Sari la conținut

Poză

Dieta Montignac - ce mancam azi


7449 răspunsuri la acest topic

#1 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 12 January 2006 - 06:31 AM

Dieta Montignac

Pentru monitorizarea acestui regim m-am gandit sa deschid acest subiect, care este singura modalitate de a ne familiariza cu "stilul Montignac"

Asadar cine doreste sa-l urmeze ar fi bine sa ne scrie ce mananca zilnic, si aici putem sa ne corectam reciproc sa ne ajutam sa intelegem mai bine si mai "pe viu" mecanismul.

Sa incep eu:

Astazi:

Dimineatza:
1 grapefruit
dupa 30 minute o cafea (chiar 2 :D) 50%arabica 40%decofeinizata 10%columbiana cu vanilie
1 ceasca de iaurt 0%
1 chifla paine integrala cu taratze

Pranz:
varza a la Cluj (fara orez)
1 castron supa limpede (de fapt zeama in care am fiert 2 pulpe de pui fara piele, ceapa, conopida, fasole verde, o felie varza cruda si linte condimentata cu piper, sare, cimbru, coriandru uscat)

Seara
pulpele de pui + legumele rasol (cele din care am facu zeama la pranz)
1 ceai amestec de plante medicinale

Va doresc o saptamana buna

#2 adria

adria

    Bucataras

  • Membri
  • 151 posturi
  • Location:Ramnicu Valcea (Valcea)

Postat 12 January 2006 - 08:08 AM

Mon,
Poate ai mai scris, dar te rog sa ne spui de cand ai inceput regimul si ce s-a intamplat pana acum?
Multumesc si mult succes
atitudinea face diferenta

#3 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 12 January 2006 - 06:00 PM

QUOTE(Alina Anesia 28290 @ Jan 12 2006, 12:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
12.01.2006

7.30: fulgi de ovaz integral si taratze cu fructoza,scortishoara si lapte la micro
10.30:1 clementina si 1 grapefruit
13.30:zucchine si gulii fierte cu ulei de masline crud si branza;pulpa de pui si salata de varza
16.30:fructe
19.30:paste cu sos de rosii cu busuioc


Alina, laptele mancat dimineata a fost 0%? Daca da este corect.

Eu zic ca ai mancat excelent si perfect Monti :D Succes in continuare floare.gif

#4 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 12 January 2006 - 09:34 PM

Azi:

9:00 un grpfruit
10:00 iaurt 0% + 2 felii paine integrala cu tarate + cafea indulcita cu fructoza
14:30 mancare de fasole verde cu inimioare de pui asezonata cu iaurt 2%. desert 1 iaurt danone cu fructe de padure indulcit cu aspartam.
18:00 2 mere
20:00 salata de varza murata cu ton, ceapa verde, coriandru verde si o lingura de linte fiarta + ceai de plante medicinale

#5 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 13 January 2006 - 10:27 AM

buna ideea de a ne impartasi meniurile si ideile. al meu este pentru faza de intretinere

8:00 o portocala
10:30 2 felii paine integrala
pasta de branza cu chimen (idei de pasta de branza cu precizarea ca branza folosita trebuie sa fie cu 0% grasime)
12:00 cafea (eu o beau fara zahar ca asa imi place, nu de regim) sau ceai de plante
15:30 tocanita de ciuperci cu smantana (sau ciuperci umplute )
desert: branza de vaci + oua + indulcitor coapte la microunde si apoi turnat smantana peste
19:00 un mar, o para
20:00 spanac (piure fara lapte sau faina) cu paste integrale

Editat de boni, 13 January 2006 - 10:28 AM.


#6 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 13 January 2006 - 09:16 PM

QUOTE(boni @ Jan 13 2006, 11:27 AM) Vezi post

20:00 spanac (piure fara lapte sau faina) cu paste integrale


culmea e ca fiind masa glucidica faina integrala nu ar fi fost interzisa. icon_biggrin.gif

grasime cred ca nu i-ai pus spanacului, da?

Eu zic ca-i perfect meniul chiar sa si slabesti, nu numai sa te intretii. dry.gif

#7 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 14 January 2006 - 10:21 AM

QUOTE(mon @ Jan 13 2006, 09:16 PM) Vezi post

culmea e ca fiind masa glucidica faina integrala nu ar fi fost interzisa. icon_biggrin.gif

grasime cred ca nu i-ai pus spanacului, da?

Eu zic ca-i perfect meniul chiar sa si slabesti, nu numai sa te intretii. dry.gif


spanacul il fac in cantitate mai mare, cam pe 2 zile, asa ca il fac in asa fel incat sa mearga cu orice. doar il fierb putin de tot zi il mixez. dupa caz, atunci cand il am in farfurie imi mai adaug ceva.

si acum meniul de azi:

8:00 o portocala
10:30 2 felii paine integrala
pasta de branza cu boia si ceapa
12:00 ceai de macese (are multa vitamina C si da energie)
15:30 pulpe de pui la cuptor
piure de spanac (cel de ieri) cu o lingura de smantana
19:00 un mar, o para
20:00 paste integrale cu varza acra calita

Editat de boni, 14 January 2006 - 10:25 AM.


#8 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 15 January 2006 - 10:43 AM

meniul:

09:00 2 felii paine integrala
pasta de branza cu boia si ceapa
10:30 cafea
15:30 pulpe de pui la cuptor
fasole verde cu o sos de smantana si usturoi
18:00 un iaurt dietetic
20:00 omleta cu cascaval, samantana, ceapa, gogosari
branza de vaci cu samnata si oua (am trisat cu o lingurita de miere) la cuptor

#9 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 16 January 2006 - 03:04 AM

Fetele si cit e portia la pulpe, mincare de fasole, etc.?
Mari

#10 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 16 January 2006 - 11:15 AM

nu e pe portie. monti zice ca nu conteaza cantitatea daca respecti disocierea. depozitele de grasime nu se formeaza din cantitati prea mari de mancare ci din asocierea lor necorespunzatoare.

hai sa-ti dau si cantitati (cu toate ca tine de stomacul tau:) )

la spanac am avut 2 pulpe (spanacul e mai usor)
la fasolea cu smantana am avut o pulpa de pui

#11 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 17 January 2006 - 12:35 AM

nebunie mare la mine la servici azi, dar hai sa zic repede ce mananc azi

8:00 grepfruit
8:30 cafea + 2 felii paine integrala + kefir 0%
12:00 musaka de dovlecei (ingrediente: dovlecei, carne tocata vita, rosii, ou batut cu faina de linte) cu iaurt 2% grasime
17:00 spaghete integrale + salsa facut de mine (coserva rosii + ardei + condimente - fara pic de grasime)



#12 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 17 January 2006 - 11:57 AM

mai am zile cand nu am ce cauta pe aici icon_smile.gif da' azi pot sa scriu

8:00 o portocala
10:30 ou cu unt si cascaval la MO (ideea e de undeva de pe forum, da' nu mai stiu de unde si nu mai caut)
12:00 cafea
15:30 merluciu la grill cu sos de branza, smantana si chimen
19:00 un iaurt 0%
20:00 salata de linte (linte fiarta cu sos de soja si cu ceapa rosie)

#13 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 17 January 2006 - 09:36 PM

7:30 un mar
8:00 cafea + 2 felii paine integrala (cu tarate cat cuprinde)
1:00 friptura de porc la tava (slaba) + o conserva ciuperci cu sos vinegreta (ulei masline, Otet, fructoza, sare, piper, bucatele ardei iute uscat, ceapa deshidratata - fac o cantitate mai mare si-l am tot timpul in frigi pentru salate)
5:00 aceaiasi friptura de porc la tava cu salata de linte (Linte fiarta - de la conserva + tzatziki + coriandru verde + ceapa)
10:00 un grepfruit (ca dupa atata carne nu ma pot culca fara un grepfruit icon_smile.gif )

PS. tzatziki manufacturat (iaurt2% + castravete + usturoi + ulei masline) pentru ca cel din comert contine o multime de interzisuri (amidon, zahar sau dextroza... etc)

#14 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 18 January 2006 - 10:39 AM

8:30 o portocala
10:30 2 felii paine cu secara + branza de vaci 0% + gogosari murati
12:00 iaurt 0%
16:30 mancare de linte cu gogosari murati
20:00 paparuta cu samntana si cascaval

#15 Alina Anesia 28290

Alina Anesia 28290

    micro Bucatar

  • Membri
  • 20 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada

Postat 18 January 2006 - 11:19 AM

Pup fetele! pupic.gif
ieri am facut saratele cu reteta lui mephala,bune dar complet neMonti pe care le consider o abatere si sa speram ca nu se mai repeta

Luni:
7.30 1 portocala
8.00 fulgi de ovaz si tarate cu scortisoara si fructoza + lapte(evident 0.1%) la microunde
11.00 1 portocala
13.30 mancare de bulb de fenicul cu lapte degresat partial
16.30 2 mere
19.30 salata verde cu legume,mozarella si ton (mega portie ca si la oropsitii de foame)

ieri am dato-n bara cu saratelele(mai bine aruncam branza aia decat sa incerc sa o valorific)

iar azi,
9.00 2 portocale
12.00 dovlecei fierti cu 2 feliute de muschiulet de porc la gratar si salata verde

am teren azi asa nu stiu cand o sa reusesc sa mananc insa astea mi-ar fi intentiile

see you icon_cheers.gif

#16 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 19 January 2006 - 02:23 AM

Meniul meu de azi:

9:00 grepfruit
9:30 cafea
13:00 friptura porc la tava cu mancare fasole verde
17:00 mar
19:00 la fel ca la pranz
22:30 grepfruit

baut apa peste 2l

#17 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 20 January 2006 - 06:01 AM

Azi:

8:30 grepfruit
9:00 iaurt + cereale (pernute de grau integral si tarate - vezi poza - nu stiu cumsa le zic) + iaurt 0% (atentie la iaurt - verificat bine eticheta sa nu contina starch sau gelatina - singurul pe care l-am gasit aici (toronto) este marca ASTRO. Danone are corn starch icon_frown.gif
13:00 1/2 piept pui la gratar (fara piele) cu legume fierte la abur (varza, conopida, brocoli) si sos tzatziki
16:30 un mar
19:00 1/2 piept pui la gratar cu o salata mare (salata verde, morcov ras. varza rosie) cu ulei masline, sare si lamaie
22:15 grepfruit

Pentru legume la abur se pot folosi legume congelate. Aici este o combinatie de conopida, brocoli si morcov. Eu scot morcovul pe care il las sa se dezghete si-l adaug asa (ca nu avem voie sa-l preparam termic), iar conopida si brocoli le fierb la abur sau doar le oparesc (ca sunt deja inmuiate prin congelare-decongelare)

[attachmentid=33819]

[attachmentid=33820]

Miniaturi atașate

  • 100_0889.jpg
  • 100_0890.jpg


#18 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 20 January 2006 - 12:55 PM

9:00 2 mere
11:30 paste integrale cu sos de rosii
15:00 salata de fasole boabe cu gogosari murati si ceapa rosie
20:00 paparuta cu samntana, cascaval

#19 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 23 January 2006 - 01:30 PM

QUOTE(Alina Anesia 28290 @ Jan 22 2006, 12:53 PM) Vezi post

Boni te-am speriat cu noua carte? unsure.gif


nu m-ai speriat laugh.gif studiez de zor din ea

meniul meu pe ziua de azi:
8:00 2 mere
9:00 2 felii de paine graham (fara nimic ca nu am gasit branza de vaci 0%) mad.gif
14:00 iahnie de fasole cu castraveti murati
17:30 iaurt normal
20:00 paparuta icon_smile.gif oua cu branza si cu varza murata

#20 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 23 January 2006 - 11:31 PM

Mie mi-e rusine, dar la mine in weekend se alege praful de regimul meu. Toate conceptele se prabusesc.

Cred ca ar trebui sa stau numai la servici icon_biggrin.gif

Asadar meniul de azi:

9:00 mar
9:30 cafea cu lapte 0%, iaurt + cereale
4:00 pm friptura de vita + sote de fasole galbena pastai + tzatziki
7:00 pm pulpa pui + aceiasi garnitura ca la pranz

Pe maine!



Răspunde la acest topic



  


3 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Yahoo (1)