Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Quinoa cu diferite legume


18 răspunsuri la acest topic

#1 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 11 February 2012 - 09:05 AM

pentru ca gratie Onafului em_new_15.gif am descoperit quinoa ... mmm , asa ca am experimentat cele ce urmeaza

RETETE CU QUINOA


Acest topic cuprinde :
1. QUINOA CU CEAPA SI CIUPERCI
2. QUINOA CU DOVLECEI SI BROCCOLI
3. QUINOA CU CIUPERCI SI CASCAVAL
4. QUINOA CU LEGUME SI ARIPI DE CURCAN LA CUPTOR
5. APERITIV CU QUINOA


1. QUINOA CU CEAPA SI CIUPERCI

aveti nevoie de :

6 linguri de quinoa (foarte, foarte bine spalata)

ulei de masline

1 cutie de ciuperci (sau echivalentul in ciuperci proaspete)

1 ceapa medie

Am fiert quinoa 5 minute la foc tare (1 parte quinoa 2 parti apa), dupa care am lasat-o sa absoarba toata apa din oala . Am turnat ulei de masline pana am acoperit fundul tavii de jena (nu am pus hartie de copt) , am presarat ceapa si ciupercile si peste ele am pus quinoa. Am amestecat usor cu o lingura si am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade , aprox 30 min.

Pentru prezentare am indesat preparatul intr-un castronel de sticla pe care apoi l-am rasturnat ... metoda am furat-o de la sora-mea tongue.gif

E buna de nu se poate !

mai jos dovezi D.gif

Pofta buna !

Imagini atașate

  • ceapa.jpg
  • ceapa_in_tava.jpg
  • ceapa_si_ciuperci_in_tava.jpg
  • gata_de_dat_la_cuptor.jpg
  • final.jpg

gata cu asteptarea ...

#2 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1031 posturi

Postat 11 February 2012 - 09:43 AM

sigur o fac si eu, e pe gustul meu;

o sa fur ideea cu castronelul tongue.gif
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#3 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3568 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 11 February 2012 - 10:47 AM

Eu nu pot sa mananc ciuperci, am exagerat odata si de atunci mi-e rau de fiecare data cand am mai incercat, dar cred ca se pot inlocui cu gulie. Am sa incerc sa vad cum ma impac si cu quinoua, ca am facut odata si nu mi-a placut. Multam de reteta!

PS Si mie imi place castronelul!

#4 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13523 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 February 2012 - 11:02 AM

floare.gif floare.gif

QUOTE(inasoricica @ Feb 11 2012, 09:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
pentru ca gratie Onafului em_new_15.gif am descoperit quinoa ... mmm ,

Nu-i mai zice asa ca iar o sa creada toate fetele noi ca e baietel bucatar rad tare.gif

QUOTE(inasoricica @ Feb 11 2012, 09:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
6 linguri de quinoa (foarte, foarte bine spalata)

Ina sper sa nu te superi dar am adaugat chestia cu spalatul foarte bine pentru ca e ceva foarte important



#5 pop anna 25776

pop anna 25776

    Bucataras

  • Membri
  • 67 posturi
  • Location:Oradea

Postat 11 February 2012 - 02:59 PM

Si mie imi place quinoa cu legume.
Ultima data am calit ceapa, usturoi, gogosar rosu, ciuperci, dovlecel si mazare, am adaugat quinoa fiarta si 2 linguri de cascaval razuit. Iese delicios.




#6 iomiralu

iomiralu

    Bucataras

  • Membri
  • 57 posturi

Postat 12 February 2012 - 04:07 PM

2. QUINOA CU DOVLECEI SI BROCCOLI

Dovlecei din congelator (taiati cubulete) – aproximativ 300g
Brocoli din congelator (buchetele) – aproximativ 300g
Ramasite de branza – 100 g telemea
100 g branza de vaci
100 g cascaval
2 oua
½ ceasca de quinoa
Cam 50 ml ulei
50-60 ml smantana pentru gatit Dorna
o lingurita de seminte de coriandru proaspat macinat


Am fiert putin dovleceii si brocolii separat.
Am fiert si quinoa inainte conform instructiuni (fie o preparati putin - o parte quinoa se pune in doua parti apa clocotita, se lasa cinci minute la foc marisor, apoi se stinge focul si se acopera vasul pina se umfla quinoa si inglobeaza toata apa).
Se da pe razatoare telemeaua si cascavalul, se amesteca cu ouale, uleiul, smantana, coriandru. Se adauga dovleceii, brocoli (i-am scurs de apa si i-am lasat sa se raceasca) si quinoa se amesteca putin dupa care se da la cuptor pana se rumeneste. Pofta buna!

Miniaturi atașate

  • IMG_3492_mica.jpg


#7 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 12 February 2012 - 06:35 PM

Ioana tare frumos ti-a iesit em_new_15.gif

Editat de cristinutza29, 12 February 2012 - 06:35 PM.


#8 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 13 February 2012 - 07:34 PM

Ma bucur ca va place reteta si sora-mea e in delir ca asa "mari bucatari" ca voi au apreciat ideea ei cu castronelul tongue.gif

Sheng multumesc pentru adaugire , la budinca dulce am scris dar aici am uitat em_new_03.gif

si nu-i mai spun asa "Onafei" icon_rotf.gif

Am reeditat reteta , ca mai nou mancam quinoa zilnic si trebuie sa inovez

3. QUINOA CU CIUPERCI SI CASCAVAL

Am folosit :

1/2 ceapa
1 cutie de ciuperci
2 oua
4 linguri de smantana
200 g cascaval
quinoa - am umplut un pahar de 200 siam pus-o la fiert dupa regula de mai sus
am folosit o forma rotunda de jena

am pus totul straturi staraturi si deasupra am turnat smantana amestecata cu ouale si a iesit ca mai jos , foarte gustoasa

pofta!

Imagini atașate

  • gata_in_tava.jpg
  • final.jpg

gata cu asteptarea ...

#9 onaf

onaf

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 13 February 2012 - 10:40 PM

Şi Onafa, şi Onafu se declară încîntaţi. D.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.

#10 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 782 posturi

Postat 14 February 2012 - 12:03 AM

Felicitari Ina em_new_15.gif ,e superr !!

#11 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 14 February 2012 - 10:36 AM

Iti multumesc pt ideile cu quinoa... brava!

Dar, te rog eu frumos, citeste bine pe conserva de ciuperci... nu toate sunt conforme. Sincer, eu pe aici nu am gasit multe conforme... una, maxim doua feluri.
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#12 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 14 February 2012 - 08:49 PM

Onaf ... ma inclin tie ca ai adus quinoa in viata mea em_new_59.gif

Valery si Sorina mci


PS Sorina ... citesc in magazine pe tot ce cumpar ... absolut pe orice em_new_15.gif
gata cu asteptarea ...

#13 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 782 posturi

Postat 15 February 2012 - 01:03 AM

Iomiralu , foarte apetisant em_new_15.gif buchetelele de brocoli arata super printre restul , sunt sigura ca si la gust e grozav ! multumim ptr reteta

#14 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 15 February 2012 - 07:33 PM

QUOTE(iomiralu @ Feb 12 2012, 04:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
2. QUINOA CU DOVLECEI SI BROCCOLI

Minunat Iomi ! nu prea sunt fan brocoli ... dar acum parca ma tenteaza la cat de bine arata tongue.gif
gata cu asteptarea ...

#15 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3568 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 17 February 2012 - 06:02 PM

4. QUINOA CU LEGUME (PRAZ, DOVLECEL, ARDEI GRAS ROSU, TIJA DE APIO) SI ARIPI DE CURCAN LA CUPTOR

Deci am fiert si eu o cescuta de doua sute de grame de quinoa, dar nici aia plina, am spalat bine, bine, bine, bine....apoi am pus o masura de quinoa, doua de apa si un praf de sare, am fiert vre-o opt minute, ca m-am luat la vorba cu Crisu si apoi am pus capac.
In alta tigaie am pus niste aripi de curcan cu praz, dovlecel, ardei gras rosu, tija de apio si am lasat sa se imprieteneasca bine una cu alta si sa se fragezeasca carnita. Apoi trei sferturi din quinoa am pus in vas yena, am adaugat legumele, carnea si o lingurita de coriandru proaspat rasnit, am dat la cuptor vre-o 10 minute. A iesit o minunatie de papa bun. Mai avem si in seara asta. am mancat cu conopida murata.

ianuarie_cul_2012_136.jpg

ianuarie_cul_2012_142.jpg


5. APERITIV CU QUINOA SI PULPA DE MIGDALE

Am combinat sfertul de quinoa ramas cu pulpa de migdala de la laptele de migdale, am pus seminte de fenel si chimion macinate, sare si piper. Am mai adaugat si o lingura de ulei de masline si am amestecat pana am obtinut o pasta omogena, am mai picurat si putin lapte, evident de migdale. La gust foarte buna, cred ca mergea si putina ceapa verde, dar data viitoare. Apoi am facut bilute si am dat prin boia dulce, prin mac si prin suan. Astazi au fost o gustare pe cinste.

ianuarie_cul_2012_128.jpg

ianuarie_cul_2012_132.jpg

ianuarie_cul_2012_134.jpg

Editat de Sheng, 17 February 2012 - 08:58 PM.


#16 inasoricica

inasoricica

    Big Chef

  • Membri
  • 552 posturi

Postat 17 February 2012 - 08:06 PM

woooooow Cris ce minunatii ai facut !

cred ca pun ceva quinoa la fiert si ma apuc de facut bilute tongue.gif

ma bucur ca iti place!
gata cu asteptarea ...

#17 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13523 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 17 February 2012 - 09:00 PM

Ah ce bine arata toate em_new_15.gif Ce topic super !

Cris te rog sa treci 'bilutele aperitiv' si aici

#18 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3568 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 17 February 2012 - 10:49 PM

CITAT(Sheng @ Feb 17 2012, 09:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ah ce bine arata em_new_15.gif
Cris te rog sa treci 'bilutele aperitiv' si aici


Imi place cum le-ai denumit! em_new_59.gif
Acu ma duc sa le trec si acolo. Ai organizat tare bine subiectul. Rodica esti o profesionista si multumom pentru modul placut in care gestionezi tot subiectul montignacelor.
Eu o sa mai testez "neste" chestii si combinatii cu quinoa, da sa vedem ce inspiratie am. Am uitat sa spun, bilutele aperitiv am incercat sa le aduc la gustul de bile din branzeturi. Eu cred ca am reusit. Cel mai interesant este chimionul. Da o savoare deosebita.
Apropo, care stiti mai bine?Chimionul este de doua feluri? Unul care se foloseste la ceaiuri si altul pentru mancare? Eu am folosit dintr-un plic pe care mi l-a adus Sandi de la Istanbul.



#19 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 782 posturi

Postat 17 February 2012 - 11:39 PM

CITAT(cris31 @ Feb 17 2012, 08:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Imi place cum le-ai denumit! em_new_59.gif
Acu ma duc sa le trec si acolo. Ai organizat tare bine subiectul. Rodica esti o profesionista si multumom pentru modul placut in care gestionezi tot subiectul montignacelor.
Eu o sa mai testez "neste" chestii si combinatii cu quinoa, da sa vedem ce inspiratie am. Am uitat sa spun, bilutele aperitiv am incercat sa le aduc la gustul de bile din branzeturi. Eu cred ca am reusit. Cel mai interesant este chimionul. Da o savoare deosebita.
Apropo, care stiti mai bine?Chimionul este de doua feluri? Unul care se foloseste la ceaiuri si altul pentru mancare? Eu am folosit dintr-un plic pe care mi l-a adus Sandi de la Istanbul.

Pfaaai Crisukaaaa ..totul e minunat ! multumim ptr retete em_new_15.gif bilutele aperitiv sunt primele pe lista mea em_new_22.gif
- despre Chimion sau Chimen stii foarte bine , sunt de doua feluri :Chimionul: Cuminum cyminum provine din vestul Asiei se mai numeste si chimion turcesc sau cumin
-Chimenul :Carum carvi , Chimenul este o planta de origine mediteraneana , se poate folosi si radacina cand este frageda , ambele sunt folosite ca si condiment ,dar si medicament, le difera putin gustul .
- Sheng te rog din suflet daca nu e potrivita discutia aici te rog sa o stergi si sa ma ierti ca-ti tot dau de lucru em_new_15.gif





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi