Sari la conținut

Poză

Prajitura Snikers


23 răspunsuri la acest topic

#1 Eliza

Eliza

    micro Bucatar

  • Membri
  • 12 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 23 September 2006 - 09:29 PM

Reteta e luata de pe forum, nu stiu cine a scris-o dar ii multumesc pentru ca prajitura e excelenta.
6 albusuri se bat spuma tare cu 200g zahar, se adauga 100g nuca sau alune macinate(eu am facut doar cu alune de padure), apoi 4 linguri de faina,2 linguri gris si 1 praf de copt. Se pune blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit( 350grade 20 min).

Crema: se caramelizeaza 8 linguri de zahar apoi se adauga 200g unt(margarina), apoi 6 galbenusuri frecate in prealabil cu 5 linguri de zahar si 100g nuca/alune macinate. Dupa ce se pune compozitia peste zaharul caramelizat si margarina se mai firbe 10-15 min la foc mic pana se ingroasa.
Separat se topesc 200g ciocolata alba cu 2 linguri de ulei(puteti sa eliminati uleiul daca folositi ciocolata speciala pt glazura).
Se mai topesc 200g ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei.
Asamblare:
Peste blat se intinde ciocolata alba si se lasa pana se intareste, apoi crema si dupa ce se intareste si aceasta se puen ciocolata neagra. Glazurile de ciocolata se prepara inainte de a le folosi.
O sa pun si cateva poze.

Miniaturi atașate

  • mare1.JPG


#2 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 24 September 2006 - 07:09 AM

Bine ai venit!

Pocahontas a facut prajitura asta aici. Daca tot faci economie de spatiu virtual cu pozele, macar poza finala fa-o un pic mai mare, ca sa vedem ce-a iesit.



#3 Eliza

Eliza

    micro Bucatar

  • Membri
  • 12 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2006 - 09:25 AM

Stiam ca a mai pus si Poca o prajitura cu acelasi nume, dar e destul de diferita de prajitura asta, cel putin reteta, poate la gust sunt asemanatoare icon_smile.gif . Reteta e tot de pe forum, dar ii apartine lui Kimy. Atasez si poza in care rezultatul final se vede mai bine.

Miniaturi atașate

  • IMG_5807.JPG

Editat de Eliza, 24 September 2006 - 04:56 PM.


#4 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2006 - 12:02 PM

Arata tare bine Eliza. Daca nu mareai poza nu salivam atat de tare. tongue.gif

#5 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 24 September 2006 - 06:19 PM

Ei, asa da! Bravo! Arata ex-cep-ti-o-nal!!

#6 Arra

Arra

    Captain Cook

  • Membri
  • 386 posturi
  • Location:Tomb Rider - Lara Croft

Postat 24 September 2006 - 06:53 PM

Eliza in lipsa de gris crezi ca s-ar putea folosi pesmet???

Cum e la gust prajitura nu e prea dulce?? daca am citit bine sunt 200 grame zahar la blat, 8 linguri care se caramelizeaza si 5 linguri cu care se freaca galbenusurile iar ciocolata alba mai are si ea partea ei de zahar. Ma tenteaza sa o fac si vroiam sa ma lamuresti daca poti! Multumesc!

#7 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 24 September 2006 - 07:00 PM

subscriu si eu : arata super ! wink.gif

#8 Eliza

Eliza

    micro Bucatar

  • Membri
  • 12 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 25 September 2006 - 04:47 AM

Pentru Arra: prajitura e intr-adevar destul de dulce, dar nu gretos de dulce, ciocolata de deasupra poate fi amaruie si atunci compenseaza. Poti pune mai putin zahar de exemplu la blat 100g si 100g la galbenusuri, eu respect reteta asa cum am scris si nu s-a plans nimeni ca ar fi prea dulce,dar zaharul de aici din US nu indulceste atat de tare ca cel din Romania. In loc de gris poti pune faina 2 linguri de gris=2 linguri de faina. Alt pont: eu cumpar alune de padure crude, le coco putin in cuptor si apoi le dau jos coaja(nu reusesc pe toata insa) frecand alunele intre degete, e mai complicat, dar merita pentru ca gustul e deosebit. Daca gasesti alune de padure coapte, dar nesarate poti sa le folosesti. Bafta si sper sa-ti placa.

Editat de Eliza, 25 September 2006 - 04:48 AM.


#9 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 25 September 2006 - 09:34 AM

(Eliza @ Sep 25 2006, 02:47 AM) Vezi post

P. Alt pont: eu cumpar alune de padure crude, le coco putin in cuptor si apoi le dau jos coaja(nu reusesc pe toata insa) frecand alunele intre degete, e mai complicat, dar merita pentru ca gustul e deosebit.



eu le prajesc ln tigaie teflonata sau la cuptor, si apoi le pun pe un stergar de bucatarie de tara , mai aspru si prin frecare, se decojesc relativ bine, si nu-ti arzi mainile.
Fan n_puiu for ever



#10 Arra

Arra

    Captain Cook

  • Membri
  • 386 posturi
  • Location:Tomb Rider - Lara Croft

Postat 28 September 2006 - 02:20 AM

Cand gasesc un pic de timp zilele astea am sa o prestez si eu dar am sa scot din zahar vreo 100-150 de grame. Alune crude si daca nu ma insel si fara coaja gasesc si eu si am sa le prajesc un pic la tigaie sau cuptor.

Ma bucur ca pot sa pun faina in loc de gris ca chiar nu gasesc gris pe aici. Multumesc de idei!

#11 Arra

Arra

    Captain Cook

  • Membri
  • 386 posturi
  • Location:Tomb Rider - Lara Croft

Postat 09 October 2006 - 10:25 PM

Am facut si eu prajitura si a fost bunuta. Am scos din zaharul de la blat si o parte din cel din crema si tot mi s-a parut prea dulce, dar de mancat s-a mancat. Nucile prajite ii dau gustul cel mai bun si imi place crema de caramel, dar am sa pun mai putina ciocolata data viitoare.

[attachmentid=62569]

[attachmentid=62570]

Miniaturi atașate

  • Snickers.JPG
  • Snickers2.JPG


#12 Loreroli

Loreroli

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj

Postat 25 December 2006 - 09:52 PM

Am incercat si eu prajitura a iesit foarte buna, nu am gasit ciocolata alba si am folosit numai neagra, dar toti au fost incantati mai ales ca a fost prima prajitura pe care am facut-o, si a avut un gust diferit de prajiturile facute in familie de obicei. Multumesc din suflet pt reteta.
Craciun Fericit tuturor


#13 cae

cae

    Big Chef

  • Membri
  • 588 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 25 December 2006 - 11:03 PM

am pus-o in meniul de revelion


Carmen M

#14 dflavia

dflavia

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Baia Mare

Postat 26 December 2006 - 11:09 AM

Buna fetelor, am citit si eu retetele pe care le aveti pentru prajitura asta da nici una nu e asa cum o fac eu. Eu folosesc alune crude prajite in loc de nuca si va asigur ca gustul e fenomenal.

Si acum sa va spun reteta mea:

-se prajesc 500 gr. alune crude (nesarate)

Foile:
6 albusuri se bat spuma cu 200 gr. zahar, se adauga o lingurita nes, 300 gr. din alunele prajite macinate, 2 linguri faina si din aceasta compozitie se fac 3 foi (sunt sigura ca ies mai subtiri ca cele ale lui Pocahontas) care se dau la cuptor. Nu se tin mult si cand se scot sunt moi dar se intaresc in cateva minute.

Crema:
6 galbenusuri se freaca cu 200 gr. zahar si 2 linguri lapte, se mai adauga 3 pachete zahar vanilat si se fierbe pe aburi pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se freaca cu un pachet de margarina.

pentru glazura eu folosesc 300 gr. ciocolata menaj topita si pe deasupra pun restul de alune taiate.

Sper sa incercati si varianta mea, e mai crocanta si are un gust foarte asemanator cu batonul din comert.

Eu sigur o sa incerc si varianta tort a retetei lui Pocahontas pentru ca se apropie o zi de nastere in familie.

Si acum si poza.....
[attachmentid=76152]

Miniaturi atașate

  • P1010024.JPG

Editat de dflavia, 26 December 2006 - 11:10 AM.

-----------------
mami de printesa

#15 cae

cae

    Big Chef

  • Membri
  • 588 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 08 January 2007 - 12:58 AM

am facut-o si fiul meu a zis : s-o mai faci de 300.000 de ori, te rog

Carmen M

#16 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 January 2007 - 11:37 AM

Wowww, ce super arata!!! Si la monitorul meu de 19”...mori de pofta! biggrin.gif

#17 cae

cae

    Big Chef

  • Membri
  • 588 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 10 January 2007 - 12:34 AM

(bulinuta @ Jan 9 2007, 09:37 AM) Vezi post

Wowww, ce super arata!!! Si la monitorul meu de 19”...mori de pofta! biggrin.gif


pai, daca ziceai ieri, era altceva, azi nu mai exista, mai vad eu ca suntem si aproape una de alta, pot spune fara sa fiu sadica, a fost, deci, a fost minunata, dar scumpa soro - foarte scumpa pe praful asta!

Carmen M

#18 Santa_37356

Santa_37356

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 13 February 2007 - 01:58 PM

Acum am dat si eu de topicul asta si-mi dau seama ca aici trebuia sa-mi pun prajitura de We.Eu am pus-o la " ce dulciuri gatim azi".Reteta o aveam de la o verisoara dar e la fel cu cea de aici, mai putin grisul.
Am redus din zahar o gramada si ne-a placut tare, tare mult.
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."

#19 Georgeta Violeta

Georgeta Violeta

    Big Chef

  • Membri
  • 838 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania
  • Interests:Lectura, calatoriile, bucataria.

Postat 13 February 2007 - 03:32 PM

Eliza te rog sa-mi spui si mie dimensiunile tavii de copt.
help.gif
"Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist

#20 llaura_x

llaura_x

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 08 December 2007 - 01:38 PM

Am facut prajitura si a iesit ft buna la gust. Dar am ceva nelamuriri legate de modul de preparare a cremei: am caramelizat zaharul, am adugat margarina, apoi am pus si galbebusurile frecate cu zahar si nuca si arata totul bine, dar cand am continuat sa las pe foc, pt ca trebuie sa fiarba compozitia 10 min ...mi s-a prins ft tare de craticioara si a inceput sa se separe margarina de rest(era mai bine daca foloseam unt?). Trebuia fiarta oare pe aburi sau oare ce nu am facut bine ? Multumesc

Editat de llaura_x, 08 December 2007 - 01:40 PM.




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi