Sari la conținut

Poză

dulciuri de post


103 răspunsuri la acest topic

#101 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 20 November 2011 - 09:35 PM

CITAT(LateOctober @ Nov 20 2011, 09:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc, Julix!
Acum vad ca am scris "placinta cu dovleac si mar" ... vroiam sa scriu "morcov" :)).



Ambele combinatii sunt divine. Ce e drept ca nu am incercat niciodata combinatia dovleac cu morcov, doar dovleac cu mere si scortisoara + nuci prajite si zdrobite, dar asta pe vremea cand nu ma fatzaiam pe aici. Trebuie sa o fac din nou.

#102 IA2007

IA2007

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 21 November 2011 - 09:08 PM

Bilute din biscuiti

ingrediente:
1 litru apa minerala,
125g margarina vegetala,
3 cani de zahar (cana de 250ml),
2 pliculete zahar vanilat,
50g cacao,
stafide (le pun din ochi, cred ca aprox 50-100g, nu trebuie nici prea multe)
esenta rom,
200g nuca macinata,
750-800g biscuiti populari macinati

Se amesteca toate la foc mic (in ordinea de mai sus) si dupa ce compozitia s-a racit se modeleaza bilute care se dau prin nuca de cocos.

In zile de dulce se pot face folosind lapte si unt in loc de apa si margarina (eu ma feresc cat pot de margarina, nu e sanatoasa deloc, o folosesc doar pt dulciuri de post).

Nu am apucat sa pozez decat ultimele 2 bucati:

Fotografie0093_bile_.jpg

#103 tunderke

tunderke

    Bucataras

  • Membri
  • 141 posturi

Postat 26 November 2011 - 05:55 PM

CITAT(IA2007 @ Nov 21 2011, 07:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bilute din biscuiti

ingrediente:
1 litru apa minerala,
125g margarina vegetala,
3 cani de zahar (cana de 250ml),
2 pliculete zahar vanilat,
50g cacao,
stafide (le pun din ochi, cred ca aprox 50-100g, nu trebuie nici prea multe)
esenta rom,
200g nuca macinata,
750-800g biscuiti populari macinati

Se amesteca toate la foc mic (in ordinea de mai sus) si dupa ce compozitia s-a racit se modeleaza bilute care se dau prin nuca de cocos.

In zile de dulce se pot face folosind lapte si unt in loc de apa si margarina (eu ma feresc cat pot de margarina, nu e sanatoasa deloc, o folosesc doar pt dulciuri de post).

Nu am apucat sa pozez decat ultimele 2 bucati:



Foarte bine arata.
Eu zic ca se pot face oricand, nu numai in post.


#104 IA2007

IA2007

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 27 November 2011 - 01:42 PM

CITAT(tunderke @ Nov 26 2011, 03:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte bine arata.
Eu zic ca se pot face oricand, nu numai in post.



Da, eu le fac tot timpul anului si se mananca imediat D.gif
Vreau sa pun de acuma lapte in loc de apa si unt in loc de margarina cand nu e post, pt ca incerc sa nu mai folosesc margarina decat fff rar.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi