Sari la conținut

Poză

Creme pt. torturi


34 răspunsuri la acest topic

#1 Ortansa

Ortansa

    Bucataras

  • Membri
  • 178 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Liban

Postat 14 April 2009 - 10:55 PM

Topic cu mousseuri am vazut ca exista,dar cu creme nu stiu,parca nu vazui.Daca este ,sorry,stergeti,dezinfectati etc.

Vreau creme,retete de creme adica,sa le vad adunate toate la un loc,mai ales ca am vazut ca majoritatea dintre voi faceti combinatii diferite-blat vs. creme.

O sa trec la catastif prima reteta de pe culinar pe care am incercat-o si a fost bestiala:

... spuma de ciocolata neagra :

- 225 g de ciocolata cu 60 % cacao minimum
- 80 g de lapte caldut
- 20 g de kirsch pur
- 300 g de smantana pentru frisca
- 125 g de visine din visinata sau din lichior de visine (in reteta griottines "Peureux")

Se fierbe laptele si se varsa peste ciocolata rupta-n bucati mici. Se infuzeaza 3 minute, se amesteca cu telul pana devine o crema omogena si se lasa la racit. Cand temperatura cremei ajunge la 30�C, se incorporeaza frisca batuta si kirschul. Se lasa deoparte.


reteta extrasa din topicul postat de Anat aici:
http://www.culinar.r...rt-Foret-noire/

o sa trec si crema ganache(ca fara ea nu se poate),pe care am gasit-o postata de Natasha aici:

http://www.culinar.r...re/#entry361672


Crema ganaj
200g frisca lichida
200g ciocolata
esenta rom

frisca si ciocolata se amesteca se pune pe foc se incalzeste pina aproape de fierbere
se lasa la racit(in frigider)
cind sa racit se mixeaza pina se deschide la culoare si i-si mareste volumul


am mai incercat si crema caramel a Lissei,care musai sa fie trecuta aici,maine o caut ,daca nu cumva e cineva mai iute de tastatura decat mine rolleyes.gif









#2 Cosmina N

Cosmina N

    Big Chef

  • Membri
  • 556 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj Napoca, ocazional la Medias
  • Interests:Lectura, sporturile (inotul, tenisul...), bucataritul...:D

Postat 16 April 2009 - 01:22 PM

Sper sa fie voie sa adug aici reteta pentru Munieca, care a cerut ajutorul in legatura cu o crema de kiwi; si, sper de asemenea sa nu se supere Lissa, deoarece e reteta ei floare.gif Eu am incercat-o si a iesit suuuuper. Tin sa mentionez ca, cantitatiile (scuzati cacofonia) sunt pentru 2 creme, dupa cum reiasa din reteta de mai jos. Ramane doar sa adapteze fiecare dupa nevoi.
Deci:
"Crema:3 oua ,6 lg zahar ,100g ciocolata alba ,un compot mare de piersici ,3 kivi, 5ooml frisca ,15 g gelatina.
Ouale si zaharul se amesteca pe baie de abur pana se ingroasa ,se pune ciocolata rupta bucatele,se amesteca pana se topeste ,se ia deoparte si se lasa la racit.
Gelatina se hidrateaza in 5-6 lg de apa si se pune deoparte.
Frisca se bate bine si se imparte in doua .
Kivi si jumate din piersicile din compot(fara suc)se fac piure, eu le-am dat in robot.
Crema de piersici: in jumate din frisca batuta am pus jumate din crema de oua ,piureul de piersici ,am amestecat cu mixerul si am pus si jumate din gelatina.
Crema de kiwi: se procedeaza la fel ca la cea de piersici."

(am dat copy-paste de pe site-ul Lissei, sper sa nu se supere nimeni mellow.gif )

Tip: dupa ce e topita gelatina si trebuie amestecata cu cremele, este preferabil sa se amestece putina crema cu gelatina inainte sa se amestece cu toata compozitia de crema.

Succes! Sper ca am fost destul de explicita! in.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="biggrin.gif" />


"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

#3 Ortansa

Ortansa

    Bucataras

  • Membri
  • 178 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Liban

Postat 16 April 2009 - 02:14 PM

Cosmina,foarte bine ca ai trecut retata si aici,asta e intentia mea sa strangem creme bune incercate de noi aici.

eu sunt ocupata cu un tort ,asa ca nu am timp sa adaug deocamdata nici o reteta,dar orice reteta de crema e binevenita,nu e nevoie de formalitati:-)

#4 Franko

Franko

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi

Postat 16 April 2009 - 02:38 PM

Duminica voi incerca sa fac primul meu tort in.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="biggrin.gif" /> Deci mersi pentru reteta, sa speram ca voi reusi sa o fac asa cum trebuie!

#5 Ortansa

Ortansa

    Bucataras

  • Membri
  • 178 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Liban

Postat 18 April 2009 - 10:07 PM

Inca 2 retete pe care vreau sa le incerc:

Crema Bounty

300 ml lapte
3 lg pline de gris
80 gr unt
80 gr zahar
100 gr cocos
2 lingurite extract de vanilie
Pt crema:laptele,untul si grisul se pun pe foc pana la ingrosare.Se adaoga extractul de vanilie,zaharul si cocosul.


copiata de aici:
http://www.culinar.r...15/Bounty-Bars/


Crema Kinder Pingui
700 mililitri de smantana pentru frisca - preparat gata indulcit de la Meggle sau Dolcella (asa zice in reteta originala, merge si cu smantana dulce)
1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca
3 linguri de lapte (eu am folosit lapte condensat)
2 lingura de miere
1/2 de lingura de esenta de vanilie (eu am folosit 2 plicuri de zahar vanilat Dr. Oetker si 1 fiola de esenta butter-vanille).
se mixeaza frisca pe viteza mare pana sta bat. Se adauga "Instant želatinu Fix" - adica gelatina instant fix, pe care eu nu stiu de unde sa o iau, caz in care recurg la varianta a doua - 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele(in cazul meu lapte condensat), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema tzapana bine:

care se asorteaza cu


Glazura 1 (peste crema)
120 grame ciocolata de menaj
70 de grame de unt
1 lingura de apa
2 linguri de ulei
...se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.


reteta de aici:
http://www.culinar.r.../Kinder-Pingui/

#6 DOITILI

DOITILI

    Academic Chef

  • Culinareasa lunii
  • 1107 posturi
  • Gender:Female
  • Location:curtea de arges

Postat 11 May 2009 - 05:15 PM

daca va rog frumos imi dati si mie o retete (sau mai multe) de crema de banane pt tort?
va multumesc
mami de fetite si baietei (2+3)


Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

"Nu eşti mai mare atunci când eşti lăudat nici mai mic atunci când eşti criticat; ceea ce eşti înaintea lui Dumnezeu contează şi nimic mai mult."

blog

#7 vulpita dany

vulpita dany

    Bucataras

  • Membri
  • 107 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania...langa capitala

Postat 12 May 2009 - 05:53 PM

Va rog sa ma ajutati si pe mine, as dori sa fac un tort cu mai multe straturi de crema intre blaturi, de aceea imi trebuie o crema tare ce imi recomandati vreau sa fie si dulce multumesc smile.gif


#8 vulpita dany

vulpita dany

    Bucataras

  • Membri
  • 107 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania...langa capitala

Postat 12 May 2009 - 05:53 PM

icon_colors.gif sorry de dublu post

Editat de vulpita dany, 12 May 2009 - 05:55 PM.



#9 _dulcik_

_dulcik_

    micro Bucatar

  • Membri
  • 37 posturi

Postat 14 May 2009 - 09:11 AM

Crema de nuca

Avem nevoie de : 300 g unt, 300 g zahar tos, 100 g nuca macinata, 50 ml esenta rom, vanilie, 1 ou si 50 ml apa.
Se pune la fiert zaharul cu apa si se face un sirop, care se incearca dupa metoda stiuta. Oul se bate bine-bine si se adauga peste sirop , invirtindu-se foarte repede, pina se ingroasa.Se adauga untul si se bate bine pina devine ca o crema. La sfirsit se adauga nuca, romul si vanilia si daca e nevoie se da la rece pina se ingroasa.
Cu aceasta crema se poate umple , orice fel de blat de tort.

#10 _dulcik_

_dulcik_

    micro Bucatar

  • Membri
  • 37 posturi

Postat 14 May 2009 - 09:16 AM

CITAT(DOITILI @ May 11 2009, 06:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
daca va rog frumos imi dati si mie o retete (sau mai multe) de crema de banane pt tort?
va multumesc


Crema de banane 1

ingrediente:
500 g banane, 4 oua, 1 l lapte, 150 g zahar, 100 g stafide, coaja de
lamiie, 4 linguri zahar pudra
mod de preparare:
se bat ouale, se amesteca cu laptele in care s-a pus si zaharul, se adauga
coaja de lamiie si bananele taiate in felii rotunde, apoi stafidele. se
imbraca o forma cu zahar ars (cele patru linguri de zahar pudra) si se
fierbe totul in bain-marie. se prepara in 30 de minute.


Crema de banane 2

ingrediente:

2-3 banane bine coapte,
50gr zahar,
o lingura zeama de lamaie,
o lingura peltea de gutui.
o lingura cu varf de iaurt,
fructe din dulceata sau frisca pentru ornat.
Preparare:

Bananele mai moi se curata de coaja,se zdrobesc cu furculita, adaugandu-se treptat toate ingredientele enumerate mai sus. Crema se aseaza in cupe se lasa la rece 2-3 ore, apoi se orneaza cu frisca sau numai cu fructe din dulceata.

Timp Preparare: 1 h


Crema rapida de banane 3

ingrediente: o banana
zeama de la o jumatate de portocala
un pachet mic de frisca batuta
Mod de preparare: Se freaca banana pana devine spuma, se amesteca cu zeama de la o jumatate de portocala si apoi se incorporeaza frisca batuta.

#11 DOITILI

DOITILI

    Academic Chef

  • Culinareasa lunii
  • 1107 posturi
  • Gender:Female
  • Location:curtea de arges

Postat 14 May 2009 - 10:49 AM

CITAT(_dulcik_ @ May 14 2009, 10:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Crema de banane 1

ingrediente:
500 g banane, 4 oua, 1 l lapte, 150 g zahar, 100 g stafide, coaja de
lamiie, 4 linguri zahar pudra
mod de preparare:
se bat ouale, se amesteca cu laptele in care s-a pus si zaharul, se adauga
coaja de lamiie si bananele taiate in felii rotunde, apoi stafidele. se
imbraca o forma cu zahar ars (cele patru linguri de zahar pudra) si se
fierbe totul in bain-marie. se prepara in 30 de minute.


Crema de banane 2

ingrediente:

2-3 banane bine coapte,
50gr zahar,
o lingura zeama de lamaie,
o lingura peltea de gutui.
o lingura cu varf de iaurt,
fructe din dulceata sau frisca pentru ornat.
Preparare:

Bananele mai moi se curata de coaja,se zdrobesc cu furculita, adaugandu-se treptat toate ingredientele enumerate mai sus. Crema se aseaza in cupe se lasa la rece 2-3 ore, apoi se orneaza cu frisca sau numai cu fructe din dulceata.

Timp Preparare: 1 h


Crema rapida de banane 3

ingrediente: o banana
zeama de la o jumatate de portocala
un pachet mic de frisca batuta
Mod de preparare: Se freaca banana pana devine spuma, se amesteca cu zeama de la o jumatate de portocala si apoi se incorporeaza frisca batuta.


multumesc de retete
floare.gif icon_love.gif
mami de fetite si baietei (2+3)


Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

"Nu eşti mai mare atunci când eşti lăudat nici mai mic atunci când eşti criticat; ceea ce eşti înaintea lui Dumnezeu contează şi nimic mai mult."

blog

#12 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 28 May 2009 - 04:07 PM

Vreau sa ii fac si eu tortuletul sarei de balacit in el la petrecerea de turta,si nu am idei ce crema sa ii fac sa poata papa si ea.Ma gandeam la ceva cu iaurt si fructe dar modus operandi nu stiu.Ma ajutati careva?Mercic

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#13 daniela catalina

daniela catalina

    Big Chef

  • Membri
  • 818 posturi
  • Gender:Female
  • Location:onesti

Postat 28 May 2009 - 04:35 PM

CITAT(bimbilica @ May 28 2009, 05:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vreau sa ii fac si eu tortuletul sarei de balacit in el la petrecerea de turta,si nu am idei ce crema sa ii fac sa poata papa si ea.Ma gandeam la ceva cu iaurt si fructe dar modus operandi nu stiu.Ma ajutati careva?Mercic


pai pina primesti alta sugestie iti spun la ce m-am gindit eu :iaurt+piure de fructe(proaspete sau compot-depinde ce maninca piticu),putin zahar sa nu fie prea acru,si gelatina hidratata in putin suc de fructe si topit apoi pe baie de abur...si cam atit

#14 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 28 May 2009 - 06:49 PM

CITAT(daniela catalina @ May 28 2009, 05:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pai pina primesti alta sugestie iti spun la ce m-am gindit eu :iaurt+piure de fructe(proaspete sau compot-depinde ce maninca piticu),putin zahar sa nu fie prea acru,si gelatina hidratata in putin suc de fructe si topit apoi pe baie de abur...si cam atit



cam asa e reteta, Daniela...poate, daca vrea, la final sa adauge si ceva frisca batuta (sa zic 100-200 ml) smile.gif

#15 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 29 May 2009 - 08:16 AM

mersic mult pt sfaturi smile.gif .Asa am sa fac,numai ca nu prea stiu cata gelatina sa pun,ca am si granule si foi.Sa aproximez cantitatea de crema si sa folosesc cam cata gelatina ar inchega-o? wink.gif .Cat despre fructe,inafara de mere,care sunt cah pt noi,papam orice.Cre ca am sa fac jumate cu ananas si jumate cu capsunele.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#16 cris69

cris69

    Master of disaster

  • Membri
  • 3143 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe aici de aproape
  • Interests:tricotaje, croitorie, bricolaje, lectura

Postat 29 May 2009 - 08:20 AM

azi am citit si eu retetele postate aici. e foarte bun topicul si ma bucur ca mai am de unde ma inspira.va pup.

#17 Ortansa

Ortansa

    Bucataras

  • Membri
  • 178 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Liban

Postat 29 May 2009 - 09:59 PM

pt.copilasii mai mari de un an(deoarece contine miere),o crema, banuiesc eu ca foarte buna si pe care vreau sa o incerc, este cea de la Milch Schnitte postata aici
http://www.culinar.r...Milch-Schnitte/

de PaulaM:

copy/paste:

Crema de lapte


•200 ml smantana (+1 plic intaritor frisca, sau fara)
•175 g lapte condensat
•100 ml lapte
•6 g gelatina inmuiata in apa rece (sau cantitatea necesara pentru 250 ml lichid)
•50 g miere=1 lg
•esenta vanilie
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte.
Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald (pe baie de abur, fara a o fierbe- se ditrug proprietatile), apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Adaugam si mierea.
Batem frisca (cu intaritorul) pana se intareste bine si se amesteca cu compozitia de lapte.

Lasam crema la rece 30-40 minute, amestecand de 2 ori intre timp. (Nu trebuie sa se inchege, doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida).
Turnam crema intre foi si lasam la frigider cateva ore, pana se intareste.(Crema fiind consistenta, nu este neaparat necesar sa folosim margini/inel...Eu de obicei faceam o foaie mare, o taiam in 2 si puneam crema intre jumatati.)

edit:am citit acum si "reviews",cica-i bestiala....musai s-o incerc.

Editat de Ortansa, 29 May 2009 - 10:10 PM.


#18 DOITILI

DOITILI

    Academic Chef

  • Culinareasa lunii
  • 1107 posturi
  • Gender:Female
  • Location:curtea de arges

Postat 06 June 2009 - 01:11 PM

poate cineva sa ma indrume si pe mine la niste retete cu mascarpone?
multumesc
mami de fetite si baietei (2+3)


Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

"Nu eşti mai mare atunci când eşti lăudat nici mai mic atunci când eşti criticat; ceea ce eşti înaintea lui Dumnezeu contează şi nimic mai mult."

blog

#19 Yours4ever

Yours4ever

    Big Chef

  • Membri
  • 506 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Arad

Postat 11 June 2009 - 09:38 AM

cineva cauta o crema pentru copilasi

eu am improvizat una, cu toate ca nu era pt copilasi, dar atat am mai avut prin casa:)

500 gr branza dulce, am mixat'o sa fie moale, am adaugat pireu de capsuni( pt copilasi sub un an nu e indicat, dar puteti inlocui cu alt fruct), si am pus un iaurt de visine. atat:)
a fost buna si fiind mixata s-a intins bine.

#20 mona_tavi

mona_tavi

    Bucataras

  • Membri
  • 69 posturi

Postat 29 July 2009 - 03:33 PM

Ma poate ajuta si pe mine cineva?????????
Am gasit imagini cu o crema de branza intr-un tort tot pe culinar dar nu mai stiu unde e. Arata ataaaat de bine acolo cu bucatele de capsuni.
As dori sa fac si eu ceva asemanator de ziua fiului meu (care e pe 7 august), dar nu stiu reteta... Rog pe cele care o stiou sa o scrie si aici. E mai usor de "localizat" notworthy.gif



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi