Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Tort pufos si cremos


174 răspunsuri la acest topic

#1 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13625 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 October 2006 - 02:10 PM

TORT PUFOS SI CREMOS
reteta a fost postata de Micu Livia http://www.culinar.r...?showtopic=9477

Pentru ca astazi l-am facut din nou m-am gandit ca nu strica sa-l scriu si aici (este dincolo la retetele inchise)

BLATUL
4 oua
120 gr. fructoza
40 gr. cacao
putina aroma de migdale (daca va place, mie nu-mi place)
Nu mai adaugati faina nici un gram, e destul numai cu cacao.

Galbenusurile se amesteca cu fructoza, apoi se adauga cacao, si la sfarsit albusurile batute separat.
Se rastoarna ( este destul de lichid) in tava pe hartie de copt unsa si tapetata cu faina.Se tine in cuptor f.f. putin cca 10 minute.
Mare atentie !

tava mea este 27cm. x 28cm.

Asa ca tai exact in 3 parti egale, pe latura de 27. Am si farfuria in care incape la fix prajitura :)

Daca aveti tava ceva mai mare , mai adaugati un ou.

Nu mai scriu ce trebuie facut, pt.ca Livia a pregatit "pas cu pas" si nu are rost sa reiau. Mi s-a parut important timpul in care sta tava in cuptor.

CREMA :

250 gr. branza Philadelfia sau Mascarpone
80 gr. fructoza (eu pun 2-3 lg.rase de fructoza)
300 gr. frisca (batuta din smantana dulce Dorna)

Crema, o fac in 2 variante :
1. Adaug coaja si zeama dela 1 si 1/2 lamaie ( gustati pana va place cat e de acra) si iese o crema de lamaie foarte buna ; sau
2. Adaug 2 fiole de esenta de vanilie dr. Oetker si iese o crema de vanilie.

Azi am facut cu esenta de vanilie .
Si acum dovada muncii mele de astazi

Miniaturi atașate

  • 105417.jpg
  • 105637.jpg


#2 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 16 October 2006 - 02:35 PM

mmmm ce bine arata, cred ca o sa il fac si eu cat de curand ca deja salivez pe toata tastatura

#3 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 16 October 2006 - 03:46 PM

Superb 2heng. Felicitari! Tort de zile mari, ce mai... floare.gif

#4 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13625 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 16 October 2006 - 04:03 PM

Ma bucur ca va place ! Daca-ati stii cat se face de usor . . . . . Este prajitura care se face la repezeala cand nu mai ai ceva dulce prin casa .
Cineva m-a intrebat daca este cumva tiramisu icon_biggrin.gif blink.gif


#5 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 30 October 2006 - 07:27 PM

in sfarsit am reusit sa-l fac si eu, ca taaaare de mult il aveam pe lista.
am facut varianta lui 2heng cu crema de lamaie.
este bestial!!!!!! pufos si cremos, asa cum il cheama icon_smile.gif
cred ca se poate jongla cu o gramada de arome.

am reusit sa pozez o felie in farfurie icon_smile.gif
[attachmentid=65188]


m-am cam chinuit cu blatul, s-a cam lipit de hartia de copt si cum e asa de pufos e mai greu de desprins. da' a meritat chinuiala.


as avea o intrebare referitoare la crema. am facut de multe ori crema din frisca amestecata cu crema de branza si totdeauna m-a mirat cum se imbatoseaza frisca cand pun crema de branza in ea. e foarte bine ca se intampla asa icon_smile.gif dar as vrea sa inteleg de ce. poate cineva sa imi explice?

Miniaturi atașate

  • tort_pufos.jpg


#6 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 November 2006 - 12:41 PM

Am facut si eu tortul asta! E foarte bun!
Daaaaaaar...nu prea mi-o crescut blatul iar in crema am pus nitzcaia suc de lamaie...si s-o cam inmuiat! In rest e foarte bun!

#7 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13625 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 22 November 2006 - 01:31 PM

Blonde , spune-mi rogu-te ce dimensiune are tava in care ai facut blatul si cam cat l-ai tinut la cuptor ?
Zeama de lamaie ai turnat-o toata in produsul final ?

#8 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 November 2006 - 05:50 PM

2heng...apai sa vezi ca am facut-o in tava de la aragaz de-ala normal. Am pus 5 oua pt ca ouale mele erau outze (adica mici). icon_biggrin.gif
Am stors o lamaie si jumatate..si sucul l-am turnat,aproape tot, ca era cam mult, peste ingredientele pentru crema, apoi am amestecat totul cu telul de la mixer.
O iesit buna...dar cam pleostita! icon_biggrin.gif

#9 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 November 2006 - 05:52 PM

Aaah...am verificat blatul cu o scobitoare dupa 10 minute...si parca mi s-o parut ca ar mai trebui sa se coaca...asa ca l-am mai lasat 5 minute.
Nu s-o ars deloc....dar n-o crescut la fel de mult ca al tau icon_biggrin.gif


#10 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13625 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 22 November 2006 - 07:08 PM

Tu ai facut exact asa cum l-a facut si Livia iar al ei a iesit super. Ai citit mai intai reteta ei, nu ?
Zeama de lamaie , eu o pun in branza si fructoza si abea apoi adaug frisca batuta. Daca mai trebuie , mai pun putina zeama si dupa ce pun frisca dar de obicei nu mai trebuie.
Data viitoare o sa-ti reuseasca precis.

#11 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 November 2006 - 07:27 PM

Hmz...pai am citit si reteta liviei...
Dar daca pui fructoza in branza...mai pui si in frisca ori nu?! nu iasa prea dulce?!

#12 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13625 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 22 November 2006 - 07:50 PM

Nu. Eu pun fructoza doar in branza. Tot asa zice si Livia.Cred ca nu ai citit atenta reteta ei.
Frisca o bat singura si separat si apoi o rastorn peste branza si fructoza.

#13 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13625 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 04 December 2006 - 01:07 PM

Tot ieri am facut si tortul acesta. Ca de obicei mi-a iesit foarte bine. Am fost mai multe persoane la masa.
Boni , nu stiu de ce ti s-a lipit de hartie.

Eu il rastorn asa cald pe o alta hartie de copt ,rastorn tava cu totul, adica o intorc cu fundu'n sus pe alta hartie. Apoi incep si dezlipesc coala (care a fost pe tava) si se dezlipeste imediat.

Nu am fost prea inspirata cu ornamentul.



095427.jpg


100037.jpg



#14 PUIULETU

PUIULETU

    micro Bucatar

  • Membri
  • 36 posturi

Postat 13 December 2006 - 05:52 PM

Multumesc pentru reteta!
Raportez: am facut-o si a iesit super!
Singura problema pe care am avut-o a fost ca nu am putut dezlipi usor foaia, dar, dupa lupte seculare am reusit. happy.gif
Ce sa va mai spun de viteza cu care s-a terminat! icon_cheers.gif

#15 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13625 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 December 2006 - 06:39 PM

Ma bucur mult , Puiuletu .
Nu inteleg de ce a trebuit sa te lupti cu hartia. . .si Boni a patit la fel. Poate data viitoare, cand vei avea deja mai multa experienta biggrin.gif o sa te lupti mai putin. . . . .
Nu-i asa ca se face "una-doua" ? Eu o fac fooooarte des mai ales ca nu are pic de faina.
Cineva m-a intrebat (mai de mult) daca este cumva tiramisu unsure.gif

#16 PUIULETU

PUIULETU

    micro Bucatar

  • Membri
  • 36 posturi

Postat 13 December 2006 - 06:54 PM

Da! E super rapid (la fel si la mancat!).
Nu stiu ce o fi fost cu lipitul pe hartie... Poate ar fi trebuit s-o mai ung nitelus cu ulei? Zic si eu!?
Este pe lista pentru sarbatori! biggrin.gif
Pacat ca eu nu le am nici in clin nici in maneca cu foto. icon_frown.gif Trebuie sa ma credeti pe cuvant! icon_biggrin.gif

#17 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13625 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 December 2006 - 07:24 PM

Eu nu o ung !
Dar daca te tenteaza poti s-o ungi. Poate ai dreptate.
Cu ce ai facut crema ? Cu lamaie ?


#18 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 13 December 2006 - 07:46 PM

si eu am facut-o, saru'mina frumos! foarte buna a iesit, in ambele variante:
in prima, am lasat-o foarte putin la cuptor, astfel incit aluatul a iesit moale de se topea in gura - asta a fost oleaca mai greu de dezlipit de pe foaia de copt, dar nu nenorocire.
in a doua varianta, am lasat-o in cuptor o jumatate de ora, sa se mai intareasca - asta s-a desfacut de pe foaia de copt parca singura! si, spre fericirea mea, a iesit grozava, nu gumoasa, nu sfarimicioasa, nimic!
neavind nici un fel de frisca, am facut crema din smintina batuta cu un pic de lamiie si fructoza. adica o crema din nimic biggrin.gif , care, dupa ce a stat la frigider o vreme, a mai stat acolo si impreuna cu aluatul, si-a iesit o prajitura de s-au batut turcii la gura tuturor care au mincat din ea.
bucatarasul n-a mai apucat decit o feliuta mica...
poze? ha! n-am atita iuteala!
tare buna, o sa fac un tort urias din reteta asta de craciun, multumiri, multumiri!!
floare.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.

#19 PUIULETU

PUIULETU

    micro Bucatar

  • Membri
  • 36 posturi

Postat 13 December 2006 - 08:07 PM

O sa incerc si eu sa o las mai mult in cuptor, poate se desface mai usurel.
Am facut crema cu vanilie. Nu am avut branzica Philadelphia (sper ca am scris corect) si am pus branza grasa de vaca de la ProdLacta. Era bine scursa. N-am avut ce sa-i reprosez! icon_razz.gif
Una peste alta: SUPER!

#20 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13625 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 December 2006 - 08:32 PM

Fetelor, imi cer scuze !!
Chiar acum am citit reteta dupa care ne-am inspirat (Micu Livia) . De altfel eu am atasat-o chiar la inceput.
Ei bine, ea zice ca unge foaia si o da cu faina . . . . . . .
Eu, nu am uns deloc si am facut-o de nenumarate ori.
Imi pare rau ca am omis asta in reteta. Mai bine merg acum sus si adaug ca trebuie uns si farinat. OK ?



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi