Sari la conținut

Poză

Bomboane Fondante


11 răspunsuri la acest topic

#1 catalinakolker

catalinakolker

    micro Bucatar

  • Membri
  • 28 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pryor, Oklahoma

Postat 04 March 2009 - 05:09 AM

Ma tot uit la poza aceasta si ma intreb de unde as putea lua reteta pentru aceste bomboane fondante. Glazura e un fleac de facut as zice, dar interiorul acela catifelat, dulce fainos si cu bucati de nuci........mmmmmmm...........nici nu reusesc sa descriu gustul in cuvinte !
Ma intreb daca cineva are reteta .
Sper din suflet sa fie cineva pe site care sa ma lumineze.

Imagini atașate

  • 96.jpg

***Catalina***

#2 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 04 March 2009 - 08:47 AM

CITAT(catalinakolker @ Mar 4 2009, 05:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ma tot uit la poza aceasta si ma intreb de unde as putea lua reteta pentru aceste bomboane fondante. Glazura e un fleac de facut as zice,

Catalina uite glazura din fondant a Natashei.
Mie nu mi se pare usor de facut...


#3 aspazia

aspazia

    micro Bucatar

  • Membri
  • 33 posturi
  • Location:bucuresti la dallas( tx usa)

Postat 04 March 2009 - 09:25 PM

CITAT(catalinakolker @ Mar 3 2009, 09:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ma tot uit la poza aceasta si ma intreb de unde as putea lua reteta pentru aceste bomboane fondante. Glazura e un fleac de facut as zice, dar interiorul acela catifelat, dulce fainos si cu bucati de nuci........mmmmmmm...........nici nu reusesc sa descriu gustul in cuvinte !
Ma intreb daca cineva are reteta .
Sper din suflet sa fie cineva pe site care sa ma lumineze.

da eu le-am facut dupa aceasta reteta , de fapt am modificato putin... originala era cam asa pt 1kg .. zahar350 gr, nuci miez 100.gr, glucoza 10gr coloranti , arome, si fondant 600gr/ .. eu am dat nucile in food procesor , am adaugat putina glucoza lichida, si in loc de zahar am pus maple sirop spred ..si le-am dat o consistenta .. leam amestecat bine..leam format bonbonele si le am tras in fondant , eu gasesc dry fondant care il topesc pe apa si glasez ... sper sapot sa atasez o poza...sper sa reusesti.. si sa iti fie defolos, daca mai intrebari ..iti stau la dispozitie

Imagini atașate

  • P1000445_1.JPG

Editat de aspazia, 17 March 2009 - 01:00 AM.


#4 adi69

adi69

    Captain Cook

  • Membri
  • 354 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 16 March 2009 - 01:13 PM

Am facut vineri fondante cu nuca
Intai a facut sotul9el stie sa ia proba la sirop) un fondant din zahar fiert cu putina apa,spre sfarsit a adaugat glucoza lichida si putin otet(sau zeama de lamaie).
Apoi am framantat o bucata cu miez de nuca macinat , putin zahar pudra,esenta de migdale si-am modelat bilute,le-am dat la rece putin ,timp in care ,intr-un ceaunel pus pe baine-maie am topit fondant si l-am colorat cu cacao ,apoi am glasat bilutele.
Asa aratau dupa glasare,

fondante_cu_nuca.JPG



Adriana

#5 adi69

adi69

    Captain Cook

  • Membri
  • 354 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 16 March 2009 - 01:17 PM

Si asa aratau a doua zi, printre alte bombonele..

asezate_pe_platou.JPG


Nu le-am facut motz,era prea moale fondantul de glasat,luase sotul proba putin cam moale si nu au iesit motate..
Adriana

#6 daniela catalina

daniela catalina

    Big Chef

  • Membri
  • 818 posturi
  • Gender:Female
  • Location:onesti

Postat 16 March 2009 - 01:43 PM

oau adi ce apetisant arata platoul tau!vreau si eu love10.gif si bomboanele si pe sot laugh.gif (a meu nu stie de fondant,da se baga la oalele cu mincare wink.gif )

#7 adi69

adi69

    Captain Cook

  • Membri
  • 354 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 17 March 2009 - 10:08 AM

Mai,bombonele mai am cateva..pot sa-ti dau insa sotul nu-l imprumut...e proprietate privata de fo 23 de ani..smile.gif
Adriana

#8 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 17 March 2009 - 11:27 PM

QUOTE(adi69 @ Mar 16 2009, 01:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si asa aratau a doua zi, printre alte bombonele..

asezate_pe_platou.JPG


Nu le-am facut motz,era prea moale fondantul de glasat,luase sotul proba putin cam moale si nu au iesit motate..


Adi!! Pai eu nu mai ma joc asa!! sad.gif Eu la chec, bomboane si praline nu rezist. M-a hipnotizat spirala aia! ce frumos arata!!!

#9 adi69

adi69

    Captain Cook

  • Membri
  • 354 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 18 March 2009 - 12:03 PM

Multumesc Luanda.
Cam asta a fost si ideea,sa-mi hipnotizez musafirii sa le pape smile.gif
Adriana

#10 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 18 March 2009 - 12:40 PM

QUOTE(adi69 @ Mar 16 2009, 01:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si asa aratau a doua zi, printre alte bombonele..

[Nu le-am facut motz,era prea moale fondantul de glasat,luase sotul proba putin cam moale si nu au iesit motate..


felcitari Adi! e foarte reusit platoul, si eu as lua cate una din fiecare... rolleyes.gif
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#11 justy

justy

    Master of disaster

  • Membri
  • 3475 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ses
  • Interests:sport, pescuit, gatit (mai ales dulciuri)

Postat 18 March 2009 - 12:40 PM

adi ce imbietor e platoul ala, arata nemaipomenit toate bombonelele

#12 adi69

adi69

    Captain Cook

  • Membri
  • 354 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 18 March 2009 - 01:34 PM

Multam fetelor,sa va spun si ce sant ,daca le tot laudati,nu?
Deci,
rafaello,ciocolata de casa,brigadeiro si fondante cu nuca.Rafaello si ciocolata de casa au alune de padure in mijloc.

Bomboane brigadeiro(Monica):
1 cutie lapte condensat(400 gr)
100 gr unt
2 linguri miere
2 linguri cacao
10 biscuiti

Se pun ingredientele intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu 25 de min, apoi se rup bucatele mici 10 biscuiti si se amesteca in compozitie. Se lasa sa se raceasca, se modeleaza bilute mici si se tavalesc prin miez de nuca de cocos, nuca pisata sau kko. Se lasa la frigider sa se intareasca.

Reteta o am de pe alt site,nu stiu daca am voie sa spun.

Celelalte reteta banui ca le aveti deja..
Adriana



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi