Sari la conținut

Poză

Fructul de rodie


8 răspunsuri la acest topic

#1 DAGMAR

DAGMAR

    micro Bucatar

  • Membri
  • 26 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Alba Iulia , Romania
  • Interests:picturi pe oua, decoratii pt. torturi

Postat 03 December 2010 - 06:41 PM

Ieri am cumparat o rodie, din curiozitate .Dupa ce am desfacut-o si am luat toate bobitele,am purces la degustarea ei, gust foarte acrisor, culoare rubinie, ff zemoase bobitele, aproape ca pleznesc de atita suc, aroma nu prea a avut, dar m-am gindit ca poate cineva de pe culi , are idei la ce s-ar folosi. Primul meu gind, a fost ca ar iesi un jeleu , dar trebe dat prin sita ca au boabele simburi destul de marisori, ptr. cine nu a vazut pina acuma, boabele seamana cu cele de porumb de floricele, si tot asa se despoaie din fiecare casuta.Astept cu nerabdare multe sugestii!!

#2 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 03 December 2010 - 08:04 PM

eu fructul, zeama lui, o folosesc la mancare (nu detaliez ca aici e cu dulciuri).
Ale mele


şi când plâng eu râd

#3 liana10

liana10

    Captain Cook

  • Membri
  • 224 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 03 December 2010 - 08:30 PM

Eu am folosit o rodie pt.decorarea unei salate

http://www.culinar.r...ie/#entry939505


Editat de liana10, 03 December 2010 - 08:31 PM.


#4 irlandeza

irlandeza

    Bucataras

  • Membri
  • 58 posturi

Postat 25 January 2011 - 03:40 AM

Eu folosesc sucul din rodii , e foarte bun pentru cei cu lipsa de fier. Tai fructul in 2, storc ca pe portocala, pe un storcator din sticla, apoi, o mai storc in mana, pana nu mai curge suc, iar apoi semintele le scot cu lingura si le mestec. Dar nu le inghit, ca-s amare. blink.gif

#5 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 25 January 2011 - 10:33 AM

QUOTE(irlandeza @ Jan 25 2011, 04:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu folosesc sucul din rodii

Doar sucul se foloseste, in majoritatea retetelor. Ceva boabe se pun doar ptr decor.
QUOTE(DAGMAR @ Dec 3 2010, 07:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
trebe dat prin sita ca au boabele simburi destul de marisori

Eu le storc folosind o presa:

schiaccia_patate.jpg

La curatat, mi se pare mai simplu sa-i tai capetele, apoi sferturi si sa curat fiecare sfert intr-un bol cu apa; astfel nu sare sucul nicaieri. La sfarsit strecor boabele.
Paula





#6 irlandeza

irlandeza

    Bucataras

  • Membri
  • 58 posturi

Postat 28 January 2011 - 09:47 PM

Super idea cu presa, dar eu n-am. Ma gandisem la un moment dat sa folosesc presa pt. usturoi, dar ma apuca noaptea pana termin de stors toti sambureii. blink.gif

#7 Floridecamp

Floridecamp

    Captain Cook

  • Membri
  • 341 posturi

Postat 29 January 2011 - 11:38 AM

Turcii folosesc sucul de rodii pentru acrirea salatelor.

#8 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 29 January 2011 - 01:48 PM

Eu am stors cu succes pe ala clasic, de citrice. (bai dar nu mai gasesti pe gogu un amarat de storcator sa exemplifici, numai tot felul de dracii)




Ale mele


şi când plâng eu râd

#9 Paco

Paco

    micro Bucatar

  • Membri
  • 23 posturi

Postat 26 May 2011 - 08:36 PM

QUOTE(liana10 @ Dec 3 2010, 06:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am folosit o rodie pt.decorarea unei salate

http://www.culinar.r...ie/#entry939505


Buna Liana10, as vrea sa stiu si eu cum s-a mancat salata pe care ai decorat-o cu rodie, pentru ca imi place foarte mult acest fruct, dar nu pot sa inghit simburii. Deci, revenind la salata, luai o lingura de salata si apoi dadeai simburii afara din gura ? Cam ca atunci cand mananci peste cu oase ? Si alta intrebare: ce fel de salata era, ca pare ceva destul de consistent, ca o salata de boeuf, ca sa poata sta in forma pe care i-ai dat-o ? Ma tenteaza foarte tare sa incerc si eu, asa ca de-abia astept rapunsul tau.

Editat de stormy, 26 May 2011 - 09:43 PM.
scos foto




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi