Sari la conținut

TORTURILE NOASTRE


20347 răspunsuri la acest topic

#1 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 20 May 2004 - 06:33 PM

Asta-i tort facut de minusitele mamucai si ale tatucai= ale mele
[addsig]

Imagini atașate

  • 45489.jpg


#2 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 20 May 2004 - 06:35 PM

Si acesta l-am facut pt. fetita unei colege de serviciu, anul trecut :
[addsig]

Imagini atașate

  • 45492.jpg


#3 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 20 May 2004 - 06:36 PM

Tortul acesta a 'expirat '; e cel pe care l-am facut anul trecut pe 17 mai:
[addsig]

Imagini atașate

  • 45495.jpg


#4 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 20 May 2004 - 06:44 PM

Tare bine arata bunatatile facute de tine, Dana, cel putin, ultimul este de dat in revista.
[addsig]
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#5 Danieluta

Danieluta

    Captain Cook

  • Membri
  • 426 posturi

Postat 03 August 2004 - 02:48 AM

Tortul care l-am avut eu(noi) la cununie... icon_bounce.gif

Poza este "scanata" caci atunci nu aveam aparat de fotografiat digital.

Imagini atașate

  • 57613.jpg


#6 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 03 August 2004 - 06:00 AM

eu pe asta l-am avut la nunta mea!

e in forma de inima"se numea I LOVE YOU"

Imagini atașate

  • 57624.jpg


#7 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 16 November 2004 - 04:32 AM

Postez si eu citeva poze de torturi pe care le-am facut la nunti, sau alte ocazii speciale...... pentru inspiratie.











Georgeta B. Chiu

Imagini atașate

  • 75104.jpg


#8 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 16 November 2004 - 04:36 AM

si un altul

Imagini atașate

  • 75106.jpg


#9 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 16 November 2004 - 04:37 AM

Inca unul.....

Imagini atașate

  • 75107.jpg


#10 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 16 November 2004 - 04:38 AM

acesta este un tort in detaliu de la tortul postat anterior

Imagini atașate

  • 75108.jpg


#11 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 16 November 2004 - 04:40 AM

O buturuga facuta la un Paste, este decorata cu "oua" de zahar.

Imagini atașate

  • 75109.jpg

Editat de Chiu Georgeta, 04 September 2007 - 06:05 AM.


#12 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 16 November 2004 - 04:42 AM

Tot o buturuga decorata cu "ciupercute" facute de mine din albus de ou.....

Imagini atașate

  • 75110.jpg


#13 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 16 November 2004 - 04:44 AM

si unul decorat cu panselute (facute de mine) si "impletitura de cos"

Imagini atașate

  • 75111.jpg


#14 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 16 November 2004 - 04:45 AM

unul facut toamna trecuta pentru nepoata mea, decorat fu frunze in culori de toamna facute din "gum paste" si cu impletitura de cos

Imagini atașate

  • 75112.jpg


#15 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 16 November 2004 - 04:46 AM

acesta este detaliu la tortul precedent....

Imagini atașate

  • 75113.jpg


#16 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 16 November 2004 - 04:50 AM

la acest tort, bobocii de trandafir sunt suspendati pe "ata de pescar", adica transparenta, de aceea da impresia de petale care curc in jos in suspensie (nu va spun cit mi-au dat de cap aceste petale....)

Imagini atașate

  • 75114.jpg


#17 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 16 November 2004 - 04:53 AM

si acum unul dintre torturile mele facut cu una din decoratiile mele favorite: cornelli lace

Imagini atașate

  • 75116.jpg


#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 November 2004 - 09:32 AM

Georgeta, ce înseamnã cornelli lace?

Panseluþele: îmi poþi spune cum le faci, din ce material, dacã ai forme care te ajutã?

#19 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 17 November 2004 - 06:59 PM

"Cornelli lace" este dantela de pe torturi. Mai intii hotarasti cam ce forma finala vrei sa aiba danteluta (eu desenez marginile si forma lor direct pe tort cu o scobitoare), apoi cu spritul cu deschizatura rotunda foarte mica, pui frisca in ea si cu miscari intr-o parte si alta, putin curbate, pui ca un fel de tesatura de fire de frisca, dar sa nu se suprapuna sau sa se intersecteze. Umpli formele desenate si apoi la urma am pus ghirlanda cu cornetul la care am pus o forma cu deschizatura in forma de "semnul exclamarii" fara punct.....deci o deschizatura lunguiata dar mai mare la un capat si mai mica la celalalt, care se numeste "petal tip" (forma de "petala", pentru ca atunci cind lucrezi la facut trandafiri si alte flori - cum sunt si panselutele - folosesti forma asta de "petala"). Cu cornetul cu deschizatura mai mare inspre tort si cu deschizatura mai mica in exterior, pui ghirlanda, putin unduita, in jurul tortului.





PANSELUTELE.





Se fac cu forma de "petala". Pe un cui de facut flori (este un cui cu capul plat, rotund si destul de mare ca sa incapa plat pe el o floare - se gaseste la magazinele de decorat torturi), Pui un strop de pasta (din cornetul cu care faci florile), lipesti un patrat din "wax paper" (un fel de hirtie cerata...) sau un patrat de "aluminum foil" (folie de aluminiu) si apoi incepi sa faci floarea. Cu cornetul la care ai atasata forma de "petala" (la formele de Wilton, este tip # 104 sau daca le vrei mai mici, #102), tinind-o cu deschizatura mai mare inspre tine si cu cea mai mica inspre exterior, iti imaginezi hirtiuta avind in mijlocul ei desenat un cerc (cit e hirtia de mare), si tot in imaginatia ta il imparti in doua. Jumatatea din dreapta (divizind cercul cu un diametru de sus - de la ora 12:00 pina la ora 6:00) imparti in 2 sferturi (imaginar), pe care vei pune pe fiecare din ele cite o petala (care se ating una pe alta) . Petalele le realizezi invirtind cuiul cu mina stinga, de la dreapta spre stinga, si in acelasi timp, cu cornetul pui petala de la stinga la dreapta. Pe aceasta jumatatea din dreapta ta , cu cornetul in mina putin inclinat (deci nu perpendicular pe cuiul de flori si pe hirtiuta ta, ci putin inclinat, cam la 45 de grade, si tinindu-l ca acele ceasornicului aratind ora 9:50 incepi sa pui presiune pe cornet (sa nu incerci sa faci flori cu "siringa" de decorat ca nu merge) si in acelasi timp sa-l misti ca si cum acele ceasornicului s-ar misca inspre ora 3:15. Acolo te opresti si continui pe celalalt sfert sa pui o alta petala. In tot timpul acesta, cu mina stinga, intorci cuiul pentru ca ti-e mai usor sa lucrezi daca si cuiul se misca putin, dar ai grija, ca daca rotesti cuiul, atunci miscarea miinii drepte nu va mai fi chiar asa de larga pentru ca "cuiul" va efectua jumatate din rotatie si mina dreapta va efectua cealalta jumatate din rotatie pentru completarea petalei. Pe sfertul celalalt pui inca o petala. Din nou, pui cite o petala putin mai mica peste cele doua petale pe care le-ai terminat. Intorci cuiul cu cealalta jumatate ne folosita inca si pe aceasta jumatate, pui o petala de la o parte a jumatatii pina la cealalta parte (cam paralel cu diametrul cercului, atingind celelalte petale ce le-ai facut deja), dar aceasta petala va fi unduita, ca si o funda cu falduri, si va avea o forma putin rotunjita in afara, cam ca si forma cercului in afara, si cam asa cum ai face trei petale unite, fara sa te opresti intre ele, ci doar la celalalt capat unde se atinge de celelalte petale puse deja.



Suna complicat, dar nu e daca incerci sa faci. Ti-am pus toate "orele ceasornicului", pentru ca in pozitiile astea este mai comod de tinut cornetul si de minuit cind faci flori.





Iei hirtiuta de pe cui si pui floarea la uscat. Cind sunt complet uscate, le pictezi "mustatile" cu o pensula si cu "food color". ATENTIE: "mustatile" trebuie sa fie o culoare mai inchisa decit culorile din floare. Le lasi din nou sa se usuce si apoi in mijlocul florii pui din nou cu cornetul cu deschizatura rotunda foarte mica (ca la "cornelli lace"), si cu pasta galbena in el, un cerculet (a loop) dar nu rotund ci in forma de lacrima (daca te uiti la panselutele reale, au asta in jijloc). Si in sfirsit floarea este gata. Sorry, daca nu sunt prea clara, dar este mult mai usor sa le faci decit sa explici cum se fac, plus ca eu stiu termenii in engleza si poate ca nu fac sens in romaneste.





Eu le fac cu duzina (in diferite combinatii, ca si cele naturale de fapt: galben & mov, galben & bordo, toata mov, toata galben, toata bordo, etc..... si le usuc, apoi le folosec cind am nevoie.



Sunt facute din pasta care se face din: vegetable shortening (untura de vegetale) frecata cu mult zahar si cu putina aroma, dar atentie ca iti poate distruge robutul, asa este de viscoasa cind o faci. Daca o gasesti in comert este mai bine. Aici, se gaseste si se numeste "buttercream paste" for flowers, etc..... si este facuta de Wilton. De asemenea, pasta se coloreaza NUMAI cu culori pasta, pentru ca altfel nu are consistenta necesara.



Bineinteles ca poti face panselutele si "modelate". In cazul acesta in loc sa le pui cu cornetul ("piped"), tai petalele, le asezi impreuna lipindu-le (cu albus de ou sau apa, depinde de materialul cu care lucrezi), iar petala cea mai mare o modelezi si o pui impreuna cu celelalte. Lasi se se usuce apoi pictezi "mustatile", lasi se se usuce si apoi pui cerculetul in forma de lacrima, si esti gata.



Succes! Spune-mi daca ti-au iesit.



Geta

#20 Cassia

Cassia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1403 posturi
  • Location:Aproape de ocean

Postat 17 November 2004 - 07:25 PM

Pot spune doar atit HOLY MOLLY!!!

Am fost in faza icon_eek.gif vazind minunatiile pe care le-ai creat.



Gata, la colt cu mine!

In veci pururi nu voi fi in stare sa fac asa ceva.

Poate ca daca imi limitez incercarile culinare la checuri ... devin specialista!



Răspunde la acest topic



  


3 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Google (1), Yahoo (1)