Sari la conținut

Poză

Prajitura ORA 12


18 răspunsuri la acest topic

#1 Carmen Spantu

Carmen Spantu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:focsani

Postat 06 November 2007 - 01:13 AM

Prajitura ORA 12
Aveti nevoie de :
-4 oua
-300 g zahar tos
-300 ml. lapte dulce
-150 ml. ulei
-150 g. nuci jumatate macinate , jumatate taiate cu cutitul
-3 ls. cu virf cu cacao
-aprox. 400g. faina
-1 praf de copt
-1 lc. de bicrbonat de sodiu stins in zeama de lamiie
-1 praf de sare
Ouale se bat intregi cu sarea , se adauga zaharul si se spumeaza compozitia .Se pune apoi laptele , uleiul ,nucile ,cacaoa , praful de copt cernut ,bicarbonatul de sodiu stins si faina treptat . Trebuie sa se obtina un aluat ca de chec .Se unge si se tapeteaza o tava cu pereti inalti cu dimensiunile 30\22 cm. si se toarna aluatul care se da la copt.Dupa coacere se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se raceasca .Daca doriti sa aveti un blat drept , atunci ii taiati burta care o face blatul la copt.Intre timp , se pregateste siropul :

Sirop:
-1 l. apa
-400g. zahar tos
-2-3 sticlute de esenta de rom
Apa se fierbe cca. 15 minute cu zaharul .Cind s-a racit , se adauga romul dupa gust .
Peste prajitura racita si pusa din nou in tava in care am copt-o ,se toarna siropul treptat .Se lasa 1 ora sa se insiropeze bine .
Dupa aceea se taie patrate si se orneaza cu moturi mari de frisca si cu o visina sau o figurina de ciocoalata .
Aceasta prajitura se poate face si cu creama .In acest caz,blatul racit, se taie in 2 pe orizontala , se insiropeaza ca si tortul si se unge cu crema dorita {de ciocoala sau cacao, de regula }, se acopera cu cealalta jumatate de blat , se insiropeaza si acesta si apoi se toarna o glazura preferata si se orneaza cu moturi de frisca si alte ornamentatii , dupa dorinta si imaginatie.Se taie tot patrate maricele, se seveste pe farfuriute individuale .
SUCCES !



Miniaturi atașate

  • 201020071742440781.jpg

Carmen Spantu

#2 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 06 November 2007 - 02:02 AM

immm

ora 12 a sosit
omu negru n-a venit !
biggrin.gif
salvata reteta smile.gif

Editat de Nasha, 06 November 2007 - 02:31 AM.

Fan n_puiu!

#3 Nat-Bad

Nat-Bad

    Bucataras

  • Membri
  • 65 posturi
  • Gender:Female
  • Location:capatul Continentului :)!

Postat 06 November 2007 - 03:52 AM

O receta foarte clar explicata. Mersi. Un lucru nu inteleg, de unde oare vine denumirea?! unsure.gif smile.gif
Cu drag,
Nat-Bad

#4 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 06 November 2007 - 04:49 AM

QUOTE(Nat-Bad @ Nov 6 2007, 03:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
O receta foarte clar explicata. Mersi. Un lucru nu inteleg, de unde oare vine denumirea?! unsure.gif smile.gif


. laugh.gif ...paaaaaaaaaai femeia aia care l tot astepta pe omu negru si el nu mai venea , s-a nervat si a trecut la fapte: prajitura neagra ....care a mincat -o a 2-a zi tot la ora 12 cind nici de data asta omu negru n-a venit - -- asa ca a halit o toata si s-a dus cu ea la tiparnita . laugh.gif biggrin.gif
Fan n_puiu!

#5 Carmen Spantu

Carmen Spantu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:focsani

Postat 06 November 2007 - 11:26 AM

Nici eu nu stiu dragelor , de ce se numeste prajitura "ORA 12" !?
Dar i-am adoptat denumirea asa cum am primit-o, fara sa cercetez sau sa protestez .Spun asta , deoarece mai am prajituri al caror nume nu mi-a placut si le-am rebotezat .De exemplu am o prajitura foarte buna si fina care se numea "PETRE ROMAN", auzi tu !!!!
Am refuzat din start ideea de a face o praji cu acest nume de politician si am redenumit-o "INCOGNITO".Cind o sa o postez cindva , o sa va explic de ce am botezat-o asa ! icon_love.gif floare.gif
Carmen Spantu

#6 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 07 November 2007 - 12:38 AM

QUOTE(Carmen Spantu @ Nov 6 2007, 11:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nici eu nu stiu dragelor , de ce se numeste prajitura "ORA 12" !?
Dar i-am adoptat denumirea asa cum am primit-o, fara sa cercetez sau sa protestez .Spun asta , deoarece mai am prajituri al caror nume nu mi-a placut si le-am rebotezat .De exemplu am o prajitura foarte buna si fina care se numea "PETRE ROMAN", auzi tu !!!!
Am refuzat din start ideea de a face o praji cu acest nume de politician si am redenumit-o "INCOGNITO".Cind o sa o postez cindva , o sa va explic de ce am botezat-o asa ! icon_love.gif floare.gif

carmeeeeeeeen asta e tare
cu petre roman
vai
abia astept sa ai timp sa postezi reteta prajiturii petre roman ....ha ha ha poate are gust de lambada -- laugh.gif

hai ca -s curioasa rau domnuleeeeeeeee
VREAU praji PETRE ROMAN !
daca e ceva simplu de facut - da reteta ca o fac eu -
daca e grea- n-o fac ...ca am o listaaaaaaaaa ... rolleyes.gif
Fan n_puiu!

#7 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 07 November 2007 - 01:10 AM

QUOTE(Nasha @ Nov 7 2007, 12:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
VREAU praji PETRE ROMAN !

Ia de aici pe Petrica.


#8 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 07 November 2007 - 01:58 AM

în caietul mamei mele,de retete,prajitura asta era total diferita,fata de cea postata de Simona.Banuiec ca exista variente diferite.
Petrica din caietul respectiv,era compus din cîteva foi,o crema între ele..si ce-mi amintesc,prin crema(o fi fost de vanilie..nush) aia era si ceva cu caramel/sau caramelizat.A fost foarte buna,dar extrem de dulce(ca petre blink.gif icon_rotf.gif )
Maya's World .

#9 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 07 November 2007 - 02:40 AM

QUOTE(MAYA @ Nov 7 2007, 01:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
în caietul mamei mele,de retete,prajitura asta era total diferita,fata de cea postata de Simona.Banuiec ca exista variente diferite.
Petrica din caietul respectiv,era compus din cîteva foi,o crema între ele..si ce-mi amintesc,prin crema(o fi fost de vanilie..nush) aia era si ceva cu caramel/sau caramelizat.A fost foarte buna,dar extrem de dulce(ca petre blink.gif icon_rotf.gif )



hi hi ca okii lu petrica , caramelosi sticlosi blink.gif
Fan n_puiu!

#10 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 07 November 2007 - 02:47 AM

QUOTE(Happyalex @ Nov 7 2007, 01:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ia de aici pe Petrica.

happy
merci
e grea domnuleeeeeeee ptr mine, vai ce de muncaaaaaaa....nu -i de mine alde'petre roman - huh.gif

e de fete cu rabdare si talent/artiste asa ca Afrodite !

ce -i drept e frumoasa prajitura...
poate ar merge de "furat " numai procedeul , ala cu okii lu petrica laugh.gif 2 oki pe buc..zau de n-ar mere o combinatie cu checu cu rahat de la gabriela ....i-ar iesi okii rosii ca la melc lu'petrica, no, daca ma supar o fac p'asta cu rahat de nz ..ca i pe tate strazile cum am mai zis laugh.gif
Fan n_puiu!

#11 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 07 November 2007 - 04:48 AM

Carmen uite am dat de sora
prajiturii tale :

ruda de la ora 12
Fan n_puiu!

#12 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 07 November 2007 - 05:19 AM

QUOTE(Carmen Spantu @ Nov 6 2007, 12:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nici eu nu stiu dragelor , de ce se numeste prajitura "ORA 12" !?
Dar i-am adoptat denumirea asa cum am primit-o, fara sa cercetez sau sa protestez .Spun asta , deoarece mai am prajituri al caror nume nu mi-a placut si le-am rebotezat .De exemplu am o prajitura foarte buna si fina care se numea "PETRE ROMAN", auzi tu !!!!
Am refuzat din start ideea de a face o praji cu acest nume de politician si am redenumit-o "INCOGNITO".Cind o sa o postez cindva , o sa va explic de ce am botezat-o asa ! icon_love.gif floare.gif



eu ma gandeam ca ii zice asa pentru ca este asa inchisa la culoare ca si "miezul noptii".... de fapt eu am mai auzit de prajituri care se numesc "Midnight cake".... (nu stiu cum este acea reteta si daca pana la urma si prajitura aceea iese "neagra"....) dar vazand-o pe aceasta asa inchisa la culoare, si asociata cu "ora 12" din titlul ei, poate ca este vorba de ora 12 noaptea.... nu stiu, doar o presupunere....

Editat de Chiu Georgeta, 07 November 2007 - 05:21 AM.


#13 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 07 November 2007 - 11:06 AM



Sub numele asta se gasea, din cite tin eu minte, si in cofetarii. Merci, Carmen, numai retete una si una postezi! floare.gif

Referitor nume: probabil partea neagra e noaptea si cea alba ziua care sta sa vina. icon_rotf.gif

#14 Levkic Ana 13334

Levkic Ana 13334

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Location:Australia - Sydney

Postat 08 November 2007 - 12:05 AM

Carmen - super reteta - chiar numai retete deosdebite ai pus - multzumesc mult.

Nasa

paaaaaaaaaai femeia aia care l tot astepta pe omu negru si el nu mai venea , s-a nervat si a trecut la fapte: prajitura neagra ....care a mincat -o a 2-a zi tot la ora 12 cind nici de data asta omu negru n-a venit - -- asa ca a halit o toata si s-a dus cu ea la tiparnita . - icon_rotf.gif

Acum nu stiu daca e cazul sa mai [pun aici Petre Roman cea mai simpla si faina reteta sau sa o caut pe unde am mai pus-o nici eu nu mai stiu cand, dar va zic pe scurt si daca nu intzelegetzi o mai scriu odata
deci: 3 blaturi din cate 2 oua si o lingura apa, praf de copt, 3 lg.zahar, 3 ling.faina. Se lasa la racit. Se ard 10 ling.zahar si se intinde pe doua foi, se face o crema de vanilie, merge si budinca de vanilie cu putzin unt, se glazureaza cu ciocolata sau glazura de cacao. Este favorita noastra!
Ana - fericita bunica

#15 Levkic Ana 13334

Levkic Ana 13334

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Location:Australia - Sydney

Postat 10 November 2007 - 12:43 PM

Deci am prestat Ora 12 - am facut cantitate dubla si tot nu s-a ajuns, a mancat multa lume, la mine in familie toata lumea si cuscrii si soramea cu familia si la Biserica - nota maxima
Am macinat jumate cantitate de nuca si jumate am taiat-o superrrrrrrrrrrrrrrrr

Carmen raman datoare pentru asa retete bune icon_love.gif

Miniaturi atașate

  • ora_12.JPG

Ana - fericita bunica

#16 Carmen Spantu

Carmen Spantu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:focsani

Postat 10 November 2007 - 01:39 PM

Ana , ma bucur mult ca v-a placut prajitura .
Sa va fie de bine !
Daca o faci intr-o tava mai mica , iti iese mai inalta , asa cum am facut-o eu . Asta , bineinteles daca doresti sa o faci asa . floare.gif
Carmen Spantu

#17 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 10 November 2007 - 10:42 PM

QUOTE(Levkic Ana 13334 @ Nov 10 2007, 12:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Deci am prestat Ora 12 - am facut cantitate dubla si tot nu s-a ajuns, a mancat multa lume, la mine in familie toata lumea si cuscrii si soramea cu familia si la Biserica - nota maxima
Am macinat jumate cantitate de nuca si jumate am taiat-o superrrrrrrrrrrrrrrrr

Carmen raman datoare pentru asa retete bune icon_love.gif



vaaaaaai ce pofta mi-ai facut Ana ..cu "ora 12 " a ta ..iaca uite la mine e numa' 9. blink.gif
Fan n_puiu!

#18 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 10 November 2007 - 10:45 PM

QUOTE(Levkic Ana 13334 @ Nov 8 2007, 12:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nasa

Acum nu stiu daca e cazul sa mai [pun aici Petre Roman cea mai simpla si faina reteta sau sa o caut pe unde am mai pus-o nici eu nu mai stiu cand, dar va zic pe scurt si daca nu intzelegetzi o mai scriu odata
deci: 3 blaturi din cate 2 oua si o lingura apa, praf de copt, 3 lg.zahar, 3 ling.faina. Se lasa la racit. Se ard 10 ling.zahar si se intinde pe doua foi, se face o crema de vanilie, merge si budinca de vanilie cu putzin unt, se glazureaza cu ciocolata sau glazura de cacao. Este favorita noastra!



Aaaaaaaaaaa Ana "esti " cu PD u ! sa -pricep de pe vremea Lu' Petricaaaaaa Aha !

Ei bine, "petre Roman " asta a ta /prajitura suna mai lesne de facut , ptr mine, si cred si eu ca e buna rau !

cind am timp ma "dau "si eu cu PD u si o fac pe asta a ta , very soooooooooon !thx
Fan n_puiu!

#19 Levkic Ana 13334

Levkic Ana 13334

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Location:Australia - Sydney

Postat 11 November 2007 - 11:42 PM

Carmen - si a mea a iesit inainta dar....cum trebuia sa iasa cat mai multe bucatzi am taiat-o pe la mijloc, hahaha
nu ma spune la nimeni laugh.gif

Nasa - ai sa vezi ca bunaaaaaaa e, nici eu nu mai-i zic Petre Roman - mai ales de cand si-a parasit familia
si fiind ca avem un prieten aici pe carer-l cheama Petre si e din capitala am botezat-o Petre Bucuresti
asa ca daca-tzi place poate gasesti si tu un alt Petrica icon_rotf.gif
Ana - fericita bunica



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi