Sari la conținut

Poză

Pasca cu ciocolata


1 răspunsuri la acest topic

#1 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 April 2003 - 06:58 AM

Pasca(Prajitura traditionala de Paste .Se face mai ales în Moldova)





Am gasit 7 –sapte – retete de pasca în cartea de Sanda Marin:



Pascã cu smântânã,

-- cu brânzã de vaci,

--cu brânzã de oi,

--cu brânzã zburatã(o varietate de brânza de vaci obtinutã din lapte prins amestecat cu lapte dulce) ,

--cu orez,

--cu griş

--cu ciocolatã -2 retete.

Voi scrie acum reteta , pe care o folosesc si eu., de



PASCA CU CIOCOLATA (1)



400gr. aluat de cozonac

Umplutura:

6 ouã, 150 gr. zahar farin , 50 gr. cacao , 3 linguri lapte, vanilie sau zahar vanilat.



Se aseazã într-o tava lata,unsã cu unt sau ulei aluatul de cozonac in strat de 1 cm. Se trage aluatul si pe peretii formei (ca la tarte) Se pune de jur împrejur un snur împletit de aluat. Se lasã la crescut.

Pentru umpluturã se freacã bine gãlbenusurile cu zahãr farin si zahãrul vanilat. Când s-a format o cremã se adaugã cacoa înmuiatã în 2 linguri lapte. Se amestecã bine si la sfârsit se pun albusurile spumã. Se toarnã umplutura peste aluatul din tavã si se presarã deasupra migdale curãtite si tãiate pe lung. <<Eu pun si stafide sau fructe confiate: coaj&#259; de portocale, ciresi albe, gutui sau pere din dulceatã. Fructele scurse de sirop se vor da prin fãinã pentru a nu cãdea la fund. Compozitia nu trebuie sa depãseasca marginile de aluat.

Se coace la cuptorul încãlzit în prealabil , întâi la foc mic deoarece compozitia cu albus batut trebuie sa creascã.>>



P.S. Textul din crosete este relatarea modului cum o fac eu.

Deoarece s-au mai dat si alte retete de pasca eu am dat-o pe aceasta ceruta de Tzuchka.Succes la reusita ei !!! Higeia.
[addsig]
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#2 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 08 April 2003 - 08:08 PM

In Germania a aparut deja in magazine Piinea de Pasti, care de fapt e pascuta, dar cu stafide. Se face aluat de cozonac, se adauga stafide, si se coace in forma rotunda. Dar se pot face si impletituri. Vecina zicea ca si la rusii e traditionala cu stafide si ca obligatoriu facuta in casa, nu cumparata.

Cu ciocolata, trebuie avut grija, recomandabil ciocolata menaj, sau bilutze de ciocolata speciala pt. aluat copt in cuptor, altfel se topeste si se imprastie.
[addsig]
ANCUTA



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi