g, ficat de pasare (1 buc.) - 1 g, slanina (2 felii) - 0,2 g, limba (100 g) - 4 g, creier (100 g) - 0,7 g, raci (100 g) - 1 g, peste (100 g) - 0,5 g, lebar (250 g) - 4 g, salam (200 g) - 3 g.

- Lactate: lapte (250 ml) - 13,4 g, lapte praf (1 lingura) - 6,8 g, iaurt (250 g) - 12,8 g, branza de vaci (1 lingura) - 1 g, branza svaiter (50 g) - 1 g, cascaval (50 g) - 2,8 g, unt (1 lingura) - 0,1 g, smantana (1 lingura) - 1 g, frisca (1 lingura) - 1 g.

- Fainoase: faina alba (1 lingura) - 5,4 g, fulgi de ovaz (1 ceasca) - 25 g, paine alba (100 g) - 21 g, paine neagra (100 g) - 21 g, paine de secara (100 g) - 15,9 g, paine graham (100 g) - 11 g, pesmet (1 ceasca) - 65 g, fidea (100 g) - 37 g, macaroane cu branza (1 portie) - 44 g, clatite (1 buc) - 16 g.

- Legume si mancaruri de legume: masline verzi (10 buc.) - 1 g, masline negre (10 buc.) - 2 g, mazare (1 ceasca) - 17,5 g, legume fierte (100 g) - 10,5 g, ciuperci (100 g) - 5 g, praz (100 g) - 11,8 g, sfecla (100 g) - 12 g, ridichi (100 g) - 4,8 g, rosii (100 g) - 5,4 g, ceapa (100 g) - 10 g, usturoi (100 g) - 34 g, andive (2 buc.) - 4 g, varza (1 ceasca) - 8,1 g, supa de fasole boabe (1 ceasca) - 18,5 g, mancare de fasole verde (1 portie) - 6 g, mancare de mazare (1 portie) - 19 g, mancare de spanac (1 portie) - 6 g, mancare de orez (1 portie) - 41 g, mancare de dovlecei (1 portie) - 7,6 g, mancare de gulii (1 portie) - 10 g, mancare de morcovi (1 portie) - 10 g, mancare de varza (1 portie) - 7,6 g, mancare de conopida (1 portie) - 6 g, cartofi fierti in coaja (100 g) - 20 g, cartofi pai (1 ceasca) - 31 g, cartofi piure (100 g) - 12 g, salata de telina (1 portie) - 4,4 g, salata de castraveti (1 portie) - 3,6 g, salata de ardei verzi (1 portie) - 5,4 g.

- Fructe: 1 para - 25 g, 1 pruna - 27 g, 1 caisa - 5 g, 1 piersica - 9,7 g, 15 cirese mari - 14,8 g, 1 lamaie - 7 g, 1 portocala - 26 g, 1 grapefruit - 30 g, 1 banana - 30 g, 1 gutuie - 10,2 g, 1 smochina - 15 g, boabe de struguri (1 ceasca) - 20 g, curmale (1 ceasca) - 30 g, pepene verde (200 g) - 57 g, pepene galben (200 g) - 22 g, capsuni (1 ceasca) - 13 g, zmeura (1 ceasca) - 17 g, mere (100 g) - 18 g, afine (100 g) - 1,1 g, coacaze (100 g) - 17 g, 10 alune - 3 g, nuci (100 g) - 18 g, stafide (1 lingura) - 5 g.

- Diverse: 1 ou - 0,3 g, cacao (1 lingura) - 5 g, maioneza (1 lingura) - 0,2 g, mustar (1 lingura) - 0,8 g, zahar (1 lingura) - 12 g, ciocolata amaruie (100 g) - 8,3 g, ciocolata lapte (100 g) - 16,9 g.

n Bauturi: suc de portocale (100 g) - 20 g, limonada (250 g) - 28 g, Pepsi Cola (250 g) - 21 g, ceai (1 ceasca) - 0,4 g, cafea (1 ceasca) - 0,8 g.

Acesta este tabelul si, dupa cum se poate observa, diferite cantitati de alimente contin mai multi sau mai putini hidrocarbonati (zaharuri), reducerea sau suprimarea acestora din alimentatia persoanelor supraponderale da rezultate foarte bune si durabile.Dupa ce o sa citesti si celelalte mesaje ale mele te rog sa-mi spui mai exact ce detalii doresti.PaPa

#72 BRIANA

BRIANA

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 29 September 2003 - 01:53 PM

te rog, vreau si eu lista de care ziceai!

Si mie imi plac mult fructele dar am incercat o saptamana sa mananc numai proteine si am reusit!
[addsig]
fericirea din suflet ne face mai frumoase

#73 TwoRedCherries

TwoRedCherries

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 12 October 2003 - 06:44 PM

Doctorul Atkins spune in cartea sa ca trebuie luate suplimente de vitamine, este adevarat, din cauza ca dieta nu ofera toate elementele nutritive necesare. Dar nici o dieta nu le ofera. Toate dietele se bazeaza pe restrictii de un fel sa altul. Ca sa nu mai spun ca sunt persoane care mananca mult dar deoarece mananca prost au tot felul de carente. Elementele nutritive de care avem nevoie: vitamine, fier, calciu, magneziu, etc le luam din tot spectrul de alimente: carne, legume, fructe, lactate, oua deci in momentul in care renuntam la una din aceste categorii, sau mancam foarte putin din toate, apar carentele.



