Sari la conținut

Poză

placinta de bostan


8 răspunsuri la acest topic

#1 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 15 October 2006 - 07:43 PM

Pentru ca mi-e pofta de placinta de bostan vreau sa va intreb daca aveti vreo reteta buna de placinta de bostan romaneasca autentica cu foi si nu americana...
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#2 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 15 October 2006 - 08:55 PM

Eu bostanul,dovleacul,il fac cu foaie frageda.Frageda in prima zi ca dupa ,se inmoaie de se topeste in gura...Astfel:1 masura apa ,1 masura ulei(unt,margarina),un praf sare iar faina...cit cuprinde in.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="icon_biggrin.gif" /> Foile le intind ajutindu-ma de faina.Se ruleaza.Iese ca un strudel.Si o chestie care imi place...s-o las mai multicel in cuptor sa se rumeneasca bine...dovleacul un pic ars e bestial.Cred ca la placinta de dovleac a Pocai am pus o mostra.

Cred ca ar merge bine si cu foile de placinta ale Teodorei.Mie nu-mi plac la mar si dovleac aluaturile care cresc rolleyes.gif

#3 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 15 October 2006 - 09:05 PM

uite aici la postul 43 al lui bijou si pe urmatoarea pagina la postul lui Elaida icon_smile.gif
http://www.culinar.r...w...12502&st=40

avea postat si cosmina liana pe undeva dar am uitat la care subiect rolleyes.gif

uite ca am gasit..Poca are o reteta de placinta cu dovleac
http://www.culinar.r...?showtopic=8992

Editat de Otti, 15 October 2006 - 09:08 PM.

��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#4 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 16 October 2006 - 01:02 AM

Multumesc!
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#5 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 16 October 2006 - 01:35 AM

sau asta..

http://www.culinar.r...a...st&p=174983
Maya's World .

#6 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 17 October 2006 - 10:31 PM

Eu am o reteta de prajitura de dovleac cu ciocolata si este foarte buna.
Prajitura de dovleac cu ciocolata
125 g unt
2 lingurite coaja rase de portocala
1/2 cana zahar tos
1 ou
1 lingura miere
3/4 cana piure de dovleac
1 1/4 cani faina alba
1 1/4 plicuri praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 linguri cacao
1/4 cana suc de portocala
Glazura
1 cana zahar pudra
1 lingura cacao
1 lingurita unt
1 lingura lapte
Se unge o forma pentru prajituri si se tapeteaza cu hartie. Se greseaza hartia. Se bat cu mixerul, intr-un vas micut, untul, coja de portocale si zaharul. Se adauga oul si mierea; se transfera amestecul intr-un vas larg. Urmeaza dovlecul, apoi jumatate din ingredientii uscati si sucul de portocale; in fine, restul ingredientilor uscati si restul de suc. Se toarna compozitia in forma si se coace in cuptor (180 grade) aproximativ 1 ora. Se lasa 5 minute si se rastoarna un gratar pentru a se raci. Se glazureaza.
Glazura de ciocolata: zaharul si cacaua se amesteca impreuna cu untul si laptele, intr-un vas, pe baie de aburi. Se insista pana cand se obtine o compozitie maleabila.
Sper cat de curand sa va arat si poze cu prajitura sa vedeti cum este.

#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 October 2006 - 09:22 AM

(aliza @ Oct 17 2006, 10:31 PM) Vezi post

3/4 cana piure de dovleac

Aliza, piureul de dovleac cum il faci? Coci dovleacul sau il fierbi (simplu, fara zahar?) si pe urma il mixezi?

#8 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 18 October 2006 - 11:31 AM

Dovleacul il tai bucatele si il fierb fara zahar. Cand s-a fiert il mixez. Asa fac eu piureul de dovleac.

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 October 2006 - 01:27 PM

mersi frumos
o incerc icon_smile.gif



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi