Sari la conținut

Poză

Eclere cu crema de vanilie


10 răspunsuri la acest topic

#1 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 26 April 2002 - 09:31 PM

Tocmai am primit reteta, si o copiez. (am scris-o si dincolo, dar la sfirsit nu mi-a aparut cum ca o verifica echipa culinar, cum imi pararea de obicei, oi fi batut ceva gresit). Dorina, glazura e si pentru amandine. Culmea ca toti stiau de aceasta prajitura, dar de reteta nu. Nu te uit! stai linistita, tot aflam noi cumva.

ECLERE:

coji: 2 cani apa
1 cana ulei
2 cani faina
8 oua
Se pune apa la fiert cu uleiul. Cind da in clocot se adauga faina sub forma de ploaie. Se amesteca pe foc pina se inglobeaza faina, dupa aceea, se ia jos, si se amesteca pina se raceste, si se adauga oualele, unul cite unul..se amesteca. Cu un cornet se fac bastonase(sau cercuri) pe o tava unsa. Se coc la foc normal, dar nu se deschide cuptorul pina sint gata.
Crema:2l lapte
faina 200 gr.
300gr. zahar
4 oua vanilie 2 pachete zahar vanilat, sau esenta de vanilie dupa gust
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina, apoi se toarna doua cani de lapte cald(inainte fiert). Apoi se adauga incet lapte fierbinte si se amesteca continuu, pe foc mic,. cind e suficient de groasa, se pune la racit. Albusurile se bat spuma si se adauga la crema racita.
Bastonasele se taie in jumate si se umplu cu crema
Glazura:3linguri cacao,
3-4linguri zahar
6 linguri apa
Se pune cacao cu zahar si aapa la fiert, pina se ingroasa bine. Se lasa putin la racit , si apoi se glazureaza eclerele.Se poate pune si frisca, cum va place.
ANCUTA
ANCUTA

#2 Elena of Sweden

Elena of Sweden

    Academic Chef

  • Membri
  • 1385 posturi
  • Location:Trelleborg

Postat 27 April 2002 - 10:59 AM

Ancuta, o reteta asemanatoare ti-am scris eu mai de mult la subiectul "cremes". / Elena
Blogul meu aici

#3 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 27 April 2002 - 01:01 PM

Corect, mi-ai scris, si am si facut cremes atunci, dar acea reteta era la cremes, eu asa am primit-o la eclere, pe care sincera sa fiu nu am apucat sa le fac, asa ca nici nu am realizat cind am scris ca ar putea fi aceasi crema.ANCUTA
ANCUTA

#4 Elena of Sweden

Elena of Sweden

    Academic Chef

  • Membri
  • 1385 posturi
  • Location:Trelleborg

Postat 27 April 2002 - 02:08 PM

Mi-ai facut pofta de eclere acum. Miine asta fac. / Elena
Blogul meu aici

#5 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 27 April 2002 - 02:22 PM

eu am chef de un tort cu bezea de lamiie. Cred ca trebuie sa chem niste prietene la mine sa le indop pe ele. Parca Mihaela(MVL) zicea ceva de praf de orez, sau...? care se foloseste la coji? MIhaela lamureste-ma, ANCUTA
ANCUTA

#6 Mihaela

Mihaela

    mihuta

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Buzau (Buzau)

Postat 29 April 2002 - 04:20 PM

amidonul ( praful) de orez, grau sau cartofi se foloseste la coca de eclere - iese foarte fina. Eu una am incercat o singura data sa fac eclerele dar am facut cateva greseli colosale:

- am zis ca nu mai e cazul sa pun cu forma batonase si am pus cu ...lingura rolleyes.gif

- am deschis cuptorul sa trag cu ochiul si nu au crescut foarte bine

- m-am plictisit de asteptat si am zis ca e mai simplu sa fac crem cu pudding din comert, dar a iesit prea moale.



Asa ca am mancat bucatele de ecler inmuiandu-le in umplutura lichida icon_biggrin.gif: Noroc ca sotul meu stie ca nu trebuie sa ma critice intr-ale bucatariei ca eu functionez doar pe baza de impulsuri pozitive.



Bezele n-am facut niciodata, dar te rog sa faci tu ca am nevoie de reteta smile.gif . De Paste am de gand sa fac cuiburi de bezele cu fructe de padure asa ca am sa astept sa vad cum faci tu bezelele intai...



Mihaela (MVL)
Mihaela MVL

#7 oana_mic24

oana_mic24

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi
  • Gender:Female
  • Location:zalau

Postat 06 February 2009 - 01:10 PM

buna ancuta,vreau sa-ti zic ca am facut reteta postata de tine si mi-a iesit foarte bine,dar in loc de crema, am folosit budinca si frisca in loc de glazura biggrin.gif

#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 February 2009 - 01:16 PM

CITAT(oana_mic24 @ Feb 6 2009, 12:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
buna ancuta,vreau sa-ti zic ca am facut reteta postata de tine si mi-a iesit foarte bine,dar in loc de crema, am folosit budinca si frisca in loc de glazura biggrin.gif

Splendid Oana, o chem pe Ancuta sa vada smile.gif

#9 irinaririna

irinaririna

    Bucataras

  • Membri
  • 67 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava
  • Interests:calatoriile...

Postat 27 February 2009 - 10:07 AM

si mie mi-e pofta de eclere... drept urmare am sa fac astazi sau maine...

#10 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 27 February 2009 - 01:06 PM

Eu de cind stau in Cluj, si mie pofta de eclere, tre sa recunosc ca le cumpar.
Cred ca mi-am iesit din mina cu culinaritul, dar daca se face primavara, precis imi fac timp de ceva gateli.

ANCUTA

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 February 2009 - 01:14 PM

CITAT(ANCUTA @ Feb 27 2009, 12:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu de cind stau in Cluj, si mie pofta de eclere, tre sa recunosc ca le cumpar.
Cred ca mi-am iesit din mina cu culinaritul, dar daca se face primavara, precis imi fac timp de ceva gateli.

Sorella mea iubita, la viata agitata pe care o ai tu adevarul e ca abia iti ramine timp sa sufli, darmite sa gatesti pupic.gif




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi