Sari la conținut

Poză

Retete montignac - Mucenici


21 răspunsuri la acest topic

#1 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 March 2009 - 08:54 PM

Am facut urmatoarea compozitie (au iesit cam 300 bucati facuti manual; cu forma cred k ies mai multi din aceasta cantitate...):
- 5 linguri faina integrala grau;
- 10 linguri tarate fine;
- 4 linguri gluten;
- 1 lingura fructoza si apa cat mi s-a parut necesar pentru a lega compozitia.

La fiert am mai pus spre final 200 g nuca, o lamaie rasa, fructoza si scortisoara dupa gust... smile.gif atat.

Imagini atașate

  • Mucenici_1.JPG


#2 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 10 March 2009 - 08:29 AM

pot sa spun ca mi-ai lasat gura apa??

Acum o intrebare pt fete...Voi de unde cumparati formele de 8-uri pt a face mucenicii, ca asa de mana nu ma incumet sa-i fac icon_eek.gif

#3 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 10 March 2009 - 09:01 AM

nik, super tare!as manca si eu de acolo o portie!
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#4 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2009 - 12:28 PM

Multumesc! smile.gif

antzuka este sigur o portie si pentru tine! tongue.gif



#5 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 12 March 2009 - 07:36 PM

Si mucenicii mei:
Eu i-am facut din faina monti (integrala/taratze 50/50)
Apa si un pic de sare. I-am fiert in apa cu putina fructoza.
Am adaugat coaja rasa se lamaie, vanilie, esenta de rom si cacao.

La servit am adaugat stevia si nuci macinate in fiecare castron pe gustul fiecaruia

muceniciCulinar1.jpg

Editat de mon, 12 March 2009 - 07:39 PM.


#6 antzuka

antzuka

    Master of disaster

  • Membri
  • 1594 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:mersul pe munte, gatitul, croitoria

Postat 12 March 2009 - 09:27 PM

vaii da buni mai par!mai fetelor ma puneti pe ganduri!poate ii fac si eu sa vad cum is ca nu am mancat mucenici asa!
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho




#7 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 March 2009 - 10:14 PM

CITAT(mon @ Mar 12 2009, 07:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si mucenicii mei:
Eu i-am facut din faina monti (integrala/taratze 50/50)
Apa si un pic de sare. I-am fiert in apa cu putina fructoza.
Am adaugat coaja rasa se lamaie, vanilie, esenta de rom si cacao.

La servit am adaugat stevia si nuci macinate in fiecare castron pe gustul fiecaruia


eusa_drool.gif eusa_drool.gif eusa_drool.gif Arata suuuper! floare.gif


#8 NAZDRAVANA

NAZDRAVANA

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 March 2010 - 11:57 AM

pentru ca trebuie sa mananc si eu totusi (mi-e o pofta de nu mai pot) si nu vreau mucenici cu faina normala, o sa fac reteta ta. dar spune-mi si mie...daca nu pun gluten, are ceva? ca nu am asa ceva si nici nu gasesc pe aici. sper sa-mi raspunzi cat de curand rolleyes.gif ca sa nu fac si sa-i arunc laugh.gif

#9 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13523 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 March 2010 - 02:09 PM

QUOTE(NAZDRAVANA @ Mar 8 2010, 01:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pentru ca trebuie sa mananc si eu totusi (mi-e o pofta de nu mai pot) si nu vreau mucenici cu faina normala, o sa fac reteta ta. dar spune-mi si mie...daca nu pun gluten, are ceva? ca nu am asa ceva si nici nu gasesc pe aici. sper sa-mi raspunzi cat de curand rolleyes.gif ca sa nu fac si sa-i arunc laugh.gif


Cred ca raspunsul primit de la Mon laugh.gif a sosit destul de repede . . .

QUOTE(mon @ Mar 12 2009, 09:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si mucenicii mei:
Eu i-am facut din faina monti (integrala/taratze 50/50)
Apa si un pic de sare. I-am fiert in apa cu putina fructoza.
Am adaugat coaja rasa se lamaie, vanilie, esenta de rom si cacao.

La servit am adaugat stevia si nuci macinate in fiecare castron pe gustul fiecaruia

[



#10 NAZDRAVANA

NAZDRAVANA

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 March 2010 - 03:10 PM

QUOTE(Sheng @ Mar 8 2010, 02:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cred ca raspunsul primit de la Mon laugh.gif a sosit destul de repede . . .


tongue.gif Mersi Mon laugh.gif . Mersi Sheng smile.gif , draguta ca intotdeauna. Acum ma apuc de ei si daca pot, le fac o poza sa-i vedeti in toata maretia lor. Asta daca nu mi-o ia altcineva inainte. wink.gif

#11 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13523 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 March 2010 - 03:18 PM

QUOTE(NAZDRAVANA @ Mar 8 2010, 05:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
tongue.gif Mersi Mon laugh.gif . Mersi Sheng smile.gif , draguta ca intotdeauna. Acum ma apuc de ei si daca pot, le fac o poza sa-i vedeti in toata maretia lor. Asta daca nu mi-o ia altcineva inainte. wink.gif

Pai sa poti, ca noi asteptam dovezile . . . . biggrin.gif


#12 NAZDRAVANA

NAZDRAVANA

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 March 2010 - 09:47 PM

Soooooo, asa cum am promis, am facut macinicii si pozele aferente biggrin.gif . Mie una personal mi-au placut la nebunie dar fameleonul....mama zicea ca mirosea toata casa a bors cand i-a fiert laugh.gif dry.gif .
Gust...bun, un pic amar, putin periatori la limba (o exista cuvantul asta??? rolleyes.gif ), dar per total...se mai repeta. De mine, of course, ca restul nu se baga biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .
Si pozele, ca sa nu mai maresc suspansul. A...eu nu prea am avut timp, asa ca nu i-am facut cu model traditional ci...vedeti si singure smile.gif

Miniaturi atașate

  • NAZDRAVANA.jpg
  • NAZDRAVANA1.jpg


#13 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13523 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 09 March 2010 - 10:20 PM

Si de unde mirosul de bors si gustul amar rolleyes.gif ??


#14 NAZDRAVANA

NAZDRAVANA

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2010 - 12:37 PM

pai mama asociaza cuvantul si produsul tarate cu borsul. si vezi Doamne, mirosea cand a fiert mucenicii exact ca atunci cand oparesti taratele pentru bors laugh.gif . si amar...un pic de tot, tot de la tarate. desi am adaugat si eu o lingura cu fructoza la aluat, tot au iesit un pic amari. dar cum spuneam, mie mi-au placut si asa o sa-mi fac de acum incolo cool.gif.
Multumesc pentru reteta!


#15 iriss27

iriss27

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 11 March 2010 - 06:25 PM

Am facut si eu macinici integrali, Monti (adica si cu tarata aferenta). Au iesit f buni, fiica-mii nu i-au placut, si mi-a replicat ca ai soacra-mii "sunt mai gutosi". Deci, va dati seama ca m-am 'nervat smile.gif)DSC038231.jpg

#16 NAZDRAVANA

NAZDRAVANA

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 11 March 2010 - 10:14 PM

laugh.gif iriss, n-ai de ce. alor mei parca le dadea sa manance ciorba de pietre, asa fata faceam cand ii invitam sa guste (cred ca si ciorba aia era o varianta mai buna la mucenici biggrin.gif laugh.gif ). dar eu m-am obisnuit cat de cat si sper sa ma obisnuiesc de tot (dc e corect ce zic laugh.gif ). ciudat, dar de cand am inceput sa mananc chestii monti cu tarate si doar ciocolata cu 75-95 cacao, nu prea mai am chef de dulce-dulce, cum aveam inainte. deci totul tine de obisnuinta pana la urma smile.gif

p.s: arata f bine mucenicii tai, nu dezlanati ca ai mei laugh.gif biggrin.gif

#17 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13523 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 March 2011 - 01:06 PM

Pentru fetele noi, sa nu cumva sa creada ca nu exista mucenici monti rade.gif

#18 iriss27

iriss27

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 08 March 2011 - 02:51 PM

Buna ziua,

Caut si eu o reteta monti de mucenici moldovenesti, a facut cineva? Ies buni? Eu nu am facut niciodata moldovenesti (nici macar nemonti), de aceea nu stiu ce reteta sa aleg si sa si fie buna.
Multumesc anticipat pt sfaturi.

#19 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13523 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 March 2011 - 03:03 PM

Candva, rade.gif faceam mucenicii moldovenesti cu miere dar cum mierea nu e monti, mai bine nu-i mai fac

#20 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3929 posturi

Postat 11 March 2013 - 02:36 PM

Mucenicii mei de F1, facuti cu faina 7 spice si tarate de ovaz macinate, 50:50, in total 400 grame de faina monti. Au iesit multi, o tava de aragaz plina si ceva peste. I-am lasat 10 minute la cuptor si s-au mai colorat putin.

Miniaturi atașate

  • Picture_005.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi