Sari la conținut

Poză

La sezatoare ....


  • Acest topic este închis Acest topic este închis
20486 răspunsuri la acest topic

#1 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 12 January 2006 - 05:25 PM

Haideti sa vorbim aici despre orice.... monti, semimonti si aproape monti :D


Am inceput regimul acum 3 ani, il tin pana in preajma sarbatorilor si de fiecare craciun sau paste mananc de sparg. Mai pun la loc din ce-m dat jos, dar de fiecare data mai putin dect kilogramele initiale. Vara cand sunt in concediu la fel, se duce pe apa sambetei dieta mea.... Asa ca, una peste alta, daca stau sa ma gandesc ... de cand am inceput pana acum am cam 10-15 kg pierdute ..... for ever :D

Dar eu nu asta urmaresc in primul rand, pentru ca la acest regim, la o medie de 500g pierdute pe saptamana iti pierzi rabdarea daca urmaresti slabitul in prioritate.

Pentru mine asta nu-i un regim de slabit ci de alimentatie sanatoasa. Cu el invatam cum sa mancam si de ce. Pentru mine este mult, mult mai important rezultatul analizelor: colesterol revenit in limite normale, glicemie ok, tensiune reglata....etc, decat slabitul. Slabitul este o reactie secundara.

#2 adria

adria

    Bucataras

  • Membri
  • 151 posturi
  • Location:Ramnicu Valcea (Valcea)

Postat 13 January 2006 - 09:23 AM

Multumesc foarte mult pentru raspuns Mon si pentru efortul pe care il faci de a scrie in fiecare zi meniul tau.
Acum vreo 5 ani un coleg al meu a tinut aceasta dieta (a facut un mare seceret in ceea ce priveste sursa de inspiratie). Sotia lui ii pregatea alimentele. S-au vazut rezultatele.
Apoi am luat cartea si eu, am citit-o. Mi s-a parut dificil, in primul rand sa imi fac meniul pe zile. Poate cu ajutorul tau voi reusi.
Inca o data multumiri si FELICITARI!

Ma gandeam ca tu esti in faza de mentinere. Corect?
atitudinea face diferenta

#3 Alina Anesia 28290

Alina Anesia 28290

    micro Bucatar

  • Membri
  • 20 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada

Postat 18 January 2006 - 11:43 AM

a mon...ma iertati ca ies si intru asa ca o bezmetica...cu toate ca e monti linte+carne si fasole+carne monti in Les Femmes recomanda la capitolul "Pranz" carnea de pui sau de peste(fara a interzice celelalte insa cat mai macre) in combinatie cu alte alimente care de preferat sa nu aibe in IG mai mare de 15%....
"Felul principal al prânzului va fi întotdeauna alcătuit din carne, din pasăre sau din peşte şi ca garnitură, legume care figurează în lista cu glucide foarte bune, adică cele al căror IG este sub 15. "
Mi-ar face placere sa ne confruntam constructiv fara a le considera "rautati" sau "ca ma dau mare" icon_razz.gif

Pupici si pe curand

#4 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 18 January 2006 - 04:51 PM

Alina tu ai dreptate ca pentru o slabire mai eficienta este recomandat ce spui tu, numai ca, asa cum am mai precizat pe mine nu ma intereseaza sa slabesc mai mult decat media de 0.5kg pe saptamana dar sa-mi asigur cele necesare organismului, ca sa nu produc un dezechilibru, ca asta nu-l mai rezolva nimeni dry.gif

Lintea are IG 20, iar fasolea neagra 25. Eu zic ca merge, dar ai dreptate - daca putem evita combinatia e si mai bine icon_smile.gif

#5 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 18 January 2006 - 05:15 PM

QUOTE(Alina Anesia 28290 @ Jan 18 2006, 12:19 PM) Vezi post

13.30 mancare de bulb de fenicul cu lapte degresat partial


Alina hai sa comentam putin partea asta.

Laptele este interzis pentru ca este un aliment lipido-glucidic, adica are o componenta glucidica (lactoza) si una lipidica (grasimea).
Daca noi il cosumam degresat complet (adica lapte 0%) ii inlaturam componenta lipidica si ramane un aliment glucidic ce se poate cosuma numai in combinatie cu glucide permise.
Daca ii inlaturam componenta glucidica (adica lapte fara lactoza) il putem consuma la mesele protido-lipidice.

Prin fermentare (iaurt, branza, lapte batut, kefir) laptele isi diminueaza componenta glucidica (sub 35) si din aceasta cauza poate fi consumat la mese protido lipidice ca atare, sau la mese glucidice cu 0% grasime.

Acum lapte degresat partial mi se pare un aliment interzis, pentru ca nu reuseste sa scape semnificativ de nici una dintre componente.

Tu ce zici?


#6 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 20 January 2006 - 04:31 PM

Boni ce e aia paparuta, ca nu inteleg? Din ce-i facuta?

#7 Alina Anesia 28290

Alina Anesia 28290

    micro Bucatar

  • Membri
  • 20 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada

Postat 20 January 2006 - 11:27 PM

pai daca are 0% e ok la mesele glucidice avand 0 lipide numai si numai in acest caz iar cand il luam sub aspectul de 5%(nedegresat)sau 12%(smantana)deja avem o Marie cu alta palarie....laptele asta cam umbla cu cioara vosita stiu eu ce vrei tu sa zici dar faza e ca functioneaza dieta in felul asta.
lapte 0% e glucidic iar peste e lipido proteic datorita grasimii pe care o are in compozitie....asta dupa carte si cum vad in concordanta si cu opinia cantarului meu
remarca mea de fasole+carne era o idee pt a te ajuta sa depasesti pragul...sunt tot felul de restrictii in faza 1 insa alternand meniurile pe zile sau mese(dimineata,pranz,seara) poti sa iti asiguri necesarul de minerale si vitamine din respectivele legume...visez si eu la faza 2 desi in ultimul timp sunt atat de stresata ca mi-a pierit pofta de mancare

desi e o rusine si nu asa se face,asta e tot ce am reusit sa mananc astazi cu mare lehamite:
dimineata:mandarine
pranz:salata verde cu rosii,ardei,cascaval si conserva de ton in ulei
si pe la 17.00-17.30 doua mandarine

am baut toata ziua ceai si am fumat ca un turc veritabil

va pup

#8 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 21 January 2006 - 01:34 AM

Ok Alina, deci ne-am lamurit. Laptele cu grasime peste 0% este interzis.

#9 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 22 January 2006 - 12:51 PM

QUOTE
Boni ce e aia paparuta, ca nu inteleg? Din ce-i facuta?

scuze. trebuia sa scriu normal. e papara sau omleta din oua. nu prea fac deosebirea intre astea doua.



am fost ieri (sambata) la o nunta si totul ar fi fost superb daca nu eram asa de pofticioasa icon_smile.gif
exact cum spune monti, la restaurant ai ce alege, mai ales la o nunta unde e mancare sa ti se faca rau. a fost totul frumos, am ales din toate meniurile carneturile si branzeturile, salatele si garniturile permise (ciuperci, brocoli si alte legume "bune"). sa ma fi vazut cum alegeam din garniura de amestec de legume numa' ce era voie icon_smile.gif (s-au cam mirat ca ma stiau toti ca nu sunt mofturoasa, si tocmai eu sa nu pap cartofii prajiti!!!). am baut doar apa minerala si cafele, pana la desert cand ne-au adus o cupa de inghetata (sunt disperata dupa inghetata) asortata cu frisca, cu ceva fructe prin ea si cu sos de cioco. AM HALIT-O! nu am avut puterea sa nu ma uit la ea, mai ales cand ii vedeam si pe cei din jur cum o savureaza. si nici nu dansa nimeni atunci, asa ca am stat la masa si am .... bushit tot ce "alesesem" cu grija pana atunci. asta e. daca aveti de mers pe undeva va tin pumnii sa aveti putere sa rezistati tentatiilor. rolleyes.gif

Editat de boni, 22 January 2006 - 12:52 PM.


#10 Alina Anesia 28290

Alina Anesia 28290

    micro Bucatar

  • Membri
  • 20 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada

Postat 22 January 2006 - 12:53 PM

e interzis in combinatie cu paine integrala,iaurt peste 0.1% grasime,paste din faina alba,orez integral s.a.m.d. insa poti sa il folosesti in mancarurile de legume gatite cu ulei si mancate cu carne sau fara astazi am de gand sa culeg informatiile necesare si sa imi dau teza referitor la argumentul lapte laugh.gif
e ceva acolo cu modificarea compozitiei si naturii lui in functie de grasime pe care o contine...dar mai practic,eu laptele degresat,0% il manac cu:
fulgi de orz integrali si tarate,scortisoara si fructoza
orez integral in lapte cu scortisoara si vanilie
paste integrale cu scortisoara si vanilie
paine integrala cu gem fara zahar sau derivati cu lapte
si nu iti insir mancarurile de mazare,spanac,finocchio(nu stiu cum sa ii spun decat bulb de fenicul) si alte mancaruri la care nu folosesc deloc ulei sau nu le combin cu carne si intra in grupa meniurilor glucidice

iar laptele degresat partial il combin la gatit cu legume la care folosesc ulei sau urmeaza sa le combin cu carne si la sufleuri la care pun oua si nu pun faina evident

zi tu ce papi si ne lamurim pe parcurs

meniul de azi:
dimineata salata de fructe(kiwi,mar si mandarine).cu toate ca e dificil sa obtii rezultate iarna intr-o dieta o sa imi trezesc metabolismul cu fructe si putina batzaiala
pranz:spanac cu mozarella si o felie de muschi de porc(ca nu-i pasare ca porcu')la grill
cina:1 iaurt natural 0.1% si fructe(in ordine inversa bineinteles)

aseara m-a chinuit foamea si cum am luat drumul patului pe la 3 noapte la un moment dat am clacat cu 2 felii de cascaval.dar gata sambata,azi e duminica si o sa dorm la o ora mai decenta asa ca sper sa pacalesc foamea care ma cam incearca de cand nu mai mananc carnuri la cina

va astept la confesional cu noi idei si noi meniuri...Boni te-am speriat cu noua carte? unsure.gif

#11 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 23 January 2006 - 11:38 PM

Alina multumesc pentru carte.... o studiez. Am mai citit-o si anul trecut dar imi face placere s-o recitesc si mai ales s-o am in bibliteca.

Boni multumesc pentru explicatii. Da acum imi amintesc ca papara = omleta, ca prietena fiului meu este din Fagaras si ea zicea ca pregatesc o papara cand mestereau ei o omleta prin bucatarie. icon_smile.gif Da si mai are ea un cuvant care imi place : "carpator" = tocator icon_smile.gif

Succes la Monti si o saptamana buna floare.gif

#12 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 24 January 2006 - 03:58 AM

Alina, draga mea, imi pare rau dar trebuie sa te contrazic. Uite aici ce zice Monti ca se poate manca garnitura la friptura (Les femmes - pg 74)

Legumele pe care vi le putem recomanda în faza I sunt următoarele:
- dovlecei;
- vinete;
- roşii;
- brocoli;
- spanac;
- ardei verde;
- mărar;
- ţelină;
- măcriş;
- fasole verde;
- bette ;
- ciuperci;
- salsifi;
- varză;
- mazăre;
- conopidă;
- varză acră;
- varză de Bruxelles.
dar şi:
- linte;
- fasole uscată sau fasole oloagă;
- năut.
Şi lista nu e deloc exhaustivă...

Am pus lista aici - poate ajutam lumea cu idei de garnituri




#13 kath

kath

    micro Bucatar

  • Membri
  • 24 posturi
  • Location:Norvegia

Postat 24 January 2006 - 05:38 PM

Mon ce stii de avocado?
eu nu prea ma omoram sa maninc avocado, pina am incercat cu brinza de vaci.

#14 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 24 January 2006 - 10:51 PM

Uite tocmai am citit acum in cartea Les femmes a lui Monti ca este voie avocado.

Iti pun aici tot contextul

Crudităţile
Este de departe tipul de antreu care trebuie întotdeauna preferat. Crudităţile conţin în general o importantă cantitate de fibre, care asigură o buna funcţionare a stomacului. Ele conţin pe de altă parte săruri minerale şi vitamine, care vor fi cu atât mai bine asimilate cu cât alimentul nu este gătit. Dintre ele, putem recomanda:
- roşii;
- castraveţi;
- ţelină;
- ciuperci de cultură;
- fasole verde;
- praz;
- inimă de palmier;
- varză (roşie sau albă);
- conopidă;
- avocado;
- brocoli;
- anghinare;
- castraveciori cornişon;
- ridichii;
- morcovi raşi;
- dar şi toate salatele :
· lăptuci,
· andive,
· salata mâche,
· păpădie,
· salata scarole,
· creson.
Crudităţile vor putea fi asezonate cu un sos vinegretă normal, adică făcut cu oţet, ulei, sare şi piper şi eventual puţin muştar. În măsura posibilului, va trebui să daţi prioritate uleiului de măsline, care asigură o bună prevenire a bolilor cardio-vasculare.
Ţelina va putea fi preparată în sos remoulade, adică un sos de maioneză. În acelaşi fel, se va putea adăuga castraveţilor fie puţină smântână proaspătă degresată, fie ceea ce e mai de preferat, brânză de vaci cu 0 % MG. Bineînţeles, nu va trebui să consumăm maioneză şi vinegrete gata preparate, care conţin zahăr şi alţi aditivi nedoriţi, ca amidonul şi diverse făine suspecte.
Printre salatele compuse, sunt ingrediente pe care le întâlnim adeseori la restaurant sau la bufet şi de care va trebui să uitam în timpul fazei I:
- cartofii;
- orezul;
- porumbul;
- grişul sau bulgurul .
Vor putea fi acceptate în salate: nucile, alunele şi mugurii de pin .
Vor trebui în schimb refuzate categoric crutoanele şi pâinea prăjită.

(Les femmes - pg 70 - Michael Montignac)

Editat de mon, 24 January 2006 - 11:33 PM.


#15 allain

allain

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi

Postat 26 January 2006 - 09:10 AM

wink.gif Buna Mon!O intrebare am si eu:cantitativ maninci sa te saturi,sau ai restrictii cantitative?Ma refer la cite g de carne si cite de garnitura? Va salut si numai bine! wink.gif
IPB Image

#16 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 26 January 2006 - 11:47 AM

QUOTE(boni @ Jan 16 2006, 11:15 AM) Vezi post

monti zice ca nu conteaza cantitatea daca respecti disocierea. depozitele de grasime nu se formeaza din cantitati prea mari de mancare ci din asocierea lor necorespunzatoare.



#17 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 26 January 2006 - 04:46 PM

Asa este, nu conteaza cantitatea. Trebuie sa fi mereu satul, adica 3 mese/ zi, pe masura foamei tale. 2 gustari daca este nevoie (o gustare = un fruct, de exemplu). Daca iti este foame, organismul intra in stare de alerta si cu prima ocazie depoziteaza in exces ca sa-si formeze rezerve.

Cele 3 mese principale /zi sunt absolut obligatorii. Nu ai voie sa "sari" nici una.

Allain nu ai ultima carte a lui Monti (special femmes)? Da-mi o adresa de email sa ti-o trimit. Ai toate explicatiile in ea.

#18 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 28 January 2006 - 01:37 AM

Boni sa-ti traiasca printesa si sa va aduca numai bucurii. Eh, pentru asa eveniment .... te iarta Monti floare.gif

Iar painea de ce nu o faci tu singurica. Nu se face greu si este atat de gustoasa... familia mea e tare nemultumita cand trebuie sa manance paine cumparata... (eu o fac aproape zilnic)

Reteta am postat-o aici:

http://www.culinar.r...aine-integrala/


#19 Bratu Monica 22395

Bratu Monica 22395

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi
  • Location:Focsani (Vrancea)

Postat 28 January 2006 - 10:40 PM

QUOTE(mon @ Jan 26 2006, 06:46 PM) Vezi post

Asa este, nu conteaza cantitatea. Trebuie sa fi mereu satul, adica 3 mese/ zi, pe masura foamei tale. 2 gustari daca este nevoie (o gustare = un fruct, de exemplu). Daca iti este foame, organismul intra in stare de alerta si cu prima ocazie depoziteaza in exces ca sa-si formeze rezerve.

Cele 3 mese principale /zi sunt absolut obligatorii. Nu ai voie sa "sari" nici una.

Allain nu ai ultima carte a lui Monti (special femmes)? Da-mi o adresa de email sa ti-o trimit. Ai toate explicatiile in ea.

Te rog mult ,vreu si eu cartea lui Monti (special femmes) Incerc de ceva saptamani(2) sa urmez sfaturile lui.
Adresa mea
monikka36@yahoo.com
multumesc mult!

#20 shana

shana

    Bucataras

  • Membri
  • 123 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 February 2006 - 12:25 AM

Buna noapte tuturor.Este o ora tarzie in noapte si mi-am facut curaj sa va scriu! Am inceput si eu monti de 2 saptamani si pot spune cu seninatate ca am slabit 3 kg, dar sunt momente in care nu-mi doresc sa trec singura prin asta
P.S. Pot sa ma alatur voua si sa ma corectati atunci cand gresesc?




12 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Google (11), Yahoo (1)