Ca sa o scurtez, e recomandabil sa se ia vitamine si multiminerale in toate dietele.

#74 Grasone

Grasone

    Bucataras

  • Membri
  • 77 posturi
  • Location:Ramnicu Valcea (Valcea)

Postat 12 October 2003 - 08:34 PM

Roooaaarrr !!!



M-am uitat pe site-ul cu zoneblock, m-am masurat, am transformat, am etc.. am mai citit ceva, ceva pe-acolo si am ajuns la concluzia ca asta, ca si dieta atkins, se poate tine numai dupa ce iesi la pensie.

Adica atunci cand n-ai alta treaba decat sa calculezi, sa gatesti, sa faci cumparaturi cu gramul si sa separi albusul de galbenus



Votez in continuare pentru un regim alimentar sarac in calorii (sa supravietuim, totusi) si pentru MULTA miscare. Al naibii daca nu ma simt bine, chiar daca am hotarat sa nu ma cantaresc pana la sfarsitul lunii.. sportul imi da o dispozitie de zile mari si ma intareste sa ma abtin de la ispite, cum ar fi spaghetele facute la mine in casa in seara asta... eu am baut ceai cu lamaie *cough*
Audaces fortuna juvat.

#75 alvarez

alvarez

    micro Bucatar

  • Membri
  • 45 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 12 October 2003 - 08:42 PM

eu am tinut atkins de 2 ori anul acesta si la inceput mi-a placut foarte mult mai ales ca imi place sa maninc carnita , grasimi etc



concluzia mea este ca acest regim da in primul rind dependenta de gramsimi ( din brinza , alune etc )



am slabit sa spun vreo 4 kg in o luna cu el si ma simteam bine numai ca mi-am dat seama ca eu nu pot sa traiesc numai cu grasimi si carne si ca imi plac foarte mult fructele



atkins cred ca este o dieta foarte comoda mai ales pentru cei care nu au timp sa isi prepare mincarea sau maninca mult in oras.



de fapt in anglia la ora actuala exista in restaurante meniuri atkins , in restaurante respectabile , pentru cei ce tin dieta



este foarte mare aceasta dieta in anglia



al
[addsig]

#76 dia

dia

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 12 October 2003 - 09:28 PM

Buna fetelor! Va rog spuneti-mi si mie in afara de carne,branza uscata ,oua si peste ce mai pot manca in regimul Atkins si mai ales daca am voie muraturi?

Va multumesc!

#77 TONIA

TONIA

    micro Bucatar

  • Membri
  • 36 posturi
  • Location:Drobeta Turnu Severin (Mehedinti)

Postat 13 October 2003 - 01:33 PM

Buna,



Daca te referi la muraturile in otet (care contin zahar sau miere) raspunsul este sigur nu, daca te referi la cele in saramura, banuiesc ca raspunsul este da. Nu sunt chiar o experta, dar stiu regulile de baza si printre ele se numara eliminarea zaharului (inclusiv mierea).

In ce priveste alimentele, cred ca poti manca si salam, jambon, pastrama, icre, maioneza, smantana, branza uscata, cascaval, branza topita etc.

#78 dia

dia

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 13 October 2003 - 09:29 PM

Tonia iti multumesc mult de totpentru raspuns.Se pare nu-i asa ca garnituri nu prea e voie de mancat ...ma refer aici la legume sau muraturi.

Sunt cam seci mancarurile asa goale fara o garnitura alaturi...

#79 TwoRedCherries

TwoRedCherries

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 13 October 2003 - 09:47 PM

Poti sa mananci si legume in cantitati limitate. De exemplu: 2 cani de salata verde, dovleac, castraveti sau de ciuperci; pe langa astea, poti sa mananci inca o cana de conopida sau brocoli sau ceapa sau nu mai tin minte ce. Consulta: www.Atkins.com, si vezi la Induction care sunt recomandarile

#80 PUFARIN

PUFARIN

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi
  • Location:Suceava (Suceava)

Postat 14 October 2003 - 07:01 PM

Draga Dia , eu tin regimul Atkins de 4 luni si am slabit 10 kilograme . Sint foarte , foarte incintata . Este greu primele 1-2 saptamini , cind te enerveaza monotonia , dar incetul cu incetul am descoperit combinatii care mi-au placut si a devenit totul usor si fara frustrari deosebite . Am pornit de la 92 de kilograme si sint convinsa ca voi merge mai departe .

Nu mai pot scrie foarte mult pentru ca pina acuma am scris un mesaj foarte lung care s-a pierdut !... Nu stiu de ce nu s-a postat .

Totusi , sa-ti dau macar doua sfaturi :

1) nu uita sa iei in fiecare zi suplimentele de vitamine , minerale , fibre . Este un regim foarte carentat si dezechilibrat ( eu totusi il prefer pentru ca , la mine , regimurile hipocalorice , echilibrate , nu au avut nici un rezultat : in ultimii 5 ani incepeam sa tin regim in fiecare saptamina dar nu rezistam la constringeri prea mult timp ) . Culmea , am tolerat mai bine lipsa totala a piinii si a dulciurilor decit reducerea lor !

2 ) atentie la mezeluri ! In multe se adauga amidon si au HC-uri . Sunca presata are 6-7 grame de HC ! Eu consum numai mezeluri Campofrio pentru ca ei dau pe eticheta continutul exact de glucide , proteine , lipide .



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi