Sari la conținut

Poză

Sufleu de branza de capra


14 răspunsuri la acest topic

#1 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 16 April 2008 - 04:08 AM

(reteta din Retete Montignac - vol I , poza de pe net)

Sufleu_de_branza_de_capra.JPG

Succes! Cine o face sa ne spuna impresii si sa ne puna poze.



#2 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 February 2010 - 07:03 PM


Făcui şi io un sufleu, că mi-au făcut poftă formele lui Sheng laugh.gif
Cum eu sînt mai puturoasă, am simplificat reţeta: am amestecat bine 6 gălbenuşuri cu vreo trei linguri zdravene de smîntînă, cu o lingură (cu vîrf) de făină de năut şi cu nucşoară, am adăugat aproape 300 g telemea de capră, apoi albuşurile bătute băţ, am uns o formă din ceramică (26x13) cu unt (care s-a copt pe marginile formei, după cum se vede-n poză) şi am dat la cuptor 30 de minute.
sufleu.jpg

Secţiune n-am, că n-am mai apucat, a dispărut în cîteva minute! mad.gif

Editat de onaf, 21 February 2010 - 07:04 PM.


all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.

#3 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13625 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 21 February 2010 - 08:54 PM

QUOTE(onaf @ Feb 21 2010, 09:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Făcui şi io un sufleu, că mi-au făcut poftă formele lui Sheng laugh.gif

Deci formele mele sunt vinovate ? laugh.gif Asta ma obliga sa le umplu si eu cu asa ceva smile.gif

Superb ti-a iesit ! love10.gif
Felicitari !

#4 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 February 2010 - 10:32 PM

QUOTE(Sheng @ Feb 21 2010, 08:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Deci formele mele sunt vinovate ?

Dadadadada! De cînd le-am văzut mi-au rămas ochii la ele şi, uite, în poza pusă de Mon tot de ele am dat... biggrin.gif
Aşa că am jurat că tre' să fac sufleu.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.

#5 lauuura

lauuura

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi

Postat 21 February 2010 - 10:41 PM

QUOTE(onaf @ Feb 21 2010, 10:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dadadadada! De cînd le-am văzut mi-au rămas ochii la ele şi, uite, în poza pusă de Mon tot de ele am dat... biggrin.gif
Aşa că am jurat că tre' să fac sufleu.



vaaai ce frumos ti-a iesit. incerc si eu cu o cantitate mai micuta neaparat! mincacios.gif

#6 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 February 2010 - 12:56 AM

QUOTE(lauuura @ Feb 21 2010, 10:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
vaaai ce frumos ti-a iesit. incerc si eu cu o cantitate mai micuta neaparat! mincacios.gif

E simplu ca bună ziua! Te-aşteptăm cu dovada, cînd o fi. smile.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.

#7 lauuura

lauuura

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi

Postat 23 February 2010 - 03:48 PM

cum am zis am executat sufleul si a iesit suuuuper bun biggrin.gif
l-am facut din 2 oua, 1 lg smantana, 1 lgt faina de naut si aproape 100 gr de branza de caprita. chiar simplu ca buna ziua! smile.gif
pun si dovada si multumirile de rigoare floare.gif
IMG_1230.JPG
IMG_1237.JPG


#8 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 February 2010 - 05:08 PM


Ah, Laura, al tău a ieşit şi mai frumos, şi unde mai pui că ai pozat şi secţiunea! eusa_drool.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.

#9 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 23 February 2010 - 09:17 PM

Fetelor, bag seama ca voi v-ati scolit bine in tara sufleului , ca sa ne dati gata pe noi , profanele unsure.gif Mie nu mi-a iesit niciodata sufleul , se dezumfla mintenas , cu toate ca respect regulile ( lasat la racit in cuptor, neumblat la usa in timpul coacerii, etc) . ONAF, sa nu mai spui ca nu te pricepi la bucatarie , sufleul arata ca un cozonac , asa este de rumenit si crescut occasion14.gif

Edit - O fi din cauza ca nu am pus niciodata brinza de capra, cred ca asta este secretul tongue.gif

Editat de teonamon, 23 February 2010 - 09:20 PM.


#10 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13625 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 23 February 2010 - 10:21 PM

QUOTE(lauuura @ Feb 23 2010, 05:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cum am zis am executat sufleul si a iesit suuuuper bun biggrin.gif

S-u-p-e-r-b !!
Sectiunea ta e formidabila ! Felicitari floare.gif

Am si eu o intrebare pentru tine si Onaf : de ce cu faina de naut in plus fata de reteta si fara branza de vaci ?



#11 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 23 February 2010 - 11:02 PM

vaii fetele dar voi nu aveti mila pentru cel mai inrait fan al branzei adica eu:))..la cum arata astea as fii in stare sa pacatuiesc cu asa bucata occasion14.gif
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#12 lauuura

lauuura

    micro Bucatar

  • Membri
  • 46 posturi

Postat 23 February 2010 - 11:31 PM

QUOTE(Sheng @ Feb 23 2010, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
S-u-p-e-r-b !!
Sectiunea ta e formidabila ! Felicitari floare.gif

Am si eu o intrebare pentru tine si Onaf : de ce cu faina de naut in plus fata de reteta si fara branza de vaci ?



Rodica, drept sa-ti spun nici nu am citit reteta originala. am vazut "cozonacelul" Onei dupa care procesul de fabricatie smile.gif si am trecut la treaba. asa ca "vina" cade asupra ei biggrin.gif
Onaaaa la vorbitor, te rog director.gif
Multumesc pentru aprecieri floare.gif, sa o faci ca e foarte buna. am sa o incerc si cu branza de vaci sa vedem eusa_think.gif

#13 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 February 2010 - 02:30 PM

QUOTE(Sheng @ Feb 23 2010, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am si eu o intrebare pentru tine si Onaf : de ce cu faina de naut in plus fata de reteta si fara branza de vaci ?


Pen'că brînză de vaci n-am avut, am avut doar ouă şi telemea de capră, n-am mai făcut în viaţa mea sufleu, am văzut pe net că mulţi pun amidon, una peste alta m-am gîndit că poate nu se încheagă ca lumea şi am mai pus făina aia pentru consistenţă. Dar probabil că mergea bine-mersi şi fără ea. Aşa-i cu nepricepuţii. smile.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.

#14 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 25 February 2010 - 02:46 PM

Mvai fetelor, dar e adevarat cozonac ce ati facut aici biggrin.gif iar Ona tb sa primesti de la mine un icon_love.gif si o floare.gif pentru ca ai (re)descoperit acest desert simplu ca buna ziua biggrin.gif parca ma incearca si pe mine dorinta tongue.gif

#15 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 07 April 2010 - 08:30 PM

Soufle-ul meu de branza s-a transformat in mici muffins. Nu va recomand insa sa faceti ca mine, pentru ca s-au lipit teribil si se pot manca doar tragand cu spor de hartie. laugh.gif laugh.gif

Am avut vreo 250 gr telemea de vaca, f putin sarata. I-am adaugat 3 galbenusuri si piper. Intre timp am gasit chimenul si am pus si din ala...
La sfarsit se pun albusurile batute bine, pale-pale.

Branza faramitata...
P1010182.JPG

Adaugate galbenusurile...
P1010185.JPG

Apoi albusurile...
P1010190.JPG

Se pun in forme...
P1010192.JPG

Si se coc la foc mijlociu...
P1010197.JPG

Stiu, ele arata foarte bine, dar nu se dezlipesc... laugh.gif

P1010198.JPG

Daca faceti muffins, as zice sa folositi forme de silicon, unse cu unt.

Editat de bulinuta, 07 April 2010 - 08:30 PM.




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi