Sari la conținut

Poză

Prajitura cu aluat ras


25 răspunsuri la acest topic

#1 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 20 March 2006 - 11:46 PM

Dragii mei,

Soacra-mea facea o prajitura foarte buna cu gem, nuci si aluat ras deasupra. Tinea foarte bine 2 saptamani (poate si mai mult, dar nu mi s-a intamplat sa mai ramana ceva dupa termenul asta icon_biggrin.gif) la temperatura camerei. O stie cineva?

Multumesc pentru ajutor.

#2 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 21 March 2006 - 01:00 AM

Mon da-mi un pic de timp si o intreb pe mama, are ea prajitura asta in caietul ei , o faceam si noi demulta vreme. Daca nu cumva o gaseste altcineva mai repede wink.gif !!!







#3 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 21 March 2006 - 03:33 AM

Multumesc Simona mult de tot. Astept... I-a apucat pe ai mei copii dorul de "prajiturile lui buni" icon_smile.gif.

Am s-o rog si pe ea sa mi le scrie, dar mai dureaza....

#4 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 21 March 2006 - 09:28 AM

vreau si eu reteta , please icon_smile.gif
iar daca o executa cineva si in imagini , va raman vesnic recunoscatoare icon_biggrin.gif
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#5 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 21 March 2006 - 09:23 PM

eu am o reteta dintr-una din carticelele practic, am facut-o si mi-e placut cum a iesit si intr-adevar nu se usuca, daca doresti asta e reteta:

ingrediente: 300g faina, 250g margarina, 200g zahar, gem, miez de nuca, un praf de sare, 2-3 linguri de ulei

Se face un aluat din faina, sare, margarina, 100g zahar si 1/2 cana de apa de la frigider. Se framanta aluatul bine, se imparte in 2 bucati, una mai mare si una mai mica. Din bucata mai mare de aluat se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava dreptunghiulara unsa si tapetata cu faina. Se unge foaia cu gem, daca se doreste deasupra se pot pune si fructe (eu nu am pus). Se amesteca restul de zahar cu 1 lingura de faina si miezul de nuca pisat si se presara uniform peste umplutura. Bucata de aluat ramasa se da prin razatoare sau se poate intinde o foaie mai subtire, din care se taie fasii si se aseaza ca un grilaj peste prajitura. Se coace timp de 20-25 in cuptorul preincalzit la foc potrivit.

oricum pentru reteta originala am sa o sun si eu pe mama icon_smile.gif

#6 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 21 March 2006 - 11:13 PM

Crisa, mii de multumiri. Cred ca asta e.
Nu pot sa bag mana-n foc pentru ingrediente, dar modul de lucru asta e.
Am s-o incerc si va spun ce a iesit.
Stiu ca soacra mea ii mai punea si coaja de portocala taiata cubuletze mici, dar putea fi contributia ei, pentru ca ea pastra coaja cu zahar (la borcan) si o cam punea la toate prajiturile...

Multumesc floare.gif

#7 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 March 2006 - 08:24 AM

multumesc icon_biggrin.gif
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#8 crisa_s

crisa_s

    Big Chef

  • Membri
  • 581 posturi

Postat 22 March 2006 - 08:26 AM

eu am pus coaja de lamaie si niste zahar vanilat pentru arome
sper sa fii multumita de cum va iesi icon_smile.gif

#9 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 23 March 2006 - 01:36 AM

Ieri i-am trimis mamei un email si azi am primit raspunsul. Supereficienta mama mea icon_smile.gif

PRAJITURA CU GEM .

4oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
25o gr.unt.
25ogr.zahar pudra
5oogr faina,
1 praf de copt
coaja de lamiie.

Se amesteca toate se face o coca.
1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.
Se pune deasupra gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari)

Intrebare: cat are un pachetel de praf de copt (in Ro.)? Parca s-a mai discutat dar nu stiu unde sa caut...

Editat de mon, 23 March 2006 - 01:38 AM.


#10 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 23 March 2006 - 02:07 PM

Mon pliculetul meu de praf de copt are 10 gr .
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#11 Azurlica

Azurlica

    Captain Cook

  • Membri
  • 434 posturi
  • Location:Targu Jiu (Gorj)
  • Interests:flori, filme, lucru manual, muzica, culinar

Postat 23 March 2006 - 09:05 PM

Am facut si eu aceasta prajitura cu gem de caise. Foarte buna!

[attachmentid=40503]


Si ceva mai de aproape:

[attachmentid=40504]

Imagini atașate

  • Picture_1.jpg
  • Picture_3.jpg


#12 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 23 March 2006 - 09:53 PM

QUOTE(mon @ Mar 22 2006, 03:36 PM)

Ieri i-am trimis mamei un email si azi am primit raspunsul. Supereficienta mama mea icon_smile.gif

PRAJITURA CU GEM .

4oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
25o gr.unt.
25ogr.zahar pudra
5oogr faina,
1 praf de copt
coaja de lamiie.

Se amesteca toate se face o coca.
1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.
Se pune deasupra gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari)

Intrebare: cat are un pachetel de praf de copt (in Ro.)? Parca s-a mai discutat dar nu stiu unde sa caut...


Ce sa mai zicem de la zi cu tehnologia
icon_smile.gif

Multumim de reteta (tie si desigur mamai tale...!)
Nihil Sine Deo
user posted image

#13 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 23 March 2006 - 11:23 PM

Multumesc tuturor de ajutor.

Azurlica exact asa trebuie sa iasa. Felicitari.

Maine am sa ma duc si eu la magazinul romanesc sa iau gem de prune sau de altceva, pentru ca asta canadian e cam "jeleu" si nu am incredere in el. In weekend o fac si eu.

PS: am uitat sa va spun ca pe vremea lui Ceau, pentru ca untul era cam rar, soacra mea o facea cu margarina (aceiasi cantitate) si iesea la fel de buna.

Editat de mon, 23 March 2006 - 11:27 PM.


#14 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 24 March 2006 - 02:14 PM

Si eu obisnuiam sa fac prajitura asta chiar si dupa ce-am venit aici. La mine in reteta da si cantitatea de nuci adica 25 de nuci taiate cu cutitul, un borcan de dulceata(de caise in cazul nostru). Albusurile ramase de la coca se bat bine si se amesteca cu dulceata si nucile icon_smile.gif .
Mari

#15 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 27 March 2006 - 12:03 AM

QUOTE(mon @ Mar 22 2006, 06:36 PM)
Ieri i-am trimis mamei un email si azi am primit raspunsul. Supereficienta mama mea icon_smile.gif

PRAJITURA CU GEM .

4oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
25o gr.unt.
25ogr.zahar pudra
5oogr faina,
1 praf de copt
coaja de lamiie.

Se amesteca toate se face o coca.
1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.
Se pune deasupra gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari)

Intrebare: cat are un pachetel de praf de copt (in Ro.)? Parca s-a mai discutat dar nu stiu unde sa caut...




Asta era reteta de o am si eu , dar eu vad ca am fost tare inceata de data asta , mutarea bat-o vina. icon_biggrin.gif





#16 Gabriela Stoicea 39138

Gabriela Stoicea 39138

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 28 October 2006 - 07:15 PM

Am facut si eu aceasta prajitura si a iesit intr-adevar minunata. O recomand din tot sufletul. Crema, insa, am facut-o putin diferit fata de reteta care s-a vehiculat pe forum. Cele 3 albusuri ramase de la oua se bat spuma, dupa care se amesteca cu 100 gr. nuci, 150 gr. zahar, o lingura cu cacao si 4 linguri cu gem de caise pana se omogenizeaza. Puteti adauga si alte arome, insa gemul de caise oricum da cremei un parfum frumos. Crema rezultata se intinde uniform peste foaia de pe fundul tavii, iar deasupra se da prin razatoare aluatul ramas. Atasez si niste poze ca sa va convingeti cat de frumoasa a iesit. De gustoasa nici nu mai zic tongue.gif

[attachmentid=64805]
[attachmentid=64806]
[attachmentid=64807]

Miniaturi atașate

  • DSC_0236.JPG
  • DSC_0247.JPG
  • DSC_0248.JPG


#17 elaine_marley

elaine_marley

    Captain Cook

  • Membri
  • 299 posturi
  • Location:Melee Island
  • Interests:slanina

Postat 28 October 2006 - 08:07 PM

Gabriela esti grozava!!! Si bunica mea facea prajitura din asta si cautam reteta de mult!
pupic.gif
"Your lips look like they belong on the catch of the day.
When I’m done with you, you’ll be a boneless filet"

#18 elaine_marley

elaine_marley

    Captain Cook

  • Membri
  • 299 posturi
  • Location:Melee Island
  • Interests:slanina

Postat 28 October 2006 - 08:09 PM

Mon, tu esti, de fapt, principalu' responsabil pentru retzeta, asa ca iti multumesc pentru ea !

"Your lips look like they belong on the catch of the day.
When I’m done with you, you’ll be a boneless filet"

#19 Mocca

Mocca

    Captain Cook

  • Membri
  • 459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva pe aici
  • Interests:multe si ..marunte

Postat 28 October 2006 - 08:14 PM

Am si eu reteta asta un pic modificata dar tot atat de buna cu morcovi in aluat, ideala pt prichindei, o faceam des cand era fii-mea mai micuta si papa cu mare placere.

Bine ca mi-ati adus aminte de ea merita facuta. rolleyes.gif

mocca

#20 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 02 November 2006 - 07:41 PM

(mon @ Mar 23 2006, 01:36 AM)

PRAJITURA CU GEM .

4oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
25o gr.unt.
25ogr.zahar pudra
5oogr faina,
1 praf de copt
coaja de lamiie.

Se amesteca toate se face o coca.
1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.
Se pune deasupra gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari)



am facut-o si eu cu urmatoarele modificari: am pus 2 oua intregi, 200 gr unt si o lingurita iaurt. gem am pus prea putin, trebuia sa-l pun mai gros sa ramana mai mult dupa copt. am avut probleme cu rasul aluatului deasupra. data viitoare cred ca am sa fac sub forma de grilaj. tot data viitoare o sa fac si poze ca de data asta n-am mai apucat icon_smile.gif

mon, ma gandeam cum s-o montific, da e muuuult prea multa faina ca sa o inlocuiesc cu alte fainuri, nu cred ca ar iesi consistenta asta.

(Mocca @ Oct 28 2006, 08:14 PM)

Am si eu reteta asta un pic modificata dar tot atat de buna cu morcovi in aluat, ideala pt prichindei, o faceam des cand era fii-mea mai micuta si papa cu mare placere.

Bine ca mi-ati adus aminte de ea merita facuta. rolleyes.gif

ne dai si noua reteta? ca si noi avem prichindei icon_smile.gif

Editat de boni, 02 November 2006 - 07:43 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi