Sari la conținut

Poză

Glazura


12 răspunsuri la acest topic

#1 stefanescu monica 43558

stefanescu monica 43558

    Bucataras

  • Membri
  • 109 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe langa Chicago...

Postat 20 March 2009 - 11:33 PM

Am tot incercat sa caut prin forum o reteta de glazura pt prajituri (amandine, ecleruri, etc) si torturi. Am observat ca sint tot felul de retete de glazuri, dar nu sint centralizate, si m-am gindit sa deschid un topic doar pt glazuri.

Sper sa reusim ca impreuna sa adunam o colectie de retete de glazuri deosebite, usor de facut, gustoase si aspectoase. Am sa pun aici reteta de glazura pe care o fac eu cel mai des si care imi iese destul de bine, dar astept cu nerabdare sa vad si retele voastre de glazuri:

Glazura de cacao
50 g unt
3 linguri zahar pudra
3 linguri cacao
3 linguri apa


Se amesteca apa, zaharul, cacao si untul pe baia de apa ,pana se ingroasa.

#2 catigrec2

catigrec2

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 21 March 2009 - 12:56 AM

si poze? m-ar interesa sa vad cum arata pe o praji.

#3 stefanescu monica 43558

stefanescu monica 43558

    Bucataras

  • Membri
  • 109 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe langa Chicago...

Postat 22 March 2009 - 01:47 AM

QUOTE(catigrec2 @ Mar 21 2009, 12:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
si poze? m-ar interesa sa vad cum arata pe o praji.

Ai dreptate ca trebuia si poza. Am facut ecleruri si am pus pe ele glazura pe care am scris-o mai sus.

Imagini atașate

  • glazura_ciocolata.jpg


#4 Irinuca'Popii

Irinuca'Popii

    Bucataras

  • Membri
  • 182 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galicia (SP)
  • Interests:www.itsybitsy.ro

Postat 05 July 2009 - 04:38 PM

CITAT(stefanescu monica 43558 @ Mar 20 2009, 11:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am observat ca sint tot felul de retete de glazuri, dar nu sint centralizate, si m-am gindit sa deschid un topic doar pt glazuri.


Buna ideea...sper sa se adune toate retetele aici, in timp..ar fi util, mai ales pentru incepatori si nou veniti pe Forum

Eu, de exemplu, caut acum , o reteta de glazura de lamaie si nu o gasesc sad.gif
HOME IS WHERE YOUR HEART IS !



#5 ZmeuraA

ZmeuraA

    Bucataras

  • Membri
  • 126 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Maramures

Postat 13 July 2009 - 07:58 PM

CITAT(Irinuca'Popii @ Jul 5 2009, 04:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna ideea...sper sa se adune toate retetele aici, in timp..ar fi util, mai ales pentru incepatori si nou veniti pe Forum

Eu, de exemplu, caut acum , o reteta de glazura de lamaie si nu o gasesc sad.gif



Irinuca, glazura de lamaie poti sa o faci din zahar pudra cu zeama de la lamaie. Iese foarte buna mai ales la decorat biscuiti!!!

#6 ella2312

ella2312

    micro Bucatar

  • Membri
  • 25 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Alba Iulia

Postat 18 July 2009 - 10:54 AM

Sau: 250g zahar pudra, 2 linguri zeama de lamaie strecurata, 2-3 linguri apa clocotita. Se amesteca bine pana cand compozitia capata luciu. Daca este prea groasa se pune zeama de lamaie si daca este prea subtire se pune zahar

#7 Irinuca'Popii

Irinuca'Popii

    Bucataras

  • Membri
  • 182 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galicia (SP)
  • Interests:www.itsybitsy.ro

Postat 04 August 2009 - 03:42 PM

CITAT(ZmeuraA @ Jul 13 2009, 07:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Irinuca, glazura de lamaie poti sa o faci din zahar pudra cu zeama de la lamaie. Iese foarte buna mai ales la decorat biscuiti!!!

Ingredientele le stiam, dar cautam in disperare cantitatile smile.gif
Ai niste poze de biscuiti glazurati astfel? ( cu ce exact ii decorezi?)
Multumiri pupic.gif floare.gif


CITAT(ella2312 @ Jul 18 2009, 10:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Sau: 250g zahar pudra, 2 linguri zeama de lamaie strecurata, 2-3 linguri apa clocotita. Se amesteca bine pana cand compozitia capata luciu. Daca este prea groasa se pune zeama de lamaie si daca este prea subtire se pune zahar

Aha...Perfect!
Multumiri! pupic.gif floare.gif
HOME IS WHERE YOUR HEART IS !



#8 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 07 August 2009 - 07:18 PM

eu fac si-mi place o glazura de ciocolata din:
200g ciocolata
250g (chiar si 300g) frisca lichida
se amesteca pe foc pina se topeste bine ciocolata si se toarna peste prajitura.

Aici am folosit eu aceasta glazura.

#9 gloxinia

gloxinia

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 08 August 2009 - 12:21 AM

QUOTE(jenny_kap @ Aug 7 2009, 08:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eu fac si-mi place o glazura de ciocolata din:
200g ciocolata
250g (chiar si 300g) frisca lichida
se amesteca pe foc pina se topeste bine ciocolata si se toarna peste prajitura.

Aici am folosit eu aceasta glazura.



Trebuie specificat AMARUIE!!!!
Daca se foloseste cioco cu lapte sau menaj si atata frisca, e JALEEEEE. Nu se mai incheaga veci.

La 200 cioco cu lapte primola, 125 frisca asa a zis Cris69 si incerc pe cat posibil sa ma apropiu de gramaj biggrin.gif Normal ca mereu calc pe laturi. biggrin.gif

De amestecat, o amestec MEREU pe baie de aburi.

Sa nu uitam de glazurile Adrianei care sunt o minune, pacat ca cea lucioasa mie nu mi-a iesit ohmy.gif
Mami de



si


#10 Misha.

Misha.

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 08 August 2009 - 01:28 PM

CITAT(Irinuca'Popii @ Aug 4 2009, 03:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ingredientele le stiam, dar cautam in disperare cantitatile smile.gif
Ai niste poze de biscuiti glazurati astfel? ( cu ce exact ii decorezi?)

IRINUCA poate te ajuta si asta: http://www.culinar.r...40/#entry433335
eu fac glazura din un albus spuma + zahar cam 250-300 gr + suc de lamaie sau portocala
de aici iese multa glazura dar se intareste bine,arata frumos si luceste
sper sa te ajuta

#11 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 August 2009 - 08:45 PM

QUOTE(gloxinia @ Aug 8 2009, 01:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Trebuie specificat AMARUIE!!!!
Daca se foloseste cioco cu lapte sau menaj si atata frisca, e JALEEEEE. Nu se mai incheaga veci.

La 200 cioco cu lapte primola, 125 frisca asa a zis Cris69 si incerc pe cat posibil sa ma apropiu de gramaj biggrin.gif Normal ca mereu calc pe laturi.



iubitica, am facut si cu ciocolata cu lapte, dar e adevarat ca eu pun cam la ochi frisca. tot adaug pina imi place consistenta.

#12 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5420 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 27 November 2010 - 04:00 PM

am nevoie urgent de-o glazura care se preteaza la un tort cu umplutura de crema cu mascarpone si jeleu de fructe de padure
blatul e facut cu suc de portocale, dar nu e ff puternic gustul
nu m-as indesa la glazura cu ciocolata, il fac pentru petrecerea voinicelului meu de 2 ani...si-o sa manance si el
ma gandeam eventual la o glazura de cioco alba?! dar probabil trebuie redusa drastic frisca, nu?!
ideea e sa-i dau o forma de urs...deci eventual as putea adauga ceva pudra de cacao instant in aia de cioco alba
suna complicat
nici eu nu mai inteleg, sorry

are cineva vreo idee?




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#13 TaniaC

TaniaC

    Captain Cook

  • Membri
  • 250 posturi

Postat 29 November 2010 - 09:56 PM

Salut!O glazura caramel stie cineva cum se prepara?Mersi



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi