Sari la conținut

Poză

Prajitura "Capriciu"


18 răspunsuri la acest topic

#1 Cristina75

Cristina75

    Captain Cook

  • Membri
  • 275 posturi
  • Location:Tg.Mures

Postat 21 October 2007 - 02:46 PM

In copilarie eram topita dupa aceasta prajitura, insa demult nu am mai gasit in cofetarii prajitura numita "Capriciu". Are cineva reteta acestei prajituri?
Merci.

Criss

#2 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 21 October 2007 - 02:55 PM

Eu cred ca te referi la prajitura "spumoasa" pe care o mancam eu in Cluj, cu aluat de foetaj si cu crema muulta roz, nu? Daca despre ea vorbesti, eu am cautat zile in sir pe net reteta ei, dar e mister total tongue.gif

#3 Cristina75

Cristina75

    Captain Cook

  • Membri
  • 275 posturi
  • Location:Tg.Mures

Postat 21 October 2007 - 04:07 PM

QUOTE(Samara @ Oct 21 2007, 03:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu cred ca te referi la prajitura "spumoasa" pe care o mancam eu in Cluj, cu aluat de foetaj si cu crema muulta roz, nu? Daca despre ea vorbesti, eu am cautat zile in sir pe net reteta ei, dar e mister total tongue.gif


Da, despre aceasta prajitura e vorba. Si eu am tot cautat reteta pe net si n-am gasit-o, de aceea m-am gandit sa le intreb pe culinarese tongue.gif

Criss

#4 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 21 October 2007 - 04:16 PM

Fetelor eu am in caietul cu retete o prajitura "Capriciu",dar nu cred ca e ceea ce cautati voi.Daca vreti,o pot scrie totusi.

#5 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 21 October 2007 - 08:27 PM

QUOTE(petunie @ Oct 21 2007, 05:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Fetelor eu am in caietul cu retete o prajitura "Capriciu",dar nu cred ca e ceea ce cautati voi.Daca vreti,o pot scrie totusi.


Petunie , scrie te rog reteta , eu am mancat mai demult la cofe si nu gaseam reteta, mi-am amintit acum dupa denumire.

Cristina , eu cred ca crema e ca si compozitia pentru bezele, adica albus de ou batut cu mult zahar pana devine ca o crema lucioasa si se adauga aroma de gust si culoare.


#6 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 21 October 2007 - 10:21 PM

Am reteta primita de la shiraz.sa(Geta)incercata,mancata si super buna.
cind am mai mult timp,vin si cu poza.pina atunci Petu scrie si reteta ta.

iata reteta Getei (shiraz.sa )sub denumirea de SPUMOASA.


2 FOI DE FOETAJ MARIME LA DORINTA TA.
0.500ML. SIROP CONCENTRAT [PREFERINTA TA]

ZAHAR0.350MG.

SE FERBE SIROPUL DE CONSISTENTA NU PREA TARE NU PREA SLABA
[DEPINDE SI DE CONCETRATIA SIROPULUI DACA ESTE TARE ATUNCI SCADEM DIN
ZAHAR]SA SE LEGE BINE CA UN FIR SA FIE INTRE DEGETE CAND IEI PROBA APOI CU
MIXTER O SPUMEZ TARE. ADAUGI PUTINA SARE DE LAMAIE. O INTINZI INTRE FOI
TREBUI SA FIE INALTA APROX.20CM. SE DECOREAZA CU FRISCA.

SUCCES.

Editat de PARADIS, 21 October 2007 - 10:22 PM.



"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#7 Cristina75

Cristina75

    Captain Cook

  • Membri
  • 275 posturi
  • Location:Tg.Mures

Postat 22 October 2007 - 06:29 AM

QUOTE(PARADIS @ Oct 21 2007, 11:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am reteta primita de la shiraz.sa(Geta)incercata,mancata si super buna.
cind am mai mult timp,vin si cu poza.pina atunci Petu scrie si reteta ta.

iata reteta Getei (shiraz.sa )sub denumirea de SPUMOASA.


2 FOI DE FOETAJ MARIME LA DORINTA TA.
0.500ML. SIROP CONCENTRAT [PREFERINTA TA]

ZAHAR0.350MG.

SE FERBE SIROPUL DE CONSISTENTA NU PREA TARE NU PREA SLABA
[DEPINDE SI DE CONCETRATIA SIROPULUI DACA ESTE TARE ATUNCI SCADEM DIN
ZAHAR]SA SE LEGE BINE CA UN FIR SA FIE INTRE DEGETE CAND IEI PROBA APOI CU
MIXTER O SPUMEZ TARE. ADAUGI PUTINA SARE DE LAMAIE. O INTINZI INTRE FOI
TREBUI SA FIE INALTA APROX.20CM. SE DECOREAZA CU FRISCA.

SUCCES.


Merci. Nu prea am inteles totusi cum se face crema huh.gif ? Doar sirop concentrat de ceva fructe? si zahar? si cum iese crema aceea multa si pufoasa?

Criss

#8 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 22 October 2007 - 10:31 AM

Reteta pe care o am eu de la o prietena.Nu am incercat-o niciodata,asa ca nu stiu cum iese.

ALUAT:250 g unt,80 g zahar pudra,500 g faina,1 ou,1 vf de cutit de sare.Se framanta un aluat care se imparte in doua.Se intinde o foaie si se pune in tava unsa si tapetata cu faina.

CREMA:4 oua,250 g zahar pudra,250 g nuci macinate,2 citrice la alegere.Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Se adauga coaja de la cele doua citrice sau/si ceva esenta,nucile si albusurile batute spuma.Se pune crema peste aluat ,iar deasupra se fac gratii din aluatul ramas.Intre ele se pune cate o visina din compot.



#9 Santa_37356

Santa_37356

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 22 October 2007 - 01:25 PM


Nu stiu daca asta cauti, dar eu asta am gasit.




http://www.culinar.r...?showtopic=6094
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."

#10 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 22 October 2007 - 04:00 PM

QUOTE(petunie @ Oct 22 2007, 04:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Reteta pe care o am eu de la o prietena.Nu am incercat-o niciodata,asa ca nu stiu cum iese.

ALUAT:250 g unt,80 g zahar pudra,500 g faina,1 ou,1 vf de cutit de sare.Se framanta un aluat care se imparte in doua.Se intinde o foaie si se pune in tava unsa si tapetata cu faina.

CREMA:4 oua,250 g zahar pudra,250 g nuci macinate,2 citrice la alegere.Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Se adauga coaja de la cele doua citrice sau/si ceva esenta,nucile si albusurile batute spuma.Se pune crema peste aluat ,iar deasupra se fac gratii din aluatul ramas.Intre ele se pune cate o visina din compot.



Petunie... reteta asta este pentru "Capriciul Doamnelor" o prajitura super buna pe care mama o face tot mereu


Cristina cauta insa reteta pentru Spumoasa cum se cheama in Cluj cel putin - buna buna.... A facut-o si mama o data dar ea a facut o spuma din capsuni si a adaugat putina gelatina ca sa stea si a umplut foile. Super si asa


Paradis - poti sa-mi spui ce ai folosit exact ca sa o pot face si eu. Eventual chiar si denumirea siropurilor ca sa caut

#11 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 22 October 2007 - 05:36 PM

Paradis, da oare nu tebuie puse si albuse in crema? In rest, suna bine, cred ca asta e reteta. Parca prajitura din Cluj avea o crema chiar un pic zaharisita, deci cred ca era din albuse amestecate pe foc...!?

#12 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 22 October 2007 - 06:50 PM

QUOTE(PARADIS @ Oct 21 2007, 01:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
SPUMOASA.
2 FOI DE FOETAJ MARIME LA DORINTA TA.
0.500ML. SIROP CONCENTRAT [PREFERINTA TA]

ZAHAR0.350MG.

SE FERBE SIROPUL DE CONSISTENTA NU PREA TARE NU PREA SLABA
[DEPINDE SI DE CONCETRATIA SIROPULUI DACA ESTE TARE ATUNCI SCADEM DIN
ZAHAR]SA SE LEGE BINE CA UN FIR SA FIE INTRE DEGETE CAND IEI PROBA APOI CU
MIXTER O SPUMEZ TARE. ADAUGI PUTINA SARE DE LAMAIE. O INTINZI INTRE FOI
TREBUI SA FIE INALTA APROX.20CM. SE DECOREAZA CU FRISCA.

SUCCES.



Paradis,
siropul nu se face cumva ca serbetul (daca nu se adauga- fierbinte- in albusurile batute tare) cind incepi sa-l bati cu mixerul ?
Si prajitura are 20 de cm inaltime ? rolleyes.gif
Daca da, cu ce mixer si cam cit bati siropul ? smile.gif

thank you ! smile.gif
Nihil Sine Deo
user posted image

#13 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 27 October 2007 - 11:43 PM

scuze fetelor ca n-am dat pe la subiect,dar promit ca o sa revin cu mai multe informati despre prajitura Capriciu(spumoasa)..pina una alta uite aici poza(video)

Maria,Samara,Monika,revin cu explicati.

Samara,am adaugat 3 albusuri batute spuma,desi in reteta nu prevede,dar revin cu amanunte.











poza.smile.gif

Editat de PARADIS, 30 October 2007 - 02:22 AM.



"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#14 Cristina75

Cristina75

    Captain Cook

  • Membri
  • 275 posturi
  • Location:Tg.Mures

Postat 28 October 2007 - 06:25 AM

QUOTE(PARADIS @ Oct 27 2007, 11:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
scuze fetelor ca n-am dat pe la subiect,dar promit ca o sa revin cu mai multe informati despre prajitura Capriciu(spumoasa)..pina una alta uite aici poza(video)

Maria,Samara,Monika,revin cu explicati.

Samara,am adaugat 3 albusuri batute spuma,desi in reteta nu prevede,dar revin cu amanunte.

poza. smile.gif



Waaaaaw. Felicitari, arata super. Reteta, te rog.

Criss

#15 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 30 October 2007 - 02:13 AM

reteta Getei modificata si reusita. icon_love.gif

3 foi de foietaj
500 Ml< sirop concentrat zmeura >f.foarte gros..<eu cupar foarte des de la magazinele europene>
trece la noi foarte mult cu apa minerala
350 gr zahar,
3 albusuri de ou.

Se fierbe siropul cu jumatatea de cantitate de zahar<175 gr> "CONSISTENTA NU PREA TARE NU PREA SLABA "l-am adus la punctul de fierbere,am stins focul si l-am lasat sa se raceasca atit cit simti la deget ca nu te arde<sa fie cit de cit caldut bine>
si sa SE LEGE BINE CA UN FIR SA FIE INTRE DEGETE CAND IEI PROBA .
Cu mixerul "kitchen Aidul"
mixezi cele 3 albusuri de ou cu 175 grame zahar..am adaugat un virf de cutit de sare de lamaie,iar cind albusurile devin teapene ca la bezele, cu mixerul pornit adaugi in fir subtire siropul concentrat aproape fierbinte peste albusurile spuma. O bati bine pina se intareste,am bagat la frigider pentru 30 minute si INTINZI INTRE FOI
. <scrie ca trebuie sa fie inalta de 20 cm,spun sincer ca nu am masurat <capriciu>SPUMOASA
SPER CA AM EXPLICAT CIT SE POATE DE BINE,revin daca ceva nu se intelege.Nu prea am timp la dispozitie si mereu dau cu privirea si dispar.




"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#16 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 30 October 2007 - 02:21 AM

QUOTE(Chipotle @ Oct 22 2007, 02:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Paradis - poti sa-mi spui ce ai folosit exact ca sa o pot face si eu. Eventual chiar si denumirea siropurilor ca sa caut

Maria,eu cupar siropul concentrat(zmeura) foarte f. gros de la magazinele Europene <grecesti,polonezi,iugoslavi,arabesti>tu ai prin zona?
Daca nu ma insel cred ca am vazut si la magazinele mari..<kmart,kroger,maijer> daca nu gasesti da-mi mp ca-ti trimit eu pupic.gif


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#17 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 30 October 2007 - 02:26 AM

QUOTE(Monika@USA @ Oct 22 2007, 04:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Paradis,
siropul nu se face cumva ca serbetul (daca nu se adauga- fierbinte- in albusurile batute tare) cind incepi sa-l bati cu mixerul ?
Si prajitura are 20 de cm inaltime ? rolleyes.gif
Daca da, cu ce mixer si cam cit bati siropul ? smile.gif

thank you ! smile.gif


Monika,am modificat reteta Getei.Am scris mai sus exact cum am facut Spumoasa.



"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#18 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 30 October 2007 - 02:28 AM

QUOTE(petunie @ Oct 22 2007, 08:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Reteta pe care o am eu de la o prietena.Nu am incercat-o niciodata,asa ca nu stiu cum iese.

ALUAT:250 g unt,80 g zahar pudra,500 g faina,1 ou,1 vf de cutit de sare.Se framanta un aluat care se imparte in doua.Se intinde o foaie si se pune in tava unsa si tapetata cu faina.

CREMA:4 oua,250 g zahar pudra,250 g nuci macinate,2 citrice la alegere.Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Se adauga coaja de la cele doua citrice sau/si ceva esenta,nucile si albusurile batute spuma.Se pune crema peste aluat ,iar deasupra se fac gratii din aluatul ramas.Intre ele se pune cate o visina din compot.


Petu,suna bine prajitura asta.
Am salvat reteta .thank you.


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#19 hairnails

hairnails

    micro Bucatar

  • Membri
  • 28 posturi

Postat 05 January 2010 - 09:31 PM

Cand mergeam la cofetarie, imi alegeam tot timpul acelasi fel de prajiturica, cu crema multa si spumoasa de culoare roz! Hmm, oare aia sa fie? Abia astept sa fac dupa reteta voastra!!!! Era foarte buna aia!!!!!



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi