Sari la conținut

Poză

Prajitura Dalmatian


18 răspunsuri la acest topic

#1 anielarobu

anielarobu

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 February 2010 - 09:46 AM

Blat:

8 albusuri se bat spuma cu 12 linguri de zahar, se adauga 100 g mac, 100g nuca de cocos si 4 linguri de faina.
Se coace in tava tapetata cu hartie de copt pana la proba scobitorii. Se lasa sa se raceasca.

Crema:


8 galbenusuri se freaca cu 8 linguri de zahar pana se albesc, se adauga 7 linguri de lapte si 3 linguri de faina. Se fierb pe foc mic pana se ingroasa.
Cand se raceste se amesteca cu un pachet de unt frecat spuma.

Mai avem nevoie de un pachet biscuiti Petit Beurre, cafea sau cola pentru insiropat biscuitii si glazura de ciocolata.

Asamblare:
Crema se intinde peste blat, se aseaza un strat de biscuiti insiropati cu cafea sau cola (de obicei folosesc cola, dar ultima data au fost pentru o comanda si i-a dorit insiroparti cu cafea si mi s-a parut foarte interesanta combinatia dintre crema dulce si cafea). Deasupra se pune glazura de ciocolata si se presara cocos.

Pofta buna!
DSC09714.JPG

DSC09717.JPG

#2 foxyy

foxyy

    Master of disaster

  • Membri
  • 4763 posturi
  • Gender:Female
  • Location:AP

Postat 19 February 2010 - 01:19 PM

CITAT(anielarobu @ Feb 19 2010, 08:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Blat:

8 albusuri se bat spuma cu 12 linguri de zahar, se adauga 100 g mac, 100g nuca de cocos si 4 linguri de faina.
Se coace in tava tapetata cu hartie de copt pana la proba scobitorii. Se lasa sa se raceasca.

Crema:

8 galbenusuri se freaca cu 8 linguri de zahar pana se albesc, se adauga 7 linguri de lapte si 3 linguri de faina. Se fierb pe foc mic pana se ingroasa.
Cand se raceste se amesteca cu un pachet de unt frecat spuma.
Mai avem nevoie de un pachet biscuiti Petit Beurre, cafea sau cola pentru insiropat biscuitii si glazura de ciocolata.
Asamblare:
Crema se intinde peste blat, se aseaza un strat de biscuiti insiropati cu cafea sau cola (de obicei folosesc cola, dar ultima data au fost pentru o comanda si i-a dorit insiroparti cu cafea si mi s-a parut foarte interesanta combinatia dintre crema dulce si cafea). Deasupra se pune glazura de ciocolata si se presara cocos.
Pofta buna!



Ce reteta interesanta! O s-o fac cat de curand! Multumesc pentru idee! notworthy.gif




In viata risipim ani, iar la batranete cersim clipe.......

#3 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 19 February 2010 - 05:02 PM

ma insel eu sau prajitura asta este de fapt Tosca?

#4 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 19 February 2010 - 05:04 PM

QUOTE(diamond @ Feb 19 2010, 05:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ma insel eu sau prajitura asta este de fapt Tosca?


nu te inseli, e Tosca. smile.gif

#5 anielarobu

anielarobu

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 February 2010 - 07:37 PM

QUOTE(rym @ Feb 19 2010, 05:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nu te inseli, e Tosca. smile.gif


Inseamna ca de asta tinem eu minte ca a mai postat-o cineva. La prajitura Bolero aveam un platou pe care era si aceasta prajitura si mi-a cerut cineva reteta. Am cautat la imagini pentru ca parca o vazusem candva postata, dar nu am gasit-o , probabil pentru ca nu o stiam cu aceasta denumire.
Daca se poate, cred ca ar trebui sa o lipeasca cineva la topicul respectiv.

#6 fecioara

fecioara

    Big Chef

  • Membri
  • 781 posturi

Postat 19 February 2010 - 09:22 PM

e buna?

#7 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 19 February 2010 - 09:28 PM

QUOTE(fecioara @ Feb 19 2010, 09:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
e buna?


foarte buna.


#8 taylor

taylor

    Captain Cook

  • Membri
  • 376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 19 February 2010 - 09:29 PM

arata bine si cred ca trebuie sa fie super la gust!
Taylor

#9 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 February 2010 - 09:51 PM

blatul nu se insiropeaza?
Asa, si?



#10 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 19 February 2010 - 10:05 PM

nu, Bogdana, nu are nevoie! este foarte fin, e ca o roua...

tosca e printre pajiturile mele preferate! dany b a postat reteta asta pe culinar! o sa caut linkul!

#11 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 19 February 2010 - 10:09 PM

QUOTE(diamond @ Feb 19 2010, 10:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nu, Bogdana, nu are nevoie! este foarte fin, e ca o roua...

tosca e printre pajiturile mele preferate! dany b a postat reteta asta pe culinar! o sa caut linkul!


da,si a mea!! combinatia este foarte reusita. dar dany b avea si praf de copt in compozitia blatului si mai mult lapte la crema.

#12 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 19 February 2010 - 10:12 PM

aici e reteta!

asta e ce mi-a iesit mie:

21.jpg

23.jpg

atentie int-adevar la praful de copt, nu se pune un plic in nici un caz!

si am redus si din cantitatea de unt ce trebuia incorporata in crema (optiunea mea)

#13 anielarobu

anielarobu

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 February 2010 - 10:48 PM

QUOTE(diamond @ Feb 19 2010, 10:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aici e reteta!

asta e ce mi-a iesit mie:

21.jpg

23.jpg

atentie int-adevar la praful de copt, nu se pune un plic in nici un caz!

si am redus si din cantitatea de unt ce trebuia incorporata in crema (optiunea mea)


Dupa parerea mea, praful de copt nu isi are rostul deoarece blatul creste oricum foarte frumos. Am vazut ca tu ai redus cantitatea de unt, eu am reteta cu 1 pachet (adica 200 g) si mi se pare suficient. De cele mai multe ori fac crema din 10 galbenusuri si maresc si restul cantitatilor de la crema pentru ca imi place sa fie stratul mai gros si adaug un pachet de unt la aceasta cantitate marita. Deci la cantitatea normala din 8 galbenusuri ar reveni cam 160 g unt.

#14 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 19 February 2010 - 11:06 PM

eu am respectat reteta, cantitatea de unt pe care am pus-o nu mi s-a parut mare, depinde si de cat de gras e untul...

#15 anielarobu

anielarobu

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 February 2010 - 08:30 AM

QUOTE(diamond @ Feb 19 2010, 10:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si am redus si din cantitatea de unt ce trebuia incorporata in crema (optiunea mea)


Eu asa am vazut, sau nu am inteles eu bine?

#16 Aninita

Aninita

    Master of disaster

  • Membri
  • 3164 posturi

Postat 20 February 2010 - 09:10 AM

CITAT(anielarobu @ Feb 19 2010, 08:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Inseamna ca de asta tinem eu minte ca a mai postat-o cineva.



Mai e o prajitura aici careia ii zice Tosca...dar nu se aseamana deloc...

http://www.culinar.r...rajitura-Tosca/

Editat de Aninita, 20 February 2010 - 09:14 AM.


#17 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 February 2010 - 01:19 PM

multam fain, acu as face-o am di tati mai putin mac, credeti ca se schimba gustul prea tare daca nu pun mac?
Asa, si?



#18 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 20 February 2010 - 01:35 PM

am vazut la ''meniu elegant ''al lui Paradis ceva asemanator.

8 albusuri,8 linguri faina,8 linguri zahar,1 lingura apa rece...apoi adauga fructe uscate sau bucati de jeleuri.
se poate face si fara mac.

#19 anielarobu

anielarobu

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 February 2010 - 09:18 AM

QUOTE(Bogdana @ Feb 20 2010, 01:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
multam fain, acu as face-o am di tati mai putin mac, credeti ca se schimba gustul prea tare daca nu pun mac?


Cred ca merge si fara mac, dar in cazul acesta ma gandesc ca ar trebui marita cantitatea de nuca de cocos. Gustul nu se schimba foarte tare, dar senzatia pe care o ai cand o mamanci, da. Macul acela "crocant" in blatul pufos mi se pare ca ii da un farmec aparte. Sa ne spui cum a iesit



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi